Cevap: #14 Mehmet Topal

ya önlibero sürekli geride durursa nasıl önde baskı yapcaz diyorum mourinho serhat futboldan zerre anlamıyosun diyo:D,boşver serhat ı uğraşma

Biraz daha ısrar edersen, resmini koyacağım heat map'in ve kim ortalama olarak nerelerde oynamış göreceğiz. Rezil olursun, benden söylemesi.

Geri 4'lünün önünde oynuyor adam zaten. İftira atmak için başka yerde oynuyormuş gibi göstermeyin. Habertürk'ün verdiği istatistiklerde de ortalama olarak sahanın neresinde oynadığını göstermişler. İstiyorsan bak. Sonra gel buraya özür dile efendi gibi.

sen o istatistigi al simdi

sonra sor kendine bu istatistik rakip hucum ederken topalin oldugu yeri mi gosteriyor yoksa toplam mac boyunca oldugu yerlerimi diye

once o gordugun ortalamanin ne oldugunu anla

adam biz hucum ederken dedigun yerde duruyor zaten sende bunun dogru yer oldugunu savunuyorsun

sanki sivas 20 pozisyona girdide topalin ortalama durdugu yer defans ici diye gorulecek ortalamada

geciniz analiz daha derin bir is oyle haberturkun ortalamasini dusunmeden onumuze koyarsan boyle anlamsizlasir

topal haberturkun gosterdigi yerlerdeyken neill ve servet nerdeymis baktinmi

Biraz daha ısrar edersen, resmini koyacağım heat map'in ve kim ortalama olarak nerelerde oynamış göreceğiz. Rezil olursun, benden söylemesi.

kardeşim gözlerimemi inancam sana mı mehmet in rakip ceza alanına 30 metre yaklaştığını gördün mü

uzatmaya gerek yok buda bir baska gercek

havlu attik bile

umarim topal yedek olarak devam eder hayatina bu takimda bu kafasiyla devam edecekse

M. Topal doğru oynuyor fakat yetersiz.

Tabii kime göre yetersiz? P. Viera, Yaya Toure gibi isimlere göre yetersiz.

Takımda ki en yeterli ön libero.

Pas atmasını bilmiyor değil. Tekniği zayıf sadece. Pası doğru atacak ama tekniği zayıf olduğundan topları çok dürtmesinin sebebi bu. Bunun sonucunda da zaman kaybı oluyor ve rakip kendisine daha çok yaklaşıyor. Bu seferde pas vereceği alan daralıyor ve panikliyor.

M.topal iyiydi dün önünde iyi adamlar olursa daha iyi oalcağına inanıyorum.

Serhatada katılıyorum m.topalın görevi ilerde pres yapmak değil alan kapamak yaya toure mesela çok teknik adamdır fransadaki maçlarına bakın dersiniz bu adam 10 numara.Ama barcelona görevi kısıtlı pozisyonu gereği ileri çıkmıyor hatta bu yüzden birkaç futbol bilgini düz oyuncu felan demişti toureye.. :D

Yaklaşmaz, ön libero çünkü. Israrını devam ettirirsen, kapaklar gelecek.

sen bana rakip atak yaparken neill servet ve topalin yerini tutan bir heat map yap

eger senin dedigin dogruysa kapak olsun bana:)

bunun analizini yapmak icin heat mapede gerek yok ben maci izleyince goruyorum tek gozumu kapatsam da:)

M.topal iyiydi dün önünde iyi adamlar olursa daha iyi oalcağına inanıyorum.

Serhatada katılıyorum m.topalın görevi ilerde pres yapmak değil alan kapamak yaya toure mesela çok teknik adamdır fransadaki maçlarına bakın dersiniz bu adam 10 numara.Ama barcelona görevi kısıtlı pozisyonu gereği ileri çıkmıyor hatta bu yüzden birkaç futbol bilgini düz oyuncu felan demişti toureye.. :D

hocam önde pres yapmasında çok geride kalıyo ama,biraz daha öne gelmesi lazım bence stoperlerin duracağı yerde mehmet durursa stoperler daha geride durur:D

M. Topal doğru oynuyor fakat yetersiz.

Tabii kime göre yetersiz? P. Viera, Yaya Toure gibi isimlere göre yetersiz.

Takımda ki en yeterli ön libero.

Pas atmasını bilmiyor değil. Tekniği zayıf sadece. Pası doğru atacak ama tekniği zayıf olduğundan topları çok dürtmesinin sebebi bu. Bunun sonucunda da zaman kaybı oluyor ve rakip kendisine daha çok yaklaşıyor. Bu seferde pas vereceği alan daralıyor ve panikliyor.

sonra noluyor dur tahmin edim

baski mi yiyoruz orta sahadan cikamayip?

ne on liberoymus be cok haksiz suclamisim:)

Bir orta saha 1 maçta adam geçip dikine top sürmez mi ya ? Mehmet Topal kendisine mi güvenmiyor anlamadım ama bizim yarı sahayı geçmemeye yemin etmiş gibi.Sivas takımı ne oynadığı belli olmayan bir takım.Alan kapama,kademeye girme gibi rakibi zorlayıcı müdahalelerde bulunmayan bir takım,sen bu takıma karşı iyi oynamışsan benim için ölçü değildir ki sadece takımdaki iyi oyunculardan biri olarak göründü.Takım o kadar kötü oynadı ki Mehmet Topal iyi göründü.İyinin kötüsüyseniz her zaman iyisinizdir ama kötünün iyisiyseniz her zaman kötüsünüzdür.Dün takım olarak çok kötüydük fakat Mehmet Topal bu kötülerin arasında iyi göründü ki bunda rakibin de etkisi var.

kardeşim gözlerimemi inancam sana mı mehmet in rakip ceza alanına 30 metre yaklaştığını gördün mü

20rafpy.jpg

104luvl.jpg

atm0aw.jpg

3 farklı maçtan, 3 tane 4-3-3 oynayan takımın ön liberosunun oynadığı bölgeler. Adamlar orta sahayı aşmamak için özen göstermiş herhalde. Mehmet Topal da tam olarak böyle oynuyor.

Bir orta saha 1 maçta adam geçip dikine top sürmez mi ya ? Mehmet Topal kendisine mi güvenmiyor anlamadım ama bizim yarı sahayı geçmemeye yemin etmiş gibi.Sivas takımı ne oynadığı belli olmayan bir takım.Alan kapama,kademeye girme gibi rakibi zorlayıcı müdahalelerde bulunmayan bir takım,sen bu takıma karşı iyi oynamışsan benim için ölçü değildir ki sadece takımdaki iyi oyunculardan biri olarak göründü.Takım o kadar kötü oynadı ki Mehmet Topal iyi göründü.İyinin kötüsüyseniz her zaman iyisinizdir ama kötünün iyisiyseniz her zaman kötüsünüzdür.Dün takım olarak çok kötüydük fakat Mehmet Topal bu kötülerin arasında iyi göründü ki bunda rakibin de etkisi var.

Peki düşünelim biz;

Dmc

mc mc

Oynuyoruz önünde oynayan 2 adamın görevi ileri geri oynamak 3. çıkınca kontra yersek orta sahada topu kim kesecek?

Bugun yaya toure diyorum işte.Fransada böyle oynuyordu barçada düz oyuncu gibi.Öyle oynamasına gerek yok anlayın artık.

YouTube - Yaya Toure Style

Barça'nın ön liberoda çok fazla yaratıcı oyuncuya ihtiyacı olmasaydı Yaya Toure'yi almazdı başka bir ön libero alırdı onu kullanırdı.Yaya Toure'nin daha önceki yıllarda oynadığı oyun ile zaten kendisini senin dediğin tabirle mc bölgesinde de kanıtlamış olduğunu biliyoruz.Eee bu kadar iyi bir tekniğe ve kesici özelliğe sahip olan oyuncuyu dmc'de kullanırsan onların önünde de xavi ve iniesta olduğu sürece,yaya toure'ye iş düşmez zaten ama iş düştüğünde de çıkar görevini yapar.Benim Mehmet Topal'dan beklentim çok daha fazla ama hiç birini karşılayamadı bu sezon.Sakatlıktan sonra korkarak oynamaya başladı,ama öncelikle kuvvetlenmesi gerek.Çok değil 2 sene önce takım hücumdayken dönen topları hep toplardı Topal bu yüzden de "örümcek" lakabını aldı ama bu sezon bizim yarı sahamızdan çıkmadığı için dönen topları toplayamıyoruz ve rakibe basmada da sorunlar yaşıyoruz tabi bunu sadece Topal'a yüklemek hata olur ama görünen bir durum var ki Topal'ın bu oyunu ile şampiyonluk hedefi koymak çok büyük hayalcilik olur.

Barça'nın ön liberoda çok fazla yaratıcı oyuncuya ihtiyacı olmasaydı Yaya Toure'yi almazdı başka bir ön libero alırdı onu kullanırdı.Yaya Toure'nin daha önceki yıllarda oynadığı oyun ile zaten kendisini senin dediğin tabirle mc bölgesinde de kanıtlamış olduğunu biliyoruz.Eee bu kadar iyi bir tekniğe ve kesici özelliğe sahip olan oyuncuyu dmc'de kullanırsan onların önünde de xavi ve iniesta olduğu sürece,yaya toure'ye iş düşmez zaten ama iş düştüğünde de çıkar görevini yapar.Benim Mehmet Topal'dan beklentim çok daha fazla ama hiç birini karşılayamadı bu sezon.Sakatlıktan sonra korkarak oynamaya başladı,ama öncelikle kuvvetlenmesi gerek.Çok değil 2 sene önce takım hücumdayken dönen topları hep toplardı Topal bu yüzden de "örümcek" lakabını aldı ama bu sezon bizim yarı sahamızdan çıkmadığı için dönen topları toplayamıyoruz ve rakibe basmada da sorunlar yaşıyoruz tabi bunu sadece Topal'a yüklemek hata olur ama görünen bir durum var ki Topal'ın bu oyunu ile şampiyonluk hedefi koymak çok büyük hayalcilik olur.

Barcelona'yla kıyaslamak yersiz ve komik. Başka takımlarla kıyaslayalım kendimizi. Mesela Porto, Lyon gibi takımlarla. Barcelona gibi olmamız mümkün değil. Önce 4-3-3 oynayan daha küçük takımlar kadar olalım, onların oyuncularıyla kıyaslayalım adamlarımızı.

Şu Barçayla kıyaslanmak baydı artık... 2 lafınızdan biri Barçayla Bizi Kıyaslamak hakikaten baydı artık...

Geri
Üst Alt