#17 Burak Yılmaz

"Hah edit yapıyım bu seviye artık world class seviye ingilizce Almanca ana dili gibi bilecek avrupaya gidince Türk mü olacak ki? Gerçi ben olsam 3m alsam gitmem"

Kardesim burda tam ne demek istedigini anlamadim ???

Yabancı dil zorluğuna biraz vurgu yapmışsın hani kendi dilini konuşan ile iletişim daha rahat gibi Bişey dediğini düşündüm, haklısın ama burası elit seviye hangi dili konuşup konuşmadığından kökeninden etniğinden ayrım yapılmamalı her dilide ana dili gibi bilmeleri lazım demek istemiştim

Tellesde ingilizcemi bilmiyor anlamadım ki , tek arkadaşı melo mesela bunlar önemsiz görünen önemli noktalar

tapa

yıllık 10mılyon tl yı hakeder inş..sunun gıbı topculara verdıgımız paralara bak batacaz bu gidişle yurtıdısında 500bın euro kazanamaz maalesef

"Burak pas yapamiyor, oyun görüsü zayif, ama olsun golcü adam". Sevenleri kendisini böyle tanimliyor. Hani golcü dedikleride 15 gol atiyor tüp liginde.

Mesela kaleciye gelince komple oyuncu isteniyor, stopere gelince komple isteniyor, ama forvete gelince "golcü olsun yeter" diyorlar. Burak ile 10 kisi bile oynamiyoruz. Masa tenisi gibi bir oyun çikiyor ortaya. Ne top tutuyor, ne pas atiyor, ne ofsayttan çikiyor. Lazio bile almadi bunu. Kimsede almaz bundan sonra. Aysal sayesinde 5 sene basimiza kaldi.

Eğer bu adamla tüm sezonu oynarsak şunu bilin ki ancak 2.ci olabiliriz ligde.

Yabancı dil zorluğuna biraz vurgu yapmışsın hani kendi dilini konuşan ile iletişim daha rahat gibi Bişey dediğini düşündüm, haklısın ama burası elit seviye hangi dili konuşup konuşmadığından kökeninden etniğinden ayrım yapılmamalı her dilide ana dili gibi bilmeleri lazım demek istemiştim

Tellesde ingilizcemi bilmiyor anlamadım ki , tek arkadaşı melo mesela bunlar önemsiz görünen önemli noktalar

tapa

Yabanci dilin zorluguna vurgu yapmadim, cünkü zaten cogu türk oyuncularimiz "muhabbet" kuracak kadar Ingilizce bilmiyorlar. Mesela Melo ingilizce galiba birazcik biliyor, ayni zamanda iste baska yabancilarda var ingilizce bilemeyen...Yada cok az bilen...

Sorun aslinda nedir ? Ben Almanya´da yasiyorum kardesim, ve bu dili ögrenmek zorundayim okula gitmek icin. Koskocaman Guardiola gitti aylarca almanca dersi aldi, daha dogrusu almak zorunda kaldi Bayern Münih´de antrenörlük yapmak icin. Bayern Münih mesela prensip olarak yabanci kaleci almaz, ve bu konuda "komunikasyon" konusunun önemine deginirler.

Biz ise tonlarca para ödüyoruz, ama adamlara dil dersi vermiyoruz. Almanya´da mesela oyuncular bunu ögrenmek zorundadir. Bu isin ciddiyeti ve profesyonelligi ile alakalidir. Bayern Münih bunu mesela cok iyi yapiyor. Giovane Elber Almanya´da 10 sene forma giydi, nerdeyse 9 sene gecti ve adam gidip yorumcu olarak 2014 yilinda programlara katiliyor, gayet düzgün bir dil ile. Simdi Alex 8 sene kaldi, LIG TV´de türkce bir veda konusmasi yapabildi mi ? yok...

Tabiki, Türk oyuncular ingilizce ögrensin de diyebilirsin. Ama bu Ülke Türkiye ve Takim´da bir Türk takimi. Gittigin Ülke´de bir dil ögrenmek, profesyonellik geregi olur. Mesele kötü konusman, iyi konusman degil, mesele saha icinde, saha disinda oynuclar ile anlasabilmen. Ayni zamanda Ülke´de rahat hissetmen icin de önemli. Bastan zorlanirsin belki, ama sonra o Ülke´de kendini daha rahat hissedersin, buna özel hayatin dahil. Ve bu senin saha icin performansina bile pozitif bir sekilde yansir.

10577180_781106178614746_1155515608681409657_n.jpg

Herkes susuyor, Kral konuşuyor..

Ilk golü ronaldo atsa ergenler 8 hafta konusurdu. Helal sana krallllll.

karabukteki ahmet ilhan kendisinden iyi topcu

umarım kendisine güvenip de forvet transferi yapmadan yola çıkmak gibi bir hataya düşmeyiz

Senede bugunku gibi 10 mac oynasa yeter.Umarim yabanci bir forvet aliriz.Yoksa bu sene sampiyon olmamiz imkansiz.

Geri
Üst Alt