#14 Wilfried Zaha

Bu arkadaşta zeka problemi var herhalde. Önüne duvar olmuş adam hala sut çekmeye çalışıyor. Hayir, o topu adamı delip mi geçecek? Etrafına baksa boş arkadaşları top bekliyor.
Zeka değil hocam fizik ve koordinasyon - topu aldığında eminim herkes farkediyordur ki aksiyonu 3-4 saniye içinde tamamlanacak, topu öyle bir sürüyor ki çalım atmazsa rakip zaten dokunup pozisyonu bozacak, fizik ve koordinasyon eksikliği kontrollü hareketler yapmasını engelliyor, topla savaşıyor resmen, sırt topu kaybetmemek için şut çekiyor.

Yazın herkes rakibin elinden aldık diye dalga geçerken az çok değindik bugün tartışılan konulara... Daha oynadığı ilk maçta (Kayseri deplasmanı) el kol salak salak tripler vs. Milli Takımını küçümsediği gibi burayı da küçümseyeceğini zannetti. Kalan maçlarda umarım ayağına bakmayız hoş zaten onun ayağına bakacak duruma gelirsek şampiyonluk gitti demektir.

Erden'in yaptığı en büyük hata bunu almakla başladı. Polonyalı oğlan suyun diğer tarafına gidince Erden hırs yapıp planlama dışına çıkıp bunu aldı ve tüm transfer planlamasının içine etti. Sonrasını zaten biliyorsunuz. Şu an Torreira'nın yanına gönül rahatlığı ile koyabileceğimiz bir adam hala yok. Mertens'in kadroda hala bir ikamesi yok ve tüm bunların üstüne güçlü oyunumuzun en kritik adamı Boey'i satıp yerine sakat adam aldık. Harika planlama değil mi? Şampiyonluk giderse çok şey kaybederiz. Yazık oldu onca doğru yapılan işe, emeğe...

Bu arkadas dan ümidimi kestim ben, ya mac seciyor ya sakatlanmamk icin kendini zorlamiyor ingiltereye geri dönebilmek icin. Yada cidden resmen kendini sallmis benden bu kadar diyor.

Bu arkadas dan ümidimi kestim ben, ya mac seciyor ya sakatlanmamk icin kendini zorlamiyor ingiltereye geri dönebilmek icin. Yada cidden resmen kendini sallmis benden bu kadar diyor.
Kendini zorlamıyor zorlasa ligin içinden geçer dandik tsl beklerini geçemeyen adam mı olur ya. Topu ileri vurup dadece sprint atsa kimse yetişemez sadece yakın temas ile çalım atmaya çalışıyor.
Ligin son maçlarına doğru bunları da yapıp ağızda bir parmak bal çalarak ben buydum diyip hem piyasa yapacak hemde buradan gitmek için bahane yaratacak.
Son maça kadar bunun yetersiz olduğunu düşünüyordum, torreiranın bağırması sonrası o attığı koşu beni artık bu fikre götürmüş durumda.

Kalp krizi geçiren adam 6 ay yürümedi geri döndü 2 aya toparladı, bu sanki çapraz bağ koparıp 1,5 sene futbol oynamamış gibi davranıp duruyor. Hiç bir sakatlık bir adamı geçen sene nisan ayındaki durumdan günümüzdeki duruma getiremez. 4 aydır sakatlık sorunu olmadan hayatını sürdürüyor.

cok fazla haksızlık ediliyor,zaha oynadıgı her takımı sahiplenen bir adamdır ,lakin oyuncu nasıl verimli oynuyor onu bulmak teknik ekibe düşer
bu adamı forvete yakın oynatacaksın eger skor yapmak istiyorsan
ama küfür yedirmek istiyorsan kanat oynatırsın

cok fazla haksızlık ediliyor,zaha oynadıgı her takımı sahiplenen bir adamdır ,lakin oyuncu nasıl verimli oynuyor onu bulmak teknik ekibe düşer
bu adamı forvete yakın oynatacaksın eger skor yapmak istiyorsan
ama küfür yedirmek istiyorsan kanat oynatırsın
Dünya futbolunda Zaha diye bir isim varsa bu Palace’da sol açık pozisyonunda olmadı mı?

Dünya futbolunda Zaha diye bir isim varsa bu Palace’da sol açık pozisyonunda olmadı mı?
Evet ama özellikle son 2 sezon için söyleyeyim kağıt üzerinde sol açık gibi görünmeden herzaman forvete kayan o tarafa yakın oynuyordu hatta serbest oyuncu gibiydi bazen ki hodgson bunu gördü ve dahada forvete yaklastirdi 4 3 3un sol forveti gibiydi

Rashica ve Zaniolo'da yaşadığımızın benzerini Kerem ve Zaha ile yaşıyoruz -ki Zaha daha fazla katkı verdi Zaniolo'ya kıyasla. Sezon sonu bir karar verilecek artık. Ben kalsın diyordum ama bu gidişle giden Zaha olur.

Evet ama özellikle son 2 sezon için söyleyeyim kağıt üzerinde sol açık gibi görünmeden herzaman forvete kayan o tarafa yakın oynuyordu hatta serbest oyuncu gibiydi bazen ki hodgson bunu gördü ve dahada forvete yaklastirdi 4 3 3un sol forveti gibiydi
Valla Karagümrük maçında bir pozisyon paylaşılmış, Barış kafayla top indirecek Zaha ceza sahası dışında soldan kaleye yaklaşsa golü yapacak. Dışarıda öylece bakıyor. Şu andaki halinin, yaptıklarının hocanın konumlandırmasıyla alakası yok yani. Soldan gidip sağına çekip orta yapan Ümit Özat gibi “git git sağa çek vur” dan başka yapmaya çalıştığı bir şey yok. O yaptığı da çoğu zaman atakların içine ediyor. Karşısındaki vasat adamlara bile çalım atamamasının da mevkiyle alakası yok sonuçta.

Takım oyuncusu olduğu tescilli adam alan her daim kazanır; transferlerde ilk kriter bu olmalı...

Böyle küçük dağların yaratıcısı gibi takılan adamlardan hayır geldiğini görmedim. Hagi, Alex, Sneijder, İcardi gibi adamlar sadece olağanüstü yetenek sahibi oldukları için değil, o yeteneklerini her daim takım yararına kullanmak görgü ve aidiyet duygusuna sahip oldukları için de benimsendiler. Şimdi de 38 yaşındaki Dzeko hızını kaybettiği için bir forvetin öncelikli görevlerini yapamıyor çoğu zaman ama hımbıl haliyle başka türlü fayda sağlıyor; sahanın her yerinde pivot vazifesi görüyor, kattığı akılla oyunu açıyor hiç olmazsa...Zaha hazretlerinin öyle sıra dışı yetenekleri de yok zaten...

kadro dısı bırakıldıgı kendine teblig edilmeli

Bir ara tam çalışmaya başlamış form tutmak üzereyken kesildi. O gun gemileri yakti sanırım. Belki sorunlu biridir bilmiyorum ama hoca bunun üstüne Icardi ye yaptığı gibi biraz düşse belki şuan çok başka şeyler konusuyoduk. Biraz keremi solda kullanmak istedi gibi. Zahada anlamıştır bunu, kesilince bitirdi olayı kafada bence. Birde üstüne formsuz icardi 11 in degismezi olunca top kaybeden pas atamayan golleri kaçıran Keremin tercih edilmesi ile haksızlığa uğradığını düşünmüştür. Olay mental. Premier ligde izlediğim Zaha bu değil. Bu adamın oyunu bu olsa İngiltere 3. liginde anca oynardı. Büyük bir yetenek yanlış yönetilen süreçler sonunda faydasız oldu. Yazik...

Zaha Ziyech Tete
İcardi
Avrupan devlerinin hücum hattı bu olsun bir kişi neden demez.
Biz şu 4 lüyü aldik oynatamadik. Erden Timur a filanda bunun için laf atanlara şaşırıyorum. Bu dörtlü alındığında şampiyonlar ligi finali hayal edenler vardı. Tutmayınca yada başka sebeplerden verim alinmayinca Erden Timur kötü oldu. Birazda bu adamlara neden aidiyet kazandiramadik diye sorgulamak lazım. Yada bu adamlar doğru şekilde oynatilamadi mi? Hep söylüyorum Bu ilerde pres olayını yanlış yapıyoruz. Bunun olması gereken şekli bizim yaptığımız gibi değil. Acin avrupada pres oyunu oynayacan takimlara bakın. Tıpkı Terim döneminde city gibi pas futbolunu yapmaya calisip yapamadigimiz gibi. Buda yarim yamalak bir sistem. Uzun top atabilen her takimdan gol yiyoruz. Pres yapmaktan yorulan oyuncularin bitiriciligi gidiyo biz adamlari bokluyoruz. Oysa arka planda farkli sorunlar olusuyor..Birde bu adamlar asker oyuncu degil. Onları ilerde deli gibi kosturamazsin. Heleki bu yaşlarında. Bu sezon teknik anlamda çok fazla hatalar yapıldı. Kullanamadan kaybettiğimiz oyuncular var maalesef ve Avrupadan elenmemize sebep oldu. Zaha neden oynamiyo sorusu. Bence bazı şeyleri sadece oyuncuya yikamazsin

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt