#17 Burak Yılmaz

Ridvani günahim kadar sevmem, ama hele hele Umut´u cok begendigini iyi bilirim. Burada kimse umut´u begenmez, ama Fenerbahce´nin canini cok yakmistir. Burak kadar golcü bir oyuncu degil, ama rakip defansi yipratip alan acabilen bir oyuncu. Ikiside top tutamaz, pas oyunlari iyi degildir, ama golcülük konusunda verimli oyunculardir. Burak mesela 2012/2013 sezonunda daha bitirici bir oyuncuydu...Umut belki okadar verimli bir oyuncu degil, ama "yedek" icin yeterlidir. Yeterki Umut ile Burak birlikte sahada olmasin.

Daniel Guiza = 98 mac, 35 Gol

Burak Yilmaz = 85 mac, 50 gol

Umut Bulut = 85 mac, 24 gol

Olaya birazcik daha detayli bakalim...

Daniel Guiza = 7400 dakika = 35 Gol

Burak Yilmaz = 6900 Dakika = 50 Gol

Umut Bulut = 3900 Dakika = 24 Gol

Umut Bulut bile yarisi kadar sahada kalmasina ragmen, sadece 11 gol az atmis. 500 dakika az oynayan Burak 15 gol fazla kaydetmis... Bu oyunculari pas, pres (Burak), ve oyun zekasi konusunda elestirin, ama golcülük konusunda elestirmek mantiksizdir. Drogba gibi bir oyuncunun bile nekadar gol kacirabildigini hepimiz görmedik mi ? Gol kacirmayan forvet yoktur...

Burak 2013/2014 sezonunda golcülük konusunda gercekten bir düsüs yasadi. Ama eger kendini toparlarsa, gol atma konusunda pek fazla sorun yasamayiz.

Oyun zekasındaki noksanlığı doğal haliyle golcülüğünü de etkiliyor. Bu ikisini birbirinden bağımsız değerlendirmemizi istemişsin. Rapid maçında kaçırdığı pozisyon tipik bir örneğidir bu durumun. Sen sağ ayağını kullanıyorsan topu normalde sağına alıp hamle yapmak istersin. Yapılabilecek bir çok şey var, çalım denersin, sağ içle kesersin, sert vurursun vs. ama sol ayağına almazsın topu eğer solak bir oyuncu değilsen. Daha bu ayrımı bile yapmaktan aciz ve maç başına ofsayta düşme rekorları kıran birisi bizim aradığımız forvet olamaz. Rakibin defansı gibi çalışıyor neredeyse, bütün pozisyonlarımızı etkisiz hale getiriyor. Bu olayın gol sayısıyla alakası yok. Kaldı ki oynadığı lige göre 85 maçta 50 gol etkileyici bir oran değil. Olması gerekenden düşük olduğu kesin.

Emre bey lakabı bölümüne kral yazalım

sorun gol atip atamamasi degil bu herifin. geçen sene bile 1. oluyordu bu herif. duvar pasina bile girmiyormu yapamiyormu bilmiyorum ama sadece ben atiyim. benim önüme atin derdinde biri gibi görünüyor. geçen senede drogba golü atmiş. buraga gel sevinelim diyor. beyzademiz topu bana niye atmadin diye söyleniyor. bana itici gelen bu. o fizigiyle topu nasil tutamiyor çözmüş degilim. bursada olan maçta bunu yapmişti.. sonrada o pozisyon gol olmuştu.

ofsaytlara hiç deginmeyelim sagini solunu hiç görmüyor. bu herifle oynuyorsan hücum presli oynayacan

Oyun zekasındaki noksanlığı doğal haliyle golcülüğünü de etkiliyor. Bu ikisini birbirinden bağımsız değerlendirmemizi istemişsin. Rapid maçında kaçırdığı pozisyon tipik bir örneğidir bu durumun. Sen sağ ayağını kullanıyorsan topu normalde sağına alıp hamle yapmak istersin. Yapılabilecek bir çok şey var, çalım denersin, sağ içle kesersin, sert vurursun vs. ama sol ayağına almazsın topu eğer solak bir oyuncu değilsen. Daha bu ayrımı bile yapmaktan aciz ve maç başına ofsayta düşme rekorları kıran birisi bizim aradığımız forvet olamaz. Rakibin defansı gibi çalışıyor neredeyse, bütün pozisyonlarımızı etkisiz hale getiriyor. Bu olayın gol sayısıyla alakası yok. Kaldı ki oynadığı lige göre 85 maçta 50 gol etkileyici bir oran değil. Olması gerekenden düşük olduğu kesin.

Bu oranlara oynadigi sampiyonlar ligi maclari dahil. Ve orani nasil düsük onu merak ediyorum ? Bizde oynadigi müddetce gol orani 59%... Bu gayet üst düzey bir oran... Milan Baros´un gol orani mesela 52% olmustu.. Ve Baros sampiyonlar liginde hic forma giyemedi.

Ben diyorum zaten, bu cocugun herseyini elestirin ama golcülügünü elestirmeyin. Atak öldürüyor, verkac konusunda yetersiz kaliyor kabul. Ama bu cocuk gol atmasini biliyor dostum. golcülük konusunda ben sadece istatistiklere bakarim, cünkü ciplak göz yaniltabilir.

Bu oranlara oynadigi sampiyonlar ligi maclari dahil. Ve orani nasil düsük onu merak ediyorum ? Bizde oynadigi müddetce gol orani 59%... Bu gayet üst düzey bir oran... Milan Baros´un gol orani mesela 52% olmustu.. Ve Baros sampiyonlar liginde hic forma giyemedi.

Ben diyorum zaten, bu cocugun herseyini elestirin ama golcülügünü elestirmeyin. Atak öldürüyor, verkac konusunda yetersiz kaliyor kabul. Ama bu cocuk gol atmasini biliyor dostum. golcülük konusunda ben sadece istatistiklere bakarim, cünkü ciplak göz yaniltabilir.

Gol atmasını biliyor dediğin kişi futbolu bilmiyor.

Çok kritik anlarda çok kritik goller kaçırıyor malesef. Ama şuan TC pasaportlu en iyi golcü olduğu da tartışılmaz.

Tek sorunu gol kaçırması da değil, 5-6 metre yanına vereceği pasın şiddetini de ayarlayamıyor bazen. Burak için şöyle bir yorumum var; sanki ilk maçına çıkmış, heyecanlı, ne yapacağını bilmeyen, panik bir izlenim veriyor her maç.

Onun için en güzel yorumu Mehmet Demirkol yaptı 'Her maç kendisini yeniden kanıtlamak zorunda olan oyuncu'.

Bu duruma katiliyorum. Benim sevdigim santrafor profilini o yüzden cizmiyor Burak Yilmaz. Bir Forvet oyuncusu illaki cok gol atacak diye bir kural yok futbolda, ancak yer futbolcu da okadar gol atamaz. Gol sezgisi cok iyi Burak Yilmaz´in, ve o yüzden Drogba öve öve bitiremedi cocugu. Pozisyonlara cok iyi giriyor. Gecen sene verimliligi düstü mesela. 2011/2012, 2012/2013 sezonlarinda golcülük konusunda gösterdigi efficiency dünya capindaydi...

Bosnali bir arkadas baska forumdan dünya yildizlari ile kiyaslayip girdigi pozisyonlarin % kacini degerlendiriyor diye bir kiyaslama yapmisti. Ve Burak en önlerdeydi. Bu sene ise, herkez gibi cok fazla gol kacirdi...

Gol atmasını biliyor dediğin kişi futbolu bilmiyor.

Abartiyorsun kardesim... Bu gözler Sag Kanat Burak, santraforu Umut olan ve 81 puan ile sampiyon olmus bir Trabzonspor´u da gördü. Allah askina siyah beyaz bakmadan, bir kere de realist bir sekilde degerlendirelim oyuncularimizi.

Abartiyorsun kardesim... Bu gözler Sag Kanat Burak, santraforu Umut olan ve 81 puan ile sampiyon olmus bir Trabzonspor´u da gördü. Allah askina siyah beyaz bakmadan, bir kere de realist bir sekilde degerlendirelim oyuncularimizi.

Yahu adam Bruma ile verkaç yapamıyor sen neden bahsediyorsun ? Var mı bu adamın kendi kendine yarattığı bir pozisyon ? Bu adam gol atmıyor biz zorla attırıyoruz.Hala ısrarla kendini kandırmışsın bizleri de kandırmaya çalışıyorsun.Unutmadım Rize-Antalya-Kasımpaşa maçında kaçırdıklarını.Ofsaytları ve rezil hücum faulleri ile kestiği onlarca atağımızdan hiç bahsetmiyorum bile...

Bu sene buna güvenip yola çıkarsak hepimize geçmiş olsun...

Yahu adam Bruma ile verkaç yapamıyor sen neden bahsediyorsun ? Var mı bu adamın kendi kendine yarattığı bir pozisyon ? Bu adam gol atmıyor biz zorla attırıyoruz.Hala ısrarla kendini kandırmışsın bizleri de kandırmaya çalışıyorsun.Unutmadım Rize-Antalya-Kasımpaşa maçında kaçırdıklarını.Ofsaytları ve rezil hücum faulleri ile kestiği onlarca atağımızdan hiç bahsetmiyorum bile...

Ya bıraksana. Kime anlatıyorsun.

bruma ile verkaca giremiyor olmasi burakin sucu degil brumanin sucudur

Bak ne yazmisim yukarida, iyi oku...

"Atak öldürüyor, verkac konusunda yetersiz kaliyor kabul. Ama bu cocuk gol atmasini biliyor dostum. golcülük konusunda ben sadece istatistiklere bakarim, cünkü ciplak göz yaniltabilir."

Umut ile Burak okadar kötü ise, Trabzon nasil bunlar ile 81 puan topladi ? Hemde Burak sag kanat olarak.... Colman Sneijder´den okadar büyük bir oyuncu mu ? Yada coelho Bruma´dan okadar mi iyi ?

Sizin ciplak gözünüz ile, istatistiksel gercekler ne yazikki örtüsmüyor. Eger basarili olamaszak, bu ne SADECE Burak, nede SADECE Umut yüzündendir. Basarili olman icin en önemli unsur takim olmak, bir oyun sistemini benimsemek. Bunu yapabilirsek, forvette Hasan Kabze ile bile basarili oluruz. Bizim kadroda yeterince kalite mevcuttur...

Ve tartisirken sinirlenmenize hic lüzum yok. Okadar nefret ediyorsaniz oyuncularimizdan, ozaman Burak Yilmaz´a zam yapan yönetime patlayin. Bana degil...

krarrl bu sene kapakları takacak biraz bekleyin daha ilk maçı

[media]https://www.youtube.com/watch?v=do1bTPd2RAs[/media]

izlerken acı içinde kıvrandığım saç baş yolduran yeryüzündeki yegane futbolcu. ilerde bekle takım sana çalışsın, beleşçilik yap, 5 pozisyona gir 1 ini at bu ülkede kral ol. dikkat ettiyseniz bu burak geldiğinden beri takımın diğer oyuncularının gol sayıları inanılmaz düştü. niye çünkü adam zaten her pozisyonun içinde olmakta içine etmekte usta. ayrıca paslaşma ve duvar olma konusunda dünyanın en beceriksiz forvet oyuncusu olduğu için orta saha oyuncularının ceza sahasına girmesine ve oyunu rakip sahayayıkmamıza da en ufak bi katkısı yok. bu adam 30 tane gol bile atsa benim için iyi bi futbolcu olmayacak hiç bi zaman, çünkü attığı çoğu gol aslında beleşçilik yaparak diğer oyunculardan çaldığı goller. burak ı başımıza bela edeni ayrı satmayanı ayrı tebrik ederim

[attachment=12059:uploadfromtaptalk1406294443568.jpg]

İğrenç bir fotoğraf karesi. Binlerce satır bile yazılır şu kareye. İlk yorum Herşeyi özetliyor

tapa

Ekli dosyalar

• uploadfromtaptalk1406294443568.webp
    uploadfromtaptalk1406294443568.webp
    41,9 KB · Görüntüleme: 175
Ekli dosyayı görüntüle 16656

İğrenç bir fotoğraf karesi. Binlerce satır bile yazılır şu kareye. İlk yorum Herşeyi özetliyor

tapa

Ya türk oyuncularina bir irkcilik mi var burda anlayamadim ? Hadi sezon bittiginde, basarisiz olduklarinda yerden yere vurun adamlari, kabulumdur. Ama daha sezona hazirlaniyor adamlar, adamlarin kisisel profillerine böyle sacma sapan mesajlar atiliyior... Bunlari okumuyor mu bu oyuncular, etkilenmiyor mu ? Hele hele Burak...

Ben Almanya´da büyüdüm ve okula gittim. Yabancilar daima birbirleri ile, almanlarda bir birleri ile takilirdi tenefüslerde. Hele hele birde yabancilar dil bilmiyorsa... Bunlar gayet dogal seyler, tamamen insani iliskiler... Bunlar neden bukadar abartiliyor anlamadim.

Ya türk oyuncularina bir irkcilik mi var burda anlayamadim ? Hadi sezon bittiginde, basarisiz olduklarinda yerden yere vurun adamlari, kabulumdur. Ama daha sezona hazirlaniyor adamlar, adamlarin kisisel profillerine böyle sacma sapan mesajlar atiliyior... Bunlari okumuyor mu bu oyuncular, etkilenmiyor mu ? Hele hele Burak...

Ben Almanya´da büyüdüm ve okula gittim. Yabancilar daima birbirleri ile, almanlarda bir birleri ile takilirdi tenefüslerde. Hele hele birde yabancilar dil bilmiyorsa... Bunlar gayet dogal seyler, tamamen insani iliskiler... Bunlar neden bukadar abartiliyor anlamadim.

Abicim haklılık payı yüksek sözlerin var katılırım ama Burak bu yıl geldi taraftar tepki verdi değilki işini düzgün yapsa bu tepkilerde olmaz ama 1yıldır kaçırdığı gollerden dolayı boynunu bükmeyişi hatalarını kabul etmeyişi takımdan 2-3 kişiyle sabote çalışmaları (veya öyle görünüyor ) ndan dolayı insanlar doğal olarak dayanamıyor. Açık konuşuyum bende rahatsızım 1değil 2 değil koskoca bir yıldır başarı fotoğrafları hariç yabancılarla fotoğrafı yok

Hah edit yapıyım bu seviye artık world class seviye ingilizce Almanca ana dili gibi bilecek avrupaya gidince Türk mü olacak ki? Gerçi ben olsam 3m alsam gitmem

tapa

Abicim haklılık payı yüksek sözlerin var katılırım ama Burak bu yıl geldi taraftar tepki verdi değilki işini düzgün yapsa bu tepkilerde olmaz ama 1yıldır kaçırdığı gollerden dolayı boynunu bükmeyişi hatalarını kabul etmeyişi takımdan 2-3 kişiyle sabote çalışmaları (veya öyle görünüyor ) ndan dolayı insanlar doğal olarak dayanamıyor. Açık konuşuyum bende rahatsızım 1değil 2 değil koskoca bir yıldır başarı fotoğrafları hariç yabancılarla fotoğrafı yok

Hah edit yapıyım bu seviye artık world class seviye ingilizce Almanca ana dili gibi bilecek avrupaya gidince Türk mü olacak ki? Gerçi ben olsam 3m alsam gitmem

tapa

Böyle konular ile senaryo üretirsek, bizim medyadan ne farkimiz kaliyor? Mutlaka vardir resimleri, ama paylasmamistir. Ne Selcuk, nede Burak böyle dominant tipli insanlar degil ki, kazan kaldirsin. Illaki de arkadas olacan diye birsey yok oynadigin oyuncular ile, yeterki takimdaslik olsun. Bunu Melo mesela cok iyi yapiyor... Selcuk zamaninda az dillendirmedi Melo´nun önemini, transfer dönemlerinde...

Basari gelince, bir birlerini sevmeye baslarlar zaten. Hedeflerimiz biraz burkuldu son sene, ama bence takim yakin zamanda toparlanir. Prandelli iyi bir teknik adam.

"Hah edit yapıyım bu seviye artık world class seviye ingilizce Almanca ana dili gibi bilecek avrupaya gidince Türk mü olacak ki? Gerçi ben olsam 3m alsam gitmem"

Kardesim burda tam ne demek istedigini anlamadim ???

Geri
Üst Alt