#15 Ryan Henk Donk

Fatih Terim´de sevdigim bir yani her daim prensipleridir. Bizim acikcasi Ryan Donk´a sözlesme verme gibi bir ihtiyacimiz yoktu. Ama Ryan Donk´u motive etmek, kendisinden bu performansi vermesi adina, ne gibi sözler ve deger verdigimizi, onu nelere inandirdigimiz hesaplanmasi gereken bir konudur... Elbette ki kendisine kapiyi da gösterebilirdik, ama o vakit takimda geri kalan diger oyuncular bize bir daha inanirmiydi ?

Bazi transferleri bu takim psikolojisi cizgisinde degerlendirmemiz lazim. Acikca söylemek gerekirse, 1.93 boyunda zenci bir orta saha oyuncumuzun varligi her daim cezbediciydi benim acimdan. En sikintili pozisyonumuz su an stoper. Orada belki derman olabilir, bakacaz, görecegiz.

Fatih Terim´de sevdigim bir yani her daim prensipleridir. Bizim acikcasi Ryan Donk´a sözlesme verme gibi bir ihtiyacimiz yoktu. Ama Ryan Donk´u motive etmek, kendisinden bu performansi vermesi adina, ne gibi sözler ve deger verdigimizi, onu nelere inandirdigimiz hesaplanmasi gereken bir konudur... Elbette ki kendisine kapiyi da gösterebilirdik, ama o vakit takimda geri kalan diger oyuncular bize bir daha inanirmiydi ?

Bazi transferleri bu takim psikolojisi cizgisinde degerlendirmemiz lazim. Acikca söylemek gerekirse, 1.93 boyunda zenci bir orta saha oyuncumuzun varligi her daim cezbediciydi benim acimdan. En sikintili pozisyonumuz su an stoper. Orada belki derman olabilir, bakacaz, görecegiz.
Maicon'lamı yoksa Serdar'lamı daha iyi olur stoperde

Maicon'lamı yoksa Serdar'lamı daha iyi olur stoperde

Bana kalirsa oynadigimiz oyun geregi cok daha cabuk ve fanteziye kacmayan oyuncular gerekiyor. Genelde futbolda stoper pozisyonunun cok da önemli oldugunu düsünmüyorum. Orta saha, kanatlar ve bekler oturdugu vakit, stoperde idare edebilirsin. Bu sezonda idare etmek zorundayiz...
Donk Maicon yada Serdar´dan forma alir mi bilmiyorum. Ama Serdar´in hep bir ayagi cukurdadir. Maicon saatli bomba, mental olarak gitgeller yasayacaktir. O vakit kulübeden Donk gelmek zorunda olur. Denayer´in bunca eksikliklerine ragmen atletik ve hizli olmasi onu degerli kiliyordu mesela oyunumzda...

Galatasaray´in orta sahasi zor gecildigi icin, yine de stoperlerimizin isi rahat. Donk´un sivrilmesini umuyorum bundan faydalanarak. CL yine ap ayri bir olay...

A6755329-98B7-4D64-A7A4-294119A51CBC.webp

Kiymetin bilinmiyor gercekten. Bugun cok ozledik seni be.

İlk 11 in herhangi bir yerinde kesinlikle olmalı

Maicondan çok daha fazla katkı vereceği kesin,maicon hem ağır hem pozisyon bilgisi sıfır. Donk en azından defanstan iyi top çıkarır.

Maicon Donk'un tirnagi olamaz

O gereksiz oynadigi sürece küfür yemeye devam edecek

artik stoperde bi denenmeli.
eminm serdar donk en iyi kurgu olur.

Bir şansı hakkediyor en azından şu kadroda Ahmet şans buluyorsa bu herif şakkadanak biranda kesilemez diye düşünüyorum.

Adam zaten geldiği Kasımpaşa'da da ondan önceki takımı Club Brugge'de de stoper ağırlıklı oynamış. Hatta ön libero birkaç maça çıkmış. Kariyerinde 118 maç stoper, 101 maç ön libero oynamış. Geçen sezon ligin ikinci yarısında 17 maça ön libero başlamasa arada 34 maç yani 1 sezonluk fark var. Ben bize transfer edildiğinde stoper için alındı zannetmiştim ama bir anda ön libero oynadığını gördüm. Şimdi ön libero ihtiyacı olmadığı ve stoper ihtiyacı aşırı derecede fazla olduğu için kesinlikle stoperde birkaç maç aralıksız denenmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabi Kasımpaşa-Beşiktaş maçlarındaki abuklukları yapmaması kaydıyla. Gerçi artık o işlere bulaşmadığını geçen sezonki performansıyla kanıtladı gibi. Hayırlısı..

Geri
Üst Alt