#19 Lorik Cana (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #19 Lorik Cana

Cana hakkinda yorumlari okudugum zaman, nedense zamanin da Linderoth`a yapilan yorumlar aklima geliyor.

Yok efendim marsilya`da ve sunderland`de kaptanmis, yok ayhanla mustafa`dan 100 kat daha iyi futbolcuymus, yok zamaninda arsenal`da wenger istemis ama....

Arkadaslar düne dönük yasanilmaz bunu aslinda hepimiz biliyoruz. Su an demek ki bekleneni karsilamiyor onun icin oynatilmiyor.

Bazilari bugün cana oynamazsa maca bakmam diye yazmis, saka gibi.

Kim oynarsa oynasin, sahadaki takim Galatasaray, onun icin her zaman izlerim.

Cana bana simdiye kadar verdigi izlenimiyle cok da fazla yararli olucak mis gibi gelmedi. Cok faul yapan, zamanlamasi ve hizi olmayan bir futbolcuya benziyor. Rakibi isirmasi iyi ama bence oynasa her mac atilma tehlikesi var.

Karakterli futbolcu oldugu kesin, cünkü adami ingiliz ve de fransiz liginde kaptan yapmislar, zaten ona lafim yok.

Insallah sizler hakli cikarsiniz ve Cana gercekten de sizin dediginiz gibi müthis bir ortaha saha oyuncusu oldugunu kanitlar.

Benim icin türkiyede`ki en ideal ön liberolar selcuk inan, emre, ernst. Bu futbolcular hem pres yapiyorlar, hem top kapiyorlar hemde topu kullanabiliyorlar.

Keske bu oyunculara benziyen birini alsaydik.

Kariyerinde kaç kırmızı kart var ?

Bilip bilmeden konuşmayın lütfen.

Mustafa Sarp- Ayhan ikilisi Marsilya ve Sunderland'te kaç maç ilk 11 çıkabilir?

cana bu akşam yine yok.

10 yılda 241 lig maçında(pariste ki ilk üç yılı genç takımdaydı fazla oynamadı) 5kırmızı kartı var.Şampiyonlar ligi,uefa ve kupa maçları eklenmeden.

Sana göre o zaman Marsilya ve Sunderland Galatasaray`dan büyük takim. Vay be. Ayhan kac seneden beri Galatasaray takiminda oynuyor. Belki gecen sene sakatliklar sebebiyle verimli olamadi, yoksa sen ayhanin torpilli oldugunu mu saniyorsun?

Yazdiklarimin icinde sadece kart konusuna mi takildin? Ben gördügümü yazdim sadece. Dedigim gibi insallah müthis futbolcudur ama öyle olmus olsa, en azindan sarpi keserdi bence.

1.sınıf bi ön libero merak etme;)

Sana göre o zaman Marsilya ve Sunderland Galatasaray`dan büyük takim. Vay be. Ayhan kac seneden beri Galatasaray takiminda oynuyor. Belki gecen sene sakatliklar sebebiyle verimli olamadi, yoksa sen ayhanin torpilli oldugunu mu saniyorsun?

Yazdiklarimin icinde sadece kart konusuna mi takildin? Ben gördügümü yazdim sadece. Dedigim gibi insallah müthis futbolcudur ama öyle olmus olsa, en azindan sarpi keserdi bence.

Cana'nın kötü diye Sarp'ı bile kesemediğini düşünüyorsan zaten tartışmak manasız.

Yazık valla cana ile mustafa sarp ve ayhan kıyaslanıyor..Bilmeden konuşmak boyle oluyor heralde.Tabiki sunderland kucuk takım ama premier lig takımı ayırca marsilyayıda hiç kucumsemiyelim.Cananın bence ayhan ve sarptan hiçbir eksigi yok.Ayhanın teknigi daha iyidir tabi ama fizik olmayınca bizim ligde teknigini kullandırtmazlar.Ayrıca ayhan ve sarpta on libero oynuyorlar gordugun uzere.Peki bir tane doru duzgun top kesebiliyorlarmı omuz omuza mucadelede hangisi ayakta kalabiliyor?

Her maç ayhan ve sarpın kız gibi futbol oynadıgını goruyoruz hep yerdeler,yanlarından rakip oyuncular gecerken seyrediyorlar resmen.Ama cana tam bir on liberodur savascıdır birkere fizik olarak ayhanla sarpı topla bir cana etmezler..Sen şimdi diceksin top kullanamıyor diye.Tamam kullanamıyor ama sarpla ayhan cokmu kullanabiliyor? tam tersi her topu rakibe atıyorlar.Bence cana nın ayhan ve sarptan hiçbir eksigi yok ama baya baya fazlası vardır ve tam bizim ligin topcusudur.

Marsilya bütçe olarak bizden kat kat öndedir ve açıkçası daha iyi futbolcuları vardır.Ama herkes kendi takımını en iyi, en büyük olarak görür.Bu yüzden böyle laflarla tartışma başlatmaya gerek yok. En büyük Galatasaray.

Burda yanlis anlasilmak da istenmiyorum. Mustafa Sarpin Cana`dan iyi futbolcu oldugunu söylemek istemedim aslinda, sadece Cana`nin söylendigi gibi cok da öyle ahim sahim bir futbolcu olmadigini düsünüyorum. Dedigim gibi, selcuk inan yada emre gibi orta saha oynunculari daha cok hosuma gidiyorlar. Cana bence Sarp gibi cok fazla özelligi olmayan bir futbolcu, hem cok agir. Birde Cana`nin bir profesyonel futbolcu olarak kampa 5-6 kilo fazlasiyla gelmesi hosuma gitmedi dogrusu.

Hepimiz dilegi Galatasayimizin basarili olmasi. Insallah bütün futbolcularimiz Galatasaray`da oynadiklarinin farkina varirlar.

Saygilar.

Burda yanlis anlasilmak da istenmiyorum. Mustafa Sarpin Cana`dan iyi futbolcu oldugunu söylemek istemedim aslinda, sadece Cana`nin söylendigi gibi cok da öyle ahim sahim bir futbolcu olmadigini düsünüyorum. Dedigim gibi, selcuk inan yada emre gibi orta saha oynunculari daha cok hosuma gidiyorlar. Cana bence Sarp gibi cok fazla özelligi olmayan bir futbolcu, hem cok agir. Birde Cana`nin bir profesyonel futbolcu olarak kampa 5-6 kilo fazlasiyla gelmesi hosuma gitmedi dogrusu.

Hepimiz dilegi Galatasayimizin basarili olmasi. Insallah bütün futbolcularimiz Galatasaray`da oynadiklarinin farkina varirlar.

Saygilar.

5-6 kilo fazlası ile gelmesi derken?Araştırı nbiraz yahu 2 kilo fazlası vardı onu da attı. Resmen bilmeden araştırmadan rıdvanca yorumlar yapılıyor.

Ve eklemek istiyorum burda fizik olarak eksik denildiği zamanlarda ülkesi için milli takımında 90 dakika oynadı sürekli :)

Ve eklemek istiyorum burda fizik olarak eksik denildiği zamanlarda ülkesi için milli takımında 90 dakika oynadı sürekli :)

Bir de sağolsun şu moda oldu alan veren oyuncu çift yönlü oyuncu box to box geyiği.Böyle dmclerde iş yapıyor her türlü dünyada.Barcelona bir Mascherano için dünyanın parasını veriyor.Hücum olarak Cana'dan bir artısı yok.Cana'daki aidiiyet duygusu herşeyden önemli.

Saygilar.

Zaten sorunda burda emre selcuk ve cana başka oyuncular.Ama sen canayı bilmediginden emre gibi bir oyuncu cıkmasını bekledin.emre nasıl hucumda daha etkili olabiliyorsa ve pas alışverişinde canada defansta ve mucadelede cok etkilidir.Tam bir onlibero dur bi box to box diildir.Ayrıca cana dunyada kendi mevkiinde oynayan oyuncular icinde alabilecegimiz en iyi adamlardan biriydi.İşte biraz futbolcuları bilmek gerekiyor sonra emreyle canayı kıyaslıyoruz farklı oyuncular bunlar..

Bir de sağolsun şu moda oldu alan veren oyuncu çift yönlü oyuncu box to box geyiği.Böyle dmclerde iş yapıyor her türlü dünyada.Barcelona bir Mascherano için dünyanın parasını veriyor.Hücum olarak Cana'dan bir artısı yok.Cana'daki aidiiyet duygusu herşeyden önemli.

Merih sonuna kadar katılıyorum sana.Oynatsın abi şu adamı baksınlar o zaman,defans rakiple uğraşırken bu adam 20 metre uzaktan, hafif tempo koşarak rakibi izliyor mu?

Bu adam geçen yıl ingiltere de tek başına orta sahada hücumcu futbolcuların yükünü çekti.Gören izleyen yok maşallah.

Saygilar.

Selçuk İnan'ı veya Emre Belezoğlunu tek başına ön liberoda kullanamazsın. Kullanırsan, Manisa'dan bile 3 yersin. Selçuk veya Emre ön liberonun yanına veya önüne konulabilecek ve pas trafiğini sağlayacak oyunculardır. Cana gerçekten fark yaratan bir oyuncudur. Tekniğiyle olmasa bile, savaşcılığı ve rakibi yıldırmasıyla takıma çok yararlı olacaktır.

Cana her sezon başı 5-6 kilo fazlasıyla geliyor. Bunun biraz bünye ile alakası var. Eric Gerets'in açıklamalarına da bakabilirsiniz.

Saygilar.

Selçuk İnan ve Emre oyunun 2 yönünü de oynayabilen futbolcular. Zaten bu oyuncular herkesin beğenisini topluyor. Ama Cana defansif yönüyle öne çıkan bir oyuncu. Sarp ile karşılaştırmayı aklımın ucundan bile geçiremiyorum bu adamı. En büyük artısı liderlik özelliği olması. Oynama sürekliliği kazandıkça orta sahada herkesi yönetebilecek bir oyuncu. Kimse her maç asist yapıcak, gol atıcak diye beklemiyor. Her maç aynı performansı verebilen ve standartın altına düşmeyen biri. Umarım zamanla bunu herkese gösterecek.

Selçuk İnan'ı veya Emre Belezoğlunu tek başına ön liberoda kullanamazsın. Kullanırsan, Manisa'dan bile 3 yersin. Selçuk veya Emre ön liberonun yanına veya önüne konulabilecek ve pas trafiğini sağlayacak oyunculardır. Cana gerçekten fark yaratan bir oyuncudur. Tekniğiyle olmasa bile, savaşcılığı ve rakibi yıldırmasıyla takıma çok yararlı olacaktır.

Cana her sezon başı 5-6 kilo fazlasıyla geliyor. Bunun biraz bünye ile alakası var. Eric Gerets'in açıklamalarına da bakabilirsiniz.

cana selçuk ikilisi süper olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt