#19 Lorik Cana (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #19 Lorik Cana

cana cıktıktan sonra defansif acıdan o.saha zafiyeti yaşadığımız fikrine kesinlikle katılıyorum. ama haginin neden oyuncu değişikliklerinde otomatiğe bağlayıp 55-60 arası cıkardığına anlam veremiyorum.

Cana müthiş bir adam. Umarım oynar ve uzun süre kalır.

cana cıktıktan sonra defansif acıdan o.saha zafiyeti yaşadığımız fikrine kesinlikle katılıyorum. ama haginin neden oyuncu değişikliklerinde otomatiğe bağlayıp 55-60 arası cıkardığına anlam veremiyorum.

lucescu'da 60'da adam değiştirirdi. Usta-çırak meselesi.

İnsallah bu adamı 5 para etmez capulcular yüzünden harcamayız cok iyimi oynuyor hayır ama adamda bi oyun görüşü var oyun zekası topsuz oyun bilgisi var özellikle bunca zeka geriligi olan adamın icinde kabak gibi belli oluyor

Bu adamdan orta sahada top dağıtmasını, kanatlara uzun paslar atmasını ,bir pasta oyunun yönünü değiştirmesini ,arada sırada savunmaın arasına top atmasını bekleyemezsin.Cana'nın görevi Barcelona'da oynayan Yaya Toure'nin görevi gibi Xavi değil.

Bu adamdan orta sahada top dağıtmasını, kanatlara uzun paslar atmasını ,bir pasta oyunun yönünü değiştirmesini ,arada sırada savunmaın arasına top atmasını bekleyemezsin.Cana'nın görevi Barcelona'da oynayan Yaya Toure'nin görevi gibi Xavi değil.

Adam haklı beyler. O görevleri bizim takımda yapacak oyuncu Mustafa Sarp. :happynew:

cananın yanına hücuma dönük göbeğe adam lazım

pas dağıtabilecek

Lorik Cana G.Saray'a geldiğinden beri şu ana kadar 11 resmi maçta forma giymiş .Sadece OFK Belgrad ile yapılan maçta 90 dakika oynamış . Sonra ligde 72, 59, 27 ,65, 60 ve 54.dakikalarda oyundan alınmış; 64,79,49 ve83. dakikalarda oyuna katılmış . Toplam 494 dakika top oynamış . Ortalamaya vurduğumuzda 46,72 dakika top koşturmuş . Allahaşkına bir insan her daim oyundan alınıyorsa o adamda zerre kadar moral kalır mı ? Halı sahada veya amatör top oynarken daha ilk yarıda veya tam maça kendinizi kaptırmışken oyundan alındığınızı düşünün , ne hissedersiniz ? İyidir kötüdür ne derseniz deyin .Kesinlikle iyi veya kötü topçu muhabbetinde değilim. Bu adama resmen G.Saray kulübü hakaret ediyor . Eminim geldiğine bin pişmandır. Arnavut futbolcu nasıl oyuna konsantre olsun , ne yapsın ? Ne zaman oyundan çıkarım stresiyle bir adam top mu oynayabilir ? Cana nasıl bir anlaşma yaptı merak ediyorum . Acaba 90 dakika oynamazsa parası kesilir diye bir madde mi var kontratında . Bizim yöneticiler çakallık yapacağım diye adamın psikolojisini mi altüst ettiler ? Nedir durum acep ?

BOL BOL FUTBOL: Çok oynadın Cana !

ama yaya tourede bir box to box hakan.:)

ama yaya tourede bir box to box hakan.:)

Yaya Toure'de box to box hatta bu sene M.City'de ofansif orta saha olarak oynuyor ama Barça'daki görevi şu anki Lorik Cana'ın göreviyle aynıydı Xavi ve İniesta'nın arkasında toparlayıcı olarak oynuyordu.

lorik-cana-top-model-ne-franc11.jpg

kimse bir ön liberoya top dağıtma aman etkili pas verme aman oyun kurma demez. Bunları yapabilen adam ön libero bile olsa gayet düzgün yapar. Rakip ceza alanında sıkça bulunmuyor , ataklarda geride duruyor gibi eleştirilere ön libero oynuyor verilen görev bu diyerek cevap verebilirsin. Savunma yönü kuvvetli bir oyuncu iyi pozisyon alıyor sert ve güçlü bu noktaları tamam ama yan pas yapması oyun kurmada kötü olması ve teknik kapasitesinin sınırlı olduğu da bir gerçek. Ön libero oynuyor sözü bunlara mazaret olamaz. İyi bir takımda faydalı ve etkili gözükebilecek bir oyuncu cana.Benzeri kolaylıkla bulunabilecek bir oyuncu özel bir oyuncu değil yani.Oyun stili tam fenerlik oyuncu bir sürü ofansif oyuncunun olduğu takımda sonuna kadar mücadele edecek birisi . Yanında teknik olarak ondan daha sınırlı mustafa sarp veya barış olunca normalden daha da kötü gözküyor. Oyun stili olarak poulsene çok benzetiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt