#19 Lorik Cana (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #19 Lorik Cana

Ernst gibi Emre gibi bir adam bulmak çok mu zordu

ne ernst emre si kardeşim şaka mısın sen:asd:,cana yı aldık yahu ernst-emre kim oluyo,izlemeden sallayın,cana yı hayatında kaç kere izledin?,zaten ceza almışsın burda boş boş yazdım neyse:D

sonunda 2 ay myc yedi emre okan ve fatih kurt.. :D

Bence Cana galatasaray ın unutulmayan oyuncularından olacak gibi

Neler olmuş burda ya. Barça'ya top göstermeme, takımdaki neredeyse tüm yabancıları kötüleme falan. Bu lucid rüya tekniği diye bir başlık açıldıktan sonra forumda garip şeyler olmaya başladı.

Son İBB maçında Cana'nın oyunumuzu nasıl 180 derece değiştirdiğini gördük. İBB neredeyse doğru düzgün top bile kullanamadı. Neill ileri gidiyor, hemen onun yerini dolduruyor, topu aldığı anda ileri aktaryor.

Cana çıktı, bizim şanslı seyircimiz Mustafa girdi, orta saha bom boş oldu. Ceza sahamıza rahat rahat gelmeye başladılar.

Pino ile İBB lı futbolcular arasında sürtüşme başladığı anda oraya ilk gelen Cana oldu.

Son İBB maçında Cana'nın oyunumuzu nasıl 180 derece değiştirdiğini gördük. İBB neredeyse doğru düzgün top bile kullanamadı. Neill ileri gidiyor, hemen onun yerini dolduruyor, topu aldığı anda ileri aktaryor.

Cana çıktı, bizim şanslı seyircimiz Mustafa girdi, orta saha bom boş oldu. Ceza sahamıza rahat rahat gelmeye başladılar.

Pino ile İBB lı futbolcular arasında sürtüşme başladığı anda oraya ilk gelen Cana oldu.

Cana pozisyon bilgisi olarak çok iyi. Fakat paslarında çok basit hatalar vardı ki o durumu da maç eksiği ve uyum sürecine bağlayalım. Bu bir şekilde zamanla aşılır. En azından öyle umut ediyorum. Fakat kritik bir nokta daha varki Cana tek pas oynadığı gibi topu ayağında da tutabilmeli. Zaten orta sahamızda ayağında iyi top tutan, saklayan fazla oyuncu yok, Cana'yı bu konuda tam değerlendirmek için zaman lazım. Tabiki de Mustafa'dan daha iyi bir oyuncu. Umarım Cana'nın bu top tutma ve saklama özelliği de gelişmiştir. Cana konusunda tam bir değerlendirme yapmak için gerçekten zaman lazım.

Cana pozisyon bilgisi olarak çok iyi. Fakat paslarında çok basit hatalar vardı ki o durumu da maç eksiği ve uyum sürecine bağlayalım. Bu bir şekilde zamanla aşılır. En azından öyle umut ediyorum. Fakat kritik bir nokta daha varki Cana tek pas oynadığı gibi topu ayağında da tutabilmeli. Zaten orta sahamızda ayağında iyi top tutan, saklayan fazla oyuncu yok, Cana'yı bu konuda tam değerlendirmek için zaman lazım. Tabiki de Mustafa'dan daha iyi bir oyuncu. Umarım Cana'nın bu top tutma ve saklama özelliği de gelişmiştir. Cana konusunda tam bir değerlendirme yapmak için gerçekten zaman lazım.

İşte en mantıklı yazıı....

Yani o kadar yorum okudum hepsi boş..Hep yüzeysel...Yok liseliymiş,yok pravokötörmüş....Çok biliyorsunuz Canayı yazın o zaman fiziksel ve teknik özelliklerini yok varsa yoksa orada kaptan burada kaptan,lider özellikli gibi artık bıktırıcı ifadeler..

Yahu biraz gerçekleri görün ..Şu takımın 2 senedir düştüğü durumdan hiç mi rahatsız olmuyorsunuz..

Pinoya laf söyle liseli ol,Elanoya laf söyle çocuk ol,Canaya laf söyle ,biraz eleştir pravokötör ol..Evet o insanların hepsi fenerli gırgır olsun diye eleştiriyorlar!!

Burda kimse Pinoyı ve ya Canayı tu kaka yapmıyor..Sadece eksiklerini,yetersiz özelliklerini söylüyor..

Şunu net olarak söyleyebilirim ki futbol bilgisi anlamında diğer iki camianında çok gerisindeyiz..(onların forumlarını falanda takip ediyorum.)

Ve bu yönetim ve taraftar profili ile başarı gerçekten zor...Zaten 2 senedirde sonuçlarını veriyor..

.

Antreman Fotograflarından anladıgım kadarıyla as takımla calısmıs :)

Yani o kadar yorum okudum hepsi boş..Hep yüzeysel...Yok liseliymiş,yok pravokötörmüş....Çok biliyorsunuz Canayı yazın o zaman fiziksel ve teknik özelliklerini yok varsa yoksa orada kaptan burada kaptan,lider özellikli gibi artık bıktırıcı ifadeler..

Yahu biraz gerçekleri görün ..Şu takımın 2 senedir düştüğü durumdan hiç mi rahatsız olmuyorsunuz..

Pinoya laf söyle liseli ol,Elanoya laf söyle çocuk ol,Canaya laf söyle ,biraz eleştir pravokötör ol..Evet o insanların hepsi fenerli gırgır olsun diye eleştiriyorlar!!

Burda kimse Pinoyı ve ya Canayı tu kaka yapmıyor..Sadece eksiklerini,yetersiz özelliklerini söylüyor..

Şunu net olarak söyleyebilirim ki futbol bilgisi anlamında diğer iki camianında çok gerisindeyiz..(onların forumlarını falanda takip ediyorum.)

Ve bu yönetim ve taraftar profili ile başarı gerçekten zor...Zaten 2 senedirde sonuçlarını veriyor..

Bu forumda futbol bilgisinin düşük olduğunu sanmıyorum,futbolu bilen bir çok kişi var,eğer ki kısa yazılan postlar oyuncuya sadece eleştiriyse tepki almanız doğal,ama uzun bir yazı da hem iyi yönlerini hem de kötü yönlerini yazarsan kimse sana birşey diyemez savunanlar bile çıkar,ben şuna karşıyım dostum Pino ''bencil'' hayır efendim bu adam bencil felan değil,o zaman kendini birşey sanıp sürekli topla çıkıp kaptıran Servet en bencil adam bu zihniyetle,bencillik çok ayrı birşeydir,2'e 1 kalmışsındır kaleciyle Pino yanında ki adama vermez,çeker şutu aut'a gider top işte bu bencilliktir,şuana kadar Pino niye pas vermedin gibi hiçbir maçta sitem etmedim,gerekeni yaptı,geçen M.Sarp'ın tepkisi yanlış çünkü orada Pino'nun Mustafa'yı görme şansı pek yoktur açı bakımından.Cana'nın boş olmadığını umarım anlarlar geldiği ilk günden beri form tutmasını bekliyorum sanırım artık bankolarından biri haline gelecek takımın çok iyi oyuncu çünkü.

Ayrıca en büyük sorunumuz defansif orta sahalarımız rakibi ısırmıyordu geride karşılıyordu,bu yüzden M.Topal'ı çok eleştirirdim büyük takım oyuncusu bu kadar yaslanamaz fazla yaslanıyordu,Cana tam aradığımız adam,büyük takım önde basmak zorundadır ve en önemli etken takım halinde önde kalırken geri çekilmemekten geçer,Cana formunu yakaladığında çok faydalı olacaktır,gollük pas attı resmen İbb maçında çok doğru yerde durduğunu gördüm biliyordumda zaten..Orta sahamızın kaç gömlek atladığını bir adamla görmüş olduk inşallah çok daha iyi maçlar çıkaracaktır.

o yaziya mantikli derken pas yuzdesinin yuzde 77 oldugunu bilerek mi konusuyorsunuz yoksa gozunuze gorunen 2 pas hatasi yuzundenmi konusuyorsunuz?:)

Cana'dan beklenmesi gerekenler

_Yararlı Agresivite(Topa Sert Olma)

_Üst düzey pozisyon bilgisi

_Basit ve ileriye doğru oynama

_Savaşçı Yapı ve Oyun İçi Disiplini

_Lider Vasıf ve Aidiyet

Medya ve Bazı Kesim Taraftarın bekledikleri

_Yaratıcı Zeka

_Hagi vari goller

_Ya zeka ürünü asist ya da duran top ustalığı

_Saha da çok koşşusn ya da hiç koşmasın

_O oynarken takım hiç gol yemesin

_Takım yenilmesin,en az 2 tane gol atsın,en az birine Cana imza koysun.

_Çalım atıp dursun.

Bunları beklersen ilk yapmaya çalıştıklarını da yapamaz adam.Cana şu an da yukarı da ilk beklenenleri vermeye yaklaşmışken,alttakileri de istersek ondan içine Messi kaçmasını beklemeyi de beklememiz lazım.GODOT'YU BEKLERKEN KISACA,onu da bekleyebilirsiniz sayın medya.

Eğer dediklerimi görenler olduysa sahada ilk 60 dakika da onun oynadığı periyot da ki takımın kişisel bir hata(ki onu da o yaptı doğrudur) dışında kaç tane pozisyon verdiğini görün,bir de Cana çıktıktan ve Sarp girdikte sonra kaç tane pozisyon verdiğini düşün takımın aradaki fark en az 3-4 kat fazla olacaktır.

Nedeni basit

Mustafa Sarp

1)Duracağı yeri bilmiyor

2)Sürekli rakibin arkasından koşuyor

3)Sürekli Servet'e geri pas yapıyor(yani en kötü oyun kuran adamımıza,ve hatta kendinden bile kötü oyun kurana)

4) 3 rakip oyuncunun top çevirip kimsenin desteğe gelmediği umutsuz anda orta da sıçan oynarcasına koşuyor,kendini yoruyor

,ama top yine 2 RAKİP FUTBOLCUNUN GÜDÜMÜNDE OLDUĞUNDA BİZDEN BASKIYA GİDEN HERHANGİ BİR OYUNCU MESELA AYHAN AKMAN PRES KOYDUĞUNDA ORALI BİLE OLMUYOR.

BU son dediğim en önemlisi zaten sen tek kalmışşsın pozisyon umutsuz vaka ,hem de o kAdar umutsuz ki sadece rakip hata yaparsa bir ihtimal topu kapacaksın o da sen durman gereken yerde olmadığın için zor zaten niye kendini yorup,başka bir arkadaşın cebelleşirken destek olmaya gitmiyorsun yanına.Böyle yardımlaşma olmadan oynarsan;

1)Ayhan'ın pili 30 da biter

2)Misimovic-Kewell-Arda ve Baros minumum düzeyde pas alır.

3)Takım gömülür,ama öndeki 4 'lü defansı handikaplı olduğundan KADEMELER ARASI MESAFE 60 METRE OLUR,TAKIMIN BÜTÜN YÜKÜ SANA(sARP oluyor bizzat),Neill ile Servet ve beklere biner.

4)Bir anda 6-0-4 ile oynarsın bir de acınacak bir kaleci ile.

İşte tüm sıkıntı bu.

Lorik Cana'yı anlatırken Sap analizi ile konuyu gözünüzde daha rahat canlandırmanızı istedim.O daha uzun oldu.

Son not:Uzun oldu ama Cana'yı eleştirip hala onu Sarp ile aynı kefe de gören Medya ve bazı taraftar kesimleri bence bizzat okusun bunu.Çünkü ben her maçı izliyorum.

forza beşiktaş ta küfürler hariç pek bir futbol yorumu göremiyoruz:rolleyes:,antu yu da komple karşımıza getir,bu forumdan 3-4 kiş seç onlardan daha baskın çıkarız:asd:,adamların dünyadan haberleri yok,cana nın ismini duymamışlar,geçen sene hiç oynamamış diyorlar 40 maça yakın oynadı,adı sanı duyulmamış adama 4,5 milyon euro verdiler diyolar,ben cana yı 4,5 a aldığımıza bayram ettim:D

Cana rakibi ciddi rahatsız edecek bir futbolcu. Rijkaard'ın sürekli oynatması gerekiyor. Öyle Sarp ile oyuncu değişiklikleri takıma alışması konusunda zarar verir.

dun Ali Ece lig tv de cok guzel yorum yapti lorik cana icin barosa verdigi topuk pasinada ozellikle kafayi takmis ve ridvana giydirdi ustu kapali bir sekilde. bende maci izlemedim ne yazikki daha sonra verdigi pasi gordum cana'nin mukemmel ozguven meselesi tamamen ve kendi kaptigi topu ataga ceviriyor. ve yaptigi yorum madem lorik cana gibi binlerce topcu var turkiyede neden kimsenin ilgisini cekmiyor yada bizmi futbolu bilmiyoruzda marsilyanin dokuzyuzbin nufusu bu adama asik onlarmi bilmiyor ?

o yaziya mantikli derken pas yuzdesinin yuzde 77 oldugunu bilerek mi konusuyorsunuz yoksa gozunuze gorunen 2 pas hatasi yuzundenmi konusuyorsunuz?:)

:) Alıntı yaptığın kişi benim yazım üzerinden Cana'ya kötü gibi bir çıkarsama da bulunmuş ki ben Cana kötü demedim. Pozisyon bilgisi iyi ve iyi tek top oynuyor. Fakat bazen basit top hataları yapıyor, bunu oynadığı diğer maçlarda da yapmıştı, fakat bu durumu da zamana bağladık. Cana hep soru işaretiydi benim kafamda. Pozisyon bilgisi iyi ve tek pasları da iyi. Bunun üzerine topu tutma ve saklama gibi özellikleri de varsa çok daha iyi. Bu durum herkesi mutlu eder.

Cana'dan beklenmesi gerekenler

_Yararlı Agresivite(Topa Sert Olma)

_Üst düzey pozisyon bilgisi

_Basit ve ileriye doğru oynama

_Savaşçı Yapı ve Oyun İçi Disiplini

_Lider Vasıf ve Aidiyet

Medya ve Bazı Kesim Taraftarın bekledikleri

_Yaratıcı Zeka

_Hagi vari goller

_Ya zeka ürünü asist ya da duran top ustalığı

_Saha da çok koşşusn ya da hiç koşmasın

_O oynarken takım hiç gol yemesin

_Takım yenilmesin,en az 2 tane gol atsın,en az birine Cana imza koysun.

_Çalım atıp dursun.

Bunları beklersen ilk yapmaya çalıştıklarını da yapamaz adam.Cana şu an da yukarı da ilk beklenenleri vermeye yaklaşmışken,alttakileri de istersek ondan içine Messi kaçmasını beklemeyi de beklememiz lazım.GODOT'YU BEKLERKEN KISACA,onu da bekleyebilirsiniz sayın medya.

Eğer dediklerimi görenler olduysa sahada ilk 60 dakika da onun oynadığı periyot da ki takımın kişisel bir hata(ki onu da o yaptı doğrudur) dışında kaç tane pozisyon verdiğini görün,bir de Cana çıktıktan ve Sarp girdikte sonra kaç tane pozisyon verdiğini düşün takımın aradaki fark en az 3-4 kat fazla olacaktır.

Nedeni basit

Mustafa Sarp

1)Duracağı yeri bilmiyor

2)Sürekli rakibin arkasından koşuyor

3)Sürekli Servet'e geri pas yapıyor(yani en kötü oyun kuran adamımıza,ve hatta kendinden bile kötü oyun kurana)

4) 3 rakip oyuncunun top çevirip kimsenin desteğe gelmediği umutsuz anda orta da sıçan oynarcasına koşuyor,kendini yoruyor

,ama top yine 2 RAKİP FUTBOLCUNUN GÜDÜMÜNDE OLDUĞUNDA BİZDEN BASKIYA GİDEN HERHANGİ BİR OYUNCU MESELA AYHAN AKMAN PRES KOYDUĞUNDA ORALI BİLE OLMUYOR.

BU son dediğim en önemlisi zaten sen tek kalmışşsın pozisyon umutsuz vaka ,hem de o kAdar umutsuz ki sadece rakip hata yaparsa bir ihtimal topu kapacaksın o da sen durman gereken yerde olmadığın için zor zaten niye kendini yorup,başka bir arkadaşın cebelleşirken destek olmaya gitmiyorsun yanına.Böyle yardımlaşma olmadan oynarsan;

1)Ayhan'ın pili 30 da biter

2)Misimovic-Kewell-Arda ve Baros minumum düzeyde pas alır.

3)Takım gömülür,ama öndeki 4 'lü defansı handikaplı olduğundan KADEMELER ARASI MESAFE 60 METRE OLUR,TAKIMIN BÜTÜN YÜKÜ SANA(sARP oluyor bizzat),Neill ile Servet ve beklere biner.

4)Bir anda 6-0-4 ile oynarsın bir de acınacak bir kaleci ile.

İşte tüm sıkıntı bu.

Lorik Cana'yı anlatırken Sap analizi ile konuyu gözünüzde daha rahat canlandırmanızı istedim.O daha uzun oldu.

Son not:Uzun oldu ama Cana'yı eleştirip hala onu Sarp ile aynı kefe de gören Medya ve bazı taraftar kesimleri bence bizzat okusun bunu.Çünkü ben her maçı izliyorum.

Bence vermeye yaklaştı şeklinde bir yorum da erken. Eğer bunda kriter oynadığı en son maç ise daha erken. Daha önceki yer aldığı maçlarda İBB maçına göre daha silikti. Eğer bir kaç maç üzerinden böyle istenileni vermeye yaklaştı şeklinde yorum yaparsak o zaman Misimoviç'i de çok fazla eleştirmemiz gerekir. O da sonuçta iki maçtır istenileni veremiyor.

Farklı olacak da biraz bence oyunculardan beklentilerimiz de çok fazla. Bize gelen oyuncuyu hakkettiği pozisyondan daha üstte görüyoruz ve bu durum ister istemez beklentileri de çok yukarıya çekiyor. Daha sonra bu beklentiler karşılanmayınca oyuncu çok kötü oluyor insanların gözünde. Misi için yorum yapmak erken olduğu gibi Cana içinde erken. Üst üste bir 4-5 maç görelim ondan sonra daha sağlıklı yorumlar yapılabilir.

Demek ki Kaan arkadaşımız diğer forumları pek takip etmiyor ya da bizim forumu yeterli derecede incelemiyor. Aksi halde fena halde hakkımızı yiyorsun.

GSC dışındaki diğer rakip takımın forumlarını göz ucuyla da olsa takip ediyorum ve hiçbirinde futbolun bahsettiğiniz gibi tartışıldığını görmedim. Bilhassa Antu'da; bir kere bile taktiksel bir tartışma görmedim. Açılan başlıklar ya destek ile ilgilidir ya da o şike yapıyor, bu maçı satıyor, Aykut gitsin, Daum gelsin gibi düzensiz ve düzeysiz başlıklar açılıyor. Aynı tarz başlıklar belki de 10 kere açılıyor. Keza aynı şey forzabesiktas içinde geçerlidir.

Siz burada bazı kesimin-şahısların yorumlarını beğenmeyebilirsiniz, ya da düşüncelerinizle tam olarak örtüşmüyor olabilir. Ancak bu forumun futbol kalitesi düşük olduğu anlamına gelmez. Böyle bir şey olsa ilk ben eleştirirdim, emin ol.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt