#18 Bafétimbi Gomis

Yalnız Tanrı nazarlardan korusun. 40 maç aralıksız oynadı ve buna rağmen ben sakatlıktan dolayı tek maç kaçırdığını hatırlamıyorum. Vücuduna çok iyi baktığı zaten bariz. Hani 40 maç oynadı, yaşı 32 ve bu adam öyle kaçak filan da oynamıyor. Her maç yüzde yüzüyle oynuyor.
Yorgunluk + formsuzluk + duygusallık bir araya gelince bu tür düşüşler çok ama çok normal.

Bu adam Tanrı korusun ama acaba şöyle bi 1 ay olmasaydı biz ne yapardık acaba? Valla düşünmek bile istemiyorum...

Lakin söz gelimi; yaşını, büyük maçlarda ve kritik anlarda baskıyla baş edememesini ve aldığı maaşı göz önüne aldığımızda şahsi fikrim şudur:
10-15M bi bandında teklif gelmesi durumunda kesinlikle satmalıyız. Bu adamın 32 yaşında olduğunu kimse aklından çıkarmasın. İlerde Tanrı korusun ama yaşayabileceği ağır bi sakatlıkta dönüşü çok zor olacak. Ve bizim bu adamdan para kazanmamız için son sanşımız belki bu sene.
Artık şu ucuza al > parlat > ederini bulduğunda sat > yerine yine ucuz ama parlatabileceğin adamları deneme formülüne geçmeliyiz biz de. Oyuncuların arkasından sürekli olarak teneke bağlayıp öyle ayrılıyoruz. Ne gerek var abi. Ederini buluyorsa, sat gitsin.

her topa abanmak gibi bi zorunlulugun yok.premier ligde arsenale,manchester uniteda,macnhester citye gol atmış adamsın.az sakin kal ya.ve bi lider gibi davran.

İlk attığımız golde kendisi atmıyor ama yanındaki adamı kaleye kadar sokuyor. Arkadan gelen belhanda boş kaleye yuvaeliyor topu.
Anlatmak istediğimiz nokta bu. Atmasa bile oyunda etkisi çok. Erene düşürmesin Allah o zaman görürüz asıl farkı.

ASUS_Z00ED cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Dünya üzerinde milyonlarca golcü var ya zaten millet elden çıkarmayı düşünüyor. Yeni gelecek oyuncudan nasıl bir performans bekliyorlar acaba... 40 gol falan herhalde.

İlk attığımız golde kendisi atmıyor ama yanındaki adamı kaleye kadar sokuyor. Arkadan gelen belhanda boş kaleye yuvaeliyor topu.
Anlatmak istediğimiz nokta bu. Atmasa bile oyunda etkisi çok. Erene düşürmesin Allah o zaman görürüz asıl farkı.

başaksehir ve besıktas macındaki kosuları çok iyiydi.tam bi forvet.ama cok laf yedi,sırf bu yüzden göztepeye şöyle 2 -3 tane sallasın cok istiyorum

Bu disiplin ve çalışma azmiyle en az 2 sene daha oynar bu adam. Rakiplerin hep alternatifi vardı sezon başından beri değişerek oynatiyorlar. Bizim sezon başından beri alternatif yok tek başına oynuyor. 2 3 forvetin bulduğu skordan fazla etkisi var.
2 3 tane de penalti kaçırarak yapıyor bunu. Daha önce de dedim şimdi de diyeyim. Sezon başından sonuna kadar aynı istikrarda gidebilen 1 2 oyuncu falan vardır. Biri Ronaldo biri Messi.
Onlarsa bile artık yaştan dolayı ara ara düşüşler olmaya başladı.
Sahip çıkalım bu adamlara sonra çok ararız.

Beklenti ne söyleseler keşke gerçekten merak ediyorum daha ne yapması lazım.

Olay sadece gol de değil aslında. Her maç üçüncü bölgede böylesine pres yapabilen kaç oyuncu var bu performansı gösterebilen. Yaptığı ters koşularla kaç gol attık. Her maç üzerinde iki stoper taşıyor adam. Eleştiriler makul seviyelerde değil. Yoksa kimse eleştirilemez değil.

Beklenti ne söyleseler keşke gerçekten merak ediyorum daha ne yapması lazım.

Olay sadece gol de değil aslında. Her maç üçüncü bölgede böylesine pres yapabilen kaç oyuncu var bu performansı gösterebilen. Yaptığı ters koşularla kaç gol attık. Her maç üzerinde iki stoper taşıyor adam. Eleştiriler makul seviyelerde değil. Yoksa kimse eleştirilemez değil.
Eleştiri elbet olacak ama bu kadar katkısı olan Admaa sabretmek lazım biraz.
Nası muslera'ya yaptık, nası Selçuk a zamanında yapıldı bunda da bazı şeyleri görmezden gelmek lazim. Kolay bulunmuyor hem karakteri hem futbolculugu iyi olan adamlar.

Artıları 9 sa hatası 1dir. Onu da yapar yapmaz yüzüne vurmak bana göre terbiyesizliktir. Ard niyettir.

Eleştiri elbet olacak ama bu kadar katkısı olan Admaa sabretmek lazım biraz.
Nası muslera'ya yaptık, nası Selçuk a zamanında yapıldı bunda da bazı şeyleri görmezden gelmek lazim. Kolay bulunmuyor hem karakteri hem futbolculugu iyi olan adamlar.

Artıları 9 sa hatası 1dir. Onu da yapar yapmaz yüzüne vurmak bana göre terbiyesizliktir. Ard niyettir.

Penaltı kaçırdı diye demedikleri kalmadı ya o bizden çok üzüldü kaçırdığına, ilk haftalarda ateş ediyordu ya belli yorulmuş koca sezon çalıştı kolay mı, her maç pres yapıyor parçalıyor kendini, sahip çıkmak zor göndermek laf söylemek kolay çok uzağa gitmeye gerek yok fb ve bjk'de dolu forvet var bakın hangisi gomiis gibi oynuyor gol atmasını falan geçtim o işin en son ayağı burakta gol atıyordu mesele gol atmak değil takımı oynatmak.

Kimse Gomis elestirilmesin demiyor, ben de cok kizdim Besiktas macinda Akhisar macinda kacirdigi penaltilara, hatta cildirdim sövdüm anlik olarak.

Ama vur diyince öldürenler var gercekten. Yapici elestiriler her zaman ise yarar ama ortaya atilan sacma argümanlarla da elestirmenin manasi yok. Yorgun olmasi gayet dogal, hem yasi var hem koskoca sezon tek basina forvette oynuyor adamin yedegi yok yahu saka gibi koskoca Galatasarayin ikinci forveti yok, hem de her mac tabiri caizse köpek gibi kosuyor adam basmadik yer birakmiyor sahada.

Kosulariyla üstüne cektigi savunmacilar ile takim arkadaslarina actigi alanlarin haddi hesabi yok. Bunlari da görmek lazim tabi.

Cok yük bindi tüm sezon adamin omzuna, son haftalarda bir de rekor olayi ortaya cikinca bu da negatif etkiledi adami olur olmaz. Pek sey etmemek lazim. Sezonun en büyük sürprizi Garry de kac hafta calkalaniyordu gecenlerde.

28 gol atti diye elestirilmez demek de sacmalik bu arada. Yanlisi gördün mü söylersin ama dedigim gibi bu adam takimi sirtlayan futbolcu, atiyorum Feghouli ye gelen Belhanda ya gelen elestirilerin dozu Gomis'e oranla baska boyutlarda olmasi gayet normal cünkü onlar beklentilerden hayli hayli uzak. Ha benim Belhanda ya dair bir beklentim yoktu o yüzden benim icin bir hayal kirikligi degil, "sadece" bir kazik.

Bunu sürekli yapıyor Gomis. En basit Mariano 'nun başakşehir 'e attığı efsane golde Mariano 'nun bireysel yeteneği kadar Gomis 'in rakip defansı alıp götürmesinin de payı var golde

Gomis etrafında futbolu bilen adamlarla oynadığı sürece bunları çokça yapacaktır. Biraz hücumcularımız uyanık olup Gomis 'e yakın olup pozisyonlarda Gomis 'i takip etseler bu tip boş golleri çok daha fazla atarız. Tolga denen şut çekme özürlü adamın ilk haftalarda 6 gol atmasının da tek sebebi buydu ...

Unuttuğunuz bir nokta var bu adam bütün sezon dünya kupası kadrosunda olmak için çaba harcadı ve şimdilik olmadı gibi görünüyor, böyle bir performansa rağmen alınmamak çok koyar adama.

Unuttuğunuz bir nokta var bu adam bütün sezon dünya kupası kadrosunda olmak için çaba harcadı ve şimdilik olmadı gibi görünüyor, böyle bir performansa rağmen alınmamak çok koyar adama.

Gomis alinma gibi sansi olmadigini kendisi de biliyordur. Gecen sene daha iyi ligde 20+ atarken bile alinmadi

Gomis alinma gibi sansi olmadigini kendisi de biliyordur. Gecen sene daha iyi ligde 20+ atarken bile alinmadi

Ona rağmen bu sene Fransada sürekli grioud yerine Gomis konuşuldu. Şuan en geniş kadro Fransanın ama Gomisin kalitesi ve özellikleri de yabana atılacak şeyler değil.

Geri
Üst Alt