#14 José Rodriguez Martinez

20 yaşında gayet iyi dayanıyor. Bu maç 75 te pili bitti. Defansif anlamda Melodan iyi olduğu kesin gene bir sürü top kesiyor ama bu adamı sadece kesici olarak düşünmek adama haksızlık bana göre. Ayağı ve fundementali çok iyi ve oyun içinde etrafına güzel servis yapıyor. Mükemmel oynamadığı sürece Melo yu kullanıp taraftarın önüne atılmak için hep Jose konuşuluyor nedense. Bu macta Selçuk tan çok daha etkiliydi.

Bu takım da kimse rakibi karşılamıyor orta sahada hep tek kişi var busquetsi koysan dili çıkar. İleride topu tutamadıkça 70 den sonra pili bitecek takımın.
Defansif olarak Melo'dan iyi dediğinden sonrasını okumadım.

adamín kos koca macta 2 pas hatasi var !!!!!!!

daha laf yapip cocuga laf sokma cabalari defolun lan burdan

Defansif olarak Melo'dan iyi dediğinden sonrasını okumadım.
Oku o zaman.

Melo daha iyi bir defansif orta saha oyuncusu ancak adam oynamıyor. Canı mı istemiyor gitmek için mi yapıyordu bilmiyorum ama son 1.5 sene önemli maçlar haricinde ayağını topa uzatmayan bir Melo vardı.

Jose'nin defansif açıdan daha iyi olduğu noktası bugün için geçerli. O da rakip topu aldığında sırtında bitmesi bir nevi baskı yapması. Veya rakip sol kanattan gelirken doğru pozisyon alıp pas arası yapması.

Bu fundamental ının iyi olmasından kaynaklanıyor. Ha yetiyor mu? Yetmiyor. Çünkü 1 kişiyle defans yapılmaz. Takım halinde organize olman lazım. Gross takıma girmeden hücumda ve savunmada dengeli bir takım olamıcaz o kesin. Jose sadece Melo'nun yarattığı hamlesiz savunma zaafını biraz örtüyor. Ki kendisi gelişimini tamamlayana kadar 3 lü orta saha için biçilmiş kaftan. Çünkü çocuk pas olayını biliyor. Gerekirse oyunun yönünü de değiştiriyor. Ki bu çok önemli. 20 yaşında bedavaya bu tarz bi oyuncu almak kazançtır. Ama oynatırsan ve başını yemezsen tabi. Şuan çocuğun eline bomba bırakıldı resmen.

Melo, konsantrasyonu yüksek iyi bir Melo olarak takımda kalsaydı önünde Jose ve Bilal/Selçuk ikilisinden birini koyup gayet de güzel top oynayabilirdik. Ama adam kafasında zaten 1 sene öncesinden bitirmiş burayı. Önümüze bakmak lazım.

Son düzenleme:
Selçuğun yerine oynayabilirdi Melo ile. Ancak bu sistem tutmaaaaaz. Bu kadroyla Melo'nun olduğu zamandaki gibi oynayamazsın.

Madem pas yapan, dinamik bir takım olacaksın bu oyun stilinden vazgeçmen gerek. Bu lafım tabi ki sözde hocayım diyen Denge beye. 3 lü oyunu pasla açan dinamik bir orta saha kurmamız lazım. En görülen de Selçuk-Jose-Emre 3'lüsü olur. Jose fena oyuncu değil. Kumaşı oldukça iyi. Ancak bu sistem onu bitirir.

Melo varmış gibi oynanacaksa da o bölgeye Chedjou monte edilmeli.

Oku o zaman.

Melo daha iyi bir defansif orta saha oyuncusu ancak adam oynamıyor. Canı mı istemiyor gitmek için mi yapıyordu bilmiyorum ama son 1.5 sene önemli maçlar haricinde ayağını topa uzatmayan bir Melo vardı.

Jose'nin defansif açıdan daha iyi olduğu noktası bugün için geçerli. O da rakip topu aldığında sırtında bitmesi bir nevi baskı yapması. Veya rakip sol kanattan gelirken doğru pozisyon alıp pas arası yapması.

Bu fundemantel inin iyi olmasından kaynaklanıyor. Ha yetiyor mu? Yetmiyor. Çünkü 1 kişiyle defans yapılmaz. Takım halinde organize olman lazım. Gross takıma girmeden hücumda ve savunmada dengeli bir takım olamıcaz o kesin. Jose sadece Melo'nun yarattığı hamlesiz savunma zaafını biraz örtüyor. Ki kendisi gelişimini tamamlayana kadar 3 lü orta saha için biçilmiş kaftan. Çünkü çocuk pas olayını biliyor. Gerekirse oyunun yönünü de değiştiriyor. Ki bu çok önemli. 20 yaşında bedavaya bu tarz bi oyuncu almak kazançtır. Ama oynatırsan ve başını yemezsen tabi. Şuan çocuğun eline bomba bırakıldı resmen.

Melo, konsantrasyonu yüksek iyi bir Melo olarak takımda kalsaydı önünde Jose ve Bilal/Selçuk ikilisinden birini koyup gayet de güzel top oynayabilirdik. Ama adam kafasında zaten 1 sene öncesinden bitirmiş burayı. Önümüze bakmak lazım.

Buna katılırım iste. Melo kalite olarak kendini futbola verdiğinde tabi çok daha iyi bir defansif orta saha oyuncusu. Bir kere adam hava topu kaybetmiyor. Agresif bir oyuncu takımı atesliyor. Melo takımda kalsaydı Jose ve Melo iyi bir ikili olurdu. Jose çok koşuyor ve basit oynuyor. Bence bu ikili Sneijder'i de rahatlatırdı. Selçuk SL'de her maç dökülüyor fizik olarak çok yetersiz ve çok ağır düşünüyor. Ben Jose'nin Selçuk'tan çok daha yararlı oynadığını düşünüyorum istatistiklerde bunu doğruluyor. Bizim defansif anlamda başka bir sorunumuz da kanat savunması. Podolski ve Yasin bu konuda çok yetersiz kalıyor bana göre zaten tip olarak daha çok forvet kanat oyuncuları. Bek oyuncularımız da ortada. Rakip orta sahada çok kolay top ceviriyor ve biz izliyoruz. Ligin ortalama olarak en az faul yapan takımıyız ve ikili mücadele oranında da son sıralarda yer alıyoruz.

Garanti oynuyor ama abartmanın da alemi yok. Selçuk varken bizim orta saha adam olmaz. Melo oynamıyormuş he Selçuk çok oynuyor, yerlerde sürünüyor ilk sezonu hariç. Çolak falan oynasın bari.

Savunması zayıf 1 tane hava topu kazanamadı.İyi bi rotasyon oyuncusu olur daha ötesi değil.

Bizim takımın kanseri Burak-Selçuk ikilisi bu adamlar varken yanındaki oyunculardan hiç verim alamayız.
Selçuk ilk seneki performansı Elmander ve Melo sayesindeydi Elmander Selçuk'un defansif açığını ileride yaptığı pres ve geriye gelmesiyle iyi kapatıyordu ve Selçuk'un yanında son iki sezondan daha iyi durumda olan Melo vardı. Bu kadroda ise defansa hiç yardım etmeyen Burak ve yanında artık yumuşak bir Jose Rodriguez var Selçuk'tan daha iyi olmasına rağmen bu çocuğun en büyük şansızlığı yanında Selçuk gibi çok hantal bir orta saha oyuncusu olmasi

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yarın gözüm sende bro

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Vasat bir oyuncu. Gecen sene Deportiva'da 25 maca cikmis, potansiyel gorselerdi bizim yerimize cok rahat onlarda alabilirdi. Yinede takimda Yekta olacagina Jose olsun.

3 lü orta sahaya dönmemiz lazım.Yoksa bu çocukta cahilce savunması zaaflı adı altında konuşularak harcanacak.Büyük ihtimal hanzo da yakında öle düşünüp yerine hamiti çekecek.Adam sanki ön libero da o görev bekleniyor.Meloyla birlikte oynasa ozaman kimsenin gözüne çarpmazdı savunma zaaflıgı.Selçuk yüzünden bu cocukta kötü gözüküyor.Ona rağmen son maçta bile kaç tane top çaldıgı görüldü.Onun için yanına bir direnc li orta saha koyup 3 lüye dönmemiz şart.Selçuk,Jose,Emre ç en uygunu.Mal hamza bunu anlayıncaya kadar 15 puan fark olur zaten.

Mersin maçında kaptırdığı toptan sonra adamı takip etmeyip, parkta sağlıklı yaşam koşusu yapıyor edasıyla geri dönüyormuş gibi yapması sonucu golü yedik. İkinci yarıda 1-2 pozisyonda daha geri dönmedi ya da dönemedi. Ya fiziksel olarak hazır değil ya da oynadığı yeri yadırgıyor. İnşallah daha iyi olur.

Mersin maçında kaptırdığı toptan sonra adamı takip etmeyip, parkta sağlıklı yaşam koşusu yapıyor edasıyla geri dönüyormuş gibi yapması sonucu golü yedik. İkinci yarıda 1-2 pozisyonda daha geri dönmedi ya da dönemedi. Ya fiziksel olarak hazır değil ya da oynadığı yeri yadırgıyor. İnşallah daha iyi olur.
Aynısı benim de dikkatimi çekti ve aynen şöyle düşündüm "acaba Selçuka,Sabriye bakıp mı böyle yapıyor" dedim.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Bu adami da on libero oynatip harcariz yakinda, buradaki bazi futbol cahilleri de ona gore yorum yapmaya devam etsin.

adamín kos koca macta 2 pas hatasi var !!!!!!!

daha laf yapip cocuga laf sokma cabalari defolun lan burdan

Millet ya başka maçı izliyor yada futboldan falan anlamıyor. Mersin maçında en iyi oynayanlardan biri Jose idi. Tempo'yu çok iyi ayarlıyor. İyi top çalıyor ve en önemlisi dikine çok zekice oynuyor oynadığı zaman.

Ama millet bu maçta o kadar reziller varken bu çocuğa sarmış. Tek nedeni ise Melo'nun yerine geldiği için. Ayrıca Melo ile Jose farklı oyuncular. Jose'nin asıl mevkisi CM yani Selçuk'un bölgesi. Melo gitmek istediği için gitti , artık kabul edin. Adam şimdiden İnter taraftarına oynamaya başlamış. Bu forumdaki aşırı Melo sevgisini anlamıyorum.

Burada kalmak istemeyen adam sadece zarar verirdi..

Jose'ye zaman verilmesi lazım bence. Hemen asıp kesmeyin. Henüz 20 yaşında futbolu olgunlaşmamış bir oyuncu.

Son düzenleme:
Jose kötü oyuncu degil yahu, cok futbol cahili var ortalikta. Bizim millet inanilmaz derecede futboldan fln anlamiyor. Biz yanlis kullaniyoruz. Selcuk-Jose orta sahasi nedir arkadas?

Jose kötü oyuncu degil yahu, cok futbol cahili var ortalikta. Bizim millet inanilmaz derecede futboldan fln anlamiyor. Biz yanlis kullaniyoruz. Selcuk-Jose orta sahasi nedir arkadas?
Hamza da o cahillerden biri malesef, yarin Atletico macinda gene onlibero oynatip sonra Trabzon macinda kesecektir. Fazla top kapamiyoruz diye bahane atar sanki bu adam oyle bir oyuncu.

Melo da bu tarz 10 tane gol yedirmiştir. Çok önemli değil. Genele bakmak lazım.

Dzemaili
Jose - Bilal

de yapabilirdik.

Geri
Üst Alt