#11 Yunus Akgün

2 sezon önce Babel ne için eleştiriliyordu? Tüm atakları durdurup rakip savunmayı yerleştirdiği için. Aynısını Yunus yapıyor.

-Yukarıda 1. goldeki gibi çizgiye inip asist yapmayı öğrenecek.
-Savunma arkası koşu atmayı öğrenecek.
-Aldığı her topta ilk hamlesi geriye değil ileri olacak.

Bu çocukta ciddi son tercih sıkıntısı var bence. Yetenekli bariz ancak kan uyuşmadı bir türlü geri alma maddeli yollardım ben olsam. hatta 7 ye satılacağına 3 e sat 7 ye geri alma maddesi koydur derim. Bizden sonra parlama ihtimali yüksek. İlerde de yabancı sınırının düşmesi durumunda (3-4 seneye ne olur belli olmaz burası Türkiye) geri alınma imkanı olurdu.

Emre Çolak V3.0

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Bi futbolcu oynarken zayıf ayağını düşünmüyorsa o futbolcu handikaplıdır. Dün Zanioloda bi pozisyonda sağına geldi vursa belkide gol olacak tuttu soluna çekmeye çalıştı kaptırdı.

Bundada aynısı var illa soluna çekecek,Cengiz Ünder misali oyun tarzları falan aynı. Yunus beni hiç şaşırtmıyor top ayağındayken ne yapacağını biliyorum ya havadan uzak köşeye vurup stadın dışına yolluyor ya yerden cılız şut atıp direğin 1 metre yanından auta gidiyor fazlasını göremedik daha. Kısa pas atarken bile sağ ayağını tercih etmeyip soluna alıp vakit kaybediyor

Mevzu teknik-taktik değil. Fransa'da orta sıra takımına filan gitse muhtemelen sezonu 7 gol 8 asistle filan bitirir en kötü de, bizde baskıyı bir türlü kaldıramadı. Dün de çok şey yapmaya çalışıp hiçbir şey yapamadı.

Yatırım yapıp verim alamamak ayrı, kasaya girecek birkaç milyonu elinin tersiyle itmek ayrı.

Tarihte Yusuf'a verilen paraların çok daha fazlaları ödendi, Yusuf en azından yaşı itibariyle daha anlaşılır bir kumar.

SM-S911B cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Kime yatırım yaptığın, potansiyeli, kadroda süre bulma ihtimali de önemli. Oyuncuyu satmamakla bonservis ödemek de aynı şey. En azından Yunus'un her zaman minimum bir değeri var. Kötü hali bile eder o parayı. Yusuf için ''Barcelona beğenmedi ama denedi'' dışında ortada bir şey de yoktu. Sokağa atılmış para

Kime yatırım yaptığın, potansiyeli, kadroda süre bulma ihtimali de önemli. Oyuncuyu satmamakla bonservis ödemek de aynı şey. En azından Yunus'un her zaman minimum bir değeri var. Kötü hali bile eder o parayı. Yusuf için ''Barcelona beğenmedi ama denedi'' dışında ortada bir şey de yoktu. Sokağa atılmış para
Yusuf Demir Avusturya'nın Arda Güler'i gibiydi. O yüzden Barça'ya gitti. Bizim takımda oynaması zor ancak doğru takımda yüksek verim verebilir ve maliyetini çıkarabilir. Önünde hala 3-4 sene var yaşı 20.

Yusuf Demir Avusturya'nın Arda Güler'i gibiydi. O yüzden Barça'ya gitti. Bizim takımda oynaması zor ancak doğru takımda yüksek verim verebilir ve maliyetini çıkarabilir. Önünde hala 3-4 sene var yaşı 20.

Hollanda ligi gibi yumuşak bir lige kiralamak veya trabzonlu kartıyla ts'ye takas etmek dışında çok seçenek yok gibi.

Yetenek var ama yapamiyor. Yusufla beraber kiralik gidebilir

İkisi aynı şey olmuyor, elinde senin zannettiğin kadar değerli olmayan bir oyuncu var, ve göstermiş olduğu kötü performansa, sıfır gelişime, salt halı saha yeteneklerinden öteye gidememiş olmasına kıyasla çok ciddi bonservis teklifi yapılmış olması olasılığı var. Şimdi bu piyangoyu değerlendirmemek ile öyle ya da böyle yeteneği olan bir oyuncuya yatırım yapmış olmanın neresi aynı? Birisi göz göre göre hata yapmak, diğeri ise beklediğini bulamamak. Ayrıca Yusuf ile Yunus arasında 3 yaş fark var, Yusuf'un yaşındayken Yunus neredeydi bir bakmak lazım. Bugün şans bulamıyor olması 22-23 yaşında bulamayacağı anlamını taşımaz.

Aldığın hiçbir futbolcunun garantisi zaten olamaz, istersen Barcelona'nın prime topçusunu 0 bonservise getir, bu da bir risktir.

Bu arada Yusuf'u savunmuyorum o ayrı mesele, ben de olsam o parayı ona vermezdim. Gerçekten potansiyel barındırsa bile vermezdim, evet bu konuda ciddi hata var, ama sadece aradaki farkı anlatabilmek niyetindeyim.

İkisi aynı şey olmuyor, elinde senin zannettiğin kadar değerli olmayan bir oyuncu var, ve göstermiş olduğu kötü performansa, sıfır gelişime, salt halı saha yeteneklerinden öteye gidememiş olmasına kıyasla çok ciddi bonservis teklifi yapılmış olması olasılığı var. Şimdi bu piyangoyu değerlendirmemek ile öyle ya da böyle yeteneği olan bir oyuncuya yatırım yapmış olmanın neresi aynı? Birisi göz göre göre hata yapmak, diğeri ise beklediğini bulamamak. Ayrıca Yusuf ile Yunus arasında 3 yaş fark var, Yusuf'un yaşındayken Yunus neredeydi bir bakmak lazım. Bugün şans bulamıyor olması 22-23 yaşında bulamayacağı anlamını taşımaz.

Aldığın hiçbir futbolcunun garantisi zaten olamaz, istersen Barcelona'nın prime topçusunu 0 bonservise getir, bu da bir risktir.

Bu arada Yusuf'u savunmuyorum o ayrı mesele, ben de olsam o parayı ona vermezdim. Gerçekten potansiyel barındırsa bile vermezdim, evet bu konuda ciddi hata var, ama sadece aradaki farkı anlatabilmek niyetindeyim.

6-7m için kaçırılmamalı denecek kadar da değersiz bir oyuncu yok karşımızda. Esasında kişisel olarak pek beğenmediğim stilde bir oyuncu olmasına rağmen sık sık Yunus'u savunurken buluyorum kendimi. Evet beklenileni veremiyor ama yabancı sınırında 7m kaçırılmasın diyecek kadar da değil. Tüm olumsuzluklarına rağmen değil. Aynı durum 2 yıldır Kerem için yaşanıyordu. Kerem de aynı şekilde kişisel olarak sevmediğim tarzda bir oyuncu ama abartı şekilde eleştirildiği kadar kötü değildi. Berkan gibi dümdüz oyuncu için ''6m için göndermeye gerek yok kadro derinliği'' deniyor, yaşını almış yedek Kaan için 2.8 ödeniyor, sakatlıktan çıkmış Müldür için 4m düşünülüyorsa Yunus için 6-7m elden çıkaralım demek abartı. Beklenileni verirse fiyatını katlar veremese bile 2 yıl sonra bile satılabilir.

Küçük takım topçusu. Bunu hakaret olarak söylemiyorum. Tarz olarak küçük takım topçusu. Büyük takımlara karşı rakipler daima kapalı savunma ile oynuyor, geriye yaslanıyor. Yunus da kapalı savunmalara karşı etkili olabilen bir oyuncu değil. Açık alan topçusu Yunus. Adana Demirspor'da iyi performans gösterme sebebi de bu zaten. O yüzden asla kendi liginde şampiyonluğa oynayan takımlarda verimli olamaz. Tekrar Adana Demirspor'a gitse, iyi oynar mesela. Ya da Nantes diyorlar, Nantes'a gitse iyi oynar. Çünkü bu takımlar boş alan bulabilen takımlar. Ama Galatasaray'ın oyuncusuysan, rakip sana boşluk vermemeye çalışır. Yunus'un da kapalı savunmayı açabilecek becerisi yok malesef.

6-7m için kaçırılmamalı denecek kadar da değersiz bir oyuncu yok karşımızda. Esasında kişisel olarak pek beğenmediğim stilde bir oyuncu olmasına rağmen sık sık Yunus'u savunurken buluyorum kendimi. Evet beklenileni veremiyor ama yabancı sınırında 7m kaçırılmasın diyecek kadar da değil. Tüm olumsuzluklarına rağmen değil. Aynı durum 2 yıldır Kerem için yaşanıyordu. Kerem de aynı şekilde kişisel olarak sevmediğim tarzda bir oyuncu ama abartı şekilde eleştirildiği kadar kötü değildi. Berkan gibi dümdüz oyuncu için ''6m için göndermeye gerek yok kadro derinliği'' deniyor, yaşını almış yedek Kaan için 2.8 ödeniyor, sakatlıktan çıkmış Müldür için 4m düşünülüyorsa Yunus için 6-7m elden çıkaralım demek abartı. Beklenileni verirse fiyatını katlar veremese bile 2 yıl sonra bile satılabilir.

2 yıl sonra 25 yaşına girecek ve halen bekleneni verememiş olursa büyük ihtimal gideceği en iyi yer bonservissiz Başakşehir olacak. O yüzden fırsat varken biz paramızı alalım da, gerekirse gelişimini başka yerde yapsın kafasındayım.

Bir de şu var, Berkan konusundaki çekinceyi anlayabiliyorum çünkü oynadığı bölgede hiç yerli alternatif yok. Para verip alabileceğimiz adam bile yok neredeyse. Fakat Yunus öyle değil, onun oynadığı mevkide şu an 5 veya 6.tercih durumuna düşmesi çok muhtemel. İlk tercih olabilme ihtimali neredeyse yok. Yerli olarak zaten Kerem ve Barış her türlü formayı ondan alırlar. E yabancıları zaten saymıyorum Zaha'sı, Zaniolo'su, Morutan'ı ve belki gelmesi muhtemel Rashica...

Kerem'in ise Yunus'a göre farkı ciddi gol şansı var adamda. Yani berbat oynayıp 2 tane atarak maçın rengini değiştirebiliyor, bir de kendisine yeni özellikler eklemek için çaba sarfettiği görülüyor. Frikik kullanması, savunma arkasına derin top denemeleri yapması, kornerden asistleri vs.. Ben de hiç beğenmememe rağmen sadece bu artıları sebebi ile Kerem'i daha tercih edilebilir buluyorum.

Geri
Üst Alt