#13 Alex Telles

Herhalde bu taraftarin boyle genc ve henuz isim yapmamis birisine bu kadar sempati ve sevgi gostermesi ilginc/guzel bir olay, bana Ribery i hatirlatti.. Potansiyeli bence cok yuksek ve ayaklarina hakim.. Iyiki bunu almisik solbek olarak.

Riera'yı severdim ama Telles ondan çok daha iyi.Neden mi?

1.Telles çok daha dinamik, hızlı ve çevik.Yani çalım yese döner yetişir rakibine.Riera'da bu mümkün değildi, tek hamlede topu aldı aldı, alamadı ya tehlikeli yerden faul yapardı ya da rakip oyuncu kaleye kadar inerdi.Yani savunması ciddi anlamda daha iyi.Bir bek için öncelikli koşul da bu olmalı.

2.Kontra pozisyonlarda geriye çok iyi dönüyor, pozisyonunu çok daha iyi alıyor.Attığımız bir korner sonrası sadece Telles'i izleyin ve görün ne kadar hızlı koşuyor geriye.

3.Maç boyunca sayısız bindirme yapıyor.ŞU iki sezondur gözlerim sıfıra inen bek arıyordu.Telles bunu da iyi yapıyor ayrıca açtığı ortalar dağa taşa filan da değil, gayet düzgün ortalar açıyor.

4.Şut tehdidi var.

5.Olumsuz olarak hava toplarındaki pozisyon zaafını söyleyebilirim.Bu da zamanla geliştirilebilecek bir durum.

Ve henüz 22 yaşında.

Harfiyen katılmakla beraber yaşı daha 21..

solbekin hasi be aslanim benim, kac sene oldu solbek izlemeyeli özlemisiz vallah.

bu cocuk böyle giderse en gec iki seneye en az 20 milyona avrupaya ucar gider

aslanim benim masallah

Telles'in Gremio'da oynayan yedegi Wendell yazin 5,5 milyon Euro'ya Leverkusen'e transfer olacak.

Sonunda söyle en az 5 sene oynayacak bir oyuncu bulduk. Sag bek ve Semih'in partnerini de halledersek önümüz acik. Melo-Selcuk-Sneijder'in yeri garanti, Bruma firtina gibi dönecek bence, sag kanat ve forvete ise takviye sart. 3 veya 4 transferle harika bir kadro kurmus oluruz.

Selcuk bildigimiz selcuga donerse yeri garanti ama bence degil... saglam bi transfer yapabiliriz oraya .. hele hele ab statusu gelirse level atlariz.

8955259ca06111e3a5c71250dc374587_8.jpg

Üzerine koyması gereken çok şey var ama potansiyeli de mevcut.

Positioning'i ve balance'ını geliştirmezse daha yukarı seviyeye çıkma şansı yok.

Bu 2'sini de geliştirirse hem bize faydalı olur hem de gelecekte yaptığımız yatırımın karşılığını fazlası ile alırız.

4 maçlık gözlemim

Oyun Zekası = 7/10- PA: 8/10 (Tecrübe eksikliğinden göremediği şeyler gibi duruyor)

Hucum Bilgisi= 7/10 - PA: 8/10

Süratlenme= 7/10 PA: aynı

Pozisyon Alma = 5.5/10 PA: kendisine bağlı

Yaratıcılık = 7/10

Uyum = 7/10 (3-4 maçtır kat ettiği yol, ve çevresindekiler ile pas alışverişinde sıkıntı yaşamaması nedeniyle)

Çalışkanlık = 7.5/10 -Saha da durarak top bana gelsin diye bekleyenlerden değil

Hırs= 7/10- henüz gösteremedi ama içinde gizli bir Melo var

Pas becerisi= 7.5/10 -Brezilyalıların çoğu gibi bu konuda gayet yeterli

İkili Mücadele = 5/10 - Bu konuda eksikliği mevcut, tecrübe, daha iyi uyum, ve daha iyi fizikle çözebilir

Fizik Güç= 5/10-üzerine koyması şart

Kondisyon= 6/10- uzun ligden dinlenmeden geldi normaldir. Daha iyi olabilmeli.

Agresyon= Gereksiz kart görmeyecek kadar yeterli

Denge= 6/10- Üzerine koyması şart

Markaj/Alan Bilgisi = 6.5/10- Hucüm bekine göre fena değil, biraz daha geliştirebilir.

Senin bu puanlamaları yapabilecek kapasitede olduğuna inanmıyorum

Üzerine koyması gereken çok şey var ama potansiyeli de mevcut.

Positioning'i ve balance'ını geliştirmezse daha yukarı seviyeye çıkma şansı yok.

Bu 2'sini de geliştirirse hem bize faydalı olur hem de gelecekte yaptığımız yatırımın karşılığını fazlası ile alırız.

4 maçlık gözlemim

Oyun Zekası = 7/10- PA: 8/10 (Tecrübe eksikliğinden göremediği şeyler gibi duruyor)

Hucum Bilgisi= 7/10 - PA: 8/10

Süratlenme= 7/10 PA: aynı

Pozisyon Alma = 5.5/10 PA: kendisine bağlı

Yaratıcılık = 7/10

Uyum = 7/10 (3-4 maçtır kat ettiği yol, ve çevresindekiler ile pas alışverişinde sıkıntı yaşamaması nedeniyle)

Çalışkanlık = 7.5/10 -Saha da durarak top bana gelsin diye bekleyenlerden değil

Hırs= 7/10- henüz gösteremedi ama içinde gizli bir Melo var

Pas becerisi= 7.5/10 -Brezilyalıların çoğu gibi bu konuda gayet yeterli

İkili Mücadele = 5/10 - Bu konuda eksikliği mevcut, tecrübe, daha iyi uyum, ve daha iyi fizikle çözebilir

Fizik Güç= 5/10-üzerine koyması şart

Kondisyon= 6/10- uzun ligden dinlenmeden geldi normaldir. Daha iyi olabilmeli.

Agresyon= Gereksiz kart görmeyecek kadar yeterli

Denge= 6/10- Üzerine koyması şart

Markaj/Alan Bilgisi = 6.5/10- Hucüm bekine göre fena değil, biraz daha geliştirebilir.

Oldukça traş bir puanlama olmuş doğruyu söylemem icap olursa

Sol bek böyle bişeymiş demek ki. Adam öyle böyle değil abi nasıl bi ciğerdir o la. Allah nazarlardan korusun Brumayla birlikte düşününce heyecanlanmamak elde değil

Telles'in Chelsea maçından sıcaklık haritası;

Adam komple sol kanadı kapatmış... :)

Bhomc01IEAA239K.jpg

Yanlış... Gökhan Töre ile mücadelesini tekrar izle...

Geri
Üst Alt