#17 Burak Yılmaz

Sen Türkiye´de sampiyon olmak icin 88% oran ile Anadolu kulüpleri ile mac oynarsin. Yani basarili bir Süperlig performansi, yada sampiyonluk icin bu takimlari yenmen sart oglu sart. Kalite olarak zaten üstün oldugumuz icin, bu takimlara karsi mesele sadece konsantrasyon ve motivasyon.

Burak Yilmaz´in anadolu, yada anadolu kulüpleri düzeyinde takimlara karsi gol performansi:

6205 Dakika...
69 mac ve 58 Gol....

Yani adamin nerdeyse her macta bir golü var, bu cok önemli bir ortalama. Ve bu adam 2013/2014 sezonu genel olarak sag acik oynadi, bunu da not düselim. Herkes bu kücük maclarda Burak kadar azimli olsa, bu takim cok zor puan kaybeder.

3 sezondur bizde ilk sezon gol krali oldu+CL de muthis performans sergiledi
Ikinci sezonda Manciniyle takim halinde iyi degildik ona ragmen en golcu ismimizdi 1 golle gol kraliigini kacirdi
Bu sezon Prandelli ile efsanevi kotuyduk sonra Hamza hoca geldi takim olarak performansimiz artti ve suan en golcu oyuncumuz gol kralligininda en favori adayi.

Istatiklerine de bakarsak oynadigi mac kadar gol atmis bir cok asist yapmis.
Trabzondaki son 2 sezonu da mukemmeldi.

Yani adam son 5 sezondur Turkiye ligine damgasini vuruyor.
Taraftar olarak haksizlik ettik galiba.

Ikinci sezonda Manciniyle takim halinde iyi degildik ona ragmen en golcu ismimizdi 1 golle gol kraliigini kacirdi
Bu sezon Prandelli ile efsanevi kotuyduk sonra Hamza hoca geldi takim olarak performansimiz artti ve suan en golcu oyuncumuz gol kralligininda en favori adayi.

Gol istatistiği çok önemli değil bana sorarsan. Önemli tabi de, oyun içi katkısı daha bi önemli. Maci sadece ozetten izleyebildim, bikac pası vardı, girdiği verkaclar vs. Öyle oynasın, 3-4 maçta bir gol atsin eskisi gibi eleştirmem.

N5

Taraftar olarak şaşırdık , şöyle izah edeyim

verdiğiniz örnekler her oyuncunun ulaşacağı bir yer değil Burak buna ulaştı fakat bazen maç içinde öyle şeyler yapıyor ki insan diyor bu adam bunu nasıl yapar

ama 2 haftadır gerçekten mükemmel , zaten kimse eleştirmemiş bu yolda devam etsin her zaman arkasındayız

tumblr_njvoif1eSH1rr3of6o2_1280.jpg

Kıymetlimizz.. :bid:

son maçlarında müthiş değişim var hayranlık sevgi ve takdirle izliyorum zamanınca çok kızdık sövdük ama şimdi laf etsem taş olurum..

Öyle bir Burak Yilmaz hayranligi basladi ki, kapak muhabeti yapmak bile gelmiyor icimden... Sunun da altini cizeyim. Ne 2011/2012 sezonunda 35 gol attiginda, nede 2012/2012 sezonunda bizim ile 25 ve CL´de 8 gol attiginda Burak Yilmaz benim pek begendigim bir oyuncu degildi. Bunun kötü oyuncu olmasindan ziyade, stilini ve oyunundaki bazi eksikleri yatiyordu... Ve herzamanda garipsedim, kariyeri boyunca kanat, ve ES-ES´te 10 numara bile oynamis bir oyuncu, teknik olarak nasil bukadar gerilemis, oyundan basil bukadar kopabilmis diye... Ve üstünü cizeyim ki, bu kadar iyi ve verimli bir Burak Yilmaz ben yillarca izlemedim. Hem gol atmasi, hemde oyun icinde verdigi katki ile en verimli halini yasiyoruz su an... Burak kendini gercekten gelistiriyor, ve gelisimini gösterme imkanini da buluyor Hamza hocanin ofansif oyununda.

Bunu devam ettirecek mi bilemiyorum, ama sonuc olarak altini cizmemiz gereken bir konu var. Ben Burak´in herzaman gelisecebilecegine inanmistim, cünkü 28+ olmasina ragmen hirsli bir oyuncu, ve pivot santrafor olarak oynadigi 3. sezonu bu daha kariyerinde. Yani yavas yavas bir merkez santraforun görevlerini uygulamaya basliyor. Yeri geldi elestirdim, yeri geldi bashingden korudum ve simdi sampiyonluk yolunda onu böyle oynarken görmek icimi aciyor.

Geri
Üst Alt