Cevap: #14 Mehmet Topal

2007-2008 sezonunda Fener maclarinda Alex'i kilitleyen Mehmet Topal'i izlemek isterim. Su an ki Mehmet Topal, gercekten Topal. Herhangi bir hareket yapmak icin 10 dakika bekliyor.

2007-2008 sezonunda Fener maclarinda Alex'i kilitleyen Mehmet Topal'i izlemek isterim. Su an ki Mehmet Topal, gercekten Topal. Herhangi bir hareket yapmak icin 10 dakika bekliyor.

Zaten tek ozelligi o, defansiv olarak Mehmet topal mukemmel, ama ofansiv olarak berbat.

Orhan Ak, Cihan Haspolatlı gibiler de bizde 4 sene oynadı, bu onların iyi topçu olduğu anlamına gelmez. Topal Gerets döneminde geldi, ilk defa süper ligde forma giydi, fena da değildi bir çaylağa göre. Sonraki sezon kalli'den formayı kaptı, şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu. buraya kadar her şey normal, 21 yaşındaki oyuncunu her sezon üstüne koya koya gitmesini beklersiniz. Mehmet Topal oyunu ilerde oynuyor, adam geçiyor, şut çekiyor (sabırla şutlarının kalyi bulacağı günleri bekledik hep), ölümüne mücadele ediyor, iyi pas atıyor, oyunu açıyor falan. Euro 2008 sonrası (son almanya maçında stoper oynamasına sebep mi bilmem) düşüşe geçti, sürekli geriledi, oyun içinde de geriledi, önden gerilere geldi, 90 dakikanın 80'inin stoperlerin arasında geçirmeye başladı. Türk futbolunda stoperler topla buluşunca ya yanındaki adama verir ya da ileri şişirir. Topal da kendini stoper sandığı için her topla buluşmasında ya ileri şişirdi ya da en yakınında adama pas attı. Bu alışkanlık edindi, bu seneye de öyle başladı ve öyle devam ediyor. Eğer ortasahaya stoper koyacaksak Topal'a gerek yok, orjinal stoperlerden birini koyalım, zaten Türk stoperlerin tek bildiği şey kesiciliktir, onu da Topal'dan iyi yaparlar. Top yapamayan adam dünyanın en iyi kesicisi bile olsa ortashada oynayamaz, Mehmet Topal çoğunlukla rakibe verdiği topları kesmektedir, bunun da gözümde zerre önemi yok.

Savunanlar futboldan ne kadar anladıklarını gözden geçirsin. Eğer "Topal kaliteli oyuncu, skibbe ve Rijkaard'ın oyun anlayışına bağlı olarak stoperlerin arasında oynuyor ve 1 yıldır da biraz formsuz, hatta biraz dinlendirilse kendisi için de takım için de daha hayırlı olur" tarzı laflar etseler anlarım. Ama şu andaki Mehmet Topal'a iyi oyuncu demek Emre belözoğlu'na, Baroni'ye, Ernst'e, Fink'e, Saido'ya, Murat Ceylan'a falan hakarettir.

YA arkadasım senden daha iyi anladığım kesin ernst ile topalı karsılastırıyorsun hatta ernst daha iyi diyosun ayrıca m.topal sezon bası kampı geçirdimi yok geçirmedi ozamn napıcas bu adamı bekliycez topal bizim ortasahadaki en önemli oyuncularımızdan olacak ayrıca defansa gömülüyor diyosun peki baroni napıyor adam topla bulusmuyor be top alıp vermiyor saklanıyor resmen bende fink baroni gbi adamların topalla kıyaslanmasını hakaret sanarım 2 hafta sonra fb maçında iyi oynayınca sizin bu laflarınızdan nasıl döneceğnizi merak ediyorum doğrusu

Ya ne diye şunlar futboldan anlamaz bunlar anlar gibi muhbbetlere giriyorsunuz

Topal tek ön libero oynayan takımlar için mükemmel bir adam. Evet topla biraz zayıf ama yanında iyi bir Ayhan ve Elano top Mehmet'teyken ona yaklaşarak kolay pas imkanı yaratıp sonra da aldıkları topu efektif kullarnısa bu eksikliği göze batmaz Topal'ın. Ancak neredeyse son 1 sezonu sakat geçirdiği için form tutması 2. devreyi bulur...

Arkadaşlar formda bir topal iyidir aancak ernst gerçekten her takımın kadrosunda bulanabilecek bir adam hangi takıma koyarsan koy oynar sırıtmaz..(banko oynar demiyorum)

Ernst üstü linderothttur..

ernst le topali karsilastirmam ernst i bizde gormek isterdim ernst 3 4 tane topal eder su an topal ise git gide geriye gidiyor kendini gelistirecegine kendi özelliklerini bile kaybediyor topal mücadeleci bi oyuncuydu simdi topa girmeye korkuyor ankara macinda yedigimiz 2. golde o nasil topa girmedir korkarak giriyor ve haliylede topu ankarali oyuncu aldi golude yapti cok citkirildim oynuyor

ernst le topali karsilastirmam ernst i bizde gormek isterdim ernst 3 4 tane topal eder su an topal ise git gide geriye gidiyor kendini gelistirecegine kendi özelliklerini bile kaybediyor topal mücadeleci bi oyuncuydu simdi topa girmeye korkuyor ankara macinda yedigimiz 2. golde o nasil topa girmedir korkarak giriyor ve haliylede topu ankarali oyuncu aldi golude yapti cok citkirildim oynuyor

Topal hala sakatligini dusunuyor, yani hep aklinda "hadi bir daha olursa?" soru isaretiyle hep geziyor, ve o soru isareti bir futbolcuyu yipratir, cok hata yapar, ve mucadeleye girerken korkak girer.

Dedigin gibi: "citkirildim" oynuyor.

ooooooo mehmet topal oleeyyy

İnadına m.topal

forever m.topal

perfect m.topal

en iyisi m.topal

only you m.topal

alexi casper yapan adam m.topal :)

m.topal daha iyisini yapana kadar en iyisi bu:ciftetelli:

ah Mehmet o talihsiz sakatlığı geçireyip hazırlık döneminde takımla beraber çalışsaydın çok farklı şeyler konuşurduk şimdi:(

Mehmet Topalın sezon başı kampını kaçırması performansını çok etkiledi eski gücünde değil ve takıma uyum sağlamakta zorlanıyor

Biraz daha zaman diyorum ben

Sarp kim ya Mehmet'i kesecek, Topal bir kendine gelsin goruruz forma kimde.

Topal'ın forma girmesini bekleyene kadar lig biter.

Topal Dinamo Bükreş maçında forma şansı bulur.

Geri
Üst Alt