Burak tek bi stil oynayabilirken Cenk takım oyununda çok daha fazla iş yapar ..Burak top tutamaz önüne atılan uzun toplara koşar.. O dönem oyunumuzu bozduğunu düşünüp daha takım oyuncusu olan Cenk i daha uygun bulmuştum..Zaten takıma uygunluk önemli kadro uyumu harmoni yaratırken.

Burak golcü, Cenk forvet. Golcü ve forvet yönlerini kıyaslarsak da Burak daha iyi.

Burak'ı da zerre beğenmem tribünde en çok küfür eden adamdım ona ama Cenk ile kıyaslamak bence abes.

Burak golcü, Cenk forvet. Golcü ve forvet yönlerini kıyaslarsak da Burak daha iyi.

Burak'ı da zerre beğenmem tribünde en çok küfür eden adamdım ona ama Cenk ile kıyaslamak bence abes.

Benim için ikiside ideal forvet değil.. Ama Cenk çok daha fazla iş yapacak oyuncuydu tabi bu dedğim 5 6 sene önceydi yaşını da göz önünde bulundurarak demiştim.Ama hala söylüyorum iyi oynayan bi takımda Burakın yeri olamaz..Hücum varyasyonu zayıf olan her takımda yıldız olur.Gideceği en iyi yer Çin olur Süperligde de iyi takım oyunu oynayan takımlarda değil sınırlı gücü olan takımlarda başarılı olur.Bizim kötü olduğumuz dönemlerde parladığı gibi

Benim için ikiside ideal forvet değil.. Ama Cenk çok daha fazla iş yapacak oyuncuydu tabi bu dedğim 5 6 sene önceydi yaşını da göz önünde bulundurarak demiştim.Ama hala söylüyorum iyi oynayan bi takımda Burakın yeri olamaz..Hücum varyasyonu zayıf olan her takımda yıldız olur.Gideceği en iyi yer Çin olur Süperligde de iyi takım oyunu oynayan takımlarda değil sınırlı gücü olan takımlarda başarılı olur.Bizim kötü olduğumuz dönemlerde parladığı gibi

Burak bizim kötü olduğumuz takımlarda parladı diyemeyiz açıkçası o dönem gayet iyi kadromuz vardı ama evet takım oyununu bozuyordu çünkü o özelliği zaten yok adamın pas yönü zayıf, sırtı dönük oynayamıyor. Burak takımdaysa takım onu beslemeye yönelik oynamalı zaten bu şekilde 20 golü rahatça geçiyor zaten. Bu yıl da gol krallığının en önemli adayı.

Ben de ikisini de istemem ama Cenk fazla şişiriliyor.

Burak bizim kötü olduğumuz takımlarda parladı diyemeyiz açıkçası o dönem gayet iyi kadromuz vardı ama evet takım oyununu bozuyordu çünkü o özelliği zaten yok adamın pas yönü zayıf, sırtı dönük oynayamıyor. Burak takımdaysa takım onu beslemeye yönelik oynamalı zaten bu şekilde 20 golü rahatça geçiyor zaten. Bu yıl da gol krallığının en önemli adayı.

Ben de ikisini de istemem ama Cenk fazla şişiriliyor.

Son cümlene katılıyorum ikisinide ben de istemem.Cenk benim dedğim dönemlerde yaş potansiyel eğrisi çok iyi olan bi oyuncuyken şuan ergen gündemi oldu benimki laf gelmişken söylemek mahiyetindeydi yoksa cenk ismini şu gün iyi diye konuşmak yersiz..

Burak içinse hala görüşüm aynı Drogbada varken kadroda o takımlada hücum varyasyonu Burakı kaçırmaktı takımın.Hatta Drogba top tutup Buraka yollayacak ya da wesley Sneijder önüne yuvarlayacak.. Yani kadro bireysel olarak iyi ama oyun uyumu olmayan hücum varyasyonu sınırlı kadroydu..Zaten dedğin gibi takımda Burak varsa herkes önüne top atmalı..İşte Burak ın özeti bu.. Bu yüzden büyük takım oyuncusu olamaz..Küçük takımlarda ya da hücum varyasyonu az takımlarda başarılı olur..amaan neyse gitmiş adam iyiki de gitmiş boşver renktaş bunun için analiz kasmaya değmez

Burak tek bi stil oynayabilirken Cenk takım oyununda çok daha fazla iş yapar ..Burak top tutamaz önüne atılan uzun toplara koşar.. O dönem oyunumuzu bozduğunu düşünüp daha takım oyuncusu olan Cenk i daha uygun bulmuştum..Zaten takıma uygunluk önemli kadro uyumu harmoni yaratırken.
kanka, ben Burak´i elimizde olsa asla getirmezdim. Ama inan ki cenkde de bu yönler, ayni burak daki gibi zayif. Ve Cenk´in en büyük dezavantaji üzerine birde agir olmasi. Hareketli degil. Teknigi de yok, adam da gecmiyor, vücudu vasat. Cok vasat bir adam. Pas atmasi, top tumasi, Burak´dan hasbelkader daha iyi olsa bile, fark yaratacak sekilde degil. Senol´da takiminda Burak´i tercih ederdi, eger sansi olsa... Burak en azindan fizik, ve kosu anlaminda, yaklasik 1.90 boyuna göre elit seviyede. Burak´in alt yapisi olmadigi belli. Burak´in hic alt yapisi, donanimi yok. Fundamental eksiklikleri onu eksik topcu yapiyor. Bunlar olsa, cok manyak bir herif olabilirdi.

Cenk büyük potansiyal gösteriyordu, alt yapisi da cok saglam bir oyuncu. Ama üzerine hic birsey koymadigi okadar belli ki. Zamaninda antepe gelerek, kolayi secti zaten.

Burak, Cenkten üstün bir oyuncu.
Cenkin attigi o golü atmak o kadar zor degil, onun disinda iyi bir oyuncu degil.

Burak, Cenkten üstün bir oyuncu.
Cenkin attigi o golü atmak o kadar zor degil, onun disinda iyi bir oyuncu degil.

Cenk´in bana göre tek avantaji topa vurmasi. Saglam bir vurusu var. Türkiye´de yetisen oyuncularda, bu genelde eksik. Bu kaymak gibi sutlari, aslinda cogu futbolcu cikarmasi gerekirken, özellik ile alt yapidan cikan adamlarin vurduklarinda, kaleye giden toplari, kaleci ile temas edene kadar acliktan geberiyor.
Sadece teknik degil, belki adalelerin de daha zayif gelismesi ile alakali olabilir.

Cenk´in bana göre tek avantaji topa vurmasi. Saglam bir vurusu var. Türkiye´de yetisen oyuncularda, bu genelde eksik. Bu kaymak gibi sutlari, aslinda cogu futbolcu cikarmasi gerekirken, özellik ile alt yapidan cikan adamlarin vurduklarinda, kaleye giden toplari, kaleci ile temas edene kadar acliktan geberiyor.
Sadece teknik degil, belki adalelerin de daha zayif gelismesi ile alakali olabilir.
Olabilir ama baktigin zaman Buragin vuruslari kötü olsa bile bir cogu gol oluyor, bitiricilik konusunda cok iyi.

Olabilir ama baktigin zaman Buragin vuruslari kötü olsa bile bir cogu gol oluyor, bitiricilik konusunda cok iyi.

Burak´in son vuruslari iyidir... Ama Cenk´in hem güc anlaminda, hemde kavis anlaminda, cok kaliteli bir bitiriciligi var. Hem adalelerin saglam, hemde teknik donaniminin iyi oldugu görülüyor... Hirvatistan macinda attigi golde cok basit olsa bile, o sutu atma ve topun gidisi seklinde bir kalite var. Cenk bunlari genelde iyi atiyor... Vurduma, aglara girmeden, topu göremiyorsun.

Ancak diger yönleri cok vasat oldugu icin, Burak kadar pozisyona, hele hele rahat pozisyona girme sansi yok. Kaleci ile karsi karsi karsiya Burak kadar rahat kalabilen, az futbolcu vardi ligde. Bu da elbette ki, gol atmayi kolaylastiriyor. Burak daha iyi ve daha cok pozisyona girebiliyor.

Burak en azindan fizik, ve kosu anlaminda, yaklasik 1.90 boyuna göre elit seviyede. Burak´in alt yapisi olmadigi belli. Burak´in hic alt yapisi, donanimi yok. Fundamental eksiklikleri onu eksik topcu yapiyor. Bunlar olsa, cok manyak bir herif olabilirdi.

Pardon hocam yanlışsam düzeltin; Burak'ı fizik olarak elit seviye olarak mı tanımladın?

Pardon hocam yanlışsam düzeltin; Burak'ı fizik olarak elit seviye olarak mı tanımladın?

Aynen... Bana kalirsa Burak´i Burak yapan özelligi o. Fizigini full olarak kullanabilecek donanimi ve cesareti yok, ama kendisine bir cok yönde büyük avantaj saglayan özelligi bu. Hem hizli, hem uzun, hemde vücudu iyi. Diger yönleri genel anlamda vasat altinda, fizigi elit olmasa, bu kariyeri yapmasi imkansiz.

Aynen... Bana kalirsa Burak´i Burak yapan özelligi o. Fizigini full olarak kullanabilecek donanimi ve cesareti yok, ama kendisine bir cok yönde büyük avantaj saglayan özelligi bu. Hem hizli, hem uzun, hemde vücudu iyi. Diger yönleri genel anlamda vasat altinda, fizigi elit olmasa, bu kariyeri yapmasi imkansiz.
Burak yurt disindan gelme degilmi, alt yapi konusu sebebi ile yaziyorum bunu!?

İlginç ceza sahasında top kaybettiği zaman yere düşmesi falan numara o zaman :)

Açıkçası fizik olarak güçlü forvet dediğimizde aklıma ilk Brezilyalı Ronaldo geliyor. Drogba geliyor. Şimdi Gomis var. Burak fizik olarak güçlüyse bu adamlara başka bir şey dememiz gerekiyor.

İlginç ceza sahasında top kaybettiği zaman yere düşmesi falan numara o zaman :)

Açıkçası fizik olarak güçlü forvet dediğimizde aklıma ilk Brezilyalı Ronaldo geliyor. Drogba geliyor. Şimdi Gomis var. Burak fizik olarak güçlüyse bu adamlara başka bir şey dememiz gerekiyor.

Fizik evet genel anlamda güc icin kullaniyor, ama ayni zamanda tüm fiziksel özellikleri de kapsiyor. Burak cok güclü degil, ama boyu ve fiziginin manken gibi olmasi ile, atletik bir yapisi var. Gücü iyi, ve ayni zamanda boyuna göre cok hizli. Bu omuz omuza kaldiginda, büyük avantaj sahliyor otomatikmen... Hem o fizik kalip, hemde o hizi, dogru kombin etse istedigi adami kosu duellosunda yikabilir. Ama korkak.

Düsme sebebi hem show, hem yeterince donanima oyunsal anlaminda sahip olmamasi, hemde pisiriklik. Kalibinin adami degil. Korkuyor. Ve oyunsal donanim dedigim, hafif temas oldugu vakit, topun kontrolünü kaybediyor, ayagina yapismiyor. O da topu kaybedecegini görünce, hemen atiyor kendini. Ve ayni zamanda cani tatli, sevmiyor fizik temasi.

Fizik evet genel anlamda güc icin kullaniyor, ama ayni zamanda tüm fiziksel özellikleri de kapsiyor. Burak cok güclü degil, ama boyu ve fiziginin manken gibi olmasi ile, atletik bir yapisi var. Gücü iyi, ve ayni zamanda boyuna göre cok hizli. Bu omuz omuza kaldiginda, büyük avantaj sahliyor otomatikmen... Hem o fizik kalip, hemde o hizi, dogru kombin etse istedigi adami kosu duellosunda yikabilir. Ama korkak.

Düsme sebebi hem show, hem yeterince donanima oyunsal anlaminda sahip olmamasi, hemde pisiriklik. Kalibinin adami degil. Korkuyor. Ve oyunsal donanim dedigim, hafif temas oldugu vakit, topun kontrolünü kaybediyor, ayagina yapismiyor. O da topu kaybedecegini görünce, hemen atiyor kendini. Ve ayni zamanda cani tatli, sevmiyor fizik temasi.

Bütün bu olumsuz özelliklere rağmen onu Türkiye'nin en iyi forveti yapan algı nedir! İlginç olan da bu adam gol kralı oldu.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bütün bu olumsuz özelliklere rağmen onu Türkiye'nin en iyi forveti yapan algı nedir! İlginç olan da bu adam gol kralı oldu.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Dedigim gibi, bana kalirsa fiziksel yapisi cok iyi. Yarisini dahi kullanamamasina ragmen, kendisine cok yardim etti. Ayni zamanda cok iyi bir özgüveni var, ve gole dogru topsuz alan kosularinda cok cabaliyor. Topsuz alan kosulari, futbolcunun saha icinde oyunun 98%´lik anlamda parcasidir. Bu oyun genel anlamda ondan ibaret, ama taraftar genel anlamda bunu göremez, yada önem vermez bile.

Burak´in o konuda da dezavantaji, bu kosulari sadece bir yöne dogru yapmasiydi. Ama top ayagina geldiginde, takimda burak varsa, illaki hareketlendiginden, ve önüne uzun oynayabildiginden emin olabiliyorsun.

Iyi ve dinamik futbol icin, takimdaki tüm oyuncularin hem topa karsi, hemde top takimdayken, hareketli olmalari gerekiyor. Pas attiktan sonra duran her oyuncu, pasi attigi oyuncunun bir pas istasyonunu öldürüyor.

Burak´in cesareti olsa, ve donanimi oyunsal anlamda, aslinda cok dehset bir topcu olurdu. Ama bunlar bir nevi fundamental olaylar, yani olmadigi vakit cok büyük sorun.

Son düzenleme:
:asd22:

DJ3UGK7W4AEaHpz.jpg

Geri
Üst Alt