#11 Yunus Akgün

tanım: evlat.

yunus çok ünlü 2000 jenerasyonun en ünlü ismi idi.

lakin ünlü 1987-90 jenerasyonun (avrupa şampiyonu ve dünya dördüncüsü) en öne çıkanı 87'liler. bunların en ünlü ismi de cafercan'dı.

hatta biz o ekipten özgürcan özcan, mülayim erdem, aydın yılmaz, ferhat öztorun, uğur uçar gibi isimleri de duyduk. ama bu kadar isimden çıkış yapan ve çoğu kişi tarafından ilk 5'te sayılmayan arda olmuştu.

yunus'un kariyer başlangıcı (3 süper lig, 1 türkiye kupası, 1 süper kupa) bana yeni aydın yılmaz geliyor izlenimi yaratmıştı.

zira yunus messi gibi yetenekliydi, bunu herkes biliyordu ama aydın yılmaz da figo gibi yetenekliydi.

bununla birlikte yunus gitti adanademir'i üst lige çıkaran ekipte oldu. üstüne ligde de oldukça başarılı performans geldi. artık hayallerimiz bir kanat kerem diğer kanat yunus diye şekilleniyordu.

lakin işler istendiği gibi gitmedi. yunus çok yetenekli idi ama tüm maçı çizgide bir pas gelsin de robben gibi içe çekip örümcek ağlarını alayım şeklinde oynuyordu. yeteri kadar sorumluluk almadığı gibi defansif yardım konusunda da eksikti.

böylece yerini rashica'ya kaybetti. hatta üstüne zaniolo geldi.

bir sonraki sene ise aslında süre alarak başladı. lakin gitmek istedi ve gitti. bence kalsa yine oynayamazdı. ki leichester bir üst lige çıksa da orada da yeteri kadar süre alamadı.

bu yunus'un uyanışı oldu. maresca onu hep içte/merkezde kullandı. onu fiziksel oyuna, dar alana, geçişe zorladı. yunus artık gs'de ayrımcılık nedeni ile değil fiziksel yetersizliği nedeni ile yedek kaldığını anlamış oldu.

yunus 2000 jenerasyonun en ünlü ismiydi. 3 şampiyonluğu vardı. messi kadar yetenekliydi. ama hep hak ettiği övgüyü almadığını düşündü.

bu yüzden hep kendini yeteneği ile ispat etmek istedi. hep ekstra 1 çalım daha atmayı, topu 90'a takmayı, jeneriklik hareketleri kovaladı.

oysa takımında onun kadar yetenekli, topa onun kadar iyi vuran biri daha vardı. yaşı 37 olduğu için dar alanda o kadar kıvrak değildi artık. üstelik çok zeki oyun bilgisi çok yüksek taktik zekası üst düzey bir adamdı.

bununla birlikte en çok pres yapan, en çok koşan, arkadaşlarını en çok besleyen, asla bencil oynamayan bir oyuncuydu bu. (duran top hariç ;))

30 metreden çatala da atabiliyordu. lakin bunu zorunluysa yapıyordu.

yunus maresca'dan öğrendiklerini mertens'in verdikleri ile birleştirdi ve okan buruk ona son dokunuşu yaptı. onu messi gibi kanada koyup merkeze gelip demarke kalmasına imkan veren bir oyuna ikna etti.

yunus defansta kanat bek gibi oynarken, hücumda kendini iç koridora atıp merkezden delici bir oyuncuya dönüştü.

üstelik sürekli kendini markajdan çıkarıp oyun kurulumuna katılan, kalecinin ağzına kadar basan, rakip beki kendi ceza sahasına kadar kovalayan bir oyuncuya da dönüştü.

tıpkı maradona okan'ın dinamolaştığı gibi messi yunus da dinamolaştı.

ve artık kazandığı özgüven ile bize yeteneğini ispat etmek zorunda hissetmedi kendini. basit oynadıkça büyüdü.

topun ayağından çıkarması gereken yerde çıkardı beklemesi gereken yerde bekledi.

üstelik topa artık 90'a atmak yerine dümdüz ve sert vuramaya başladı. e o yetenekle zaten düz vurduğu top da kavis aldı, belki 90'a gitmedi ama yine jeneriklik goller attı.

messi topu 90'a atamaz mı atar. ama biz onun çatala attığı golleri pek görmeyiz. dümdüz vurur. her şeyi çok basit gösterir. messi yeteneğini kimseye ispat etmeye ihtiyaç duymaz.

artık yunus'un da buna ihtiyacı yok.

sen zaten çok yeteneklisin evlat. mücadelenle bizi de kendini de zirveye taşıyacaksın. seviyoruz seni.

cesteni
22.12.2024 19:51 ~ 20:42

Sözleşme uzatmak lazım yoksa benfica gibi ölücü çıkar sene sonu 10-15e alır gider. Yunusun minimum 2 sene daha bizde oynaması lazım

Sözleşme uzatmak lazım yoksa benfica gibi ölücü çıkar sene sonu 10-15e alır gider. Yunusun minimum 2 sene daha bizde oynaması lazım
Kesinlikle sözleşme uzatmaliyiz. Lakin yunus tam bir yuruyen Galatasaray öyle menfaatimiz dışında bizi zorlayacak şekilde transfer yapacağını zannetmiyorum.

Kesinlikle sözleşme uzatmaliyiz. Lakin yunus tam bir yuruyen Galatasaray öyle menfaatimiz dışında bizi zorlayacak şekilde transfer yapacağını zannetmiyorum.

Belli olmaz bu işler. Abdülkerim, Kaan, Berkan, Yunus, Barış Alper gibi yerlilere hakları olan paraları verip takımın bel kemiği haline getirmek lazım yerli çekirdeği sağlam olmayan bir Galatasaray asla başarılı olamaz.

1734958372560.webp

Konusmasi, mimikleri falan minik bir Fatih Terim. Ileride hocalik ta yapacaktir. Simarmadan yola devam.

Yunus abartısız söylüyorum 2021'den beri bu seviyede bir topçu idi zaten

Hem FT hem OB hem yönetimler hep kendisine büyük haksızlık etti

Ama o aleyhine olan sözleşmeler imzalayıp burada kalmak için gayret gösterdi taa ki Leicester işine kadar, o noktada artık bıkmış olmasını da anlıyordum kendinin yarısı kalitesindeki Kerem'e gösterilen sabrın yarısı kendisine gösterilmedi ki sezon başı Icardi öncesi boktan futbolumuzun parlayan yıldızlarındandı esasen. Neyse ki Leicester almadı da eğrisi doğrusunu buldu

Şimdi vakit bu herife hak ettiği parayı verme vaktidir. Verin adama 100m TL

beyler hepimiz oradaydık haksızlık filan yok formayı isteyen almıştır her zaman bu takımda. yunus ingiltereden sonra daha dinamik daha çevik daha kondisyonlu olmuş. takım oyunu kısmında da gelişmeler var. çok çalıştı vazgeçmedi ve kazanan hepimiz olduk. darısı yusufun başına.

Yeteneğinden kimsenin önceden beri şüphesi olduğunu sanmıyorum ama saçmasapan işler yapıyordu, üstelik çok da bencildi. Mentaliyle ilgili problemler belki de kendini ispat etme isteği yoruyordu. Şuan gözümüzün nuru amenna ama abartmanın manası yok.

Leicester macerası da çok iyi geçmedi diye biliyorum ama oturup izlemişliğim yok tabi. İstatistikleri pek iç açıcı değildi şimdiye göre ve de çok iyi geçse İngilizler peşine düşerdi diye düşünüyorum sadece.

Fizik kalitesinin en önemli şey olduğunu bence geç fark etti. Barış ile Yunus'un saf yetenekleri arasında dağlar kadar fark vardır ama işte fizik gücü olarak da arada dağlar kadar vardı. Belirli bir fizik kalitenin üzerine çıktıktan sonra o saf yetenek işe yarıyor.

Mesela Berat Luş'ta belli ki bir saf yetenek. Ama sahada üflesen uçacak görüntüsü varken 2.lig de bile 11 futbolcusu olamaz.

Mesele bence Keremin gitmesi değildi geçen sezon ki İngiltere deneyimi ona çok şey katmış.

Mertense alternatif arıyoruz ama yanı başımızdaki yunus çoktan onun veliahttı oldu bile

Mesele bence Keremin gitmesi değildi geçen sezon ki İngiltere deneyimi ona çok şey katmış.

Mertense alternatif arıyoruz ama yanı başımızdaki yunus çoktan onun veliahttı oldu bile
mesele tamda keremin gitmesi, sürekli kereme verilirdi top, kerem sagolsun kafasini bile kaldirmadan bosa pas atip aksiyonu bosa cevirirdi. yunus ise kafasini kaldirip oynuyor ve simdi sürekli paslar yunusa veriliyor. takimin oyununu artik yunus yönlendiriyor.

mesele tamda keremin gitmesi, sürekli kereme verilirdi top, kerem sagolsun kafasini bile kaldirmadan bosa pas atip aksiyonu bosa cevirirdi. yunus ise kafasini kaldirip oynuyor ve simdi sürekli paslar yunusa veriliyor. takimin oyununu artik yunus yönlendiriyor.
Ne diyim Emre gene, yine haklısın sizinle baş edilmiyor artık.

Geri
Üst Alt