#14 Wilfried Zaha

Alakası yok. Geçen sezonki şampiyonlukta çok kritik katkıları oldu. Genel hali takımda kalmaya uygun değildi ama senin yazdığın gibi asla değerlendirilemez.

Erden Timur'un görev süresi boyunca yaptığı son derece doğru işler olduğu gibi hataları da oldu. Son derece normal bu durum. Hiç kimse %100 doğru yapamaz. Mutlaka yanlışları olur.

Geçen sezonu bir hatırlayalım. Sezon başlamadan önce hemen her Galatasaray taraftarı sol bek, stoper ve 8 numara transferi lazım diyordu. Elimizde Icardi ile büyük uyum yakalamış bir Kerem vardı o mevkide oynayan zaten. Sol açık transferi gündemde bile değildi.

Fred'in FB'ye kaptırılması sonrasında misilleme olsun diye yapılmış bir inat transferi Zaha.

Zaha'ya yer açmak uğruna Kerem bir baktık forvet arkasında oynuyor. Kerem'in meziyetlerinin sorgulanmasına neden olan bir pozisyondu burası. Özgüvenini dibe vurdurduk. Kotaramayacağı şeyler bekledik.

Zaha transferi Kerem'i bozduğu gibi futbolu bırakmasın ve 1 yıl daha oynasın diye güç bela ikna edilen Mertens, Kerem orada oynasın diye kesik yedi. Bazı maçlarda oyuna sonradan moralsiz girdi. Mertens'in yakın ilişki kurduğu Torreira'nın bile sezon başında gerginliği vardı.

Zaha uçaktan inip havalimanı kapısından taraftarın önüne çıktığında bir garip surat ifadesi vardı yüzünde. Bu adam burayı çok sallamadı. Burasının Crystal Palace olmadığını anca bu sezon başında idrak etti ama geçmiş ola. Galatasaray forması fazlasıyla ağır geldi kendisine.

Gol attı. Evet bazıları kritik gollerdi. Ama Kerem'in özgüvenini sarsmasak belki O atacaktı kritik golleri Zaha yerine.

Zaha yeteneksiz demiyorum bu arada. Galatasaray seviyesinde olmadı, olamadı.

Eski mesajlarımı bulursanız ben Zaha'ya en çok güvenen kişilerdendim. Ne yazık ki adam buraya gelirken ligi küçük görerek gelmiş. Beklentisi taktik maktik sallamadan, biraz da emeklilik kafasında rahat rahat oynayıp şov yapacağı bir ortamdı belki de ama onu bulamadı. Hem kendi pozisyonunda fazlasıyla iyi bir Kerem vardı hem de oynadığımız taktik,hızını kaybetmiş mevcut zahaya pek uymuyordu.

Kötü bir transfer oldu lamı cimi yok.

Bundan sonra yapacagimiz pahali transferlerde karakter analizi yapilmasi taraftariyim. Zaha, Zaniolo, Ziyech... Feci yetenekli adamlar ama kafa olarak yeterince profesyonel degiller. Bize Mertens, Icardi, Osimhen gibi karakterler lazim.

Gittiği gün sevindiğim, bol bol salladığım Zaha gibi bir ismin ne olursa olsun bizim formamızı giymiş olmasından dolayı mutluyum. Aynısı Ziyech için de geçerli. Gitsin diyorum ama bu iki isim formamızı giydi diye de mutluyum.

Manu maçında ingilizlere sokuşu, geçen sezon ligdeki ilk golü ve katkıları yatsınamaz.
Hele o transfer açıklaması, muazzam bir gündü.

Hep salladığım yönü karakteriydi ve bu tarz topçular bizim takım ruhuyla örtüşmüyor.

Oyun anlayışına uygun olmayan oyuncu yıldız olsa da alınmamalı.
Press oynuyorsan Elmander, Suat/Okan, Gary Rodriguez gibi oyuncular tutacaksın oyunda. Ziyech, Zaha gibi temposuz oyuncular ne kadar yetenekli olsa da oyun planını tamamen bozuyorlar, sistem çöküyor.

Bundan sonra yapacagimiz pahali transferlerde karakter analizi yapilmasi taraftariyim. Zaha, Zaniolo, Ziyech... Feci yetenekli adamlar ama kafa olarak yeterince profesyonel degiller. Bize Mertens, Icardi, Osimhen gibi karakterler lazim.

Okan Buruk'un ilk sezonunda yapılan transferlerde karaktere bakıldığı aşikar. Geçtiğimiz sezon garip oyuncular tercih ettik. Ben hedef transferlere ulaşılamayınca kuyruğu dik tutmak ve psikolojik baskıyı artırmak için Zaha ve Ziyech transferlerinin yapıldığını düşünüyorum. Bu da bir strateji. Ancak biz finansal kaynakları kıt bir kulübüz.

Zaniolo konusuna katılmıyorum. Zaniolo buraya 1 yıl için geldiği belli olan bir oyuncuydu. Sahaya çıktığı maçlarda bence iyi de performans gösterdi. Yalnız adamın sinir problemi vardı. Kontrolsüz güç tamamen.

Bizim en iyi kadrolarımız ve en iyi oyunlarımız hep Baba Gündüz'ün Galatasaraylılık tanımı ile uyumlu olmuştur. Bu tanıma uygun transferler yapmak lazım.

Bilirsiniz ki her insanın ayrı bir huyu, ayrı bir karakteri olduğu gibi, her futbol takımının da kendine has bir karakteri vardır. Biz sizlere burada Galatasaray’ımızın huyunu suyunu açıkça ve iyice anlatabilirsek, onu adamakıllı tanıyıp, inşallah senelerce dost geçinirsiniz. Galatasaray, bir his takımıdır. Renklerine âşık birbirlerine seven futbolcuların takımıdır. Galatasaray feragat ve fedakârlıklarla çalışacak futbolcuların takımıdır. Galatasaray şımarıkları, kendini beğenmişleri, yalnız kendini düşünenleri sevmez. Kısacası Galatasaray, bir halatı hep birlikte çekenlerin, hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımıdır.

her koyun kendı bacagından asılır zaha efendi

öyle paylasımlar yapma

lyon’da ki durumu her ne kadar korkunc olsa da
ziyech’ten daha kötü mü olurdu ki..
ikisi de uyuz, degisik tipler ama zaha sanki çok daha faydalı olurdu gibi. şu an bunu konusmanın da manası yok tabii ama..

Öldü mü acaba diye bir bakayım dedim, 7 Aralık'ta 1 dakika süre almış.

okey lets go
attack zaha

Bok gibi bir futbolcu olduğu gerçeğiyle yüzleşirse belki katki verebilir.

Bırakalım sürünsünn

fener maçında oynasın...lyon'un puan kaybetmesi lazım.

Bunu geri alın falan derlerse maili görmemezlikten gelelim. Menajerini falan engelleyelim.

Ne yapacağız bu adamı yav

1734652046948.jpeg

Geri
Üst Alt