#14 José Rodriguez Martinez

Bu genç ön libero olarak eğitim görmedi mi real Madrid alt yapısında?
Ayrıca sneijderi nerde oynatacaksin ?

Kanat oynatmadigimizi farzediyorum ondan 2 on liberonun onunde dedim. Bi bakima sol on Sniejder, sag on bu adam gibi. Veya 2 on libero, onunde Jose, 3 tane ileri oyuncusu gibi. Kanatli futbolu unuttuk yillardir maalesef.

Türkiyede ne medyada, ne taraftarlarda nede yöneticilerde bu adamdaki futbol biligisini görecek çap yok. Belki şu an için bu takımda en fazla yedek olabilir. Fakat yaşını ve gelişebileceğinide göz önüne alırsak bu kadroda tutulmalıdır. Futbol bilgisi iyi olan adamdan zarar gelmez. Doğru bir kadro planlamasıyla oluşacak doğru sisteme çok rahat katkı verebilir.

Antalya maçında ıslıkları duyunca çıldırdım. O statdaki taraftardan zaten nefret ediyorumdum o andan sonra tavan yaptı.
Çıkarkenki halini görünce resmen gözlerimden yaş geldi.
Bu arada kim olursa olsun futbolcu ıslıklamasına karşıyım. Islıklanacaksa hiç bir futbolcu ayırt etmeden tüm futbolcular ıslıklanmalı.

Son düzenleme:
Kanat oynatmadigimizi farzediyorum ondan 2 on liberonun onunde dedim. Bi bakima sol on Sniejder, sag on bu adam gibi. Veya 2 on libero, onunde Jose, 3 tane ileri oyuncusu gibi. Kanatli futbolu unuttuk yillardir maalesef.
Kanatsız futbolu destekleyen birisi değilim maalesef uzun vaadede.
Başarılı olacağını zanetmiyorum savunma anlamında. İki tane fişek ve taş gibi 2 tane bekimiz olsa belki ama yok ki.

Kanatsız futbolu destekleyen birisi değilim maalesef uzun vaadede.
Başarılı olacağını zanetmiyorum savunma anlamında. İki tane fişek ve taş gibi 2 tane bekimiz olsa belki ama yok ki.

Kaliteli bir ayak oldugu her halinden belli. Uyum sagladiginda o da tas gibi orta saha olur zaten. Yalniz arkasinin kollanmasi lazim zira adam DMC degil bu kadar basit yani.

-Futbol cahillerden temizlenmelidir.

Biz Hamza'ya ırkçı diye kızarken aslında sorunun daha da büyük olduğunu farkettim. Dün ilk kez taraftarımızdan(bir bölümü de olsa) utandım ve nefret ettim. Kızarsın eleştirirsin ama örneğin Burak'ın karşı karşıya neredeyse taca attığı topta alkışlandığı bir maçta bu çocuğu ıslıklamanın karşılığını buraya yazsam ceza alırım. Sneijder dahi çıkarken taraftara dönüp alkışlayın diye işaret yaptı. Çok şeyi değiştirmemiz lazım çok...

Kaliteli bir ayak oldugu her halinden belli. Uyum sagladiginda o da tas gibi orta saha olur zaten. Yalniz arkasinin kollanmasi lazim zira adam DMC degil bu kadar basit yani.

Dmc olarak biraz fazla yumuşak kalıyor bence ama genç sayılır yani.
Pass tercihleri riskli oluyor Dmc için. Melo da riskli Pass oynuyordu gerçigi ama adam ustaydi yani. Bilmiyorum artık. Her türlü yine gelişim göstermesi gerikiyor. Maç tecrübesi üstelik en önemli eksiği.

Dmc olarak biraz fazla yumuşak kalıyor bence ama genç sayılır yani.
Pass tercihleri riskli oluyor Dmc için. Melo da riskli Pass oynuyordu gerçigi ama adam ustaydi yani. Bilmiyorum artık. Her türlü yine gelişim göstermesi gerikiyor. Maç tecrübesi üstelik en önemli eksiği.

Ya bu adamin yapacagi sey top rakipteyken press yapmak, top bizdeyken de oyun kurmak. Adam sahada resmen bagiriyor ben pasorum diye. Hani Sneijder'in geri gelip defanstan veya Selcuktan top alip oyun kurmasi varya, onu yapacak iste bu adam, Sino da daha ofansif oynayabilecek bu sayede.

Merkez orta saha diyorsun. Olabilir. Pasör adam evet. Neyse bakalım birisi kulüpte senin fikrini uygulayacak mı. Zanetmiyorum açıkçası ama bekleyelim yeni hocayı hele bi

her zamanki gibi vasat,Bilal-Jemden iyi ama gereken orta saha oyuncusuna göre çok yetersiz savunması zayıf,çok basit hataları var,gereksiz tercihleri var vs De Jong tarzı bir orta saha alıp De Jong-Selçuk olmalı yedeklerde Jem-Jose.

Boşuna hayal kuruyorsunuz bu çocuk için, aynı yazılar 3-5 sene önce de Insua için vardı, Umut Gündoğan niye oynamıyor diye soran bir forum ahalisi vardı. Gelecekte klas futbolcu olacak adam kendini daha 17 sinde, 18 inde belli ediyor. Örneğin Arda Turan 18 inde tek başına Avrupa da maç alıyordu, Emre Belözoğlu bile 17 sinde Şampiyonlar Ligi maçı oynadı. 20-21 öyle çok genç yaşlar değil artık bence..

Sent from my iPhone using Tapatalk

her zamanki gibi vasat,Bilal-Jemden iyi ama gereken orta saha oyuncusuna göre çok yetersiz savunması zayıf,çok basit hataları var,gereksiz tercihleri var vs De Jong tarzı bir orta saha alıp De Jong-Selçuk olmalı yedeklerde Jem-Jose.

Savunmasi zayif demekten ziyade onliberomuz yok demeyi tercih ederim.

Boşuna hayal kuruyorsunuz bu çocuk için, aynı yazılar 3-5 sene önce de Insua için vardı, Umut Gündoğan niye oynamıyor diye soran bir forum ahalisi vardı. Gelecekte klas futbolcu olacak adam kendini daha 17 sinde, 18 inde belli ediyor. Örneğin Arda Turan 18 inde tek başına Avrupa da maç alıyordu, Emre Belözoğlu bile 17 sinde Şampiyonlar Ligi maçı oynadı. 20-21 öyle çok genç yaşlar değil artık bence..

Orta saha icin gecerli degil bence. Saydigin oyuncular hucum yonuyle on planda. Orta saha biraz daha tecrube istiyor. Ben 17-18 yasinda bu adamin pozisyonunda adam pek hatirlamiyorum acikcasi. Kaldi ki dedigin gibi parlasa zaten Madrid birakmaz alir oynatir. Bizim icin ileriye donuk iyi bir yatirim oldugu dusuncesindeyim. Oynamali ve tecrubesi artmali.

Hem bunun gibi oyuncular icin hayal kurmayalim da napalim be renktas, sov sov bi yere kadar umutlanmak istiyorum ben.

Orta saha icin gecerli degil bence. Saydigin oyuncular hucum yonuyle on planda. Orta saha biraz daha tecrube istiyor. Ben 17-18 yasinda bu adamin pozisyonunda adam pek hatirlamiyorum acikcasi. Kaldi ki dedigin gibi parlasa zaten Madrid birakmaz alir oynatir. Bizim icin ileriye donuk iyi bir yatirim oldugu dusuncesindeyim. Oynamali ve tecrubesi artmali.

Hem bunun gibi oyuncular icin hayal kurmayalim da napalim be renktas, sov sov bi yere kadar umutlanmak istiyorum ben.

Bu çocuk da ön plana çıkacaksa hücum yönüyle ön plana çıkar, DMC yaratamazsın bundan, o bölgenin oyuncusu değil asla da olmaz. Bana göre şu an sadece Selçuk' un alternatifi, Galatasaray kadrosuna Selçuk' un alternatif olacağı bir adam lazım. Üstelik DMC ayrıca çok çok lazım.

Parlasa zaten Madrid oynatır diyorsun ya haklısın, bak bunu bonservis verip alabiliyorsun ama Denayer' i alamazsın mesela. Çünkü Denayer olacak, her halinden belli, Jose zor.

Bu çocuk da ön plana çıkacaksa hücum yönüyle ön plana çıkar, DMC yaratamazsın bundan, o bölgenin oyuncusu değil asla da olmaz. Bana göre şu an sadece Selçuk' un alternatifi, Galatasaray kadrosuna Selçuk' un alternatif olacağı bir adam lazım. Üstelik DMC ayrıca çok çok lazım.

Parlasa zaten Madrid oynatır diyorsun ya haklısın, bak bunu bonservis verip alabiliyorsun ama Denayer' i alamazsın mesela. Çünkü Denayer olacak, her halinden belli, Jose zor.

Hocam DMC lazim ama bu adam o adam degil. Ayrica Emre gibi Arda gibi hucumcu da degil, kanat degil, 10 numara degil, dedigin gibi Selcuk'un alternatifi. Selcuk bizde Melo ile nasilsa, bu adam Melo ile birlikte Selcuk-Melo ikilisinden daha kaliteli bi ikili olusturur. Anlatmaya calistigim bu. Su anki takimda bi onlibero ve yaninda bir baska merkez orta saha ile birlikte oynarsa ancak is yapar, obur turlu her hafta buluruz bi acigini.

bu yaşında harika pas dağıtan isabetli pas oranı yüksek bir adamı arenada ıslıklanır duruma getirdik kadro yapılanmasını bilmeyen zır cahiller yüzünden !! arabanın motoru yok sen bana airbag den klimasından otomatik vitesinden bahsediyorsun melo yok melo !! melo jose birlikte oynasa neler olurdu acaba ???

Gereken orta saha olmadığını belirttim zaten,Defansif yönü güçlü bir OS yanında Selçuk olmalı diyorum Josede yedek,Josenin savunması zayıf,hücumu vasat-iyi arası ama biraz aceleci ve tehlikeli bir oyun stili var pek beğenmiyorum,en fazla yedek olur bizde.

Kaldi ki dedigin gibi parlasa zaten Madrid birakmaz alir oynatir.

Real birakti diye düsük seviyeli oyuncu olmasi anlamina gelmez bence

Real'in seviyesi bizim seviyemizden kat kat daha yüksek

Ayrica zamaninda Khedira ve Xabi ondan sonra Modric gibi dünya klas oyuncular takima geldikten sonra José ancak Copa maçlarinda oynayabildi.

Bence potansiyelli futbolcu sadece cm veya tutarsa rw olarak oynatilmasi lazim, cdm olarak degil.

Trabzonspor maçı hariç, 60 dakikadan fazla oynadığı Osmanlı, Rize ve Antalyaspor maçlarında yediğimiz gol sayısı tam 11.

Semih defansı bu adam da orta sahayı transparan yapıyor.

Geri
Üst Alt