Kızamıyorum çünkü adamın kapasitesinin bu olduğu ortada. Dümdüz bir oyuncu, koşar mücadele eder ama 5 metre yanındakine pas verebilmek dışında herhangi bir top tekniği yok. Onu da yapamıyor ya bazen o ayrı mesele.

Alanya’da iyi toplar atıyordu aslında. Takımda özgüvensizlik ve stres var, topu ileri doğru sallıyor net bir düşüncesi yok, benden çıksın diye atıyor resmen kritik noktada top kaybetmemek için. Taylan da bu yüzden hata yaptı bugün, panik yapıp tekte çıkarmaya çalıştı.

Alanya’da iyi toplar atıyordu aslında. Takımda özgüvensizlik ve stres var, topu ileri doğru sallıyor net bir düşüncesi yok, benden çıksın diye atıyor resmen kritik noktada top kaybetmemek için. Taylan da bu yüzden hata yaptı bugün, panik yapıp tekte çıkarmaya çalıştı.
Büyük takım topçusu değil diyebilir miyiz kısaca yani. Bence gönül rahatlığıyla diyebiliriz.

GscimbomMobile

Taylan ın o yaptığı saçma sapan hataya rağmen söyleyebilirim ki Berkan en az Taylan kadar kötü, hı ne oldu Berkan ın kaptırdıkları gol olmadığı için bu akşam konuşulmuyor Taylan konuşuluyor ama Berkan + Taylan ikisini toplasak ortalama 1 orta saha etmiyor

Fatih Terim bu Berkan için 4 mil.€ bonservis ödetti Galatasaray a, Dünya üzerinde 4 mil.€ ya alınacak tek yerli oyuncu Berkan mıydı?

Elimizde sadece 4 mil.€ Dünyadaki tek yerli oyuncu Berkan olsa transfer yapmam, Alanya takımına 4 mil.€ ödeyeceğime o parayla hayır işler fakir fukara doyururum daha iyi

ben ümidi kestim bundan. oyun zekası ve tekniği kötü. önü bomboşken ilerlemeyip nwakaeme arkasındayken geriye pas vermeye çalışması bu adamın kısa özeti gibiydi.

Büyük takım topçusu değil diyebilir miyiz kısaca yani. Bence gönül rahatlığıyla diyebiliriz.

GscimbomMobile
Berkanı başka branşlarda deneyelim atletizm olur basket olur belki boksör filan olabilir. 90 dakika boyunca zemine hiç adım atmasın sahanın kenarındaki toprak üzerinde 17-16 km koşsun sahada olduğundan daha fazla katkısı dokunur takıma o kadar nefret ettirdi artık Berkan & Taylan ikilisi kendinden

GscimbomMobile
Bence rotasyon için değerli bir yerli. 60’dan sonra girip dinamizm getirir. Solbek’e devşirme de mantıksız bir düşünce değil bu yerli kontenjanında, Riera’ya benzer kullanabiliriz, kondisyonu da var bek için uygun.

ben ümidi kestim bundan. oyun zekası ve tekniği kötü. önü bomboşken ilerlemeyip nwakaeme arkasından geriye pas vermeye çalışması bu adamın kısa özeti gibiydi.
Yetmezmiş gibi bir de çok rahat araya girip topu kapabileceği yerde Nwakaeme yi çekip faul yaptı orda beyin tutulması resmen.

Bu takimda seneye 4 yerli oynamak mecburiyetinde. Gidip, Mert, Kaan, Okay gibi 3 yerliden 1-2sini alirsin, Emre, Kerem, Yunus'da var, kaleyide yerli kaleciye teslim edersin, Berkan gibi bir adamda saglam bir yedek olarak her mac sure alir. Hatta bazi maclarda 11 baslar. Ama sen gidip orta sahada Taylan faciasiyla yan yana oynatip kahraman olmasini beklersen her mac soversin. Berkan yerli rotasyonundaki en saglam 3 adamdan biri. Fernando gibi bir on-libero ile oynasa bu kadar gomulme ihtimali kesinlikle yoktu. Bu kadar kosan mucadele eden adam hata yapar. Orta sahada kacak dovusmeyen tek Berkan var. Cica ve Taylan'la oynuyo adam. Ne bekliyoruz bilinmez.

Tamam işin hücum tarafında takımı eksik oynatıyor, tekniği kötü ne bileyim pas becerisi yok diyoruz da bu adam işin defans tarafında da hiçbir şey yapmamış ki. Lig maçlarında defansif istatistiklerine bakıyorum

Maç başına 0.8 top kapma
Maç başına 1.8 tackle
Maç başına 1.1 dribling ile geçilmiş rakipleri tarafından
2 defa da penaltıya sebebiyet vermiş

Berkanın yapabildiği tek şey bol bol koşup rakipler ile mücadeleye girmek olmuş ama ne işe yaramış?

Berkan'ın temel sorunu top kapamama. Bu da biraz sezi işi nasıl gelişir bilemiyorum. Cicaldau bile daha çok top kapmış olabilir.

Tamam işin hücum tarafında takımı eksik oynatıyor, tekniği kötü ne bileyim pas becerisi yok diyoruz da bu adam işin defans tarafında da hiçbir şey yapmamış ki. Lig maçlarında defansif istatistiklerine bakıyorum

Maç başına 0.8 top kapma
Maç başına 1.8 tackle
Maç başına 1.1 dribling ile geçilmiş rakipleri tarafından
2 defa da penaltıya sebebiyet vermiş

Berkanın yapabildiği tek şey bol bol koşup rakipler ile mücadeleye girmek olmuş ama ne işe yaramış?
Istatistik herseyi ifade etmez renkdas. Oyle olsaydi Elmander bu takimin son 30 yilda gordugu en iyi 3-5 forvetten biri olmazdi. Mac boyu sahada gizlenip 3 top kapmak marifet degil. Rakip hucum ederken sistemin verdigi bolgeyi nasil savunuyorsun, alan kapatmayi becerebiliyormusun, rakibin hucum hizini kesebiliyomusun, rakibin kosu pas alanlarini kapatip hataya zorlayabiliyormusun bunlara bakarim savunma yetilerine bakarken. Berkan orta 3'lumuzun icinde acik ara en iyi savunmaci orta sahamiz. Daha iyisi elde yok. Getirsinler daha iyisini yedege atsinlar Berkan'i.

Son düzenleme:
Bu çocuktan ne 6 no olur ne 8 numara acilen solbeke evrilmeli.

SM-A505F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Ne hücumu ne defansı net şekilde iyi olmayan Berkan ı sol beke koyup oyunu çift yönlü oynamasını mı bekleyeceğiz? Berkan 4 mil.€ luk bir kazık oldu işte çok da zorlamaya gerek yok

Berkan ve Taylan sahada olduğu her dakika zararları var takıma, gözünün önündeki adama top atamıyorlar en kritik yerlerde top kaybediyorlar filan kafayı yiyorum bu ikiliyi izlerken

Ne hücumu ne defansı net şekilde iyi olmayan Berkan ı sol beke koyup oyunu çift yönlü oynamasını mı bekleyeceğiz? Berkan 4 mil.€ luk bir kazık oldu işte çok da zorlamaya gerek yok

Berkan ve Taylan sahada olduğu her dakika zararları var takıma, gözünün önündeki adama top atamıyorlar en kritik yerlerde top kaybediyorlar filan kafayı yiyorum bu ikiliyi izlerken
Solbekte çalım manyağı yaparlar beli meli dönmüyor hızlanması yok ağır adam. Umar Aminu, Chouiar falan delik deşik eder

Terim de, Torrent de her maç 90 dakika oyunda tutuyorlar. Bizim anlayamadığımız bir cevher var bunda.

Taylan’la birlikte oynamadığı zaman daha faydalı. Şimdi Gedson 8 , Berkan 6 numarada oynayacak daha ideal bir ikili olacak

Geri
Üst Alt