Cevap: #13 Dany Achille Nounkeu

Yobonun pozisyon bilgisi yüksek olsada bizim sistemimize göre dany çok daha yararlı oyuncudur.

Yanında tecrübesiz genç savunmacı ve savunmacı bile olmayan Rieranın açıklarını tek başına kapatıyor adam.Hata yapmasa zaten burda olmaz.Yanında Urfalı gibi adam olsaydı görürdüm ben danye laf edenleri.

dany uzun yıllar stoper bölgesinde banko oynamalı. Bu sene ligdeki tartışmasız en iyi stoper !

dany uzun yıllar stoper bölgesinde banko oynamalı. Bu sene ligdeki tartışmasız en iyi stoper !

Allah korusun renktaş.Danny bence stoper falan degil,bir bek veya ön libero oyuncusu.Danny müthis zamanlama ve kademe hataları yapıyor.Tamam üstün sürati ile cok iyide posizyonları kesiyor ama ne olursa olsun Danny Stoperde el bombasıdır.

Seneye beklerde veya ön liberoda denenebilir.

Bundan 2 sezon önce takıma gelseydi,takımın en değerli oyuncusu,hatta tapılan adamı olabilirdi.Çünkü çok kötü bir takımımız vardı vardı ve o takım içerisinde altın gibi bişey olurdu.Ama geldiğimiz noktada maalesef ben yeterli bulmuyorum.İyi bir defans ama hepsi bu kadar.2 sene içerisinde olağanüstü bir gelişme kaydettik.Gitgide takım kalitesi artıyor.Rotasyonda mutlaka bulunması gerekir ama as oyuncu için çok daha kaliteli bir isim şart bence.

Belki bir seyler ögrenirsin diye uzun uzun yazdim.

Danynin futbol zekasi zayif mi? Cok sey biliyorsun gibi görünüyor. Peki sana bir soru soruyum. Basic football bilgisi sorusu. Bir stoper hangi faktörlere göre pozisyon alir/almali? Danynin futbol zekasini eksik gören ve gelistirmesi gerektiğini düsünen birisi icin oldukca basit bir soru. Cevap bekliyorum.

Bu arada hava toplarinda zayif dediğin Dany,

Clde 29 hava topunun 20sini kazanmis. Karsilastirma yap diye veriyorum, Thiago Silva 18 hava topunun 14ünü kazanirken, Ramos 33 hava topunun 20sini kazanmis.

Not:İstatistikler CLye göre whoscored sitesinden alinmistir.

Ben sana bunu şema çizip anlatsam bile sen bana Dany'nin çok iyi uyguladığı bir pozisyonu getirip koyacaksın önüme, ben de senin önüne yapamadığı "biçok" örneği getirip koyucam. Bu böyle gidicek.

Dany'nin hava hakimiyeti iyi olsa duran toplarda bu kadar tehlike yaşamazdık kalemizde.

Ben bunları söylediğim için Dany'i beğenmiyor olucam onu da biliyorum ki külliyen yalan bu. Dany gayet potansiyelli bi stoper fakat bizim takım için "henüz" tecrübesiz. Türk olsaydı yanına bir yabancı stoper alıp oynatırdık ama bizim için bu lüks bu yüzden Dany'yi değerlendirmenin en iyi şekli kiralamak ve gelişmesini beklemek. Bu arada da Terry, Lescott gibi bir yabancı stoperle devam etmek.

Ben sana bunu şema çizip anlatsam bile sen bana Dany'nin çok iyi uyguladığı bir pozisyonu getirip koyacaksın önüme, ben de senin önüne yapamadığı "biçok" örneği getirip koyucam. Bu böyle gidicek.

Dany'nin hava hakimiyeti iyi olsa duran toplarda bu kadar tehlike yaşamazdık kalemizde.

Ben bunları söylediğim için Dany'i beğenmiyor olucam onu da biliyorum ki külliyen yalan bu. Dany gayet potansiyelli bi stoper fakat bizim takım için "henüz" tecrübesiz. Türk olsaydı yanına bir yabancı stoper alıp oynatırdık ama bizim için bu lüks bu yüzden Dany'yi değerlendirmenin en iyi şekli kiralamak ve gelişmesini beklemek. Bu arada da Terry, Lescott gibi bir yabancı stoperle devam etmek.

Komik alma, cevabini bilmediğini ikimizde biliyoruz, ne diye laflarla oynayarak icinde bulunduğun durumdan cikmaya calisiyorsun ki?

Şema cizmene gerek yok, sadece cevabi söylenmen yeterli.Kac yöntem var ve bunlar neler?

Bu arada galiba yanlis anlamissin. Mesajlarimi okursan, Galatasarayin cabuk, lider özelliklerine sahip, savunmayi cekip cevirecek, high line defence icin uygun, geriden oyun kurabilen, top dağitan, defansa seviye atlatacak birine ihtiyaci olduğunu düsündüğümü görürsün.

Terry high line defence icin ağir. Chealse defansi cabuk isimlerden olusuyor, onlar icin sorun olmaz ama bizim icin sorun olur.Lescott lider degil.

Sol beke de Ziya ve Atillayi istiyordun degil mi? Yanlis anlamazsan bir sey sormak istiyorum. Yasin max 18-19 degiil mi? Cok belli de ondan soruyorum.

bügün hummelsin yaptigi hatayi gördünüzmü?demek hummels bizde olsa hemen yerin dibine sokardik,adamin degeri en az yirmi 20-30 million !!!!

Komik alma, cevabini bilmediğini ikimizde biliyoruz, ne diye laflarla oynayarak icinde bulunduğun durumdan cikmaya calisiyorsun ki?

Şema cizmene gerek yok, sadece cevabi söylenmen yeterli.Kac yöntem var ve bunlar neler?

Bu arada galiba yanlis anlamissin. Mesajlarimi okursan, Galatasarayin cabuk, lider özelliklerine sahip, savunmayi cekip cevirecek, high line defence icin uygun, geriden oyun kurabilen, top dağitan, defansa seviye atlatacak birine ihtiyaci olduğunu düsündüğümü görürsün.

Terry high line defence icin ağir. Chealse defansi cabuk isimlerden olusuyor, onlar icin sorun olmaz ama bizim icin sorun olur.Lescott lider degil.

Sol beke de Ziya ve Atillayi istiyordun degil mi? Yanlis anlamazsan bir sey sormak istiyorum. Yasin max 18-19 degiil mi? Cok belli de ondan soruyorum.

Yaşım 22, da ne alaka onu anlamadım.

Savunma yöntemlerinden kastının ne? FM dilinden mi konuşmamı bekliyorsun ya da akademik dilden falan mı? Sonuçta ne futbolcuyum ne de antrenör. Bana göre stoperlerin kendi stilleri var ve ikili stoperler tandem oluşturur genelde Semih ve Dany'nin tarzları benziyor, ikisi de ilk toplara hamle yapan, hücumcuyu çizgiye sürmeye çalışan adamlar, birbirlerinin kademesine girip defans derinliği yaratamıyorlar, geçen sene Ujfa-Semih ikilisi kademe ve derinlik işini çok iyi ayarlıyorlardı. Ceza sahasına yapılan ortalarda zaten yetersizler neyi tartışıyoruz anlamıyorum.

hızı ,cevıklıgı,kademe anlaysısı süper ama o ınanılmaz hataları,dalması ınsanı urpertıyor resmen

1 maç oynamadı bütün konsantrasyonu kaybolmuş,mental olarak cok zayıf

Yaşım 22, da ne alaka onu anlamadım.

Savunma yöntemlerinden kastının ne? FM dilinden mi konuşmamı bekliyorsun ya da akademik dilden falan mı? Sonuçta ne futbolcuyum ne de antrenör. Bana göre stoperlerin kendi stilleri var ve ikili stoperler tandem oluşturur genelde Semih ve Dany'nin tarzları benziyor, ikisi de ilk toplara hamle yapan, hücumcuyu çizgiye sürmeye çalışan adamlar, birbirlerinin kademesine girip defans derinliği yaratamıyorlar, geçen sene Ujfa-Semih ikilisi kademe ve derinlik işini çok iyi ayarlıyorlardı. Ceza sahasına yapılan ortalarda zaten yetersizler neyi tartışıyoruz anlamıyorum.

Akademik dilden bahsediyorum tabiki.

Terry high line defence icin ağir. Chealse defansi cabuk isimlerden olusuyor

Yalnız geçen sezon savunmamızda Ujfalusi vardı hatırlarsan, o da öyle çok hızlı veya çabuk bir isim değildi ancak high line defence de Semih ile birlikte gayet de başarılı ve akıllı oynadılar..Yani Terry veya Ujfalusi tarzı oyuncular hızlarından ziyade oyunu aklıyla oynayan oyuncular, bu sayede birçok zaaflarını kompanse edebiliyorlar..

Mesela yine geçen sezonu hatırlarsak rakibi savunmada ilk karşılayan isim hep Semih oluyordu, Ujfa ise arkada süpürücü görevini görüyordu..Onun tecrübesi ve zekası sayesinde Semih'in hatalarını görme şansımız olmamıştı..Ama bu sene Dany ile beraber oynayınca hani sanki takke düştü kel göründü gibi bir durum ortaya çıktı..Hemde Dany atletik ve bir hayli hızlı bir stoper olmasına rağmen yaşandı bu sorunlar..

Ben Terry gibi winner karakterli ve tecrübe abidesi bir defans oyuncusuna yüzde 100 ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum..Hani bana stoper oyuncusunun tanımını yap desen, söyleyeceğim 2-3 adamdan biridir Terry, yıllardır hayranlıkla izledim kendisini..İnşallah da alınır, bu klasta bir adam bize çok şey katacaktır..Ama Terry gibi hem winner, hem tecrübeli hem lider olup, ayrıca birde high line defence de hızlı bir oyuncu bulursak onu alalım tabi..Gerçi öyle bir adam varsa da onu bize yedirirler mi o ayrı konu.

sezon sonu sana 3-4 milyon avroluk bi teklif gelsede satsak seni dany.. ne güzel olur :yenieek:

Terry high line defence icin ağir.

:D

hızlı danynin arkaya kaçırdığı toplar ne peki?

high line savunmada hızmıdır aslolan

ya da bi stoper oyuncusunun en önemli özelliğinin pozisyon bilgisi ve tecrübe olduğunudamı ben söylemeliyim

danynin akhisar hücumcularının dahi yalancı koşularını yediğini göz önüne getirirsek ,

oynadığı her maçtada hele partneri semih dışında biri olursa savunmanın hallaç pamuğuna döndüğü araya atılan topların haddinin hesabının olmadığı da ortada bu sezon

bakalım karabük maçı crisle beraber 3 tane yedirdiler mersin maçına dönelim gökhanla beraber her araya atılan topları izlediler ve sonra gelmiş burda high line savunma presnsibi ve dany dicez öylemi ?

Danny yer tutmasını bilmiyor.

Yanlış yerde durup çok hata yapıyor. Ama çabukluğu ve hızı sayesinde hatalarını örtebiliyor..

Yanında kaliteli stoper yoksa Danny, Gökhan ve Semihe fazla güven olmaz.

Dany ne kadar iyi olursa olsun bu yabanci kısıtlaması onun onunde engel olacak.

Defansa bir yabanca alinir ve bir de Robben tarzı transfer yapılırsa Dany sans bulamaz.

dany+5 e gbirliğinden aykutu demir almak şart

bügün hummelsin yaptigi hatayi gördünüzmü?demek hummels bizde olsa hemen yerin dibine sokardik,adamin degeri en az yirmi 20-30 million !!!!

Zamanında Şampiyonlar Liginde Dordmundla yapılan maçta Bülent Korkmaz topu ıskaladı gol yedik.

15 sene Bülentin yaptığı bu hatayı konuştular.

Hummels dün 3 tane kritik pas hatası yaptı. Biri gol oldu diğerleri tehlikeli pozisyona dönüştü.

Geri
Üst Alt