#14 Wilfried Zaha

Ben forumdan da Galatasaray'dan da 3-4 sezon uzak kaldim. Haliyle bir cok sey garibime gidiyor. Ama en cokta taraftar ne aea bu kadar toksik oldu, ne ara bu kadar kor kaldi arkadas??

Sadece bu yaz gordugum bir kac seyden bahsetmek istiyorum.

Zaniolo gitti, kendi adima uzuldum. Cok iyi topcu. Ama cocuk gitmek icin gelmisti, en basindan beri. Bize uyar uymaz, kalsa seneye 100m'a satariz meselesi degildi. Adam zaten gidecekti. Ve giderken de 30m kazandirdi bize. Tarihimizde boyle akilci, faydali olay yok. Villa'ya gittikten sonra attigi "Happy" postuna bakarsaniz cocugun da niyetini anlamis olusunuz.

3 ay boyunca burda Rashica kavgasi yapildi. Su an onun bolgesinde kim var? Zyech + Tete. Inanilir gibi degil.

Orta saha transferi. Ulan oyle buyutuldu ki mesele, yalan yok, son hafta ben de kapildim o girdaba. Halbuki Dombili'ye bile gerek yokmus. Zira yabanci kurali yuzunden Amrabat'i bile alsak rotasyon anlaminda ciddi sikinti olacakti. Kimi oynatacaksin, kimi keseceksin? Cik isin icinden.

Gelelim Zaha'ya. Yine attigi postlara bakarsaniz, hazir degilim diye bas bas bagiriyor. Basaksehir macinda dakika buldu diye mutlu oldu lan adam. Daha dogrusu gucu yerine geliyor diye. Su geceden sonra bile hala hiza takan adamlar goruyorum :D He kardes Rashica gibi bekte kovalamiyor zaten.

Bunlar buyuk topcular. Ve buraya para icin degil, top oynamaya geldiler. Arabistan ligi orda, alayini havada kaparlar. Ama bize geldiler. Mimari da Erden Timur'dur. Gel gor ki adamin yemedigi kufur, hakaret kalmadi.

Bu baslik altina yaziyorum, cunku gozu gormeyenlerin bu aksam gozleri acilmistir bu adam sayesinde. Yani umarim oyle olmustur.

Bence tam tersi olacak Zaha varken Angelino'dan baya verim alabiliriz özellikle Zaha dar alanda dahi 2-3 kişi bassa topu tutup Angelino'ya aktarabilir birlikte daha başarılı olacaklar diye düşünüyorum. Yarın Kerem'de oynamalı Ankaragücü'nün defans hattı aşırı ağır ve aralara sızmaya çare bulamıyorlar ilk 45 dakika maçı bitirip rotasyona alabiliriz.
Dün dediğim yorum buydu tek olmayan ilk 45 dakika sonunda maçı bitiremedik onda da takım çok kaçırdı 3-0 bile girebilirdik ama olumlu yönden gördüğüm ve beklediğim Angelino-Zaha daha uyumlu çıkacaklardıydı çünkü Zaha takımı sete çekiyor Angelino maç boyu bindirdi ve güzel paslar attı hatta takımın yataydaki genişlemesini baya sağladı.

Fiziken hazır olmamasına rağmen, kendi kanadını Kerem' den çok daha iyi kapattığını biraz da şaşkınlıkla izledim. Zaha varken sol kanatta başka hiç kimse oynayamaz. Tete kötüydü bugün; Manu maçında 4-3-3 un sağında Kerem oynasın isterim; orada sıfıra inip yapacağı ortalar çok işe yarayabilir...

Sagda maalesef iyi degil Kerem cok top kaybi yapiyor. Ortada baslar, sonra Mertens girer yerine duruma gore.

Sagda maalesef iyi degil Kerem cok top kaybi yapiyor. Ortada baslar, sonra Mertens girer yerine duruma gore.
Bunu ne ara gözlemledin, yakın zamanda orada hiç oynamadı ki?!..Kanatta çok top kaybı yapıyor diye eleştirdiğin adamı forvet arkasında düşünmek tümüyle abesle iştigaldir zaten. Sürekli ensesinde birileri varken, çevre kontrolü iyi olmayan futbolcu çok daha fazla sırıtır nitekim. Geçen sezon birkaç maçın çok az bölümünde sağ kanatta oynamış ve takımda başka hiç kimsenin beceremediği şekilde pas kalitesinde orta kesmişti, hatta asiste dönüşeni bile vardı...Özellikle 4-2-3-1 formasyonunda; solda oynarken direkt sırtını çizgiye verip oyun kurmayı, daha fırsat oluşmadan kilit pas vermeyi zorlayan hali yerine sağda daha kanat gibi oynamasını tercih ederim...Genelde olumlu baktığım Tete de sırasını beklesin, hala güven veremiyor; bir bakıyorsun iyi gibi, ertesi maç sıvıyor, rotasyonda yeterince süre bulacaktır zaten...

Bunu ne ara gözlemledin, yakın zamanda orada hiç oynamadı ki?!..Kanatta çok top kaybı yapıyor diye eleştirdiğin adamı forvet arkasında düşünmek tümüyle abesle iştigaldir zaten. Sürekli ensesinde birileri varken, çevre kontrolü iyi olmayan futbolcu çok daha fazla sırıtır nitekim. Geçen sezon birkaç maçın çok az bölümünde sağ kanatta oynamış ve takımda başka hiç kimsenin beceremediği şekilde pas kalitesinde orta kesmişti, hatta asiste dönüşeni bile vardı...Özellikle 4-2-3-1 formasyonunda; solda oynarken direkt sırtını çizgiye verip oyun kurmayı, daha fırsat oluşmadan kilit pas vermeyi zorlayan hali yerine sağda daha kanat gibi oynamasını tercih ederim...Genelde olumlu baktığım Tete de sırasını beklesin, hala güven veremiyor; bir bakıyorsun iyi gibi, ertesi maç sıvıyor, rotasyonda yeterince süre bulacaktır zaten...

Oynadi renkdas. Gectigimiz hafta simdi saat gec karistirmayayim macin ikinci yarisinda belirli bolumden itibaren oynadi, etkisiz oldu, bocaladi sonra ice kat ederek biraz daha dengeli oynadi ancak cizgide pek etkili olamadi o mac.

images (92).webp

Fenerliler 2 ay bu adamı bekledi gece gündüz tweet attılar, instagramda yorum attılar, tag açtılar, özel uçakları takip ettiler, karısından arkadaşlarına kadar herkese tonla mesaj attıllar bu kadar uğraştıkları adamı kimsenin ruhu duymadan 1 günde açıkladık.

Zaha zaten Palace'dan ayrılma sebebi
1- Şampiyonlar ligi
2- Yeni bir meydan okuma
3- Kupalar kazanma

Para için gelmiş olsa Arabistan'dan 3 senelik 60 m euro teklifi geri çevirmezdi.
Yeni bir heyecan aramasa Crystal Palace'da 4-5 sene daha kalırdı zaten oranın efsaneydi.

O yüzden güvenin yatmaya gelmedi rakipleri yatırmaya geldi.

Kerem sırf boeyi bozar diye bile sağda oynamamali, tete kötü de oynasa yine de boeyi rahatlatıyor,boeyin golunde pası verdi, belki ufak birşey ama görüyor.

Kusura bakmayin ama bunu yazmam gerekiyor

Taraftarimiz bir kez daha futbol dan anlamadigini gösterdi

Veya sosyal medya taraftarimiz diyelim buna daha dogru olur

Haftalardir kendi oyuncusunu cöp ilan eden bir taraftar toplulugu vardi

Nezaman ders cikaracaklar acaba

Kerem sırf boeyi bozar diye bile sağda oynamamali, tete kötü de oynasa yine de boeyi rahatlatıyor,boeyin golunde pası verdi, belki ufak birşey ama görüyor.
E iyisi mi Kerem' i çekip vuralım o zaman!..Etmeyin yahu, halihazırda takımın hücum gücünün en az 1/3 ü bu çocuk. Rakip takım için en tahmin edilemez oyuncu olması cabası...

Fenerliler 2 ay bu adamı bekledi gece gündüz tweet attılar, instagramda yorum attılar, tag açtılar, özel uçakları takip ettiler, karısından arkadaşlarına kadar herkese tonla mesaj attıllar bu kadar uğraştıkları adamı kimsenin ruhu duymadan 1 günde açıkladık.

Zaha zaten Palace'dan ayrılma sebebi
1- Şampiyonlar ligi
2- Yeni bir meydan okuma
3- Kupalar kazanma

Para için gelmiş olsa Arabistan'dan 3 senelik 60 m euro teklifi geri çevirmezdi.
Yeni bir heyecan aramasa Crystal Palace'da 4-5 sene daha kalırdı zaten oranın efsaneydi.

O yüzden güvenin yatmaya gelmedi rakipleri yatırmaya geldi.

Kendi adima benim bir suphem vs yoktu kalitesini biliyoruz. Benim sinirlendigim birden cok oyuncunun hazir olmamasi sadece Zaha degil. Ustune de oturtulamamis oyun ki sezonu acali baya oluyor. Zaha yoksa bilinen ozel bir oyuncu, super uber demiyorum, ozel yetenekleri olan, skorer ve guclu bir oyuncu. Bu lig ve ozellikle de CL'de buyuk takimlara karsi cok buyuk bir koz.

Kendi adima benim bir suphem vs yoktu kalitesini biliyoruz. Benim sinirlendigim birden cok oyuncunun hazir olmamasi sadece Zaha degil. Ustune de oturtulamamis oyun ki sezonu acali baya oluyor. Zaha yoksa bilinen ozel bir oyuncu, super uber demiyorum, ozel yetenekleri olan, skorer ve guclu bir oyuncu. Bu lig ve ozellikle de CL'de buyuk takimlara karsi cok buyuk bir koz.
Kendisi Palace düşmesin diye fedakarlık yaptı başkası olsa aidiyet hissetmeyen oyuncu sakatken sorumluluk almak istemezdi. O da işte sakatlığını tekrarladı anca hazır oluyor geç olsun güç olmasın. :asd:

Geri
Üst Alt