Daha önce çok futbolcunun konusuna yazmıştım ama tekrar yazayım
Yerli alırsın yabancı ister
Tecrübeli yabancı alırsın "yaşlı buna para vereceğine git genç al o oynasın o hata yapsın" der
Genç alırsın "bu paraya olmuş tecrübeli oyuncu alabilirsin" der
Bizim taraftarı mutlu edebilmen mümkün değil
20 yaşında la adam Bruma gibi 10 Milyon € verilerek alınsa hala geleceğin İniesta'sı derdiniz, yaptığı büyük hatalarda bile olsun olacak bu çocuk derdiniz. Adım gibi eminim aynı şey bugün Bruma'nın başına gelseydi golde ki hatası değil de yaptığı nefis asist konuşulurdu. En kötü savunulacak bir şey bulunamayınca "Hoca oynatmıyor yav" denirdi.
En iyi oynadığı dönemde kesti herif sırf bilale yer açılsın diye, sonra haber oldu mutsuz vs vs diye biraz sabredin herkesin rezil oynadığı dönemde 20 yaşında tecrübesiz oyuncunun üstüne yüklemeyin tüm suçu.
Tabi ki pas hatası yapacak adam %100'le mi oynayacak maçlarda? Evet bu maç yaptığı kritik hataydı ama topu attığı adam kaleciyle karşı karşıya kalmadı en az 4 tane defans oyuncumuz var ne iş yaparlar onlar?
Bakın Tecrübe abidesi, olsaydı yemezdik dediğimiz Melo'nun Schalke maçında yaptığı hata sonrasında adamı kovalamayışı ve gol yememiz. Şimdi diyecek ki bazı arkadaşlar çok nadir yapıyordu,hayır efendim gol yediğimiz, yemediğimiz bir ton hatasını ya da artistlik yaparken kaptırdığı topu hatırlıyorum. O adam 30 yaşında bu 20 bırakın da o kadar hata yapsın.
https://www.youtube.com/watch?v=7SwbCRJ2V7k