#19 Lorik Cana (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #19 Lorik Cana

adamin ikinci mevkiisi stoper:)

oyun kurama adam geceme asist yapama gol atama:)

Yahu kurban olurum abi, o kadar da uğraşmışsın araştırmışsın okusunlar diye.''Ne gerek var be adam?'' dye sormazlar mı sana?Kime ne anlatmaya çalışıyorsun ki?Sen Cana'yı biliyor musun, Semih biliyor mu Cenk biliyor mu ben biliyor muyum? Bitmiştir, iki gerinin sözleriyle Cana'nın yeri sallanmaz Galatasaray Taraftarının gönlünde.

Yahu kurban olurum abi, o kadar da uğraşmışsın araştırmışsın okusunlar diye.''Ne gerek var be adam?'' dye sormazlar mı sana?Kime ne anlatmaya çalışıyorsun ki?Sen Cana'yı biliyor musun, Semih biliyor mu Cenk biliyor mu ben biliyor muyum? Bitmiştir, iki gerinin sözleriyle Cana'nın yeri sallanmaz Galatasaray Taraftarının gönlünde.

;Ayrıca ikide bir cevap vererek bu adamlara prim vermeyelim.Aşka gelip sallıyorlar daha çok.

Katılıyorum. Lorik Cana'dan cacık olmaz. Futbolcu topu ayağına alınca kendini belli eder. Yetenek fakiri bence.Sunderland kim yaa? Marsilya taraftarı çok seviyomuş, savaşçıymış,kaptan yapmışlar, sonuç? Katkısı var mı? Olmadık pozisyonda penaltı yaptır,olmadık pozisyonda kart gör, pas hatası yap,oyun kurama,adam geçeme ,asist yapama,gol atama, ama yabancı kontenjanını doldur. Anadolu'da bir sürü gencecik çocuk var 2 milyon euro alsa Cana 'dan 2 kat daha fazla koşacak ve mücadele edecek.

Ya rahatsızsın ya futboldan anlamıyorsun yada fblisin..

Katılıyorum. Lorik Cana'dan cacık olmaz. Futbolcu topu ayağına alınca kendini belli eder. Yetenek fakiri bence.Sunderland kim yaa? Marsilya taraftarı çok seviyomuş, savaşçıymış,kaptan yapmışlar, sonuç? Katkısı var mı? Olmadık pozisyonda penaltı yaptır,olmadık pozisyonda kart gör, pas hatası yap,oyun kurama,adam geçeme ,asist yapama,gol atama, ama yabancı kontenjanını doldur. Anadolu'da bir sürü gencecik çocuk var 2 milyon euro alsa Cana 'dan 2 kat daha fazla koşacak ve mücadele edecek.

adam hakli beyler dagilin :D :P

Loric Cana orta sahamızın başına gelen en iyi şeydir.

Lorik Cana taraftar profili arasında turnusol kağıdı gibi.Futboldan anlayanlarla anlamayanları yada skor taraftarlarıyla gerçek-detaycı taraftarları ayırt etmeye yarıyor.

Futbolundan bende daha nasibimi alamadım. Ama adamda öyle bir karakter, öyle bir durus var ki futbolunu benim icin 2. plana atıyor.

Lorik Cana taraftar profili arasında turnusol kağıdı gibi.Futboldan anlayanlarla anlamayanları yada skor taraftarlarıyla gerçek-detaycı taraftarları ayırt etmeye yarıyor.

aşırı kıral söyledin.Stadda cana'yı canlı izleyen daha iyi anlar.Bence ilerde cana'yı sevmeyenler de susar.Onun olmadığı zaman nası bocalıyo orta saha görürler.

Serdar Burak...Forumun seçkin müdavimlerinden biri olduğun konusundaki fikrimi daha önce de bir vesileyle ifade etmiştim ki değişmedi bu,bilmeni isterim...Cana nın transferini öğrendiğimde sevinçten yumruklarımı sıkıp havaya sıçramış bir taraftar olarak dile getirdim,fizik kondüsyon ve tempo konusundaki hayal kırıklığımı...Steve Bruce taraftar tepkisi karşısında politik mesajlar vermiştir,''kendisi istedi gitmeyi vs'' diyerek;bir yandan da ''EPL temposu Canayı fiziksel olarak zorladı vs'' şeklindeki görüşleri de sabittir bunun yanında...Bruce un şunu ya da bunu demiş olması da çok önemli değil benim için...Peki ''Cana müthiş tempolu,hamle üstünlüğü ile rakipleri yıldıran şahane bir performans gösterdi'' diyebiliyor musun ilk yarı itibariyle de bu denli savunma moduna giriyorsun?...Dikkat edersen hücum aksiyonlarına katkısından filan hiç bahsetmedim,gelişine sevinirkende kendisinden öyle beklentilerim yoktu zira...

Kaptan sen nerelerdesin yavv? :tiphat::tiphat::tiphat:

Serdar Burak...Forumun seçkin müdavimlerinden biri olduğun konusundaki fikrimi daha önce de bir vesileyle ifade etmiştim ki değişmedi bu,bilmeni isterim...Cana nın transferini öğrendiğimde sevinçten yumruklarımı sıkıp havaya sıçramış bir taraftar olarak dile getirdim,fizik kondüsyon ve tempo konusundaki hayal kırıklığımı...Steve Bruce taraftar tepkisi karşısında politik mesajlar vermiştir,''kendisi istedi gitmeyi vs'' diyerek;bir yandan da ''EPL temposu Canayı fiziksel olarak zorladı vs'' şeklindeki görüşleri de sabittir bunun yanında...Bruce un şunu ya da bunu demiş olması da çok önemli değil benim için...Peki ''Cana müthiş tempolu,hamle üstünlüğü ile rakipleri yıldıran şahane bir performans gösterdi'' diyebiliyor musun ilk yarı itibariyle de bu denli savunma moduna giriyorsun?...Dikkat edersen hücum aksiyonlarına katkısından filan hiç bahsetmedim,gelişine sevinirkende kendisinden öyle beklentilerim yoktu zira...

Burak Canaslan

Cana dunyanin en iy on liberosu degil elbet, bizim takim icin bicilmis kaftanmidir onuda bilemiyorum.

Neden bazi arkadaslar sahiplenmedi onu biliyorum ama cunku adam soyle 5 mac ilk 11 de onlibero oynamadi

nedenleri

1- Fr zamani kondisyon sorunu

2- defans sorunu sebebiyle defansa gecisi (bence gerek yok mesela al paftan birini oraya cana gene on libero oynasin cok zordaysan)

3- kirmizi kart cezasi

Biz 30 alti IQ su ile on liberoluk yapan topala alismisiz Cana tabi oyle bacaklarini acmiyor kafa topuna cikip yerlerde surunmuyor falan

ama

1- rakip defanstan donen her topta aksiyon icinde, ya faul yapar ya topu taca atar yada alir yanindakine verir

2- oyunu yavaslattigi hic bir daim gorulmemistir, bu nedenle yaptigi pas hatalari gozunuze batar

3- bu adam on liberoyken bir insan bana bir pozisyon gostersinki rakip orta yuvarlaktan yardirarak kalemize gelsin. yok oyle bir aksiyon, bu tesaduf derseniz zaten zorlamayalim:)

4- Adam bence mukemmel bir on libero:) mac basina 5 -6 top calma ile oynuyor topal zamaninin bilmem hatirlarmisiniz adamin top calmadigi maclar var on libero olarak

5- cana spesifik olarak bir macta kenara cekilince yada defansa cekilince takimin nasil eski kanser moduna girdigini gorememek icin cok on yargili olmak lazim

benim tezlerim bunlar

ha bir de su var

Arsene Wenger bos adam degil:)

Ayrıca biz Cana'yı hep düşmüş bir takım içerisinde izledik. Belli ki ikinci devre Galatasaray'da bir kıpırdanma olucak. Kendisi Ronaldo, Keita, Messi gibi bireysel bir yetenek olmayıp, iyi futbolcu olmasını sağlayan özellikler takım oyununa katkısından kaynaklanır.

Yanında futboldan anlayan adamlar oynadığında ki bunlar Arda, Kazım, Culio muhtemelen orta sahaya yapılacak yeni transfer, takıma dönecek Baros; o zaman görücez gerçek Cana'nın nasıl bir oyuncu olduğunu.

Cana pas hatası yapıyor mu? Bazen evet ama ilk devre attığımız az sayıda gole bakarsan çoğu atak Cana'dan başlamıştır. Çünkü topu dikine oynamaya çalışıyor. Üstelik de Barıs ve Mustafa Sarp gibi top almayı bilmeyen adamlarla birlikte. Şekerspor maçında gördük ki sürekli top almaya çalışan bir Culio, formsuz da olsa hırslı bir Arda, en azından futbolu bilen bir Kazım, takıma katıldığında sürekli sağa sola deplase olan bir Baros top ayağındayken bundan böyle Cana'ya pas atmak için sürekli bir alternatif olacaktır.

Onun dışında bir ön liberonun en önemli özelliği nedir? Herkes farklı bir şey söyleyebilir ama benim gözümde pozisyon almadır. Nitekim Pirlo gibi bir oyuncu bu konudaki becerisi sayesinde defansif anlamda da mükemmel bir ön libero haline dönüşmüştür. Maçları dikkatli izlemek lazım. Ben yalan söylemiyim Cana'nın adını ilk kez transferiyle birlikte öğrendim. O gün bu gündür de izlediğim her maçta kendisine dikkat ettim. Adam durduğu yerle orta sahaya derinlik ve bir kademe kazandırıyor. Çoğu atak onda veya onun sayesinde sonlanıyor. Kıymetini bilmek lazım böyle oyuncuların. Çünkü yıldızlarımızı oynatacak adamlar bunlar. Futbolda maç artık böyle oyuncular sayesinde rakip yarı sahaya yıkılıyor.

Cana; bir Mathias Sammer, Effenberg yada Lothar Matheus değil. Yani ön libero olarak oyun kurucu görevini üstlenemez, takımı geriden yönetemez. Ama çok önemli bir nüans farkı var ki bu adam çarkları mükemmel işleyen bir takımın ön liberosu olacak özellik ve kapasiteye sahiptir. Kanımca ligimiz seviyesinde de çarkları işleyen her takım da mükemmel takım sıfatını alabilir.

Cana hayatinda sampiyonluk gormedi bir,oynadigi donemlerde ne marsilyanin ne psg'nin basa guresecek eski sasali gunleri vardi buda iki,kendisi bu teknik kapasite,yavaslik,kontrolsuz girislerle ,Galatasarayi yuksek hedeflere tasiyacak orta saha oyuncusu olamaz buda uc.(Baristi,mustafa sarpti demeyin onlarinda bileti kesilecek fazla surmez)

Birde ongorude bulunayim yuksek musadenizle ,sakat cezali gibi mecbur durumlar olmadikca Hagi kendisini orta sahada oynatmaz,yabanci kontenjanina takilmaz ise belki stoperde sans bulabilir .Onun disindada sene sonundada yollar ayrilir ,duygusal olmaya hic gerek yok.

Şampiyonluk gördü demedim zaten fransa şampiyonu marsilyada önliberotdu dedim..Ayrıca şaşalı gününde olsun olmasın marsilyayı bilen bilir kalitesiz hiçbir oyuncu kolay kolay 4 senede 122 maç oynayamaz..Cana yı beğenmeyebilirsin görüşündür;Bize gelmiş en kaliteli en kariyerli ön liberodur...

Burak Canaslan

Cana dunyanin en iy on liberosu degil elbet, bizim takim icin bicilmis kaftanmidir onuda bilemiyorum.

Neden bazi arkadaslar sahiplenmedi onu biliyorum ama cunku adam soyle 5 mac ilk 11 de onlibero oynamadi

nedenleri

1- Fr zamani kondisyon sorunu

2- defans sorunu sebebiyle defansa gecisi (bence gerek yok mesela al paftan birini oraya cana gene on libero oynasin cok zordaysan)

3- kirmizi kart cezasi

Biz 30 alti IQ su ile on liberoluk yapan topala alismisiz Cana tabi oyle bacaklarini acmiyor kafa topuna cikip yerlerde surunmuyor falan

ama

1- rakip defanstan donen her topta aksiyon icinde, ya faul yapar ya topu taca atar yada alir yanindakine verir

2- oyunu yavaslattigi hic bir daim gorulmemistir, bu nedenle yaptigi pas hatalari gozunuze batar

3- bu adam on liberoyken bir insan bana bir pozisyon gostersinki rakip orta yuvarlaktan yardirarak kalemize gelsin. yok oyle bir aksiyon, bu tesaduf derseniz zaten zorlamayalim:)

4- Adam bence mukemmel bir on libero:) mac basina 5 -6 top calma ile oynuyor topal zamaninin bilmem hatirlarmisiniz adamin top calmadigi maclar var on libero olarak

5- cana spesifik olarak bir macta kenara cekilince yada defansa cekilince takimin nasil eski kanser moduna girdigini gorememek icin cok on yargili olmak lazim

benim tezlerim bunlar

ha bir de su var

Arsene Wenger bos adam degil:)

Sivasspor 2 - 1 Galatasaray [Cihan Yılmaz] [HQ] | Facebook Video indir | Video izle | Video Paylaş | Dinle

Bulent Korkmaz'in Arnavut versiyonu.

Ikinci yaridan itibaren stoperin vazgecilmez ismi olacak.

Hagi cogu macta stoper denedi onu ve bence gercek mevkiside orasi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt