#18 Ayhan Akman

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 18 Ayhan Akman

Ayhan artık ezberlemiş futbol denen oyunu, tamamen mantığıyla oynuyor. Hele bir adam geçişi vardı sol ortanın gerisinde, 20 santimlik bir hareketle adamı 5 metre geriye koşturdu. İyi çalıştı, oyunu yönlendiren adamdı ama dün forvet hattı orta sahaya yeterince destek veremeyince çabaları çok fazla gözükemedi. İkinci yarının sonlarında özellikle nerdeyse bizim ceza alanından alıp topları oyuna soktu. Gerçi bu kadar oynasanda seni gene beğenmeyecekler, Aurelioyu yerine isteyecekler ama boşver:D

Tecrübesi ve bu yaştaki yeteneği ile ilk 11in bankosu olacak düşündüğüm gibi .

Mücadelesi takdire şayandı ama Ayhan daha iyisini yapabilir.

Son anlarda pasları ve soğukkanlılığıyla takımı rahatlattı..

Gayet iyi mücadele etti hem defans hem ofans..

Daha iyi oynayabilecek potansiyelde var..

Tebrik ediyorum..

Orta sahada Ayhan gibi topa basıp takımı rahatlatan oyuncu olmak zorunda,gerçekten çok seviyorum Ayhan'ı yıllanmış şarap gibi adam.

Topal sarpı kesebilir m.sarp la topal aynı anda 11'de oynamaz..

İyide Onur Ayhanın yerine zaten Elano gelecek.Arda nın ise zaten ortasahada oynadığını biliyoruz onun için iyi bir yedek diyorum ayrıca.FR'nin takıma yerleştireceği total futboluda Ayhan ile oynuyabileceğimizi düşünmüyorum.

dünkü oyunu gayet iyiydi iyi yer tuttu orta sahada birde golü atsaydı çok daha güze olurdu ama neyse.

Linderoth ile Ayhan arsındaki fark. Ayhan top ayağına geldiği zaman epey bir düşünüp pas veriyor. takımı yavaşlatıyor. Linderoth idse top gelmeden önce düşünüp pası hemen verdiği için takm yavaşlamıyor. Buna eniyi örnek Netanya maçı Ayhan girene kadar 5 - 0 . Ayhan girdikten sonra ise sadece durantoptan bir gol.

Linderoth ile Ayhan arsındaki fark. Ayhan top ayağına geldiği zaman epey bir düşünüp pas veriyor. takımı yavaşlatıyor. Linderoth idse top gelmeden önce düşünüp pası hemen verdiği için takm yavaşlamıyor. Buna eniyi örnek Netanya maçı Ayhan girene kadar 5 - 0 . Ayhan girdikten sonra ise sadece durantoptan bir gol.

Düşünürkende Klasik 180 Derece Dönüşünü yapıyor :)

Antep maçına ilk golde uzun bir top atıp Baros'u sağ tarafta topla buluşturdu devamında da Arda golü attı.2. golde de Arda'dan aldığı topla harika bir dönüş yaptı rakibini oyundan düşürdü topla ilerledikten sonra ilerisindeki Arda'ya verdi pası sonucunda da Nonda'nın golü geldi.Evet Ayhan zaman zaman topu ayağında uzun süre tutan geriye ve yan pas yapabilen bir oyuncu ancak hücuma çıkarken de en önemli ve her zaman topu ayağında görmek isteyeceğimiz bir oyuncu.görevi hem savunma ile orta saha arasındaki bağlantıyı kurmak hem de hücuma çıktığımızda takım arkadaşlarına topu aktararak pozisyona girmemizi sağlayan takımın en önemli oyuncularından birisi.hem ofansif olarak hem de defansif olarak takımın şuan için vazgeçilmezi konumunda.yıllardır orta sahaya bir sürü oyuncu geldi gitti ancak bütün teknik adamlar her zaman ayhan'a görev verdiler.demek ki bu adam da birşey var ki sürekli ilk 11 de ve hatta milli takımda da görev alıyor son zamanlarda.bir oyuncunun sadece eksilerine bakarak yorum yapmak biraz saçma geliyor bana.aynı şey sabri içinde geçerli.

arkadaşlar şunu unutmayın ki b8k bu adamı antepten 10 milyon dolara transfer etmişti ve transfer edildiğinden antepte ve akabinde b8k da forvet arkası oynuyordu ayhan, sonradan defansif ortasaha kimliğine büründü...

yani o kadarda yeteneksiz birisi değil hemde hiç değil...

Ayhan Arda'dan sonra geçen senenin en iyi adamıdır bence..

Ayhan Arda'dan sonra geçen senenin en iyi adamıdır bence..

Ben de aynısını düşünüyorum, senelerdir istikrar abidesi oldu Ayhan bu takımda, verilen her görevi yaptı. Sol kanatta bile harikalar yaratıp milli takıma çağrılmıştı hatta, ama uzun süren sakatlığı bir düşüş yaşattı. Bunlara rağmen en çok eleştirilen ve beğenilmeyen isimlerden biri oldu, Elano gelmese ben Ayhanı ortada banko olarak görüyordum, özellikle yeni sistemimizle daha da değerini anlarız diyordum. Böyle adamlar ancak Barça gibi bir takımda göze batıyor. Karşılaştırmak adına söylemiyorum ama Ayhan Xavi gibi bir görev adamı olarak çok başarılı olabilecektir, sade ama çok verimli bir köprü olarak.

Hele Ayhanın beğenilmeyip ısrarla Aurelio gibi bir adama bel bağlanmasını da hiçbir şekilde anlayamıyorum açıkçası. Bu sene de takıma çok faydalı isimlerden biri olacaktır.

Geçen senenin en isabetli pas atan oyuncusuydu.Antep maçında 2 golün başlangıcı da Ayhandan geldi sanırım

ukrayna maçında gayet başarılı oynadı devamını bekliyoruz.

İlk 11'de olmasa bile çok iyi bir rotasyon oyuncusu olacaktır. Böyle rotasyon oyuncusuna can kurban.

Denizli macindan sonra bir arkadasimizla daha onceden tartistigimiz bir konu geldi aklima. Ayhan'in nasil hic serbest bir oyuncu olarak oynamadigini oynarsa bunu kaldirip kaldiramayacagini bilemedigimi soylemistim. O da bence kesinlikle kaldirir demisti. Ismini hatirlayamiyorum simdi arkadas ama hakliymissin, ozellikle 70.dakikadaki oyunu gorulmeye degerdi. Sarp'in muthis oyunun yardimiyla da olsa harika bir sekilde serbest oynayabilecegini kanitladi.

Valla her zaman söylüyoruz. Ayhan'ın Iniesta'dan üç aşağı beş yukarı aşağı kalır yanı yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt