#19 Lorik Cana (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #19 Lorik Cana

Cana suanda en cok savasan ve savunmayi tek basina toparlayan kisi. Malesef defansif orta saha oyunculari hep arka planda kalirlar. Görevlerini ne kadar iyi yapsalarda hep arka planda kalirlar. Cana tüm mac boyunca kossun top kapsin iyi müdahaleler yapsin görünmez. Bir Kanat oyuncusu girsin biri calim atsin kücük bir hareket yapsin aaaaaaoooooww Manyak topcu.

Cana'dan gol pozisyonu üretecek paslar beklemeyin. Calim atmasini depar atmasini beklemeyin. Onu sadece defansif orta saha olarak izleyin öylede zaten.

Ridvan Dilmen'e göre adam gecemiyormus ve gol atamiyormus. Klasik Türk zihniyeti iste herseyi gol ve calimdan ibaret oldugunu saniyorlar. :o

her mac hagi adami defansa cekene kadar oyunu kontrol ediyoruz:)

cikinca yada defansa gecince bitiyoruz:)

bunu goremeyen insanlara ise soyleyecek laf yok

Cana düz, ağır ve kontrolsüz giren bir oyuncu. 4 milyon euro bonservis ve yıllık 2 milyon euro gömülecek bir adam değil. Satılabilirse hemen satılmalı. Ama kimse para verip almaz maalesef.

202.gif

Cana'yı beğenmeyenlere Mustafa Sarplar Servet Çetinler mustahak.

Adam geldiğinden beri kaç dakika oynadı, toplam kaç kart gördü bunu görebileceğimiz bir yer var mı? Herkesin diline dolanmış da, çok sert giriyor çok kart görüyor diye. Merak ettim.

Mukemmel oyuncu tabiki onundeki oyuncuya pas vermesi beklenmiyor, topu tek hamlede kontrol etmesi, ustune basmaması vs. işler için alınmadı. Barış ve arp'ın bir ust modeli diye alındı di mi ama uyumaya devam... Sadece ve sadece Sarp ve Barış'ın iyisi o kadar ötesi değil yahu.

Mukemmel oyuncu tabiki onundeki oyuncuya pas vermesi beklenmiyor, topu tek hamlede kontrol etmesi, ustune basmaması vs. işler için alınmadı. Barış ve arp'ın bir ust modeli diye alındı di mi ama uyumaya devam... Sadece ve sadece Sarp ve Barış'ın iyisi o kadar ötesi değil yahu.

Cana iyi olmak için topu alacak, rakip cezasina gidene kadar çalim atiyorum diye saçma sapan hareketler yapacak ve topu sol ayagina çekip sut atacak. Bize birkaç tane Baris lazim.

Cana gitmez yönetim beceriksizleri zorlamadıkça.Kariyerimdeki birinci hedef Galatasaray'da oynamaktı diyen bir adam.

Cana bize gelmeden önce Sunderland ve Marsilya geçmişi, orada takım kaptanlığı yapmamış olsaydı mesala Bank Asya'dan falan gelseydi insanların yorumu benzer kalır mıydı yoksa değişir miydi hiç emin değilim. Barış pas hatası yapar, Ayhan yapar küfürler ardı arkasına gelir o pozisyonlar üzerine konuşulur da konuşulur, Cana yapar, birşey olmaz. Bizim Barış biraz pozisyon çalışsın geçsin oraya fazla sırıtmaz fakat işte o bir hata yaparsa, mesala bir penaltıya yol açarsa, bir maçta 3-4 pas hatası yaparsa direk gönderilsin diye alkış tutulur.

Edit: Barış'ı da beğenmem o da iyi futbolcu değil ve dan-dun oynuyor ve gitmesinden yanayım. Fakat Cana değerlendirilirken geçmişi çok ön planda tutuluyor fakat anlatılan Cana ve benim izlediğim Cana çok farklı.

Ön libero falan da herkes biliyor az-çok iyi ön liberolar ne yapıyor ne ediyor diye. Halen de ısrarcıyım iki tane box to box gelmediği sürece Cana'nın yanına iyi bir orta saha kurgumuz olamayacaktır özellikle de topa sahip olma, oyunu tutma açısından. Cana+çift yönlü orta saha ve bir 10 numara ile kurulan orta saha biraz iyi olur fakat insanların düşündükleri gibi bence 3-4 level atlamaz orta saha.

Selen, Cana şuan neden hata yapıyor ben sana söyliyeyim. Takım çok geride kalıyor ileri gidemiyor uzun paslar ile oyunu dağıtmaya çalışıyor. Türkiyede uzun pas ile oyunu açabilen kaçtane oyuncu var desem en fazla 4-5 tane sayarsın tabiki Cana onlardan biri değil, kısa paslarda çıkmaya çalıştığında ayhan veya barış çok kopuk kalıyor şimdi Cana'yı neden tutuyoruz, söyliyeyim 1 önliberonun 3 maçta çaldığı top saysını 1 maçta çaldığı için, hırsı olduğu için, hiç durmadan çalıştığı için, takımı ateşlemeye çalıştığı için insanlar onu tutuyor. Cana tam bir defansif önlibero ondan daha fazlasını beklemek, Ufuk hızlı değil çalım atamaz demeye benzer diye düşünüyorum. Tabi senin görüşün farklıdır sanada katılıyorum ama şu gerçeği değiştirmez Barış, Ayhan, M.Sarp, Servet ve niceleri say say bitmez, bunlar 3 senedir yapıyorlar o hataları ondan huy çekiliyor. Ben buraya ilk yazdığımda bu oyunculardan cacığa anca hıyar olur diye, bana yürü git lan demişlerdi, şimdi herkes dediğime geliyor. :)

M.Topal, Valencia'ya gitiğinde ondan bir cacık olmaz dedim cezası bitti hala ilk 18 e giremiyor.

dipnot; Ben Cana'yı psikopat gibi topa girdiği için seviyom ve tutuyorum itiraf edeyim hoşuma gidiyo :D

Acik fikrim Cana avrupada kupa hedefleyen bir takimin orta sahasi olamaz.Ne paris zamani ne marsilya zamani bu kuluplerin parlak gunleri degildi ve bu hedefler icinde mucadele etmediler.Diger taraftan sampiyonluguda yok bugune kadar kendisinin,ben devre arasi olmasada ilerisi icin Hagi'nin kendisini takimda tutacagina ihtimal vermiyorum.

Acik fikrim Cana avrupada kupa hedefleyen bir takimin orta sahasi olamaz.Ne paris zamani ne marsilya zamani bu kuluplerin parlak gunleri degildi ve bu hedefler icinde mucadele etmediler.Diger taraftan sampiyonluguda yok bugune kadar kendisinin,ben devre arasi olmasada ilerisi icin Hagi'nin kendisini takimda tutacagina ihtimal vermiyorum.

Gökay sende öyle bir laf ettinki, okuyanda her oyuncumuzun dünya starı olduğunu düşünecek :D

@ Sinan, Cana iyi bir kesici zaten burada problem yok. Fakat bence inanılmaz bir planlama hatasının ürünüdür Cana. Planlama yapılamıyorsa isterse Essien gelsin. Eğer Essien bir kurgu içerisinde getirilmiyorsa ondan alınacak verim bile düşebilir. Orta saha çok kötü iken Cana gibi sadece kesicilik özelliği fazla gelişmiş onun dışında diğer özellikleri gelişmemiş bir ön libero getirildi. Örneğin Ernst getirilse idi eminimki orta sahamızda farklılık çok daha belirgin bir şekilde hissedilecekti tek transferle. Cana topu tutamıyor, topu saklayamıyor, topu oyun içerine çok iyi sokamıyor bu özellikleri kimileri için idare eder seviyededir fakat benim için değil. Dediğin sorunlar gerçek takım alan oyunu nedir bilmiyor oyunu daraltamıyor vs. vs. fakat Cana'da bunun bir sebebidir ve Ayhan Cana yüzünden çok geniş bir alanda oynamak zorunda kaldı birkaç maçta. 3. bir stopermiş gibi oynarsa Ayhan'ın ya da atıyorum gelen Selçuk'un üzerine çok fazla yük binecektir ve Selçuk bile çok geniş bir alanı tek başına kontrol edemeyecektir.

Artı bence Hagi'nin defansif oyununu ve 3 ön libero ile oynadığı hep göz önünde tutmalıyız. Cana geldi orta saha düzeldi cümlelerine inanmıyorum. Rijkaard' da oynattı Cana'yı kısa süreli de olsa fakat onun orta saha kurgusu ve oyunculara verdiği görevler oyuncular aynı bile olsa Hagi'den farklı olduğu için hiç orta sahamız o dönemde de Cana var diye level falan atlamadı.

Yapılan Misi ve Cana transferi bence çok uyumsuz artı dediğim gibi siz inanabilirsiniz fakat ben Cana+box to box+10 numara ile orta sahanın bundan biraz daha iyi olacağını fakat istenilen seviyeye geleceğine inanmıyorum.

Zaten oyuncu kayıyorsa yerde, bağırıyor ve isyan ediyorsa direk 10 puan üzerinden sırf bu özellikleri ile 5 puanı alır. Bunun üstüne yerlilere duyulan nefretten de bir 2 puan elde eder ve işte o hesaplamada bence verilen puan objektif olmaz :)

Gerçi herkes farklı düşünüyor hatta ben Cana'yı Rijkaard'ın tercih ettiğine listesinde ilk sıralarda geldiğine bile inanmıyorum. Kontejan falan deyip kandırmayalım kendimizi istese Cana'yı oynatırdı ki en öncelikli problem orta saha idi ve Rijkaard'ın bunları göremeyecek kadar futbol bilgisinin az olduğuna inanmıyorum.

Unutmadan ekleyim eğer varsa iki tane box to box Cana o zaman çok doğru bir tercihtir fakat ben şimdi doğru bir tercih olduğuna inanmıyorum Cana'nın. O yüzden umarım şu 10 numara falan sistemini bırakır ve iki tane box to box alırız.

Cana var diye level atlayamazsın, takıma level atlatacak kaç oyuncu var ? öyle her iyi oyuncu takıma level atlatamaz, level atlatacak oyuncunun fiyatı 7-8 olmaz 20-25'den başlar o adamıda kaç tane takım ister kim bilir, şuanki ortasaha okadar kötüki Modric'i koy bu adam topcu değil dersiniz, tabiki Cana'nın eksikleri var çok çok mükemmel bir oyuncu olmadığını herkes biliyor ama sen yanlış yorumluyorsun bence. Sen Cana geldi level atlicaz zannetmişsin, bu olmayıncada üzülmüşsün belli, sana canı gönülden katılıyorum fakat atladığın nokta şu hiç bir oyuncu tek başına takıma bir katkı sağlayamaz , Ernst'in Canadan çok çok farklı olduğunuda düşünmüyorum sonuçta Ne Ayhan Necip kadar iyi, Ne Barış Aurelio kadar iyi nede Mustafa Fink kadar kaliteli. Önlibero dediğin adam basit oynar Cana'da bunu gayet iyi yapıyor... Selen bilmem farkındamısın 4 yılda 8 antrenör etti. Yerli oyuncuların hiç biri şu takımda yedek bile olamaz "Arda falan hariç", bunlarıda işin içine kat şu takımda ileriye Drogba ve Torresi koy onlarda gol atmayı unuttur.

dipnot; ekliyeyim, oyun kurucusuz takım olmaz.

dipnot2; Önliberonun en öncelikli amacı topu çalıp hızlı bir şekilde takım arkadaşlarına veya oyun kurucuya ulaştırmasıdır defansta topmu saklanır ? Anadolu takımına saklarsın, Avrupadan bir takım gelince Bursaya döner halimiz.

dipnot3; Hagiye defansif oynatıyor diye kızmayın, hucüm futbolu kaliteli oyuncular ile oynanır 2 tane box to box "yani çift yönlü" ile oynanmaz. ha oynanır kanatlarından birinde lavezzi diğerinde eden hazard varsa forvettede iyi bir pivotun varsa oynarsın.

Yok Cana var diye level atlayacağımızı düşünmedim halen de düşünmüyorum. Fakat orta sahaya bir transfer yapıldıysa bu tercih daha doğru bir şekilde yapılabilirdi ve orta sahamız bundan daha iyi olurdu. Ya zaten Cana gönderilse de sorun düzelmezki gönderilsin de demiyorum. Artık bu oyuncularla özellikle yerlilerle bu şekilde bir futbol yönetimi ile hiçbir şey düzelmez. Cana işte uzamasın tartışma yeteri kadar tartıştım. :) Cana bence insanların abarttığı kadar bir oyuncu değil. İyi bir kesici fakat diğer özellikleri çok iyi değil. Alınsın işte önüne iki tane box to box, sizin kafanızda rahat olsun benim de. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt