#14 Wilfried Zaha

Oynadığı maçlardaki performansını eleştiriyorum, bekleneni de veremedi ama bu ona 2 sezondur sistematik şekilde adaletsizlik ve mobbing yapıldığı gerçeğini değiştirmiyor.

Geçen yıl Kopenhag maçında yedekten girip iyi oynadı asistini yaptı. Şov yaptı sonra Başak maçında da, İstanbul maçında da 65’de oyuna girdi. Devamında Ankaragücü maçında 11 başladı. Şovunu yaptı. Hemen ardından Manu maçında da maçı getiren isimlerin başındaydı, hele tam gol yiyip demoralize olmuşken yoktan var edip attığı golle oyunda tuttu bizi. Takımda oturdu ama her maç 60-65 gibi en geç oyundan alınyordu. Rize maçında Kerem’i 11’e atabilmek adına saçma bir şey yapıldı sağda başladı adam. Kerem solda, Zaha sağda.

Sonraki maçlarda da Paşa, Hatay, Alanya maçlarında golünü attı, iyi oynadı. 2. Manu maçı falan derken Pendik maçında Zaha yorgun denerek kadroya alınmadı. Adana Demir maçının oyuncusuydu yine 2 golü de o attı. Derken Kopenhag maçı kaybedildi. Sonraki maç Karagümrük, maç ittire kaktıra1-0 gidiyor ama Zaha 82. Dakikaya kadar kulübe de oturdu ve dalga geçer gibi 82. Dakikada son oyuncu değişikliği olarak sahaya atıldı. Fener maçında da yedek başladı, ardından Konya maçında Kerem solda Zaha sağda başladı golünü de attı. Sivas-Kayseri maçlarında Halil forvet oynuyor. Zaha’yı forvet oynatmak aklına bile gelmiyordu hocanın. Kısır maçlarda yine sahanın etkili isimlerindendi. Ardından oynanan Ümraniye maçında ileri 4’lü Tete-Eyüp-Kerem-Halil oyunuyor ve Zaha yedek. Sonraki Trabzon maçı zaten herkesin malumu istanbul maçında da forvette fena değildi ama Icardi dönüşüyle Antep maçı tekrar yedek kulübeye. Antep maçında girip golünü attı, gerideyken maçı getirdi ama samsun maçında yine yedek, Kerem 11’de (Kendinizi tam burada Zaha’nın yerine koyun, altyapıdan yeni çıkmış oyuncu bile bu duruma isyan eder kaldı ki yıldız olarak gelen Zaha) Çoluk çocuğun oynadığı Bandırma maçında 11. Ardından oynanan lig maçında yine yedek. İlk Prag maçında berabere gitmesine rağmen 83. Dakikada maç oyuna alındı. Sonrasını çok anlatmaya gerek yok. Kerem’i kazanacağım diye her fırsatta yedek bırakılan adam bir daha da 11 fırsatk bulamadk kolay kolay.

Ona rağmen çok büyük bir isyanını görmedik, mutsuzluğu yüzünden okunuyordu ama adama neden mutsuzsun da denmez ki. Hadi her şeyi geçtim adam bu sezona motive başlamış, hazırlık maçlarında iyi oynamış. Tüm hazırlık maçlarında da en çok ona süre vermişsin. Sonra çıkıp ilk resmi maçta oynatmıyorsun, yetmiyor dalga geçer gibi Yunus’tan falan sonra oyuna alıyorsun.

Adamı istemiyor, beğenmiyor olabilirsin. Oyun sistemine uymuyor olabilir. O zaman sezon başı oturur konuşursun. Zaha’nın bekleneni veremediği olayı bu Kerem’i kazanabilmek adına adamı her fırsatta oyundan aldık, yedek bıraktık. Karşıdaki de yeni yetme Tete değil, takımın 2. En fazla kazanan oyuncusu.

%100 katılıyorum. Hocanın MANEVİ EVLADI KEREM'e verilen şansın çok değil 2-3 aylık kısmı düzgün bir biçimde Zaha'ya verilseydi bu adam bambaşka biri olurdu. Ama sürekli 11 oynatılmadı. Hoca dalga geçer gibi iyiöolduğu maçlar sonrası yedek bıraktı ve 70 lerden sonra oyuna aldı. Bu adam bize geldiğinde kamp görmemişti. Sakatlığı vardı. Belki duygusal alışma süreci vardı. Ona rağmen ses çıkarmadı.

Bu sene iyi kamp gördü. Tam dedik bu sene Zaha'nın yılı olacak. Hop MANEVİ EVLAT KEREM ben gideceğim, gidiyorum derken teklif bile alamayınca mecbur geri geldi. Tam kamp bile görmeden hoca ilk resmi maçta 11"de Kerem'i başlattı. Üstüne sanki suçlu Zaha'mış gibi maç sonu yerin dibine soktu.

Şu adama yapılan mobbingin yarısı size yapılsa kıyamet koparırdınız. Adam tinercilerin maça kadar sesini bile çıkarmadı. Ama o maç sonrası yeter artık dedi. Anlayana tabi ki. Ama müstehak bize. Bize duboi, oliviera gibi yüzsüz adamlar lazım. Oynamadan para kazanacak adamlar.

Adamın en azından gururu var gideyim diyor.

Bize fazla geldi Zaha. Hocaya çok ama çok fazla geldi. Yazık.

Karakter olarak farklı bir yapısı var ama, profesyonellik ile sorun çizgisini gayet iyi idare etti. Öyle müthiş bir karışıklık veya sorun çıkartmadı. Tamam kendisine tam güvenilmedi ve gerektiği yerlerde devamlılık sağlama izni verilmedi. Bir futbolcunun takıma uyumu önemli tabii ama, karakter bazlı teknik direktör uyumu da bir o kadar önemli. Okan hocaya baya ters geldi sanıyorum. Biraz kendinden biraz ondan biraz bundan, sessiz sedasız adam gidiyor işte.

GUkfwZjW4AEdxRw

İyi performans verir umarım kendisinin başarılı olmasını çok istedim ama görünen köy de kılavuz istemiyor maalesef.

Gerçeği de söylemek gerekirse ingiliz futboluna da uyum sağlayıp yangın atan heriflerin burada başarılı olma şansı da düşük burada futbol yada taktik yok, kaos var bu ülke sporunda.
Kapanalım işi kaosa çevirelim oyuncu geçmesin her hamlemiz faul olsun ama faul verilmeyerek oyuncu sindirilsin futboluna uyum sağlamak çok ama çok zor.
Bir de ingilterede topun bile saha içinde kalmak için can attığı bir futbol ortamı varken burada futbol topunun bile götü başı ayrı oynayıp bir an önce dışarı çıksam diye çabalıyor.
Zeminler boktan ve kimsenin umrunda değil, futbol topu bile farklı bu ülkede. Bir kere ülkedeki futbola olan saygının verilen değerin ne kadar kötü olduğunu sahalara göz atarak karar verebiliriz. Kusura bakmayın da mallık kendisinde ülkeyi araştırıp takımaların %90ının papazın çayırında futbol oynadığını görse yeterli olurdu. Futbolcu olsam ilk bakacağım iş mesleğimi icra edeceğim zeminlerin durumu olurdu.

Naif insanların oynayabileceği bir ülke değil burası. Karakter olarak müthiş bir herif bu tarz oyuncuların barınma ihtimali zor.

Bücür emre gibi olacaksın bu ülkede sahada görseniz melek gibi çocuk diyecekler saha içinde ne kadar şeref yoksunu diye arkandan denilmedik kalmayacak. Buranın kodu bu.

Oynadığı maçlardaki performansını eleştiriyorum, bekleneni de veremedi ama bu ona 2 sezondur sistematik şekilde adaletsizlik ve mobbing yapıldığı gerçeğini değiştirmiyor.

Geçen yıl Kopenhag maçında yedekten girip iyi oynadı asistini yaptı. Şov yaptı sonra Başak maçında da, İstanbul maçında da 65’de oyuna girdi. Devamında Ankaragücü maçında 11 başladı. Şovunu yaptı. Hemen ardından Manu maçında da maçı getiren isimlerin başındaydı, hele tam gol yiyip demoralize olmuşken yoktan var edip attığı golle oyunda tuttu bizi. Takımda oturdu ama her maç 60-65 gibi en geç oyundan alınyordu. Rize maçında Kerem’i 11’e atabilmek adına saçma bir şey yapıldı sağda başladı adam. Kerem solda, Zaha sağda.

Sonraki maçlarda da Paşa, Hatay, Alanya maçlarında golünü attı, iyi oynadı. 2. Manu maçı falan derken Pendik maçında Zaha yorgun denerek kadroya alınmadı. Adana Demir maçının oyuncusuydu yine 2 golü de o attı. Derken Kopenhag maçı kaybedildi. Sonraki maç Karagümrük, maç ittire kaktıra1-0 gidiyor ama Zaha 82. Dakikaya kadar kulübe de oturdu ve dalga geçer gibi 82. Dakikada son oyuncu değişikliği olarak sahaya atıldı. Fener maçında da yedek başladı, ardından Konya maçında Kerem solda Zaha sağda başladı golünü de attı. Sivas-Kayseri maçlarında Halil forvet oynuyor. Zaha’yı forvet oynatmak aklına bile gelmiyordu hocanın. Kısır maçlarda yine sahanın etkili isimlerindendi. Ardından oynanan Ümraniye maçında ileri 4’lü Tete-Eyüp-Kerem-Halil oyunuyor ve Zaha yedek. Sonraki Trabzon maçı zaten herkesin malumu istanbul maçında da forvette fena değildi ama Icardi dönüşüyle Antep maçı tekrar yedek kulübeye. Antep maçında girip golünü attı, gerideyken maçı getirdi ama samsun maçında yine yedek, Kerem 11’de (Kendinizi tam burada Zaha’nın yerine koyun, altyapıdan yeni çıkmış oyuncu bile bu duruma isyan eder kaldı ki yıldız olarak gelen Zaha) Çoluk çocuğun oynadığı Bandırma maçında 11. Ardından oynanan lig maçında yine yedek. İlk Prag maçında berabere gitmesine rağmen 83. Dakikada maç oyuna alındı. Sonrasını çok anlatmaya gerek yok. Kerem’i kazanacağım diye her fırsatta yedek bırakılan adam bir daha da 11 fırsatk bulamadk kolay kolay.

Ona rağmen çok büyük bir isyanını görmedik, mutsuzluğu yüzünden okunuyordu ama adama neden mutsuzsun da denmez ki. Hadi her şeyi geçtim adam bu sezona motive başlamış, hazırlık maçlarında iyi oynamış. Tüm hazırlık maçlarında da en çok ona süre vermişsin. Sonra çıkıp ilk resmi maçta oynatmıyorsun, yetmiyor dalga geçer gibi Yunus’tan falan sonra oyuna alıyorsun.

Adamı istemiyor, beğenmiyor olabilirsin. Oyun sistemine uymuyor olabilir. O zaman sezon başı oturur konuşursun. Zaha’nın bekleneni veremediği olayı bu Kerem’i kazanabilmek adına adamı her fırsatta oyundan aldık, yedek bıraktık. Karşıdaki de yeni yetme Tete değil, takımın 2. En fazla kazanan oyuncusu.
Heis sen bu kadar ayrıntıyı nasıl hatırlıyosun yav. Notlar mı aldın maçlar oynanırken yoksa psikopat mısın

Söylediğin birçok şeye katılmakla birlikte herkesin Zaha guzellemesi yapmasına aklım mafsalim almiyor acikcasi f/p olarak rashicanin yarısını veremiyen ama 5 katı para kazanan kişiden bahsediyoruz.Suan başka takımın menejeri olsan zahaya kaç para verirsin.Bence birçok şeyi kendisi yaptı Okan hoca ile arasini kendisi bu hale getirdi.Bu saatten sonra bizde dikiş tutmaz.Hep aynı örneği veriyorum 200000 lik Tarık camdali 5000000 A getirisen ve okadarlik oynamaz ise sonuz kacinilmaz oluyor .Bizim gibi ekonomisi mükemmel olan ülkelerde bu paralar göze batar.Eger Zaha 700000 e gelmiş olsaydı bu kadar göze batmazdi.O nedenle gidiyor ve bu oyuncuya karşı guzellemeleri bırakalım artık.F/p olarak kötü ,Keremi yok ettin .Bu nedenle zayıf halka.

bu oyuncuya karşı guzellemeleri bırakalım artık.F/p olarak kötü ,Keremi yok ettin .Bu nedenle zayıf halka.

Size göre adı güzelleme olan mesela bana göre Zaha'ya yapılan yanlışları neden söylemeyi bırakalım. Herkes açıkça fikir beyan etmesin mi. Sizin yorumunuza mesela ben yanlış demiyorum. Sizin düşüncelerinizdir. Benim yazdıklarımda benim düşüncelerimdir.

Bence Zaha'ya yanlış yapıldı. Fiyatı beni ilgilendirmez. Alanlar bilmiyor muydu oyuncunun fiyatını. Sonradan mı çıktı ortaya. Ayrıca f/p kısmına girecek isek Zaha'dan önce duboi, oliviera'ya laf söyleyiniz. Gene Zaha geçen sene hoca oyunda bıraktığı sürece elinden geleni yaptı. Bu ikisi ne yapıyor peki.

Ayrıca bana göre de tam tersi Kerem, Zaha'yı etkiledi. Adam iyi oynadığı maçlardan sonra bile ilk 11'de Kerem'i gördü. Bu sene tinercilerin maçı dahil.

Ayrıca madem büyük paralar ödedik o zamanda bu kadar büyük paralar ödenen bir oyuncu üzerine durulmalıydı. Bu kadar çabuk kestirip attırılmamalıydı. Bu seneki hazırlık kampındaki en iyi oyunculardan biriydi güya.

Benim doğrularımda bunlar mesela. Ama sizin gibi karşı taraftaki düşüncelere niye yazıyorsunuz da demiyorum.

Size göre adı güzelleme olan mesela bana göre Zaha'ya yapılan yanlışları neden söylemeyi bırakalım. Herkes açıkça fikir beyan etmesin mi. Sizin yorumunuza mesela ben yanlış demiyorum. Sizin düşüncelerinizdir. Benim yazdıklarımda benim düşüncelerimdir.

Bence Zaha'ya yanlış yapıldı. Fiyatı beni ilgilendirmez. Alanlar bilmiyor muydu oyuncunun fiyatını. Sonradan mı çıktı ortaya. Ayrıca f/p kısmına girecek isek Zaha'dan önce duboi, oliviera'ya laf söyleyiniz. Gene Zaha geçen sene hoca oyunda bıraktığı sürece elinden geleni yaptı. Bu ikisi ne yapıyor peki.

Ayrıca bana göre de tam tersi Kerem, Zaha'yı etkiledi. Adam iyi oynadığı maçlardan sonra bile ilk 11'de Kerem'i gördü. Bu sene tinercilerin maçı dahil.

Ayrıca madem büyük paralar ödedik o zamanda bu kadar büyük paralar ödenen bir oyuncu üzerine durulmalıydı. Bu kadar çabuk kestirip attırılmamalıydı. Bu seneki hazırlık kampındaki en iyi oyunculardan biriydi güya.

Benim doğrularımda bunlar mesela. Ama sizin gibi karşı taraftaki düşüncelere niye yazıyorsunuz da demiyorum.

Olivierayi ne kadar sevdiğimi herkes bilir:) Kesinlikle katildigim fikirlerin saygı duyarım bunda haklısın ama katilmadigim bukadar büyük paralara transferler yapıp sonra patlak çıkıp gerekli yerlere transfer yapamamamiz.Fiyat beni ilgilendirmez diyorsun ya o ödenen paralar yüzünden ya fifalik oluyorsun yada istediğin yere istediğin oyuncuyu alamiyorsun.Zaha özelinde tüm gereksiz topculara lafım.Sunda hemfikiriz ki çok yüksek meblağlar ödenen topculardan yüksek beklentilerimiz oluyor gerceklesmeyincede hüsrana uğruyoruz.Sen olsan herhangi bir kulüp başkanı zahaya yıllık kaç para verirsin?

Olivierayi ne kadar sevdiğimi herkes bilir:) Kesinlikle katildigim fikirlerin saygı duyarım bunda haklısın ama katilmadigim bukadar büyük paralara transferler yapıp sonra patlak çıkıp gerekli yerlere transfer yapamamamiz.Fiyat beni ilgilendirmez diyorsun ya o ödenen paralar yüzünden ya fifalik oluyorsun yada istediğin yere istediğin oyuncuyu alamiyorsun.Zaha özelinde tüm gereksiz topculara lafım.Sunda hemfikiriz ki çok yüksek meblağlar ödenen topculardan yüksek beklentilerimiz oluyor gerceklesmeyincede hüsrana uğruyoruz.Sen olsan herhangi bir kulüp başkanı zahaya yıllık kaç para verirsin?

Oyuncu iyidir kötüdür kısmını geçersem,

Ben olsam almazdım. 7-8-9 artık tam rakam kaç ise çok büyük bir maaş. Takım içi denge daha önemli bence. Gördük dün gece. Hala toreira takımın en iyisi. 2.75 maaş alıyor. Adam çıkıp laf söylese hakkıdır.

Ama bu maaş en başından beri belliydi işte. Bunu bilerek aldık Zaha'yı. Ve bu kadar yüksek bir maaş verdiğimiz oyuncuyu da çabuk harcadık bana göre. Sene başında kampı takip eden tüm muhabirler Zaha kampın yıldızı, en iyisi diye haberler geçiyordu. Adam instagramdan paylaşımlar yapıyordu. Bu sene çok farklı bir Zaha göreceğiz deniliyordu.

Ne olduysa 1 ay içinde bu noktaya geldik.

Madem adamı hoca istemiyordu o zaman geçen sene sonrası konuşulsaydı adam ona göre takım baksaydı. Transfer bitimine 3 hafta var biz diyoruz şimdi seni istemiyoruz.

Bence bu 1 ay içinde geçen yılın ikinci yarısında olduğu gibi Kerem olayı devreye girdi.

Hatırlayalım. Kerem geçen sene mayıs sonunda muhabirlere artık Galatasaray'da kalmayacağım, kalbimde olacak açıklamalarını yapıyordu. Nette var bunlar. O zaman madem Kerem gidecek Zaha elimizde kalsın. Bu yüzden Zaha'ya gideceksin demediler. Euro 2024 sonrası belli ki Kerem istediği teklifleri alamadı ve geri dönmek zorunda kaldı. Ve hemen ilk resmi maç ilk 11. Kerem dönünce de Zaha'ya da artık seni istemiyoruz dediler.

Bende size sorayım bu şekilde bir olaylar sırası olmuşsa hiç yakışık alıyor mu bize?

Geri
Üst Alt