#13 Alex Telles

Bu arkadaş için hala nötrüm.

Albert Riera daha teknik, daha sağlamdı gibi geliyor bana..

Daha teknik olduğuna katılıyorum ama kesinlikle sağlam falan değildi..Biz sol bekten bahsediyoruz herkes teknik-takımı rahatlatıyor-pasları iyi falan diyor..Arkadaş bu adam 10 numara pozsiyonunda değil..Bir sol bekin ilk kuralı hızlı-dinamik-diri olması..BU konuda Telles Rierayı ezer geçer..Savunmasına gelirsek hamleleri falan da gayet yerinde gördüğüm tek eksik yanı hava toplarındaki zamanlaması.Çok istekli oynuyor her topu alayım hava toplarını bırakmayayım peşinde zamanlama hatası da muhtemelen bu yüzden oluyor..

Hücumuna gelirsek ortaları gayet iyi bindirmeleri de yerinde.. Tabi takıma alışma süreci var daha önünde.Şimdilik hem genç yaşı hem de kalitesi ile Rieradan çok daha üsün bir solbek aldığımız düşünüyorum

Sneijder topu her aldığında Tellesi arıyorsa vardır bir hikmeti.. :)

veysel le birlikte yaptığımız en isabetli devre arası transferi :ka19:

muazzam bır adam bayılıyorum ızlemesı buyuk zevk topu sürerken ayağına yapıştırıyor ya bıtıyorum süper adam

dün gecenin en iyilerinden biriydi,top ayağına çok yakışıyor keratanın ama arkadaşların dediği gibi bunu bir lokantaya sokup sağlam yedirmeli bi adana,bir urfa bi acılı bi acılı daha:)

Daha teknik olduğuna katılıyorum ama kesinlikle sağlam falan değildi..Biz sol bekten bahsediyoruz herkes teknik-takımı rahatlatıyor-pasları iyi falan diyor..Arkadaş bu adam 10 numara pozsiyonunda değil..Bir sol bekin ilk kuralı hızlı-dinamik-diri olması..BU konuda Telles Rierayı ezer geçer..Savunmasına gelirsek hamleleri falan da gayet yerinde gördüğüm tek eksik yanı hava toplarındaki zamanlaması.Çok istekli oynuyor her topu alayım hava toplarını bırakmayayım peşinde zamanlama hatası da muhtemelen bu yüzden oluyor..

Hücumuna gelirsek ortaları gayet iyi bindirmeleri de yerinde.. Tabi takıma alışma süreci var daha önünde.Şimdilik hem genç yaşı hem de kalitesi ile Rieradan çok daha üsün bir solbek aldığımız düşünüyorum

Sneijder topu her aldığında Tellesi arıyorsa vardır bir hikmeti.. :)

Siz teknik kelimesinden ne anliyorsunuz ben anlamiyorum. Telles'in bir kac macta topla yaptigi hareketlerin yarisini ben Riera'nin 3 yilda yaptigini gormedim. Antalya macinda bir adam gecti herifin beli kirilacakti. Her top ayagina geldiginde sol kanatta rakibe tehlike yasatiyor. Bu sirf Riera'dan daha suratli diye mi boyle oluyor zannediyorsunuz? Eger oyleyse yollayalim bizim scoutlari ne kadar 100 metre kosucusu varsa alsinlar futbolcu yapalim.

Siz teknik kelimesinden ne anliyorsunuz ben anlamiyorum. Telles'in bir kac macta topla yaptigi hareketlerin yarisini ben Riera'nin 3 yilda yaptigini gormedim. Antalya macinda bir adam gecti herifin beli kirilacakti. Her top ayagina geldiginde sol kanatta rakibe tehlike yasatiyor. Bu sirf Riera'dan daha suratli diye mi boyle oluyor zannediyorsunuz? Eger oyleyse yollayalim bizim scoutlari ne kadar 100 metre kosucusu varsa alsinlar futbolcu yapalim.

Cevap vermeyecektim ama öğrenmen için yazıyorum..Bana halı sahadan öteye futbol görüşü olmayan adamların martval okumasına dayanamaıyorum..Arkadaş futbol tekniği nedir topu alıp 5 kişiyi çalımlamak mı bunu ben ortaokul-lise yıllarında öyle sanıyordum .. Topu kontrol edersin tekniktir , topu rahat kullanırsın tekniktir , iyi pas atarsın bu tekniktir..

Şurada anket yapılsın Riera mı teknik Telles mi diye üyelerin %60'ından azı Riera derse bir daha foruma girmem..

Kondisyonu üst seviyede. Yorulmadan ileri geri calisiyor ve önemli isler yapiyor.

Alex Telles´i sadece ofansif anlamda degerlendirenler, ne kadar yanildiklarini simdi görmüslerdir.

Ve hala ögrenecegi cok sey var. Parmakla gösterilen sayili sol beklerden olacaktir Alex Telles.

Riera'yı severdim ama Telles ondan çok daha iyi.Neden mi?

1.Telles çok daha dinamik, hızlı ve çevik.Yani çalım yese döner yetişir rakibine.Riera'da bu mümkün değildi, tek hamlede topu aldı aldı, alamadı ya tehlikeli yerden faul yapardı ya da rakip oyuncu kaleye kadar inerdi.Yani savunması ciddi anlamda daha iyi.Bir bek için öncelikli koşul da bu olmalı.

2.Kontra pozisyonlarda geriye çok iyi dönüyor, pozisyonunu çok daha iyi alıyor.Attığımız bir korner sonrası sadece Telles'i izleyin ve görün ne kadar hızlı koşuyor geriye.

3.Maç boyunca sayısız bindirme yapıyor.ŞU iki sezondur gözlerim sıfıra inen bek arıyordu.Telles bunu da iyi yapıyor ayrıca açtığı ortalar dağa taşa filan da değil, gayet düzgün ortalar açıyor.

4.Şut tehdidi var.

5.Olumsuz olarak hava toplarındaki pozisyon zaafını söyleyebilirim.Bu da zamanla geliştirilebilecek bir durum.

Ve henüz 22 yaşında.

Alex Telles 1.sınıf bir futbolcu. tam bir sol bek her türlü özellik var ve daha şu anda seviyesi böyle. 2 sene sonra ne olur bilemiyorum. rmadrid kalitesinde bir oyuncu bana göre

Bu gözler yillar sonra IYI bir sol bek gördü ya. Allahim sana sükürler olsun, tabi bir de Tellesin bulunmasinda,alinmasinda katkisi olana sükürler olsun :)

Cevap vermeyecektim ama öğrenmen için yazıyorum..Bana halı sahadan öteye futbol görüşü olmayan adamların martval okumasına dayanamaıyorum..Arkadaş futbol tekniği nedir topu alıp 5 kişiyi çalımlamak mı bunu ben ortaokul-lise yıllarında öyle sanıyordum .. Topu kontrol edersin tekniktir , topu rahat kullanırsın tekniktir , iyi pas atarsın bu tekniktir..

Şurada anket yapılsın Riera mı teknik Telles mi diye üyelerin %60'ından azı Riera derse bir daha foruma girmem..

Topu kontrol etmeden nasil adam geciliyormus sen bana bir goster varsa bir yerde ornegi. Hala konusuyorsunuz ya pes. Telles hali sahada mi oynadi bu maclari kardesim. Adam her ayagina topu aldiginda ileride tehlike oluyor, hali sahada mi oluyor o tehlikeler? Top kontrol edemeden ne guzelmis oyle tehlike yaratiyor, bir de kontrol etse ne olacak kimbilir, ogrenir ileride belki. Adami guldurursunuz, bir de hali saha maha diye akli sira ukalalik ediyor. Pardon, ders veriyor, cok sey ogrendim. Gidin kardesim, bir sey kaybetmez bu forum. :D

Geri
Üst Alt