#13 Alex Telles

surekli ayni uyduruk ortayi yapiyor

bir noktada anlamasi lazim

yok artik ben ümidimi kestim, telles süper ligde birsekilde idare eder ama avrupada yetersiz oldu ortaya cikiyor, suan tek sansi takimda cok büyük bek sorunu olmasi, yoksa takima zor girerdi, icimin acidi konu ise böyle oyunculari büyük paralara karsi alinmis olmasi ve karsiligini verememesi, zaten yabanci siniri var cok daha secici olacaksin oyuncu alarkene, nerde bizim müthis scout ekibin basi nasil analiz etmis bu gelen oyunculari? ama dogru her yapilan transferde büyük ihtimal yolsuzluk oldu komisyonlar götürüldü bazi yöneticilerden. bosuna ahmet cakar demiyordu bazi alkolik yöneticiler galatasaray dolandirdi diye.

Ta ilk geldiginde dedim Motta bu adamdan çok daha iyi bi bek diye çeyrek fiyatından daha ucuza aldı bjk.Bize gelen geçen oyuncusunu süsleyip püsleyip kakalamış resmen menajerlerin besin kaynagı olmuşuz Telleste bunlardan biri full potansiyeline ulaşsa olacagı vasat bi bek öyle uçan kaçan bi bek olamaz asla.Buna yatırım yapıp bekleyecigime Ali Adnanı alırım daha iyi ikisinin de defansı kötü ama en azından Ali Adnan hucumda yardırıyor.
motta mı iyi? beşiktaş'ın en kötüsü

Onun kanadından tek bir tane akın yemiyoruz kaç maçtır. Defansif görevini yapıyor en azından. Telles'den önce çok daha büyük sorunlarımız var. Telles ortalarına geliştirmeli o potansiyel var.

Sağlamsa Lassa

Telles'i beğenmiyorum, ama şu anda elimizdeki en iyi bek. Tek vasat-üstü bekimiz. En azından savunmada iyi, kendini bu konuda geliştirdi. Hücumda ise sıfır şu anda.

İlk yarıdaki pas hatalarını sayabilen var mı? Bide ne zaman orta açacak olsa o an zamanı durdurmak istiyorum. O aptalca ortalarına harbi katlanılmıyor artık. Sabri gibi bu da 30 yaşına gelince öğrenir herhalde 1-2 isabetli orta açabilmeyi.

Telles Motta'dan daha iyi.

Motta bizde olsa söversiniz şimdi kıymete bindirmeyin.

Telles'in maç eksiği var 3-4 maç düzenli oynasın ligin en iyi sol beki olur.

Onun kanadından tek bir tane akın yemiyoruz kaç maçtır. Defansif görevini yapıyor en azından. Telles'den önce çok daha büyük sorunlarımız var. Telles ortalarına geliştirmeli o potansiyel var.

Sağlamsa Lassa

Kaç maçtır atak yemiyoruz?Ayrıca oynadığı maçlarda sol ve sağ kanat oyuncuları kimmiş ona da bakmak lazım.

Önünde Sneijder karşısında Chamberlein olmasına rağmen defansta bir açık vermedi.

Kaç maçtır atak yemiyoruz?Ayrıca oynadığı maçlarda sol ve sağ kanat oyuncuları kimmiş ona da bakmak lazım.
Lig macinda Tarik'tan iyi olan Sabri bile atak üstüne atak yiyor son lig macinda Telles'in kanadindan bir tane atak yemedik. Ayrica bu macta Campbell ve Oxlade Chamberlain gibi süratli ve dribbling'i iyi olan iki futbolcu oynadi ve bir sürü tehlike yedigimiz ilk yarida bir tane Telles'in kanadindan atak yemedik. Simdi sira sende.

İlk yarıdaki pas hatalarını sayabilen var mı? Bide ne zaman orta açacak olsa o an zamanı durdurmak istiyorum. O aptalca ortalarına harbi katlanılmıyor artık. Sabri gibi bu da 30 yaşına gelince öğrenir herhalde 1-2 isabetli orta açabilmeyi.
Aslinda o kadar kötü orta acmiyor ilk geldiginde daha etkili orta aciyordu hatta ama asil sorun ceza sahasina actigi ortaya kafa vuracak oyuncu var mi yok mu sorusu. Birde adam gibi taktiksel varyasyonlarimiz akilli hücum planimiz olsa bu kadar orta acmaz.

sürekli oynamadıgı için bir türlü gelişemiyor ama ben hamza hoca ile beraber genç oyuncularımız bruma telles koray ve tarıktan bir çıkış bekliyorum biraz sabır lütfen.

Birde hiç şöyle düşündünüz mü bu adam orta açsa onu değerlendirebilecek gözünüz kapalı bir adam söyleyin.

Yok adam isterse nokta atışı yapsın öylede boş böylede boş.

Topu ceza sahası içinde görünce umutun eli ayağı oynadı bildiğin. Bu adamlar şut çekecekte biz gol atacağız. 10 maçta bir işte saldım çayıra golleri.

Önce bir attığını içeri sokan bir forvet alıp sonra bekleri eğitmeli.

Bir önceki maçta çok kısa bir süre

---------------xxxxx-----------
bruma---------sneijder--------xxxx

telles-----------------------

yapısı ile oynamıştık. Takım şaha kalkmıştı o sistemde ısrar etmeli önüne sneijderi her koyduğumuz maçta bindirme yapma şansı çok düşük.

Aslinda o kadar kötü orta acmiyor ilk geldiginde daha etkili orta aciyordu hatta ama asil sorun ceza sahasina actigi ortaya kafa vuracak oyuncu var mi yok mu sorusu. Birde adam gibi taktiksel varyasyonlarimiz akilli hücum planimiz olsa bu kadar orta acmaz.

Mutlaka o da bir etken, çok ezbere hücum ettiğimiz için ileride ki etkinliğimiz çok düşük. Ama Telles'in de ortaları artık cidden sinir bozucu bir hal almaya başladı, hep aynı şekilde koşu yapıp aynı yere ortalar kesiyor. Yani hakikaten Sabri bile 30'undan sonra etkili ortalar açabilmeyi öğrendi. Bu adamın ortalarında dönen top tehlikesi bile olmuyor, savunmanın dengesini bozmuyor ortalar. İlk geldiğinde de iyi ortalar açtığını pek hatırlamıyorum açıkçası. Ha ama şu ankinden daha iyi oynuyordu orası kesin.

Orta acan duran topu kullanan adam kadar bu toplari degerlendireck isimlerin olmasi önemli mesela Besiktas'ta Sosa var. Gecen sezon 2. devre Atletico Madrid'de oynadi geldiginde oynadigi maclarda bütün duran toplari Koke, Gabi ve Diego gibi isimler olmasina ragmen o kullanmaya basladi ve yanilmiyorsam 5-6 asist yapti ayni Sosa simdi Besiktas'ta da cogu duran toplari kullaniyor ama Atletico'da ki kadar göze carpmiyor cünkü Besiktas takiminda Atletico'da oldugu gibi hava topu hakimiyeti olan oyuncu yok. Sneijder gibi bir duran top ustasi var ama Chedjou ve Melo disinda takimda kafa vurusu yapabilecek oyuncu yok neredeyse. Bilmem anlatabildim mi.

Geri
Üst Alt