#15 Milan Baroš [Arşiv]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #15 Milan Baroš

Yahu adam iyi hoş da, sonsuz döngüye giriyoruz her sene:

- Sakatlıktan çıkar formsuzdur.

- Yavaş yavaş kendini toparlamaya başlar.

- Formunun zirvesine ulaşır gol asist yükünü sırtlar.

- Sakatlanır.

- Sakatlıktan çıkar formsuzdur.

.

.

.

Yani ben Baros'un sağlam haline itirazı olan kimsenin olacağını sanmıyorum, sorun sürekli aynı şeyleri yaşamamız.

Sakatlık olayına bir şey demem . Bugüne kadar hep darbeye bağlı sakatlık yaşadı . Ama eğer kronikleşmiş bir durum varsa/olacaksa ; ne kadar Baros aşığı olsam da gönderilsin derim .

Ama daha bu akşam öncesine kadar haala Baros'a sallayanlar vardı . Sağlam Baros'a . Adam kaç haftadır HAYVAN gibi oynuyor , direkt skora etki ediyor , haala Baros yok şöyle yok böyle .

Ama O 10 haftadır , her maç , hepsini morarttı performansıyla .

Son 10 haftada , Baros yerine Sercan oynasaydı , GS şu anki puanından (46) , en az 15 puan daha gerideydi . Net .

Sakatlık olayına bir şey demem . Bugüne kadar hep darbeye bağlı sakatlık yaşadı . Ama eğer kronikleşmiş bir durum varsa/olacaksa ; ne kadar Baros aşığı olsam da gönderilsin derim .

Ama daha bu akşam öncesine kadar haala Baros'a sallayanlar vardı . Sağlam Baros'a . Adam kaç haftadır HAYVAN gibi oynuyor , direkt skora etki ediyor , haala Baros yok şöyle yok böyle .

Ama O 10 haftadır , her maç , hepsini morarttı performansıyla .

Son 10 haftada , Baros yerine Sercan oynasaydı , GS şu anki puanından (46) , en az 15 puan daha gerideydi . Net .

Ben kronik bir durum olduğunu düşünüyorum, çünkü son sakatlıklarının hepsi aynı şekilde oldu. Hatırlayın geçen sene Ankaragücü maçında topa depar atarken yine aynı şekilde sekmeye başlamıştı, ondan önceki sakatlığı da o şekildeydi. Karabük maçında da aynısı. Yani bir sorun olduğu kesin. Darbeye bağlı değil sakatlıkları. Tosun'un yaptığı hariç.

Aklıma gelmişken yazayım ;

Eboue geldiğinde ; hem bu forumda hem de GSsözlük'te adama demediğini bırakmadı taraftar-teknik direktörler.

Yok sağ bekte Sabri varmış , yok yabancı kontenjanını boşa harcıyormuşuz , yok iyi olsa Arsenal bırakmazmış vs ...

Hatta adama "Muhammed Sarr v2" bile diyen oldu GSsözlükte .

Ujfalusi geldiğinde ; "3'ün birini aldık yyeea" diyen milyonlarca entry okudum burada , hem de sözlüklerde . "Servet'ten ne farkı var" diyenleri mi ararsın , "Ujfa stoper oynarsa bu ligin açık ara en kötü transferi olur" diyenleri mi ... Şimdi herkes "aman Ujfa sağ bek oynasın , çok ihtiyacımız var" , "Semih-Ujfa ikilisi bozulmamalı" gibi yorumlar yapıyor utanmadan.

Elmander geldiğinde ; yapılan yorumları da biliyoruz . Adamın ne "yedek forvetliği kaldı" ne de "boşuna yapılmış bir transfer" oluşu...

Melo geldiğinde ; Aceto veya Borges'den öğrendiği "Yılın Bidon'u" kavramını sorgulamaksızın , 3 gramlık futbol bilgisiyle "Serie A'nın Mustafa Sarp'ını transfer ettik" diyen oldu yahu. Şimdi hepsi din değiştirip Melo'ya tapacaklar neredeyse .

Bunları neden yazdım ?

"Ben asla bu ikilemlere düşmedim , ben şöyle süperim , ben şöyle futbolu biliyorum zaa" demek için değil .

Bunları yazdım çünkü ; o kadar "rüzgar nereden eserse" yorumlar görüyorum ki ...

Eboue-Melo-Ujfa ve Elmander'e ilk geldiklerinde atıp tutan ama şimdi tapınma moduna geçen , yukarıda belirttiğim zihniyet gelip Baros'a sallıyor ya .

Bunu kabullenemiyorum işte . Baros'un yüzü eskidi ya , yeni bir forvet görmek istiyo zatı muhterem .

Bir de "Baros'a güvenmiyorum" modeli var . Niye güvenmiyorsun hacı ? Adam 10 haftadır ÖKÜZ gibi oynamıyor mu ?

Gerçi yukarıdaki gibi "rüzgara göre konuşan" bir adama laf anlatmak imkansız .

Şimdi 100 kişi alıntı yapacak şu mesaja , konuyu farklı yönlere çekecek , 'sırf kendi görüşümün doğruluğunu ıspatlamalıyım' düşüncesiyle kah uslubunu sertleştirecek , kah at gözlüklü yorumlar yazacak :)

Neyse .

Drogba-Torres-Villa standardında bir adam gelmeyecekse ;

Sakatlığı da kronik değilse ;

Baros yollanmamalı , açık ve net .

Çünkü ; "Milan Baros bu ligin 'açık ara' en iyi forvetidir"

Ben kronik bir durum olduğunu düşünüyorum, çünkü son sakatlıklarının hepsi aynı şekilde oldu. Hatırlayın geçen sene Ankaragücü maçında topa depar atarken yine aynı şekilde sekmeye başlamıştı, ondan önceki sakatlığı da o şekildeydi. Karabük maçında da aynısı. Yani bir sorun olduğu kesin. Darbeye bağlı değil sakatlıkları. Tosun'un yaptığı hariç.

Geçen seneki Ankaragücü maçında , takım o kadar kötü gidiyordu ki , darbeye bağlı sakatlığı tamamen iyileşmemesine rağmen oynatılmak zorunda kalmışlardı Baros'u .

O da yine çıkıp görevini yerine getirip , yanılmıyorsam 3 gol atmıştı .

ama darbeye bağlı sakatlığı tam olarak iyileşmeden oynatıldığı için , depar atarken tekrardan nüksetti .

Kronik bir durum hiç olmadı yani .

Dün akşamki muhabbeti daha net bilmiyoruz .

Karabük'lü kırmızı gören hayvan bütün maç tekme atıp durdu Baros'a . Belki o nedenden dolayı , zorlandı zorlandı ve attı kasığı sonunda .

Bilenmiyorum .

Ama dediğim gibi , kronik bir sakatlık durumu varsa tabiiki hemen yeni bir isim arayışına geçilsin .

Ama ben kronik bir şey olduğunu sanmıyorum .

A

Bunu kabullenemiyorum işte . Baros'un yüzü eskidi ya , yeni bir forvet görmek istiyo zatı muhterem .

Bir de "Baros'a güvenmiyorum" modeli var . Niye güvenmiyorsun hacı ? Adam 10 haftadır ÖKÜZ gibi oynamıyor mu ?

Şimdi 100 kişi alıntı yapacak şu mesaja , konuyu farklı yönlere çekecek , 'sırf kendi görüşümün doğruluğunu ıspatlamalıyım' düşüncesiyle kah uslubunu sertleştirecek , kah at gözlüklü yorumlar yazacak :)

Sakatlıklar darbeye bağlı olabilir ama son dönemde çok sık bu tip sakatlıklar yaşaması onu zayıflaştırdı, önceden güçlü bir şekilde top sürebilen Baros, son zamanlarda çok kolay yıkılmaya başladı. Taraftar da daha efektif bir golcü istiyor takıma. Haklılar mı dersek ;

Baros'a güvenilmemesinin sebebi dediğim gibi en başta sakatlıklar bu biraz da onun cesur futbolundan kaynaklanıyor. Başkası olsa son dakikada zorlamaz kendisini ama Baros zorluyor, her topa giriyor. Hal böyle olunca bu periyodik sakatlıklar onu zayıflaştırıyor ve eski fiziksel seviyesine bir türlü ulaşamıyor.

Baros ligin en iyi forvetidir evet ama gelecek için yeterli değildir, en azından sezon sonuna kadar kalsa bile, sene sonunda yerine daha efektik, güçlü, çabuk, iyi bir bitirici alınmalıdır ama alınan adamın da dediğim gibi kalitesi Baros'dan yüksek olmak zorundadır.

baros'tan daha kalitelisini bulacağımızı sanmıyorum. sakatlık sorunu olmasaydı ah olmasaydı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt