Mahmut Aslan
Tecrübeli Üye
- 16 Ocak 2019
- 5.413
- 4.132
- 673
yine bir kör öldü badem gözlü oldu vakası. mariano ne abi yerlerde sürünüyordu adam. ilk yarım saatten sonra mabadından soluyordu dedeyano.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Benim derdim Mariano gibi olması değil zaten, onun yarısı kadar da hücumu yok hatta çeyreği kadar da yok. Bu şartlarda gidip de yıllık brüt 3 milyon euro bağlamanın manası olduğunu düşünmüyorum.
Defansta da karşısında kim vardı da kimi engelledi bu zamana kadar hala anlamadım, söyleyen de olmadı. Omar iyi gibi altı boş yorumlar görüyorum, nesi iyi olduğunu da yazan yok.
Ya da ne bileyim en son ne zaman iki beki de defansif olan takım şampiyon oldu? 2006'da Orhan Ak - Cihan Haspolatlı herhalde son örnek. En az birisi fazlasıyla ofansif olur ki Mariano ilk şampiyonluktaki en kritik golü atan adamdır.
Hele şu Murhan hıyarı gibiler var bir de Mariano şu Omar'ın verdiği pasları veremese neler neler derdi gelmiş burada Omar güzellemesi yapıyor, ne için yaptığı da belli değil.
Bak mesela sen bile az gol yememizde illaki katkısı var diyorsun ki maçların yarısında Linnes oynadı zaten, Emre Taşdemir oynadı yine yemedik, daha çok takım savunması etken ama senin dediğin kadar bile açıklama yapan yok.
1 milyon euro brüt alsa belki hoşgörebilirdim, gidip o kadar para verdiğimiz adamın fark yaratması lazım.
Dün Wakaeme'ye karşı rezil rüsva olmaması güzel bir örnekti bence. Sivas deplasmanında Gradel'e karşı da iyiydi. Bekleri de takip ediyor, Fener'in oyunu daha bu kadar sırıtmazken önünde Feghouli oynamasına karşın Caner'e karşı da iyi durmuştu. Hakikaten rezil olduğu tek zaman Frei'ın sonradan oyuna girdiği Başakşehir maçının son 15 dakikasıydı. Onun dışında savunmada büyük mağduriyet yarattığını görmedim. 2 tarafın da savunmacı bek olması aşırı tabii bu lig için ama Terimli ilk şampiyonlukta devre arası gelen Yuto çok önemli bir etmendi. Hem Quaresma, hem de Visca'yı bağlamıştı. Başak'ta da geçen yıl Clichy takım savunmasının %30'uydu ki onun yokluğunda sol tarafın ne hale geldiği aşikar. Bize de böyle bir adam lazımdı ama Omar bizim seviye için özellikle hücum tarafında fazla düz kaldı.
Gol yememizde tabii ki takım savunmasının etkisi her şeyden fazla ama Omar gibi en azından zor pozisyon kaybeden atletik bir herifin varlığı, Taylan'ın 6 numarada Melo'dan beri şahit olmadığımız çabası, Marcao'nun savunma tarafında kariyer sezonu, Belhanda'nın 8'e çekilmesi filan da etkili oldu. Tek başına bir Muslera farkı yok ama böyle ufak ufak bireysel performanslar birleşe birleşe 3 yıldır hiç olmadığı kadar tatmin edici bir savunma takımı ortaya çıktı. Misal Mariano gibi savunma tarafını yapmamaktan ziyade artık yapamayan bir bekimiz olsaydı çok daha sıkıntılı haftalar geçirebilirdik, bilhassa Luyindama'nın da yokluğunda. Ama tabii ki Mariano'yla Omar arasında toplu oyunda kapatılamaz bir kalite farkı var. O yüzden Mariano gibi adamın ikamesi de en azından beleş Rafael olmalıydı, Omar'ın savunmadan az kısıp hücumda yapacağımız kalite eklemesi bizim adımıza çok daha evla olurdu ama sırf hücumcu olalım diye Mariano, Caner, Ömer Bayram, Gökhan Gönül tipi bir beki de Omar'ın önünde tercih etmezdim.
Clichy gibi birisi çok zor, onun iki yönü de çok iyi. Rafael bu noktada ters bek olsa da kesinlikle daha iyi bir çözüm olurdu.
Nagatomo konusunda evet defansı çok iyidi ama geldiği yarım dönemde ofansif etkisine de ben kötü demezdim zira öncesinde oynayana göre kaliteyi ciddi manada arttırmıştı ve o yarı dönemde 3 asist falan yapmıştı. Ciğeri söndükten sonra günden güne zayıfladı yani defansı baskın olsa da ofansı da fena değildi Nagatomo'nun.
Omar için dün Wakayeme'yi bence pek durduramadı, hatta kırmızı görücek diye de çokça tırstım. 3 sene önce Mariano'yu madara eden Nwakame olsa yine madara ederdi ve TS'de de baskın bir hücumcu yoktu. Zaten biz pas oyunu oynayıp bu şekilde rakibi geriye itebildiğimizde bize rakipler fazla hücum edemiyorlar. Geçen yıl seri yaptığımız dönemde Mariano da iyidi yoksa, kendisini toparladı falan demiştik kısa sürede de 4-5 asist yapmıştı.
Yani bence defansı da öyle çok fark yaratmıyor ha yaratsa bile Nagatomo'nun yarısı kadar bile ofansif yönü yok.
Zaten temelde benim derdim maaş. Sol bektekiler sakatlık sorunları olsa da akıllı, pasör ve yer yer fark yaratan adamlar. Sağ bektekiler ise sadece fiziksel yönleriyle öne çıkan ve sol bektekilerin 2-3 katı maaş alan adamlar.
Kulağa mantıklı gelmiyor.