#14 Wilfried Zaha

Afrika kupasına gitmemesi çok çok iyi oldu. Takıma tam adapte edememiştik zaten birde Afrika kupasına gitse bu sezon tam katkı alamadan sezon bitebilirdi şimdi takımla geçireceği ekstra 1 ay Zaha'ya çok faydalı olur ekstra sakatlık falan olmazsa toparlayacaktır. Ziyech ve Bakambu bir süre olmayacak üstüne Zaha'da gitse hücum rotasyonu epey daralırdı o açıdan da güzel oldu diyebiliriz.

Zaha'dan skor verimi aldigimiz kismlar onun cezasahasi icinde ya da hemen yakininda oldugu anlar. Cizgiye yakin ve rakibi karsisina aldigi anlarda 10 kez olusan senaryoda 2 kez kurtulabiliyor, 4-5 kez kaptiriyor, kalaninda da yan/geri pas vs.. yapiyor. Dolayisiyla, gol attigi maclardaki o sekanslara bakarsak onu daha iceride/iceriye yakin degerlendirip buna gore bir oyun plani gelistirmemiz gerekiyor. Buradan cikan sonucta Kerem'in kendi yerine gecmesi, Zaha'nin ise ikinci forvet/free-role gibi takilmasi, bunu denemek lazim ancak bunun icinde iyi bir ortasaha lazim maalesef suan 1 tane o aciklari, defansif sorunlari yamayacak isim var, Kaan elinden geleni yapiyor ama daha temposuz, tabii daha iyi top kaptigini da dusunuyorum. Zaha'yi sayet solda dusuneceksekte, ona gore yine kendisinden cizgi yerine daha iceri girecek sekilde oynamasini istemeliyiz yine bunun icin kendisine eslik edecek ve rakip icine atip izlemeyecek bir-iki oyuncu gerekiyor. Hoca buna cozum bulursa, Palace vari bir Zaha izleyebiliriz. Acik alan veremeyiz ancak topla, kaleye daha yakin mesafelerde bulusma sayisini arttirabiliriz.

İlk 2 ay sakatlığı atlatmasını bekledik. Sonra 3 ay takıma alışmasını bekledik. Bir 6 ay da saçlarını tekrar uzatmasını beklersek eski Zaha'yı izleyebiliriz. Biraz sabırlı olalım.

Sac uzatma cok gecince 80'li yillarda bir film vardi. Cocugun saclari uzundu ve cirit atiyordu. Saclarinin da kendisine guc verdigine inaniyordu. İşte okulun müdürü sacini kestir diyordu bu da sacini dolayip kestirdim diyordu. Sonra yakalaninca zorla kesiyorlardi ve cocuk da artik ciriti atamiyordu falan filan derken annesi komaya giriyordu sonra da ciriti aglaya aglaya atip sampiyon oluyordu. Yani işin sihri uzun saclar degil. Tabi 30 35 sene gecti. Belki de tam tersi oldu 😁 Bir ihtimal @Osman SEDEN izlemistir 🤔🤔🤔

Sac uzatma cok gecince 80'li yillarda bir film vardi. Cocugun saclari uzundu ve cirit atiyordu. Saclarinin da kendisine guc verdigine inaniyordu. İşte okulun müdürü sacini kestir diyordu bu da sacini dolayip kestirdim diyordu. Sonra yakalaninca zorla kesiyorlardi ve cocuk da artik ciriti atamiyordu falan filan derken annesi komaya giriyordu sonra da ciriti aglaya aglaya atip sampiyon oluyordu. Yani işin sihri uzun saclar degil. Tabi 30 35 sene gecti. Belki de tam tersi oldu 😁 Bir ihtimal @Osman SEDEN izlemistir 🤔🤔🤔
Korkunca saçı dökülen çocuğun filmini biliyorumda bunu bilmiyorum üstad

geldiğinden beri 1 2 maç muazzam oynadı. bi tanesi 2 gol attığı maç olması lazım. 2 kişi varken bile önünde topu şut çekecek bölgeye sokuyor bir sekilde. diğer maçlarda hep ayağına doladı topları. bu kadar dengesiz oynaması oynamamasından daha korkutucu aslında.

Adamın sakatlığı mı var bilmem ama dribling yaparken biri beline sarılıp geri çekiyo gibi hissediyorum. Nerde Palace'da önüne gelen adamı mal eden, akıp giden Zaha nerde bizde önünde kimse yokken bile top sürerken acı çeken Zaha. Herif Babel'e döndü şaka gibi insallah sezon başı kampı geçirmediği içindir bu durum yoksa 3 sene kol gibi kontrattan çıkmaya uğraşırız.

Kontra atak oynasak daha iyi performans gosterir. Sonucta cok farkli bir stil oynayan takimdan top sahipligi 60%'larda olan set oyunu oynayan takima geldi. Normalde topu aldiginda onunde bos 5-10 metre ve markajsizken, su anda topu aldiginda bos 3 metre ve iki kisi yaninda. Ayrica sirti kaleye donuk. Bu oyunu iyi oynayabilmesi icin de hayli hayli yetenegi var ama istemesi ve zevk almasi lazim. Bence en buyuk problem burda, bu cocuk bu tarz futbol'u sevmiyor ve zevk almiyor. Ki ben de almazdim, sonucta 50 kez topla bulusup geri pas ya da yan pas verip iki adam ile bogusmak var, bir de topla 10 kez bulusup 8 tehlikeli pozisyon uretebilmek var.

Bu arkadas oyun stilini degistirmeyecek ise tek yapacagi is forvet oynamak. Yoksa baska zor zevk alir Galatasaray'da. Bayern'e karsi topa sahip olmus bir ekipten bahsediyoruz, bu oyun stili istiyorsak neye gore bu adami transfer ettik anlasilir gibi degil. Yani Okan hoca futbol'dan anliyor, yetenekli bir sekilde oynar mi diye dusundu acaba.

Hız konusunun abartıldığını düşünüyorum, fuleliydi ama çok mu hızlıydı hayır.

Ankaragücü maçında mesela seviyeyi gösterdi zaten, öyle oynasa kim tutabilir. Nadiren de olsa denediği kilit pasların da çoğu isabetli.

Sorun ne peki? Düzenli oynamıyor olmak; her maç sahada olmalı en az 70 dk. Oynamayan adam kaliteli olsa da anlamsızdır zira.

Geri
Üst Alt