#18 Ayhan Akman

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 18 Ayhan Akman

ayhan kendisini çok geliştirdi ve bana göre şu an türkiyede oyunu iki yönlü oynayabilen en iyi oyuncu.

sadece yan ve geri pas oynuyor demek haksızlık olur. ayhan'ın dikine oynadığı, oyun kurduğu zamanlar da çok olmuştur.

lincoln'ün yokluğunda oyun kurma görevini kim üstlendi geçen sezon?

tamam lincoln kadar başarılı olamasa da sırıtmadı, takımın yine en başarılılarındandı.

geçen sezon hakan balta'yla beraber bu takımın en istikrarlı oyuncusuydu, ve yılllardır da böyle.

xavi ve iniesta gibi olmasını kimse bekleyemez zaten, ama onların da her zaman dikine oynadığı söylenemez.

ayhan'dan fazla olduğu kesin ama o kadar da olsun artık di mi?

o kalitede birileini alamayacağımıza göre ayhan bu takımın en önemli oyuncularındandır.

Ayhan'ın değeri neden bilinmiyor hala anlamış değilim.Ligin en iyi pas yapan oyuncularından her yerde oynayabiliyor elinden geleni yapıyor ama hala eleştiriliyor

Ayhan'ın değeri neden bilinmiyor hala anlamış değilim.Ligin en iyi pas yapan oyuncularından her yerde oynayabiliyor elinden geleni yapıyor ama hala eleştiriliyor

:007: Kesinlikle katılıyorum Ayhan senelerdir belirli bir istikrarla oynuyor ama beğendiremiyor kendini. Orta sahaya gerçek bir yıldız gelmezse ki görünen o Ayhan 11 de oynayacaktır. Gayet olumlu oynuyor pas dağıtımını iyi yapıyor, Lincolnün oynadığı birçok maçta bile oyunu kuran yönlendiren adamdı nasıl görülemiyor çok ilginç. Bazıları da sadece defansif yönden iyi filan diyor ya bunu demeyin bari adam senelerce ofans oynadı, hatta Lucesculu zamanda sol kanatta harikalar yarattı ve milli takıma çağrıldı, gel gör ki o zaman yaşadığı bir sakatlık geri plana itti Ayhanı. Ama bu takım için çok şeydir Ayhan anlasanızda anlamasanızda.

Ayhanin degeri ben gecen sezondan beri cok iyi biliyorum.

Hele Barisi ve Sarpi sahada görünce , suan Ayhanin Galatasaray icin cok önemli bir futbolcu oldugunu bir daha hatirliyorum.

InsAllah en az gecen sezon sergiledigi performansin aynisi sergiler bu sene.

4-3-3 oynayacağız ama orta sahada gereken 3lü bizde yok..4-3-3 can damarı orta sahadır zaten ayhan barış m.topaldan kurulan 3lü sürekli birbirince yana oynar buda kısır döngü olur..

Ya kenardaki oyuncular top almak için gelecek(ee ne anlamı kaldı 4-3-3 ün)

Yada bizim için en ugun taktik olan 4-2-3-1 oynayacağız..Hatta lincolnüde affetsek iyi olur.. :D

Ayhan bu sistemde mutlaka yer bulmalı oyunu iki yönlü kullanabiliyor ve oyun kuruculuk görevinide üstlenebilir. Adam yaşlandıkça kendini geliştiriyor...

ayhan sürekli geri ve yan pas oynadığını söyleyenlere insaf diyorum.

bunu yapan maldonado'ydu fenerbahçe'de ve şimdilik mustafa sarp ne yazık ki bizde de.

ayhan bu takımda hatta türkiye'de oyunun iki yönünü en iyi oynayan oyuncudur. dik de oynar gerekirse oyun da kurar.

haksızlık etmeyelim, elimzidekilerin değerini bilelim. çift yönlü dediğiniz aurelio oyunu ayhan'ın yarısı kadar çift yönlü oynamıyor bunu da bilin.

ayhan sürekli geri ve yan pas oynadığını söyleyenlere insaf diyorum.

bunu yapan maldonado'ydu fenerbahçe'de ve şimdilik mustafa sarp ne yazık ki bizde de.

ayhan bu takımda hatta türkiye'de oyunun iki yönünü en iyi oynayan oyuncudur. dik de oynar gerekirse oyun da kurar.

haksızlık etmeyelim, elimzidekilerin değerini bilelim. çift yönlü dediğiniz aurelio oyunu ayhan'ın yarısı kadar çift yönlü oynamıyor bunu da bilin.

İşte bunu göremiyor birçok arkadaş ve Aureliodan medet umuyor, istemeyenlere de laf ediyor. Aurelio ne yetenek ne de oyun zekası olarak Ayhana yaklaşamaz ama anlayana.

Ben bu konuya girerken eleştiriler okuyacağımı sanıyordum. Ancak övgüleri ve diğer başlıklarda yazan eleştirilerin yersizliğine dair yazıları okuyunca çok sevindim. Ayhan'ı savunan tek benim sanıyordum ancak değilmişim.

Ayhan mevkisi orta sahanın ortası olan ve oyunu çift yönlü oynayabilen sayılı Türk oyunculardan birisidir. Hamit Altıntop, uzun zamandır izlemediğimiz iyi Emre Belözoğlu, biraz Aurelio (hücumu biraz zayıf olmakla beraber), biraz Nuri Şahin (onun da savunması şimdilik biraz zayıf olmakla beraber), biraz Selçuk İnan (o da pek üst düzey değil ama ben beğeniyorum, iyi oyuncu), bir de belki Mehmet Topuz (onun da büyük kulüp performansını göreceğiz) dışında bu tanıma uyan oyuncu ben sayamıyorum, Şu an milli takım oluşturacak olsam kadroya alacağım ilk isimlerden biridir Ayhan.

Ben Ayhan'dan 4-3-3'de eskisinden de iyi bir performans bekliyorum. 4-3-3'ün kalabalık orta sahasında; tek veya çift ön liberoda savunmaya ağırlık vermek ve aşırı mücadele etmek zorunda kalmanın sıkıntısını atlatıp, aşırı yıpranmadan hücumu ve savunmayı dengeli düşünecek konuma gelerek rahatlayıp başta hücum olmak üzere takıma katkısını artıracaktır. Özellikle taktik anlayış oturup, futbolcular da bunu alışınca daha da az top kaybı yapılacağından orta sahanın ortasındaki üçlünün öndeki ikisi öncelikle hücuma konsantre olabilir hale gelecek ve diri kalacaklardır. Galatasaray'a gelmeden önce Antep ve BJK'da forvet arkası bir 10 numara olan Ayhan'ın hücum özellikleri de böylelikle daha çok ortaya çıkacaktır.

Öte yandan yaşı ilerlediği için Ayhan'ın performansının 1-2 sezon içinde düşmeye başlayacağını öngörmek yanlış olmaz. Bu sebeple uzun vadede yerine koyacağımız isimler şimdiden düşünülmeli. Emre Çolak şimdilik ilk alternatif gibi duruyor. Barış Özbek de öncelikle mental ve sonra da bunun etkisi ile hücum anlamında kendini geliştirirse o bölgenin alternatifi olacak (Ben kendisini Hamit'in çok ham hali gibi görüyorum, özellikle hücumda), veya o bölgeye daha olmuş Nuri gibi transferler yapılabilir.

Ben bu konuya girerken eleştiriler okuyacağımı sanıyordum. Ancak övgüleri ve diğer başlıklarda yazan eleştirilerin yersizliğine dair yazıları okuyunca çok sevindim. Ayhan'ı savunan tek benim sanıyordum ancak değilmişim.

Ayhan mevkisi orta sahanın ortası olan ve oyunu çift yönlü oynayabilen sayılı Türk oyunculardan birisidir. Hamit Altıntop, uzun zamandır izlemediğimiz iyi Emre Belözoğlu, biraz Aurelio (hücumu biraz zayıf olmakla beraber), biraz Nuri Şahin (onun da savunması şimdilik biraz zayıf olmakla beraber), biraz Selçuk İnan (o da pek üst düzey değil ama ben beğeniyorum, iyi oyuncu), bir de belki Mehmet Topuz (onun da büyük kulüp performansını göreceğiz) dışında bu tanıma uyan oyuncu ben sayamıyorum, Şu an milli takım oluşturacak olsam kadroya alacağım ilk isimlerden biridir Ayhan.

Ben Ayhan'dan 4-3-3'de eskisinden de iyi bir performans bekliyorum. 4-3-3'ün kalabalık orta sahasında; tek veya çift ön liberoda savunmaya ağırlık vermek ve aşırı mücadele etmek zorunda kalmanın sıkıntısını atlatıp, aşırı yıpranmadan hücumu ve savunmayı dengeli düşünecek konuma gelerek rahatlayıp başta hücum olmak üzere takıma katkısını artıracaktır. Özellikle taktik anlayış oturup, futbolcular da bunu alışınca daha da az top kaybı yapılacağından orta sahanın ortasındaki üçlünün öndeki ikisi öncelikle hücuma konsantre olabilir hale gelecek ve diri kalacaklardır. Galatasaray'a gelmeden önce Antep ve BJK'da forvet arkası bir 10 numara olan Ayhan'ın hücum özellikleri de böylelikle daha çok ortaya çıkacaktır.

Öte yandan yaşı ilerlediği için Ayhan'ın performansının 1-2 sezon içinde düşmeye başlayacağını öngörmek yanlış olmaz. Bu sebeple uzun vadede yerine koyacağımız isimler şimdiden düşünülmeli. Emre Çolak şimdilik ilk alternatif gibi duruyor. Barış Özbek de öncelikle mental ve sonra da bunun etkisi ile hücum anlamında kendini geliştirirse o bölgenin alternatifi olacak (Ben kendisini Hamit'in çok ham hali gibi görüyorum, özellikle hücumda), veya o bölgeye daha olmuş Nuri gibi transferler yapılabilir.

Emre Çolağın oyun tipi çok farklı ama dediğin gibi Ayhanda forvet arkası başladı bu işe sonradan tam bir göbek oyuncusu oldu. Ama gene de Emre Çolağın yeteneklerini kullanabileceği yer tam Ayhanın oynayacağı mevki değildir kanımca. Ama kesinlikle arkadan birilerinin gelmesi lazım yavaş yavaş. Ben oyunu okuma anlamında Hamitten bile iyi olduğu iddiasındayım, yanlış anlaşılma olmasın Hamitten iyi demiyorum, bazı arkadaşlar 4-3-3 için ortadaki hiçbir adam uymuyor diyor ama Ayhan tam oranın adamıdır dediğin gibi, Ardadan bile daha uygundur sisteme.

Ayhan Akman yıllanmış şarap gibi..Her sezon daha istikrarlı oynuyor..İnşallah bu sezonda en iyi şekilde oynar..

son zamanlarda izlediğim en kötü ayhan'dı. eğer bu yıl böyle oynayacaksa transfer şart.

son zamanlarda izlediğim en kötü ayhan'dı. eğer bu yıl böyle oynayacaksa transfer şart.

Kötü olmasının sebebi, takımın oturmamış olması ve pas trafiğini götüreceği adamların olmaması. Geriden pas atabilen adam olmayınca, ilerde yardımcı olabilecek kimse olmayınca haklı olarak kötü gözüktü. Takım tam otursun en ez eskisi kadar iyi bir Ayhan izleriz merak etmeyin.

Ayağında çok top tutuyor.Oyunun yönünü hızlı bir şekilde değiştiremiyor.Kısacası Ayhan ile total futbol oynanmaz.Ama sakın yanlış anlaşılmasın çok iyi bir oyuncu bu sene iyi bir yedek olacaktır.

Son maç kötüydü.Ama bence toparlanacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt