#14 Wilfried Zaha

Bu arada sahaya girdiğinde sağa sola el kol yapıp yere yapıştığında 1 sene boyunca kamp yapmadı abi sakattı abi dediniz şimdi sahaya çıkamadı o yüzden oynamadıya nasıl geldi bu olay.

Kerem yada okan hadi diyelim suçlu olsun olm bir herif sonradan girdiği bir maçta 70 dakika koşan ligin en kötü bek oyuncularını geçemez mi?
Hırsızın hiç mi suçu yok yani.
Ayağında kocaman şişle oynayan adama niye oynuyor diye laf edilen yerde sağlıklı bir oyuncu formayı alamıyor ve bu konuda hocaya sataşmıyor, yönetime konuyu anlatmıyor son olarak da oynamıyorsam giderim demiyor parasına bakıyorsa hala mı başkalarını suçlayacağız.
Okan bu konuda ne kadar suçluysa kendisi de o kadar suçlu.

Şöyle bir Zaha yerine koyup empati yapalım mı?

10 sezon EPL’de oynuyorsun. Henüz 30 yaşındasın ve takımının starısın. Artık EPL temposu ağır geliyor ve daha fazla para kazanmak uğruna yeni maceralara atılmak istiyorsun. Sana dünya yıldızı maaşı veren bir takım var, CL’de falan da mücadele edecek. Kabul ediyorsun. Takımda PSG’den gelen bir yıldız daha var. Ondan sonra en fazla kazanan oyuncusun. Dolayısıyla ona göre muamele bekliyorsun. Ancak takımda sana yıldız muamelesi yapılmıyor, genelde ilk oyundan alınan sen oluyorsun. Tam form tutuyorum diyorsun. 3 maçta 4 gol atıp 1 asist yapıyorsun. Sonraki lig maçında yorgun diye 18’e kadroya alınmıyorsun. Sonraki 3 maçta ise (ki biri Fenerbahçe maçı) sonradan oyuna giriyorsun. Hatta bazı maçlarda 80’den sonra falan oyuna alıyor. Bak takımın yıldızlarından birisin. Düşünüyorsun “ulan Icardi’yi böyle kesebilirler mi?” diye. Adam sakat sakat oynarken ben kesiliyorum diyorsun.

Sonra tekrar 11’e dönüyorsun. 5 maçta 11 başlıyorsun. Bu arada istisnasız tüm maçlarda 55-65 arası oyundan alınıyorsun. Diğer yıldız hiç alınmıyor, sahada yürüyor ama yine de oynuyor. Ona rağmen bu 5 maçta 3 gol 2 asist yapıyorsun. Ve 6. Maç yine yedeksin. Yedek çıktığın ilk maçta da 1 gol atıp takımına galibiyeti getiriyorsun ama yine yedeksin. Sezon sonuna kadar da yedek kalıyorsun.

Yeni sezon başlıyor. Bir hırsla çalışmaya başlıyorsun. Hazırlık maçlarında hoca en çok sana süre veriyor. Sonra ilk lig maçında 11 başlatmıyor, yetmiyor son oyuncu değişikliği olarak 82’de oyuna alıyor. O da yetmiyor maç sonu seni suçlayan açıklamalar yapıyor.

Burada kim olursa olsun aynı şeyi hatta daha fazlasını yapardı. Adam 2 kez peşpeşe 11’de başarılı giderken durup dururken kesilmiş. Ki birinde 7 lig maçında 5 gol 2 asistle giderken kesilmiş. Diğerinde 5 lig maçında 4 gol 2 asist ile giderken kesilmiş. İddia ediyorum Okan Buruk, Icardi’ye Zaha’ya yaptıklarını değil, sadece geçen sezon formsuz olduğu, gol atmadığı dönemde bile kesip 4-5 maç yedek soyundursaydı, şu an bu takımın hocası değildi.

sadece çalım üstüne oyun sistemi mi olur. kerem de kolay adam geçen biri değil ama icardi'nin en iyi besleyicisi onu da oynatmayalım o zaman. yukarda reddit videosu paylaşılmış herifin 3 tane asisti varsa 10 tanesini de arkadaşları yemiş. çoğu da 10 numara oynayan kerem'e. yarı süresi kadar şans bulduğu kerem'i, mertens'i, kariyer sezonu geçiren barış'ı gol sayısında geçmiş. zaten adam takımın icardi'den sonraki en iyi bitiricisiydi, o yüzden de trabzon'da geçen yılki icardi'nin bile atamayacağı 2 golle bizi kurtardı.

herif hazır değildi de mertens-icardi-ziyech çok mu hazırdı. defoları olmayan adamların bizde işi ne. ama hepsi kör topal halleriyle bile sahaya kalite koyan adamlardı ve bizi şampiyonluğa taşıdılar. zaha da şu takımda safi kalitesiyle bile çıkmadan oynayacak adamdı. sol kanatsa sol kanat, sağsa sağ, trabzon'daki gibi santraforsa santrafor. ghezzal hıyarı sakatladığı için icardi, yaşından dolayı mertens, düşük fizik kaliteden dolayı ziyech bütün kader maçlarını boş geçti. beşiktaş'ı erken golle zar zor geçip fener'e 70 dakika adam fazlasıyla oynamamıza rağmen kaybettik. zaha çalım atamasa da son vuruşu ve kilit pasıyla bu takıma pozisyon çeşitliliği katan adamdı ama faydalanamadık.

fiziğine bakmaması kendi suçudur ama sırf fizik kalitesi sebepten bu takıma girmemesi ayrımcılıktır. hazırlık bekleniyosa geçen sene sahaya barış'tan başka oyuncu çıkaramazdı bu takım. bunu söyleyen tek yüreklii herif olduğu için de aforoz edildi ocak dışı kaldı. bu sene icardi 2-3 hafta batshuayi'nin arkasında otursa aynı şeyleri icardi için de söyleyeceğiz demek ki.
Hepsine katılıyorum peki diğer oyuncuların zahaya ürettiği pozisyonların hiç olduğu kaç tane var bunu da görüp ona göre konusalım bu konuyu.
Sonra zaha ile oynadığımız çoğu maçta topu ileri tasiyamadik.

Bir Samsun maçında gözümün önünde olaylar seyretti. 65. Dakikada oyuna girdi, herif ne bir top için hareketlendi,ne oyun kurdu, ne rakibe üstünlük kurabildi.
Kucağına aldılar bunu. Cizgiye iner diye bekledim misal orta çizgide eli ayagına dolanıp yere düştü.

Şubat ayından bahsediyorum, sen yedek kalmış da olabilirsin vücut o kadar tepkili duruyordu ki unutamam.
Benim gelmek istediğim nokta oynadı oynayamadı gecti geçemedi de değil. Zaha yıldız bir oyuncu ışığı saçamıyor ama sahada hal ve hareketler öyle. Seni oynatmadıklarında bile sahaya çıktığında 35+7 gibi dakikalar oluyor.
Bizim bildiğimiz, gördüğümüz ve hayranlıkla izlediğimiz zaha dakika kaç olursa olsun sahaya çıktığında rakibi maymuna çevirmeliydi. Çalım atarken ayakları birbirine karışıyordu herifin.

Zaha masaya vurup ben buradayım diyemediği sürece oynamaması konusunda kimseye bok atacak kıvamda değiliz maalesef. Keremde barışta ne kadar oynama inadı varsa bunda tam tersi, çok prof yaklaşıyor olaya. Bugün oyuncuları değişelim kerem İngiltere'den gelmiş 7 milyon maaşlı bir oyuncu olup sahada şu performansı vermeye devam etse ortalık yanardi değil mi?

Yada zaha oynasa kerem yedekte bekleyip girdiğinde etkili olamasa boş ataklar yaptırsa ve 7 milyon alsa konu ne halde olurdu.

Tüm olay oyuncuda bitiyor, çıkacak onu oynatmaya hocaya da çatır çatır gösterecek, yerine oynayan oyuncuya da gösterecek.

Daha geçen zaha oynadı kerem sonradan girdi ve anında 2 tehlikeli atak yaptık, kerem bunu yaşatırken, zahada göremediğimiz için olan oluyor.

10 sezon EPL’de oynuyorsun. Henüz 30 yaşındasın ve takımının starısın. Artık EPL temposu ağır geliyor ve daha fazla para kazanmak uğruna yeni maceralara atılmak istiyorsun. Sana dünya yıldızı maaşı veren bir takım var, CL’de falan da mücadele edecek. Kabul ediyorsun. Takımda PSG’den gelen bir yıldız daha var. Ondan sonra en fazla kazanan oyuncusun. Dolayısıyla ona göre muamele bekliyorsun. Ancak takımda sana yıldız muamelesi yapılmıyor, genelde ilk oyundan alınan sen oluyorsun. Tam form tutuyorum diyorsun. 3 maçta 4 gol atıp 1 asist yapıyorsun. Sonraki lig maçında yorgun diye 18’e kadroya alınmıyorsun. Sonraki 3 maçta ise (ki biri Fenerbahçe maçı) sonradan oyuna giriyorsun. Hatta bazı maçlarda 80’den sonra falan oyuna alıyor. Bak takımın yıldızlarından birisin. Düşünüyorsun “ulan Icardi’yi böyle kesebilirler mi?” diye. Adam sakat sakat oynarken ben kesiliyorum diyorsun.

Sonra tekrar 11’e dönüyorsun. 5 maçta 11 başlıyorsun. Bu arada istisnasız tüm maçlarda 55-65 arası oyundan alınıyorsun. Diğer yıldız hiç alınmıyor, sahada yürüyor ama yine de oynuyor. Ona rağmen bu 5 maçta 3 gol 2 asist yapıyorsun. Ve 6. Maç yine yedeksin. Yedek çıktığın ilk maçta da 1 gol atıp takımına galibiyeti getiriyorsun ama yine yedeksin. Sezon sonuna kadar da yedek kalıyorsun.

Yeni sezon başlıyor. Bir hırsla çalışmaya başlıyorsun. Hazırlık maçlarında hoca en çok sana süre veriyor. Sonra ilk lig maçında 11 başlatmıyor, yetmiyor son oyuncu değişikliği olarak 82’de oyuna alıyor. O da yetmiyor maç sonu seni suçlayan açıklamalar yapıyor.

Burada kim olursa olsun aynı şeyi hatta daha fazlasını yapardı. Adam 2 kez peşpeşe 11’de başarılı giderken durup dururken kesilmiş. Ki birinde 7 lig maçında 5 gol 2 asistle giderken kesilmiş. Diğerinde 5 lig maçında 4 gol 2 asist ile giderken kesilmiş. İddia ediyorum Okan Buruk, Icardi’ye Zaha’ya yaptıklarını değil, sadece geçen sezon formsuz olduğu, gol atmadığı dönemde bile kesip 4-5 maç yedek soyundursaydı, şu an bu takımın hocası değildi.
Tamam da şimdi güzel söyledin tam performansın arttı ve dinlendirilmek için takıma alınmadın diyorsun belki buradaki mesaj gerçekten de bu adam sakatlıktan çıktın üst üste bu kadar yüklenmeyelim dinlen mesajıdır.
İcardiye sezon ortası izin verip italyaya göndermedik mi, fener maçına takımın dinamosu torreirasız başlamadık mı? Bunlar hep olan ve olabilen olaylar. Bir sonraki maç da yedekten ısınarak girdiğinde kendini vereceksin ve göstereceksin ki oynatıl.
Abi biz zahayı sok açık olarak düşünüp oynatmaya çalışırken bu adamın patlamalarından yararlanıp rakibi çözer diye düşünürken zaha pivot santrafor oynayıp performansını yükseltip skor katkısı veriyorsa o zaman bu adamın kanat operasyonu yerine forvette değerlendirilip ona göre oyuna sokulması da doğal olanı değil miydi.
Biye kerem bunun elinden formayı aldı vermiyor muhabbeti dönüyor ki. Statik oyunda oyunu açan forvet olarak hayatına devam etsin. Bu sene batsh. aldığımız verimi geçen sene kendisinden aldaydık.

Zahanın aklında kalan tek acayip pozisyonu uzaktan attığı golse orada oyuncuya da prantez açmamız lazım.
Bana kalsa 3lü forvet oynatırdım ilk geldiğinde de söyledim.
Orta sahada dinamik 3lü ile topu ileri taşı ofans hattı geri dönmesin ve enerjisini verimli saklayarak pozisyon yaratsın.

Zaha geri dönmedi bek yalnız kaldı pozisyon verdik değil orta saha bek oyuncusuna destek verdi tehlikeyi uzaklaştırdık oyunu olmalıydı.

Zaha ile ne 4-4-2 ne 4-2-3-1 ne 2-2-1-5 oynayamayız.
Bu mantıkta oyunu keremle de oynayamıyoruz oyunculara bağlı bir durum da değil taktik 3 senede evrilip çevrilip acayip bir yere geldiği için.
Ek olarak bir önceki sene müthiş uyumda olan ve avrupada asist konusunda zirvede gezen bir kerem varken keremi keselim zaha oynasın diyebilmek de çok zor. Hem eakiyi hem yeni oyuncunu kaybetmemelisin ve bu kayıp keremle kalmayıp icardiye de sıçrayabilirdi(uyum bozulursa psgdeki icardi yaşarsak yanardık)

Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz zaha kanat oynarken ben buradayım diyerek akıp gidebilseydi onu kenarda hiç bir güç tutamazdı bu da bir gerçek.

Hay "diğer yıldız" kadar taş düşsün başınıza :))))

Cok sacma bir dönem yasiyoruz, basi bosluk yüzünden ortam rezalet, ne giden belli ne gelen, zaha transfer görüsmesi yapsin diye kadro dahi alinmamisti, ne yapiyor bu yöneticiler acaba?

Kerem bunu yemeye çalışırken cenkle anlaşıp keremi yedi galiba. Şu hırsı sahada yapsa keşke..

Bu asam bize cl maçlarında lazım açıkcası
Kerem lig de eh işte de cl de aonradan ataşleyici gibi girmeli zaha yerine

1724588666503.webp

şuraya wilfin kafasını ekleyelim

Söylediklerinin bir kısmına katılıyorum ama sendende kendini taraftar yerine koymani bekliyorum.mevcut sol açığının 9 katı fazla maaş veriyorsun.mevcut kanatinin hemde kaptan olan yerine onu getiriyorsun ve doğal olarak 9 kat fazla iş çıkarmasını bekliyorsun.Ama arkadaş bukadar CV li olan arkadaş açıkçası hiç iyi bir performans sergilemiyor.Tamam iyi maçları oluyor ama x9 Luk birsry görmüyorsun üstüne üstlük arkadaşlarına tepeden bakıyor hocasına trip atıyor.F/P olarak gerçekten iyi bir performans sergilemiş olsa taraftar başıyla taşırdı.İcardi diyorsun geçen sezonun yarışı sakat olmasına rağmen 29 gol attı birsuru asist yaptı.Zaha eğer gerçekten iyi olsa formayı birakmazdi.Birazda oturup hatayı kendisinde aramalı.

Geri
Üst Alt