#14 Wilfried Zaha

Şu maçtan sonra bazı yapılan yorumları görmek hayret verici. Bencil oynadı denilen adamın sadece Mertens’e direkt 2 kilit pası var ki tüm hazırlık maçlarında da yaptı.

Kaldı ki bu adam dribling ve yıldız havasıyla var olmuş bir adam Ziyech uzaktan şut denediğinde kızmıyorsan bu adama da gereksiz tepkiler vermeyeceksin çünkü yapabiliyor bugün attığı gol en büyük örnek. Bir kişiyi sırtına attı diğerinin sağından attı solundan geçti kısa mesafede. Batshuayi’ye bırakması daha kolayken. Yazdı mı golü yazdı. Demek ki yapabiliyor.

Palace’taki atletizmi hala yok o ayrı ama üstüne koymaya başladığı açık.

Bunun dışında hazırlık kampı yedikleri için hem Zaha hem Ziyech’i çok diri gördüm. Zaha bir ara tam saha rakip geçmeli top sürüp Mertens’in rakibe attığı pasta rakibi sırtına alıp faul falan aldı. Kaldı ki geçen seneki takımdan kopuk görüntüsü hiç yok hem Köhn ile hem Mertens ile hem Bats ile baya iyi anlaşıyor hazırlık maçlarında.

Tabiki 7M’lik adam sana tek başına maç alsın istiyorsun beklenti başka bir iş ama Zaha’nın bizdeki en iyi 2 performasından biriydi bu akşam.

Sahada görmek güzel ama, bilemiyorum. Çok eski izlettirdiklerinden sonra insan bir umut diyor işte.

dün tam bir dazet golü atti

ins böyle devam eder

Golü attığı pozisyon da önceliği Boşta ki Batshuayi'ye pas vermekti. Ama üzerinde baskı olduğu için golü atmak istedi. İyi ki gol oldu. Yoksa bir sürü laf edilirdi.

1721986307022.webp

geçen sene tam gaza basacağı zamanlarda yanlışlıkla frene bastığı çok oldu, normal. çünkü gaz frene çok yakın taktir edersiniz ki.

bu sene ligi kıracağını düşünüyorum. tam anlamıyla adapte olmuş belli ki. rakiplere acıyorum.

Gaz fren şanzıman halin duman.

-Çiçek Zaha.

Benim beklentim hala az, baştan beri dediğim gibi sol önde topla buluşturup kaleye gideceği setlerimiz olmalı, Zaha’nın en üst yönü oradan girip bitirmesi. Takımdaki en iyi bitirici muhtemelen yerden vuruşlarda zaten.

Kendi oyunumuza adapte etmeye çalıştığımızda savunma katkısı yapmaya çalışması ciddi düşürür ön alan verimini.

Tadic mesela, sıfır savunma katkısıyla oynadı tüm sezonu, Zaha’yı böyle kullansak rahatlıkla 20 golü görür 10 tane de asist yapardı, demek istediğim bu.

İstenilen oyuna adapte olmaya çalışmasına saygı duyuyorum bu arada, bu Zaha’nın hocamıza saygı duyduğunun da göstergesi.

Benim kanat oyuncularında en büyük beklentim hızlı olması, adam geçebilmesi ve assist özelliğinin olması. Zaha hız konusunda C.Palace günlerinde ki gibi değil.

maalesef zortladı bu maçta , çok ağır bir idman mı yaptı yoksa böyle olmaya devam mı edecek göreceğiz

İyi ama maliyetine bakınca yoruyor.

Bu maliyete bu performanstan fazlasını veren iki oyuncu oynatilir.

En az devre arasına kadar kalır sene sonu durumuna bakılır. Fena başlamadı.

Yazmayayim yapmayayim diyorum ama yok abi olmuyor. Baba sen ne zaman guclu bir oyun ortaya koyacaksin allasen ? Arada birkac dakikalik parlamalar kalaninda yoksun. Yunus kadar oynayamiyor adam inanilmaz... Yani onceki maclarda da ciddi sure aldin artik az cok hazir olmasi gereken birkac oyuncudan biri olmaliydin di mi ?

Geri
Üst Alt