#15 Léo Dubois

Elinde orjinali sol bek olan adam varsa oraya adam devşirme taraftarı değilim. İsterse bu adam dünyanın en iyi sağ bek oyuncusu olsun. Gereksiz bir macera bence. PVA oyuna katkı sunan bir bek bence. Savunmadan topla çıkarken çok dengeli ha, Dubois de bu konuda çok üst düzey ama ters kanatta oynadığı zaman topu doğru ayağına çekmesi gerekiyor bu da malesef rakibi oyundan düşürüp hızlı oynamamıza engel oluyor. Tabi bu yazdıklarım şu ana kadar bireysel performans ya da bireysel olarak oyuncuların yapıları ile alakalı.

Başlık PVA olunca da Kerem'i eleştiriyorum, başlık değişiyor yine eleştirim Kerem'e olacak. Leo Hernandez, Davies, Mendy vs ne kadar üst düzey sol bek varsa getir önlerine Kerem'i koy verimi otomatikten düşer.

Burak Yılmaz zamamanında bizde oynarken hiç çekilmiyordu gol atmadığı anlarda. Sürekli top kaybı, sürekli ofsaytta gezinmeler, sürekli bireysel zorlamalar vs. Kerem de aynı şekilde, top kontrolü zayıf, oyun görüşü zayıf. Top bizdeyken bile nerede nasıl durması gerektiğini, nereye koşması gerektiğini ya da 2ye1 yapıp arkadaşına yardımcı olmasını gerektiğini malesef bir türlü beceremiyor, hal böyle olunca da hücumda kalitemiz malesef düşüyor. Bir kaç maç hoca farklı şeyler denese, en azından biz de boşuna eleştiriyoruz ya da doğru eleştirmişiz desek de rahatlasak.

Dün Gomis'e çarpan şutu mükemmel yere gidiyordu. Muhtemelen gol olacaktı. Şans işte takım arkadaşı engellemiş oldu.

Hucumda bocaladigi gercek ama en azindan PvA gibi gereksiz top kayiplari yoktu. Ya yerli ya da boyle devam

Hucumda bocaladigi gercek ama en azindan PvA gibi gereksiz top kayiplari yoktu. Ya yerli ya da boyle devam
Bu arada defalarca en kotu sol ayakli solbek, sag ayakli solbekten iyidir demisimdir ama PvA gercekten illallah ettirdi. Sadece hucum degil normal paslarinin bile ayari yok.
Sag ayakli solbek > ayaksız solbek

Sağbek oyubcusunu solbek olarak oynatıp alabileceğin performansın da üstünde performans alıyoruz. Ters kanatta olmanın etkisini illaki yaşıyor yaşayacak. Onu da amorti etmek için maç içinde yer yer bekleri değiştirirsek iki oyuncunun da perfoemansını maximuma çıkarırır.

Ben pek beğenmedim ADS maçında adaptasyon sorunu yaşıyor olabilir yeni mevkiiye 2-3 maç daha görmek lazım..

Takımda böyle bir adam varken hücum özürlüsü topa bomba muamelesi yapan teknik kapasitesi negatiflerde gezen bekleri izlemeye mecbur muyuz ya. Yeter be yeter. Biri iki üç maç 13-14km koştu diye oyun planını kurtaracak beki sahaya atamıyoruz.

Bu adamin ilk 11'de oynamamasi skandal. Bence Boey'i satmaya calisacagiz Ocak'ta, baska aciklamasi yok.

bu arkadaşı tam çözemedim. bazen çok kolay pasları veremiyor

Beyni çalışan bir oyuncu. Savunmada aldığı pozsiyonlar bir çok geçişi engelledi bugün.

Bu arada gerçekten önemli oyuncu, takım olarak defansta baskı yediğimiz anda Dubois çok önemli işler yapabilir. Zeki bir oyuncu, pas kalitesi fazlasıyla iyi

Geri
Üst Alt