16/17 H:4 | Galatasaray 2-0 Çaykur Rizespor | M.S | 17 Eylül

kayseri kumeye oynuyodu. taraftari stada cekeceksin iyi futbolcu ve takimla.

istanbulun merkezindeki araziyi kaptirdik bi dagin basindaki stad icin millet gitmez aga turkiyede futbol degil zaten tiyatro oynaniyor bizimkisi renk sewdasi iste. kurusumu harcamam.

Futbol kültürü olan ülkelerde, takimin nasil, ve nerede oynadigi pek önemli olmaz. Bizde sadece basariya endeksli, bazi refleksler var.

arkadaşlar maça gidip imparator terim diye bağırabilirsiniz

Almanya´da bilet fiyatlari ucuz. Werder icin 200 eurodan ayakta kombine alabiliyorsun, yine ayakda, 11 euroya macini izleyebiliyorsun. türkiye´de bu bilet fiyatlarini neden indirmiyorlar anlamiyorum, stadlar bos olunca, cok mu hos oluyor aceba.

Biletler Türkiye´de cok pahali olsa bile, 15 Milyonluk sehir, ve ayni zamanda ülkenin nerdeyse ücde biri Galatasaray´li iken, o stada 40 bin kisi girmesi gerekiyor en az. Anadolu takimlari 40 liraya bile satamiyor kombinelerini. Bedava verseler, almayacak insanlar var.

düşündüğün gibi işlemiyor işler. passolig kullanan Galatasaraylı sayısı sanırım 300 bin civarında. 15 milyon olarak düşünme şehri. 300bin kişi olarak düşün direk. Bilet fiyatları en kötü zamanımızda bile çok pahalı. Herkeste passolig yok. Tek başına stada gitmek istemeyen kişi de çok benim gibi. Passoligi olan biri olacak da onunla gideceğiz de vs vs engeller çıkıyor. 300bin kişiden 40bin kişinin o hafta işi olsa, onla beraber gidecek 40bin kişi de otomatikman iptal. Geriye 220bin kişi kaldı. Kısacası yok 15 milyonluk şehir edebiyatı yapılmasına gerek yok. Geçen sene birkaç maça gittim. Verdiğim paraya acıdım. Pişman oldum hatta. Sadece güzel futbol meselesi değil ayrıca bu. Mücadele etmiyordu takım. Onların milyon eurolar alıp sahada koşmaktan aciz olması emin ol tribündekileri çıldırtıyor. Sahaya girip koşasın geliyor. Bu nedenle insanlar bir şekilde soğuyor. Sportif başarı geldikçe Arena full çekmeye başlar.

Edit:392.000 miş passoligi olan Galatasaraylı

Son düzenleme:
O halde futbolu yönetenler devreye girecek, bu işin üzerine eğilecekler. Rekabet adı altında öne çıkardıkları şeyin saf nefret olduğunun farkına varacaklar mesela. Spor medyasının tam bir bok çukuru olduğunun farkına varacaklar ve radikal kararlar alacaklar. İnsanların ilgisini çekmek için rekabeti körüklemek adı altında taraftarlar tahrik ediliyor yıllardır. Özellikle büyük takımlar için durum böyle. Küçük takımlar ise medya nezdinde direkt yok sayılıyor.

Diğer taraftan şehir takımlarının neden taraftardan uzaklaştığını araştıracaklar. Sadece bilet fiyatını indirip seyirci beklemekle işin çözülmediği ortada. Bu iş kolay değil, bunu kabul ediyorum. Ama bunu yapacak olanlar bu yüzden para kazanıyorlar. Bu yüzden kulüp başkanı, federasyon görevlisi oluyorlar. Bulundukları yerin sorumluluklarını yerine getirmeyeceklerse ne işleri var orada.

Ama işin acı tarafı şu ki herkes her şeyin farkında olsa da kimse harekete geçmiyor ve muhtemelen geçmeyecek de. Çünkü alan memnun, satan memnun. Biz de savrulup gidiyoruz bu düzenin içinde işte. Devrim bekliyoruz ama harekete geçen yok. Belki kendi kendine olur diye bekliyoruz. :)

Önce insanlar kendileri spor yapip, kendileri sporu sevmeleri lazim. Daha 15-20 sene önce bir cok okulda spor dersi diye agac dikdiriyordu hocalar, imkanlar olmadigi icin. Kac jenerasyon on yillarca heba edildi, sportiflik ile alakasi olmayan vatandaslara sahibiz. Halkin özel bir tutkusu da yok futbola, ac karnina sokaklarda her gün 7-8 saat top oynasin cocuklar, gencler.
Türkiye´de Futbol zaten suni bir sekilde, para ile ayakda tutulmaya calisilan bir halki oyalama araci. Insanlar oyalaniyor, kendisini veriyor rekabete.

Özel bir tutku da yoksa futbola, ozaman bu is ülkenin ekonomik kalkinmasindan gecer. Türkiye ekonomik olarak seviye atlamasi lazim, insanlar daha zenginlesmeli ki, kendine bakabilsin. Hayat sadece calismakdan ibaret olmasin. Koca Istanbul´da yürüyüp, zar zor sokakda, sportif görünümlü adam buluyorsun. Insanlarin aklinda bile yok spor yapmak, dertleri cok farkli.

Durum ic acici degil. Bunun kisa sürede de degismesi imkansiz.

Son düzenleme:
düşündüğün gibi işlemiyor işler. passolig kullanan Galatasaraylı sayısı sanırım 300 bin civarında. 15 milyon olarak düşünme şehri. 300bin kişi olarak düşün direk. Bilet fiyatları en kötü zamanımızda bile çok pahalı. Herkeste passolig yok. Tek başına stada gitmek istemeyen kişi de çok benim gibi. Passoligi olan biri olacak da onunla gideceğiz de vs vs engeller çıkıyor. 300bin kişiden 40bin kişinin o hafta işi olsa, onla beraber gidecek 40bin kişi de otomatikman iptal. Geriye 220bin kişi kaldı. Kısacası yok 15 milyonluk şehir edebiyatı yapılmasına gerek yok. Geçen sene birkaç maça gittim. Verdiğim paraya acıdım. Pişman oldum hatta. Sadece güzel futbol meselesi değil ayrıca bu. Mücadele etmiyordu takım. Onların milyon eurolar alıp sahada koşmaktan aciz olması emin ol tribündekileri çıldırtıyor. Sahaya girip koşasın geliyor. Bu nedenle insanlar bir şekilde soğuyor. Sportif başarı geldikçe Arena full çekmeye başlar.

Sorun zaten kullandigin o son cümlede basliyor. Olay basaridan ibaret olmasa, nerdeyse bedava bilet dagitilan, ülkedeki diger stadlar dolar. Hersey muhtesem olacak, sampiyonluga ramak kalacak, da insanlar stada gelecek. Türkiye´de taraftar yok, müsteri gibi karsilik bekliyoruz.

Bilet fiyatlarini ucuzlatsak bile yari yariya, cok fazla etki etmeyeceginden korkuyorum. Daha ucuz yaparsak, belki en azindan varoscu takimi gelir.

Sorun zaten kullandigin o son cümlede basliyor. Olay basaridan ibaret olmasa, nerdeyse bedava bilet dagitilan, ülkedeki diger stadlar dolar. Hersey muhtesem olacak, sampiyonluga ramak kalacak, da insanlar stada gelecek. Türkiye´de taraftar yok, müsteri gibi karsilik bekliyoruz.

Bilet fiyatlarini ucuzlatsak bile yari yariya, cok fazla etki etmeyeceginden korkuyorum. Daha ucuz yaparsak, belki en azindan varoscu takimi gelir.

sportif başarıdan ziyade camia olarak bütünlük yok. Şimdi Riekerink hocamla bir sinerji yakaladık. Başarıdan ziyade mücadele olmalı. Emek olmalı. Bilet fiyatları bu haftaki gibi olursa her maç en az 45.000 kişi gelir.

sportif başarıdan ziyade camia olarak bütünlük yok. Şimdi Riekerink hocamla bir sinerji yakaladık. Başarıdan ziyade mücadele olmalı. Emek olmalı. Bilet fiyatları bu haftaki gibi olursa her maç en az 45.000 kişi gelir.

45bin biraz hayalcilik ama 35 bin iyidir. hamza ile şampiyonluga oynadıgımız sezon bile antep konya maçlarında 40bin olmadı.

45bin biraz hayalcilik ama 35 bin iyidir. hamza ile şampiyonluga oynadıgımız sezon bile antep konya maçlarında 40bin olmadı.

o zamanda da bilet fiyatları çok yüksekti. iyi de top oynamıyorduk. 1-0 1-0 bitiriyorduk. son 20 dakika sahamıza çekiliyorduk. gol yedik-yiyeceğiz modundaydık. Ölçü olacağını düşünmüyorum o zamanki durumun. 1. etken bilet fiyatları. bu scalada kalırsa 45bin hayal değil.

Arena tam bir beton yığını , ulan ne projeler vardı stad ile ilgili tuğla görünümlü stadı kakaladılar bize
Aslan heykelli yol filan neler konuluşuluyordu , birde dağım başına attklar bizi tam oldu

Gene en iyi bizim taraftar diğer takımların taraftarı dolduramazdı bile , beşiktaş stad konusunda en iyi işi yaptı

Para olacak yeni stad yaptiracan. Bes para etmez su hali. Avrupada 2010 ve sonrasi yapilan stadlara bakinca bizimki tas devrinden kalma gibi. Adamlar uzay mekigi sekli falan vermis biz ise insaat gibi biraktik oyle. Zaten yeri cok rezil...

Gidecen bir tane daha yaptiracan soyle milletin mac oncesi ve sonrasi eglenebilecegi bir yere. Ulasimin kolay oldugu , Galatasaraylilarin cok oldugu bir yere...

Millet simdi sadece ulasim sikintisindan dolayi hevesi kaciyor.

Anadolu takımlarına karşı oynadığımız maçlarda 45.000 taraftar biraz zor gelir en son Bursaspor maçında 40.000 taraftar vardı sanırım 2-2 biten o maçada ben gitmiştim şansa.

Cavanda bu maç bari oynasın artık ya. Trabzonspor'a geldiğinde ilk maçlarda oynadığı gibi oynarsa sağ bek sorununu çözer bu adam adım gibi eminim. Sabri'yi ilk 11 de görmekten kurtuluruz.

Önce insanlar kendileri spor yapip, kendileri sporu sevmeleri lazim. Daha 15-20 sene önce bir cok okulda spor dersi diye agac dikdiriyordu hocalar, imkanlar olmadigi icin. Kac jenerasyon on yillarca heba edildi, sportiflik ile alakasi olmayan vatandaslara sahibiz. Halkin özel bir tutkusu da yok futbola, ac karnina sokaklarda her gün 7-8 saat top oynasin cocuklar, gencler.
Türkiye´de Futbol zaten suni bir sekilde, para ile ayakda tutulmaya calisilan bir halki oyalama araci. Insanlar oyalaniyor, kendisini veriyor rekabete.

Özel bir tutku da yoksa futbola, ozaman bu is ülkenin ekonomik kalkinmasindan gecer. Türkiye ekonomik olarak seviye atlamasi lazim, insanlar daha zenginlesmeli ki, kendine bakabilsin. Hayat sadece calismakdan ibaret olmasin. Koca Istanbul´da yürüyüp, zar zor sokakda, sportif görünümlü adam buluyorsun. Insanlarin aklinda bile yok spor yapmak, dertleri cok farkli.

Durum ic acici degil. Bunun kisa sürede de degismesi imkansiz.

Haklılık payın var ama ben biraz farklı düşünüyorum. Mesele sadece ekonomik yeterlilik değil bence. İnsanlarda spora dair farkındalığın bir noktada kendi kendine oluşacağına açıkçası inanmıyorum. Gelir düzeyimiz daha yüksek olsa ne yapar eder spordan öne koyulacak ihtiyaç üretiriz kendimize. :) Sonuçta dünya değişiyor ve pek çok ihtiyaç doğuyor.

İnsanlar bu hususta telkin edilmeli. Bireyi yetiştirirken sporun önemini de kavratmalıyız eğitimin en başından başlayarak. Bu da çok zor bir mesele değil bence. Doğru eğitim politikaları ile, işini iyi yapan eğitmenler ile gelecekte bir nesil bugünden daha yüksek ekonomik imkanlara sahip olmasa bile spora hayatında yer veren, ilgi gösteren bireyler olabilir.

Neyse çok dağıldık, maça dönelim. İnşallah kazanırız. :D

Son düzenleme:
anadolu takımlarının amacı seni uyutmak. bizim sorunumuzda oyunun icinde uyumak. daha diri olmamız lazım.

Stadin disina neden takıliyorsunuz onu anlamadim ha bencede o beton goruntu iyi degil ama Arenanin ici bence cok iyi 500 kisi gidip bagirsa bile muthis bir ambiyans oluyor. Tv'den bu ses duyulmuyor cunku sesi kisiyorlar. Rakip takimi etki altina alacak yer stadin disi degil ici

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Edit:392.000 miş passoligi olan Galatasaraylı

Fener'in sayısı bizden daha fazla.Neden ki bu?Kapanır mı bu fark?

Dünkü idmanda ilk 11de Sabri oynamış ve genellikle 2 gün önceki idmanlardaki 11'i sürüyormuş. Eğer gidip de Kayseri maçının aynı kadrosunu koyarsa bu hocaya da saymaya başlarım. Başlarım Sabri aşkına

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vallah dün Konya'yi izledim kiskandim acikcasi. Bizim eski Ali Samiyene hatirlatti. Keske her mac 40-45 bin olsa sampiyonluklar cok rahat gelir

Geri
Üst Alt