#16 Mustafa Sarp

Cevap: #16 Mustafa Sarp

Bazen çok duz oyuncu oluyor.size soruyorum iyi bir T. Linde ve iyi bir M.Topal olsa Mustafa ilk 11 oynarmiydi.

Elimizdekinden memnun olmayı denememiz lazım diye düşünüyorum. Linde sağlıklı olsaydı, şu olsaydı, bu olsaydı yerine OLANI konuşmamız daha normal geliyor bana.

Sarp bonservissiz geldi, birkaç maçtan sonra Rijkaard'dan, daha soru sorulmadan kişisel övgü aldı ki hocamız bunu -yanlış hatırlamıyorsam- başka hiçbir oyuncu için yapmadı.

Ben, Brad Pitt görüntüsüne sahip olsaydım, şu an ki sevgilimle değil, Angelina Jolie ayarında bir dişiyle çıkıyor olurdum. Ama durum bu değil...Şimdi oturup üzülmem mi lazım, yoksa elimdekiyle mutlu olmam mı?

Bazen çok duz oyuncu oluyor.size soruyorum iyi bir T. Linde ve iyi bir M.Topal olsa Mustafa ilk 11 oynarmiydi.

Sakatson'u bir tarafa koyalım. Topal kamyon kadar ağır, hızlı değil, topu 50 kere dürtmeden önüne alamıyor, sağından soluna dönene kadar Üsküdar'da sabah oluyor, kafa topları Sarp'ın yanına yaklaşamaz! Söz konusu önlibero mevkisi ise Sarp>>Topal..

Mustafa ön liberoda diri kaldığı sürece başarılıdır.Ama ileri çok çıktı aksam ve yeteneği sınırlı olduğu için çok sırıtı.Kimse ondan bir İniesta olmasını beklemiyor.Elanonun kademesine girsin yeter...

Dostlar ben acikca konusam, bu adamdan iyice sogudum. Oldugu yerde top oynamaga calisiyor. Gercekten bir acayip. Orta cemberin disina cikmiyor nedense. Top stoperlerdeyken oldugu yerde durup etrafina bakiyor. Demiyor ki bir hareket edeyim, top isteyeyim fasa fiso. Hucumu zaten gectim, iki adim atip duruyor, sonra geri donuyor. Cok vasat topcu. Sadece savunmada adam kovalamayi yapiyor. O ozelligi var bir tek. Onun disinda ise yaramaz.

Sevgiler,

Hayri Surp

Dostlar ben acikca konusam, bu adamdan iyice sogudum. Oldugu yerde top oynamaga calisiyor. Gercekten bir acayip. Orta cemberin disina cikmiyor nedense. Top stoperlerdeyken oldugu yerde durup etrafina bakiyor. Demiyor ki bir hareket edeyim, top isteyeyim fasa fiso. Hucumu zaten gectim, iki adim atip duruyor, sonra geri donuyor. Cok vasat topcu. Sadece savunmada adam kovalamayi yapiyor. O ozelligi var bir tek. Onun disinda ise yaramaz.

Sevgiler,

Hayri Surp

bir kızılderili atasözü: Aklın yolu bir.. CHIEF ! Sarp konusunda da hem fikiriz, her zaman olduğu gibi... :eek: Sarp hakkında çarpıcı ve aşmış bir yazı yazabilirim ama, artık yazar olduğum için sözlerime biraz dikkat etmek durumundayım...
greengrin.gif

Yine statik oyun konusunda harikalar yaratti. :o

maçın son dakikalarda 6 pas içinde Nonda ile verkaç yapmaya çalıştı :D düşünün artık kafasının ne kadar maçta oldugunu :o

- İsabetli uzun pas

- İsabetli kısa pas

- Top kapma

- Pozisyon alma

- Mücadele

- Hücuma katkı

- Pres

Hepsi mevcut kendisinde. Ama orta alanda verdiği topları değerlendirecek biri olmayınca sürekli dönen topların peşinde koşuyor.

- İsabetli uzun pas

- İsabetli kısa pas

- Top kapma

- Pozisyon alma

- Mücadele

- Hücuma katkı

- Pres

Hepsi mevcut kendisinde. Ama orta alanda verdiği topları değerlendirecek biri olmayınca sürekli dönen topların peşinde koşuyor.

Essien o, Mustafa degil.

- İsabetli uzun pas

- İsabetli kısa pas

- Top kapma

- Pozisyon alma

- Mücadele

- Hücuma katkı

- Pres

Hepsi mükemmel olmasada dediğin gibi en iyi ortasahamız kendisi. Baroni'den fazlası o kadar çokki.

Tam bir görev adamı.İnanılmaz saygı duyuyorum kendisine.

- İsabetli uzun pas

- İsabetli kısa pas

- Top kapma

- Pozisyon alma

- Mücadele

- Hücuma katkı

- Pres

Üf be Sarp neymiş öyle.

Sadece sunu soyliyim, orta yuvarlagin disina pek cikmayan, agir, pas istemek icin en ufak bir hareket yapmayan, hucuma katilimi 3-4 macta bir ceza sahasina girmekle sinirli olan vasat bir adam. Defanstan top cikmamasinin en buyuk sebeplerinden, cunku bosa kacmiyor ve oldugu yerde durup el kol yapiyor. Mucadelesi de adam takibiyle sinirli, geriye donup top kapmaya calisma isini iyi yapiyor. Paslarinin cogu geriye oldugundan o konuda birsey soyleyemem. En yakin adam 10 metre uzakta oldugu zaman topla rahat, ve uzun pas atabiliyor. Onun disinda hicbir numarasi yok. Futbol bakimindan Ayhan'in yarisi etmez, sadece mucadele ve adam takibi bakimindan Ayhan'dan iyi olabilir.

Sadece sunu soyliyim, orta yuvarlagin disina pek cikmayan, agir, pas istemek icin en ufak bir hareket yapmayan, hucuma katilimi 3-4 macta bir ceza sahasina girmekle sinirli olan vasat bir adam. Defanstan top cikmamasinin en buyuk sebeplerinden, cunku bosa kacmiyor ve oldugu yerde durup el kol yapiyor. Mucadelesi de adam takibiyle sinirli, geriye donup top kapmaya calisma isini iyi yapiyor. Paslarinin cogu geriye oldugundan o konuda birsey soyleyemem. En yakin adam 10 metre uzakta oldugu zaman topla rahat, ve uzun pas atabiliyor. Onun disinda hicbir numarasi yok. Futbol bakimindan Ayhan'in yarisi etmez, sadece mucadele ve adam takibi bakimindan Ayhan'dan iyi olabilir.

Terse çok iyi uzun toplar atıyor. Üstelik belirli bir alanda oynadığı eleştirinede katılmıyorum. Zaten Sarp'ın görevi defans ve orta saha arasındaki küçük bölge. Bana kalırsa fazlasını bile yapmaya çalışıp forvete çok iyi dikine koşular yapıyor. Bu sezon eleştirilecek isim Sarp değil Ayhan-Barış-Topal'dır.

Ben bir katkisini goremiyorum takima acikcasi. Defans desen Topal daha iyi, pres ve mucadelede Baris daha iyi, hucum ve pas desen Ayhan daha iyi. Mustafa 20 metrekare icersinde hepsinden biraz yapiyor. Terse uzun toplari Caner ve Ayhan da atiyor, forvete dikine kosulari da 3 macta bir goruyoruz, dedigim gibi. Gorev alani da Topal oldugu zaman yaninda daha genis oluyor. Sezon basinda daha iyiydi ama Fener macindan beri cok acayip oynuyor. Hagi bazen kanada cekilip oturdugu yerden oynardi, Mustafa da oyle yapmaya calisiyor. Ayhan, Linderoth veya Topal kalitesinde bir adam degil. Baris, belki.

Ben bir katkisini goremiyorum takima acikcasi. Defans desen Topal daha iyi, pres ve mucadelede Baris daha iyi, hucum ve pas desen Ayhan daha iyi. Mustafa 20 metrekare icersinde hepsinden biraz yapiyor. Terse uzun toplari Caner ve Ayhan da atiyor, forvete dikine kosulari da 3 macta bir goruyoruz, dedigim gibi. Gorev alani da Topal oldugu zaman yaninda daha genis oluyor. Sezon basinda daha iyiydi ama Fener macindan beri cok acayip oynuyor. Hagi bazen kanada cekilip oturdugu yerden oynardi, Mustafa da oyle yapmaya calisiyor. Ayhan, Linderoth veya Topal kalitesinde bir adam degil. Baris, belki.

Ama bu sene hem Topal hemde Ayhan kötü ve vasatın altında oynayan Sarp'a mecburuz.

Geri
Üst Alt