15/16 YF M:1 | Atlético Madrid 1-0 Bayern Münih | M.S | 27 Nisan

Gerçekten şu maçtan keyif aldın mı? :)
Özellikle Filipe Luis, Gabi ve Lahm'ı izlemek baya keyif vericiydi açıkçası. Posizyon olarak da öyle acayip kısır bi maç da değildi.

Tabi Barça'nın herhangi bi maçı daha keyifli, millet ağız alışkanlığından yere atlamaktan falan bahsediyor da mesela Atletico bu konuda daha uyuz. Barça'da Alves, Alba zaman zaman, Busquets de gerçekten faul olduğunda rol yapıyor uzun süredir. Hiç olmasa daha iyi tabi.

2 0 da olabilirdi.Torres bomboş kaçırdı.Bu A.madrid çok ters takım.Almanyadada bir şekilde gol bulur finale çıkar düşüncesindeyim.

barca tiki-taka yapınca kötü, atletico kalenin önüne otobüsü park edince iyi

Maçın yıldızı Augusto Fernandez'di kesinlikle. Basmadık yer bırakmadı.

Genel anlamda ofansif adamlar iki takımda da kötüydü. Vay be nasıl yardırdı diyemeyiz xyz. oyuncu için.

Yanlız skoru alsa bile Atletico iyi değildi, kalecinin hiçbir degajında topa sahip olamadılar. Arkaya yaslandılar, çıkamadılar. Defansif anlamda 10/10 veririm ama ofansif olarak 3/10 max.
Fernandez cidden çok iyiydi de benim için Filipe maçın adamıydı. Coman'ı da Costa'yı da maç boyunca kilitledi, ofansif olarak da önemli katkılar verdi.

Atletico'nun ofansif performansının düşük olması golü erken bulmalarıydı. 1-0 onlar için iyi skor, golden sonra yaslanıp kontrayla gol aramalarına alıştık artık. Torres golü bulabilseydi mükemmel olurdu onlar adına, şu durumda bile ofansif olarak bence istediklerini -belki de daha fazlasını- aldılar.

tiki taka.

tiki taka...

Bence Bayern kötü sonuçla dönmedi ama hala iki taraf da tur atlayabilir.

Özellikle Filipe Luis, Gabi ve Lahm'ı izlemek baya keyif vericiydi açıkçası. Posizyon olarak da öyle acayip kısır bi maç da değildi.

Tabi Barça'nın herhangi bi maçı daha keyifli, millet ağız alışkanlığından yere atlamaktan falan bahsediyor da mesela Atletico bu konuda daha uyuz. Barça'da Alves, Alba zaman zaman, Busquets de gerçekten faul olduğunda rol yapıyor uzun süredir. Hiç olmasa daha iyi tabi.

Atletico'nun oyun tarzını FM diliyle özetlemek gerekirse ''Rigid'' yani katı tarz. Alan savunması, derin savunma kurguları ve takım boyuyla rakibi 20 metrelik alana sıkıştırıp, kendi ceza sahasına duvar örüyorlar. Mourinho da bu felsefeyi tercih ediyor ama onun sistemi bu kadar katı değil ve kontratak öncelikli bir sisteme dayalı. Madrid'in tamamen gol yememeye dayalı. Misal Juventus da hemen hemen böyle. Ancak abi hiç akışkanlık yok oyunlarında ve izleyici için gram tad vermiyorlar. Yani şu anda Atletico başarılı bir takım ancak bir futbolsever olarak da sempati duyulacak bir takım değil. Real de dün kontrollü oynadı. 3 orta saha oyuncusu Madrid'in aşina olduğu bir sistem de değil ve gol yememeye dayalı oynadılar ancak topun hakimiyetini de kaybetmediler, ikinci bölgede rakibe top göstermediler. Barcelona en azından keyif veriyor, eskisi gibi tamamen bir tiki taka sistemi de yok artık.

Atletico'nun oyun tarzını FM diliyle özetlemek gerekirse ''Rigid'' yani katı tarz. Alan savunması, derin savunma kurguları ve takım boyuyla rakibi 20 metrelik alana sıkıştırıp, kendi ceza sahasına duvar örüyorlar. Mourinho da bu felsefeyi tercih ediyor ama onun sistemi bu kadar katı değil ve kontratak öncelikli bir sisteme dayalı. Madrid'in tamamen gol yememeye dayalı. Misal Juventus da hemen hemen böyle. Ancak abi hiç akışkanlık yok oyunlarında ve izleyici için gram tad vermiyorlar. Yani şu anda Atletico başarılı bir takım ancak bir futbolsever olarak da sempati duyulacak bir takım değil. Real de dün kontrollü oynadı. 3 orta saha oyuncusu Madrid'in aşina olduğu bir sistem de değil ve gol yememeye dayalı oynadılar ancak topun hakimiyetini de kaybetmediler, ikinci bölgede rakibe top göstermediler. Barcelona en azından keyif veriyor, eskisi gibi tamamen bir tiki taka sistemi de yok artık.
Evet, Atletico maçlarından mümkün oldukça kaçınıyorum zaten. :D Net olarak en nefret ettiğim başarılı takım. Bu yüzden başarılı olmalarını da istemiyorum zaman zaman, çünkü daha iyisini kesinlikle yapabilirler ama yine de saygı duymak lazım tabi. Atletico'yu nadiren izlediğimden de Filipe ve Gabi'nin oyunlarını görünce baya etkilendim. Gabi 32 yaşında at gibi koşuyor, Filipe de Costa ve Coman gibi iki çabuk oyuncuya nefes aldırmadı. İleri top sürüşlerde de baya başarılıydı.

Barcelona hakkında dediğin de tamamen doğru. İnsanlar ağızlarına sakız etmişler "tiki-taka, uyuz futbol" diye, seyretmeden fikir üretiyorlar. Enrique ile birlikte göze hoş gelen futbol oynuyorlar zaten. Maçları yine domine ediyor olmalarının sebebi rakipler. Çoğu rakip "yenilmeyelim, gol yemeyelim" mentalitesiyle çıkıyor, topun Barça hakimiyetinde olmasına izin veriyorlar defansif disiplini bozmamak adına. E adamların da "yok siz alın topu, millet sıkılıyor" diyecek halleri yok. Yine de bu tarz rakiplere karşı şahane ve keyifli top oynuyorlar bence.

Evet, Atletico maçlarından mümkün oldukça kaçınıyorum zaten. :D Net olarak en nefret ettiğim başarılı takım. Bu yüzden başarılı olmalarını da istemiyorum zaman zaman, çünkü daha iyisini kesinlikle yapabilirler ama yine de saygı duymak lazım tabi. Atletico'yu nadiren izlediğimden de Filipe ve Gabi'nin oyunlarını görünce baya etkilendim. Gabi 32 yaşında at gibi koşuyor, Filipe de Costa ve Coman gibi iki çabuk oyuncuya nefes aldırmadı. İleri top sürüşlerde de baya başarılıydı.

Barcelona hakkında dediğin de tamamen doğru. İnsanlar ağızlarına sakız etmişler "tiki-taka, uyuz futbol" diye, seyretmeden fikir üretiyorlar. Enrique ile birlikte göze hoş gelen futbol oynuyorlar zaten. Maçları yine domine ediyor olmalarının sebebi rakipler. Çoğu rakip "yenilmeyelim, gol yemeyelim" mentalitesiyle çıkıyor, topun Barça hakimiyetinde olmasına izin veriyorlar defansif disiplini bozmamak adına. E adamların da "yok siz alın topu, millet sıkılıyor" diyecek halleri yok. Yine de bu tarz rakiplere karşı şahane ve keyifli top oynuyorlar bence.

Oynayan, zevk veren, pozisyon üreten takımlar eskisi gibi başarıya ulaşamıyor. Eskiden beridir bir laf vardır; ''yıldızlar maç kazandırır ancak takım oyunu şampiyon yapar'' diye o hesabın biraz farklı hali. Seria A'ya bakalım Napoli bu sezonun en çok pas yüzdesine sahip takımı, keza Roma desek onlarda en golcü takımı ama şampiyon sağlam savunma anlayışıyla Juventus. Neyse en azından Leicester hem keyif vererek hem de dengeli oynayarak şampiyon oldu.

Macin adami Filipe Luis.

Iyi oynayan yuksek butceli takimlara gunu gununden uyuz olurum.Atletico iyi yapiyor.Barca'dan sonra Bayern saf disi kalacak ins.

Iyi oynayan yuksek butceli takimlara gunu gununden uyuz olurum.Atletico iyi yapiyor.Barca'dan sonra Bayern saf disi kalacak ins.

Atletico çok düşük bütçeli nerdeyse Bayern kadary para harcamış 2008'den beri:

oiRd9uB.png

Atletico'nun Çin'li sahipleri var gayet iyi para harcıyorlar bu kadroyu tutup büyütmek için. Herkes çok romantik.

Atletico çok düşük bütçeli nerdeyse Bayern kadary para harcamış 2008'den beri:

oiRd9uB.png

Atletico'nun Çin'li sahipleri var gayet iyi para harcıyorlar bu kadroyu tutup büyütmek için. Herkes çok romantik.

Harcama yonunden kast etmemistim.Kadro degeri olarak soylemek iatemistim.Ayrica Bayern ve Barca istedigini alacak gucte.Atletico oyle degil.

Harcama yonunden kast etmemistim.Kadro degeri olarak soylemek iatemistim.Ayrica Bayern ve Barca istedigini alacak gucte.Atletico oyle degil.

Kadro değeri denen şey tamamen turnuvalarda yaptıkları ve insanların görmek istedikleriyle orantılı. Atletico şampiyon olsun kadro değeri hepsini geçer.

Ayrıca Atletico'nun Çin'li ortakları var istediğine sulanabilir, alır alamaz o ayrı konu. Ama o yüzden kolay kolay oyuncu kaybetmiyorlar artık. 80-100 milyon vermiyorsan kaybol diyorlar.. Griezmann'a 2 senedir sulanmayan yok siktiri çekiyor herifler üste bi de yeni sözleşme imzalattılar.

Son düzenleme:
Atleti de ne ararsan var
Spora yakisan bir takim

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyuncular gelir gider, lakin Sistem takimi sistemini bozmaz.

atletico-low-block.png

İstediklerini yapmalarına Bayern fazlaca izin verdi bence bu maç. Guardiola resmen beraberlik için gelmişti ilk 11'inden bunu çıkardım. Bugün oyundan çıkan adamların hepsi baştan yanlış tercihti.

Müller yedek beklemez, Douglas Costa solda oynar, ortada Götze'yi kullanabilirdi. Şu Bernat kadar abartılan bir adam daha bilmiyorum. Alaba o hıyar oynasın diye stoperde harcandı resmen.

Kartlar hala açık ama Atletico %17 topla oynama ile oradan çıkamaz. Mutlaka atak ve pas yapmalılar. Real'in Ramos'la işi bitirdiğini unutmayalım. Bir erken golle fişi çekerler ama zor görünüyor Allianz Arena'da.

Gönlüm Simeone'den yana.
Bayern bu 11 ile en az beraberlik alırdı.

____________Neuer
Lahm Boateng Martinez Alaba
____________Vidal
Müller __Tiago_Götze___Ribery
________Lewandowski

Dar alanda iş yapabilecek oyuncular lazımdı.
Pas trafiği kuran, adam geçebilen çevik oyuncu tipleri gerek işi.
Coman ve Costa ya ATL boş alan bırakmayacağını 8 yasinda Çocuk da bilir.

Son düzenleme:

ATL ın taktik sistemini FİFA da Customs da kurup öyle oyuncağım.
Rakipler deliye dönsünler.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt