#13 Alex Telles

Cocuk bu takimda oldugu icin cok mutlu, zaten yuz ifadesinden anlasiliyor, hevesli yani oynamaya.. Guzel bir transfer yapabildik sonunda..

ama sunuda unutmayalim, boyle genc oyuncularin sezon esnasinda dusus yasamalari normal, bu dunyadaki butun genc oyuncular icin gecerli, ozellikle buyuk takimlarda oynayanlara..

Bruma, Hajro, Ontivero icin de gecerli bunlar. Bunlar 8-10 mac ust uste super oynayabilirler, sonra da 5-6 mac kotu bir performans sergilemeleri normal. Bunlari normal karsilamak gerek. Onemli olan o kotu zamanda takimda yeterli kalitede rotasyon oyuncularin bulunmasi, boylece zaman zaman dinlendirip oyuna zaman zaman 2. yarilarda girmesi olur.

Cunku genc oyuncularin hem tecrubesiz olmasi hem bu kadar mac oynama aliskanligi olmayinca bunlar genelde yasanir.. Zaten 30 mac ust uste iyi oynamalarini bekleyemeyiz..

Cocuk bu takimda oldugu icin cok mutlu, zaten yuz ifadesinden anlasiliyor, hevesli yani oynamaya.. Guzel bir transfer yapabildik sonunda..

ama sunuda unutmayalim, boyle genc oyuncularin sezon esnasinda dusus yasamalari normal, bu dunyadaki butun genc oyuncular icin gecerli, ozellikle buyuk takimlarda oynayanlara..

Bruma, Hajro, Ontivero icin de gecerli bunlar. Bunlar 8-10 mac ust uste super oynayabilirler, sonra da 5-6 mac kotu bir performans sergilemeleri normal. Bunlari normal karsilamak gerek. Onemli olan o kotu zamanda takimda yeterli kalitede rotasyon oyuncularin bulunmasi, boylece zaman zaman dinlendirip oyuna zaman zaman 2. yarilarda girmesi olur.

Cunku genc oyuncularin hem tecrubesiz olmasi hem bu kadar mac oynama aliskanligi olmayinca bunlar genelde yasanir.. Zaten 30 mac ust uste iyi oynamalarini bekleyemeyiz..

Sonuna kadar katılıyorum aldığımız oyuncular isim transferinden çok genç kaliteli hem başarı hem para kazandıracak oyuncular olmalı seneyi değil seneleri kurtarmalıyız ama bununda bedeli oyuncuların gelişim sürecinde maç kazandıramıyacagını kabul etmeliyiz.Bruma Telles bu oyuncularda hız var fizikleri güçlendiğinde ve 1-2 sene sonra tecrübe kazandıgında fark yaratacaklardır.Hajroviç i beğenmiyen arkadaşlar var saygı duymakla beraber ben onun çok iyi bir futbolcu oldugunu düşünüyorum kendini kanıtlamak için tercih hataları yaptıgınıda görüyorum tabi kide.Alacağımız futbolcular geleceğin büyük yıldızları olmalı dönemi bitmiş futbolcular değil.

Sonuna kadar katılıyorum aldığımız oyuncular isim transferinden çok genç kaliteli hem başarı hem para kazandıracak oyuncular olmalı seneyi değil seneleri kurtarmalıyız ama bununda bedeli oyuncuların gelişim sürecinde maç kazandıramıyacagını kabul etmeliyiz.Bruma Telles bu oyuncularda hız var fizikleri güçlendiğinde ve 1-2 sene sonra tecrübe kazandıgında fark yaratacaklardır.Hajroviç i beğenmiyen arkadaşlar var saygı duymakla beraber ben onun çok iyi bir futbolcu oldugunu düşünüyorum kendini kanıtlamak için tercih hataları yaptıgınıda görüyorum tabi kide.Alacağımız futbolcular geleceğin büyük yıldızları olmalı dönemi bitmiş futbolcular değil.

:ka19:

Bence ne defansi ne de Ofansi kötü .Harika bir Transfer yaptik.Bu Cocuk cok daha iyi olacak inshallah.Müthis bir Potansiyeli var.

Ayrica 1.81m boyu bir sol bek icin harika. Kafa toplarinda Buraktan daha basarili adam

Önünde adam gibi bir Sol Kanat olsa Telles R.Madridin Manchesterlarin dikkatini cekicek Performanslar sergiler.Gerci bu Performansi ile bile kesin takip ediyolardir da.Önünde Bir zamanlar Lyonda oynuyan Bastos tarzi bir adam harika giderdi.Ama unutmayalim Bruma'miz var.Inshallah ikisi harika ikili olacak.Mis Gibi 4-2-3-1 oynariz off off :)

Onunde brumanin olmasi o kanadin yol gecen hani olmasi demektir koridor yaparlar baska tanimlama bulamadim :D

yanılıyorsun bruma sol beke kadar gelip kademe yapıyor bunu hem bizden önceki klubünde hem de bizde yaptığını dikatli izlersen görebilirsin.

Arkadaşlar fazla övmeyin sonralara da bırakın inşallah

10250245_722718197786878_8572177827458886660_n.jpg

Muslera-Telles-Melo-Sneijder-Bruma gibi bir yabancı kadrosu kimsede yok bu ligde. Avrupa'da bile sayılı.

Semih ve herşeye rağmen Selçuk'u da buna eklersek 7 adet ilk oyuncumuz bence son derece iyiler. İşte o geriye kalan direk 11 oynayacak kaliteli ismi de kadromuza katarsak şu an 11 oynayan Burak, Hajrovic, Umut, Yekta, Emre, Ontivero, Veysel, Koray, Hakan gibi rotasyon alternatiflerimiz olur.

Seneye kesinlikle banko olmali ama bukadar hata olmuyor yani.. Telles'e yakismiyor, bir sürü gol yedik onun sayesinde.

Telles elit bir sol bek olmak istiyorsa savunmasını geliştirecek abi..

Çok açık veriyor..

Telles in önünde ona yardım edecek kanat oyuncusu yok 4-4-2 de bence daha başarılı olur.Sneijder 10 numara futbolcu kanat değil tüm yük Telles e kalıyor.

telles dün sol kanadi tek basina kullandi. sag tarafta veysel + sabri vardi, solda telles tek basina oynuyordu. acik vermesi normal

Bölgesinde savunma zaafiyeti verdiğimiz, tartışmaya kapalı bir gerçek. Bunun en büyük sebebini önünde bir kanat oyuncusu olmamasına bağlasam da, bu konuda zayıf olduğu gerçeğini değiştirmeyecek. Genç ve gelişime açık olması, en büyük tesellimiz.

Sol kanatin acik vermesi Telles yuzunden degil sunu bi anlayin, evet ileri cok cikiyor ama bunu yapmasi lazim ve biz boyle istiyoruz zaten, artik beklerden bunu beklemek lazim, modern beklerden tabi. Onunde kimsenin olmamasi zaten top kayiplarinda orayi tehlike bolgesi yapar, bunu onlemek icin onune bir adam koyman lazim ona yardim edecek, ofansa ciktiginda kademeye girecek birisi. Bu bir orta saha oyuncusu da olur yeterki pozisyon bilgisi ust duzey de olsun. Yoksa ileri cikiyor diye elestirmeyin, ozaman koy Balta yi sol beke, Telles i de Gremio ya geri verin, niye ''solbek solbek'' diye bagirdiniz senelerdir?

Şu yabancı sınırı denen illet bir uygulama olmasaydı sol beke Kolarovu sol kanata da Alex Telles'i koyardık soldan soldan yardırırdık . Alex Telles çok iyi bir hücumcu , iyi bildirmeler yapıyor falan ama yani senin mevkin sol bek . Defansın sol tarafı yani. Biz seni bu yüzden aldık . Savunmada kendini geliştirmezsen kötü olur hem senin için hem de bizim için .

Hucum yapan sol bek ileri ciktigi zaman takim top kaptirinca sol kanatta bosluk olmamasi icin adamin kendini isinlama yetenegi olmasi lazim. Ya ileri cikmayacak, hep geride duracak, ya da ciktigi zaman takim hic top kaptirmayacak, bir insan ayni anda iki yerde birden olamaz.

Normalde bu durumlarda once orta saha, sonra da stoperlerin kademeye girerek o boslugu doldurmalari lazim o geri donene kadar ama bizde bu aksiyor, problem bu. Mesela yedigimiz 2. gol Bursa'da. Telles ileri cikmisti, top kaptirdik, kontratak oldu onun kanadindan. Bu adamin toptan hizli gidip geri donmesi fizik kurallarina aykiri oldugu icin Hakan Balta karsiladi ama cok buyuk bir hata yapti ve topu kaptirdi. Simdi burada suc Telles'in mi, Hakan'in mi?

Telles'in de hata yaptigi pozisyonlar oluyor ama ileri cikmasindan degil, bazen adamini takip ederken ikili mucadelede fazla kovaliyor sahada pozisyonunu kaybediyor, tecrubesizlik. Ama ikili mucadelelerde top kazanma yuzdesi cok cok iyi, hem de faul yapmadan aliyor cogu zaman, ve de topu olumlu kullaniyor kazandiktan sonra. Biraz dikkatli izleyin.

Şu yabancı sınırı denen illet bir uygulama olmasaydı sol beke Kolarovu sol kanata da Alex Telles'i koyardık soldan soldan yardırırdık . Alex Telles çok iyi bir hücumcu , iyi bildirmeler yapıyor falan ama yani senin mevkin sol bek . Defansın sol tarafı yani. Biz seni bu yüzden aldık . Savunmada kendini geliştirmezsen kötü olur hem senin için hem de bizim için .

lafa bak oyuncuyu tehdit ediyo

Geri
Üst Alt