#16 Mustafa Sarp

Cevap: #16 Mustafa Sarp

Bir amcamizin " ben Ayhani, Mustafa Sarpi izlemek icin mi kombine aldim" sözüne cok üzülmüs Sarp, spiker aynen böyle dedi. Kalbinden vurulmus gibi hissediyormus kendini..

genede digerlerine gore daha istikrarli daha akilli

kusura bakmasin digerleri

Son zamanlarda Ayhan'ın ismi olumsuz yönde Sarp ile birlikte anılıyor. Yahu Sarp kim ki? Takımı batıran ego Bülent'in giderken Galatasaray'a attığı son kazık. Ne teknik, ne hız, ne çeviklik, ne pres, ne rakip kovalama, ne rakibe dalma... kısaca hiç birşey yok.

Ama helal olsun tonlarca hırs var. Fazla hırsa, kalite yetmeyince sahada egoizme dönüşüyor maalesef. Goller atıyor, ama defansta ve orta sahada gedikler oluşturuyor.

Ayhan ise şu anda Galatasaray'ın yürüyen tarihidir. Takımın en kıdemlisi. Sabri ve Arda'dan çok. Tekniği iyi ve hala çok çevik! Pres yapıyor. Her takıma böyle bir 'eski' gerek.

Nesi en iyisi kardeşim 2.golü onun yüzünden yedik görevini yapsa adama bassa pres yapsa böyle bi atak oluşmayacak ama adam statik olduğu yerde bekliyor.Adamlar yürüyerek geçiyor ortasahayı bu adamın gol atması zarar

Dün kim futbol oynadi ki? Bonservissiz gelmesi, kapasitesi, ondan beklentiler ve takimda kimsenin birsey yapmamasi nedeniyle kötünün iyisiydi bana göre dün Sarp. Ortasahayi tek basina cevirmesini mi bekliyoruz? Hayir tabiki.

Demeye calistigim su; kim oynadi ki Sarp ayak bagi oldu? Sarp mi yenilginin nedeni? Adam kapasitesini zorluyor, elinden geleni yapmaya calisiyor. Kapasitesi yeterli degil, Galatasaray ayarinda bir futbolcu degil bunu hepimiz biliyoruz. Ama adama her macta küfür etmeye, bir Galatasaray taraftari olan futbolcumuzu bu derece yerin dibine sokmaya ne gerek var? Dün zaten her zaman mevkisinden farkli bir mevkide oynadi, Cana - Ayhan ikilisinin önünde... E zaten teknigi, futbol zekasi olmayan bir adam, o mevkide elinden gelenin fazlasini yapti. Kötünün iyisiydi Sarp, zaten iyi oynayan birini göremedim dün.

Dün kim futbol oynadi ki? Bonservissiz gelmesi, kapasitesi, ondan beklentiler ve takimda kimsenin birsey yapmamasi nedeniyle kötünün iyisiydi bana göre dün Sarp. Ortasahayi tek basina cevirmesini mi bekliyoruz? Hayir tabiki.

Kötünün iyisiydi Sarp, zaten iyi oynayan birini göremedim dün.

Ne demek tek başına geçen seneden beridir aynı.Yanında M.Topal da oynadı Cana da

Ne demek kapasitesi.Sivasspor'da oynamıyor kardeşim Galatasaray'da oynuyor.Kaldı ki Sarp'tan daha kaliteli adamları var

Kötünün iyisi ne bu adam ne yapmış.Bu adam görevlerinden hangi birini yapmış.Kaç kere top çalmış ne kadar pres yapmış.Kaç kere ikili mücadeleye girmiş kaç atak kesmiş.Sıfır yahu sıfır

Ee ben bu adama neye göre kötünün iyisi diyecem.Gol attı diye mi.Bu adamın görevi gol atmak mı

Demeye calistigim su; kim oynadi ki Sarp ayak bagi oldu? Sarp mi yenilginin nedeni? Adam kapasitesini zorluyor, elinden geleni yapmaya calisiyor. Kapasitesi yeterli degil, Galatasaray ayarinda bir futbolcu degil bunu hepimiz biliyoruz. Ama adama her macta küfür etmeye, bir Galatasaray taraftari olan futbolcumuzu bu derece yerin dibine sokmaya ne gerek var? Dün zaten her zaman mevkisinden farkli bir mevkide oynadi, Cana - Ayhan ikilisinin önünde... E zaten teknigi, futbol zekasi olmayan bir adam, o mevkide elinden gelenin fazlasini yapti.

Yenilginin sebebi Sarp mı?

Evet Sarp en büyük sebeplerden birisidir.Gelen adam yürüye yürüye ortasahayı geçiyorsa evet Sarp'tır.Aynısını Elano'ya da yapıyordu.Takımda Ayhan Elano varken hücuma kalkıyordu beyefendi.

Bu takıma belkide bu adam yüzünden kaç aydır transfer yapılmıyor.

Yanından geçen giden adama bir omuz dahi koyamaması da beni deli ediyor.

Yani iyi felan değil boş yere hayl kurmayın.Bu adam oynadığı sürece isterse arkasında Yaya Toure olsun.Orta saha yol geçen hanı olacaktır

Adama niye kızıyorsunuz anlamıyorum. Kapasitesi belli, yapabilecekleri belli. Onu bu takıma getirenlere kızın illa kızacaksanız.

Bence de yani adam kapasitesinin üstünde oynuyor zaten ilk 4-5 haftadan sonra kapasitesine bile ulaşamıyor onun için ilk 4-5 hafta banko 11e yazmak lazım.

O değil de ben de futbolcu olup koskoca Galatasaray'ın ortasahasında banko oynayabilirmişim yahu.Bu adamı izlerken hep bu geliyor aklıma.Ama bazı arkadaşların da dediği gibi o değil onu bu takıma getirenler ,hocayı bu adamı banko oynatmak zorunda bırakanlar utansın.

Sarp yüzünden mi transfer yapilamiyor? Napiyor yahu adam, Adnan Sezginin bacagindan mi tutuyor gitme diye?

Kim ne derse desin dün Sarp bu güne kadar en iyi pas isabetiyle, verilen ofansif rolü üstlenmeye calismasiyla, kapasitesini zorlamasiyla gözüme girdi. Yanliz su noktada anlasamiyoruz; Sarp iyi oyuncu demedim, olmadigini da hepimiz biliyoruz. Sarp Galatasaray ayarinda bir futbolcu degil bunu da hepimiz biliyoruz. Bu ortasahanin zaten evlere senlik oldugunu biliyoruz, aylardir söylüyoruz. Zaten bu macta da orta sahanin böyle bir hal alacagini mactan önce söylesen sasiran olurmu? Belgrad bile ezdi yahu ortasahada.

Hücuma cikmasi ayri bir olay ama bunu Rijkard istemese yapmaz. E Rijkard bugün zaten Sarp'i ofansif pozisyonda oynatti. Ayhan geride Sarp ileride oynadi, pozisyonda buldu gol de atti. Diger taraftan Kewell'a attigi güzel paslar da vardi.

Olayin asli su; Sarp iyi oyuncu falan degil. Ankaragücünde, Bucaspor da falan bile oynayamaz. Ama dün sahadaki rezalet futbolun yaraticilari bu takimda oynuyorsa sadece Sarp'in göze batmamasi gerekiyor. Bir cogundan da daha istekli, daha arzulu oynadi, kapasiteside bu kadar. Zaten kimse Sarp'tan bir Viera, Cana olmasini beklemiyor.

Eee o zaman ocak ayında H.ÜSTÜNEL varken niye orta sahaya transfer yapılmadı? Bu dönemden bahsetmiyorum ki.Bariz yine delik teşik bi ortasaha vardı.Basbaya bu adama güvendiler.

Yahu ısrarla söylüyorum bana ne kapasitesinden bana ne.Bu adam Galatasaray forması giyiyor aldığı paralar az buz değil.Ben ne diye herkesi kapasitesine göre eleştireyim. Ayrıca Bu adama ofansif rol felan verilmiyor kendi çapında karar veriyor beyefendi.

Çünkü aynısı geçen sezon oluyordu aynısı .Değişen hiç birşey yok.Aynı M.Sarp aynı vurdumduymazlık.

Ortasahadaki boşluğun baş sorumlusu

Ve benim kızdığım nokta şu.Hala bu adama bugün iyiydi vs gibi laflar edilmesi

Yahu pozitif olarak ne yaptı aylardır bir senedir bu takımda .Ve hala bu adama iyi deniliyor

Sana hic kızmıyorum.

Cünkü senin maksimumun bu biliyorum.

Seni bize getirip as takım oyuncusu yapanlarda suc sende degil.

Eee o zaman ocak ayında H.ÜSTÜNEL varken niye orta sahaya transfer yapılmadı? Bu dönemden bahsetmiyorum ki.Bariz yine delik teşik bi ortasaha vardı.Basbaya bu adama güvendiler.

Yahu ısrarla söylüyorum bana ne kapasitesinden bana ne.Bu adam Galatasaray forması giyiyor aldığı paralar az buz değil.Ben ne diye herkesi kapasitesine göre eleştireyim. Ayrıca Bu adama ofansif rol felan verilmiyor kendi çapında karar veriyor beyefendi.

Çünkü aynısı geçen sezon oluyordu aynısı .Değişen hiç birşey yok.Aynı M.Sarp aynı vurdumduymazlık.

Ortasahadaki boşluğun baş sorumlusu

Ve benim kızdığım nokta şu.Hala bu adama bugün iyiydi vs gibi laflar edilmesi

Yahu pozitif olarak ne yaptı aylardır bir senedir bu takımda .Ve hala bu adama iyi deniliyor

Bak hocam; Mustafa Sarp küme düşen Kayseri Erciyes'te oynayan, oradan orta sıralardaki Bursaspor'a rotasyon oyuncusu olarak transfer edilen bir oyuncu. Bursa'da bile her maç ilk 11 oynamıyordu. Kapasitesi bu adamın. Küme düşen Erciyes'in ilk 11 oyuncusu ve orta sıralardaki Bursa'nın rotasyon oyuncusu.(Yaş 29)

Sen bu adamı bonservisi olmadığı için "beleşe alternatif oyuncu" mantığıyla Galatasaray'a alıyorsun. Takıma aldığın yetmiyor, tutup bu adamı düzenli olarak ilk 11'de oynatıyorsun.

Ben bakıyorum da Sarp'ın en ufak bir suçu yok. Sarp'ın aldığı paradan dem vurmuşsun. Sarp mı dedi beni 29 yaşında, Bursa'dan alın diye, bana şu kadar para verin diye? Sanki Sarp buraya zorla gelmiş gibi konuşuyorsun. Adama teklif yapmışlar, adam kabul edip gelmiş. Ne yapsaydı benim kapasitem Galatasaray'a yetmez deyip Galatasaray'ın teklifini geri mi çevirseydi?

Bazen akıl sır erdiremiyorum fikirlerine başkan, kusura bakma. :o

İyi o zaman Aslan Mustafa çok yaşa

O zaman Barış Özbek melektir Almanya bilmem kaçıncı liginden geliyor.Geldikleri yere ve kapasitesine göre değerlendirelim bundan sonra.

Barış'ın da pek suçu yok çünkü kapasitesi belli

Geri
Üst Alt