#19 Lorik Cana (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #19 Lorik Cana

Dünyanın bildiği önliberoyu stoperde oynatıp dünyanın bildiği stopei önliberoda oynatmak dünyanın bilemeyeceği bir iş...TEbrikler Hagi...

Kendi mevkisinde oynatılmadığı bir maçta kötü oynadı ve gereksiz yabancı kontenjanını dolduruyor oldu. En nefret ettiğim laflardan biridir ama size BAM müstahak hakkaten.

Kendi mevkisinde oynatılmadığı bir maçta kötü oynadı ve gereksiz yabancı kontenjanını dolduruyor oldu. En nefret ettiğim laflardan biridir ama size BAM müstahak hakkaten.

Bu adamin mevkisi stoperden baska birsey olamaz, bu yüzden zaten stoperde oynatiliyor, olmazsa "eyvallah" deriz, olmayacak gibide duruyor ayrica.

Öylesine oynatilmadi ki stoperde, Neilde dönmüsken.

Daha önce Rijkaardta oynatmiyordu adami ayrica, hatirlatayim.

Bu adam Marsilya'da yıllarca orta sahanın yükünü çekti keza Sunderland'de de özellikle ilk yarı oldukça iyiydi. Orta sahada oynadığı maçlarda takımın orta sahadaki direnci ciddi anlamda değişiyor defansif anlamda. Ne defans ne ofans yapmasını bilmeyen adamlar var bu takımda onlar oynayabiliyorda Cana mı oynayamayacak yapma Allah aşkına.

Neill'ı ön liberoda oynatmak zaten başlı başına bir hata. Neill'in eski temposu yok bu çok açık sırf ayağı düzgün diye oynatıyorsa ayağı düzgün olmayan Barış'ı Sarp'ı niye oynatıyor Hagi. Cana şu kadroda orta sahanın değişmezi olacak adamdır. Hakan Balta'yı, Neill'ı ön liberoda oynatan Hagi'nin kararlarına bakarak Cana şunu yapamaz bunu yapamaz demem ben.

Ek olarak, "Bu adamın mevkisi stoperden başka bir şey olamaz" lafını neye dayanarak söylüyorsun cidden çok merak ediyorum. Barış'ın, Sarp'ın, Ayhan'ın oynadığı orta sahada Cana oynayamaz yani öyle mi ?

Orta saha direncini, orta sahanın kalitesini artırdığına tek bir örnek vereyim. Beşiktaş maçı. Cana mevkisinden alınana kadar, Beşiktaş orta alanda çökmüştü, biz baskı kuruyorduk. Ama mevki değişti, Beşiktaş bastırdı 2. golü de attı. Hatta birde ofsayttan mı ne attılar. Cana orta alanı iyi tutan bir oyuncu ama görseli ve artis hareketleri, olmadığı için çoğunuza kötü geliyor.

Sadece Haginin kararina dayanarak konusmyor kimse.

Rijkaard ve Neeskens de oynatmadi bu adami.

Cananin yerine Neili orta sahaya koymayi gerek duyuyorsa Hagi, Cananin yerine orta sahada sarpi tercih ediyorsa Rijkaard/Neeskens dur diyip düsünmek lazim, sonra "neden acaba" diye kendi kendine sorup, Cananin oynadigi maclarda ne yaptigini dikkat etmek lazim, gerci o kadarda konsantrasyona gerek yok, objektif bir sekilde maci seyreden biri hemen dikkat eder, adamin orta sahada yetersiz kaldigini.

Mehmet Aurelio gelseydi, 'ovvvvvv harika' gibi kelimeler kullanılacaktı. Ama aralarında hiç bir fark olmadığı gibi, Cana'nın fiziksel olarak da üstünlüğü söz konusu. Ama takım çok kötü olduğu için, hem Cana hemde diğer kaliteli oyuncular çok kötü görünüyor. Cana bugün neden kötü oynadı? Hakan Balta kendi mevkisinin işini yapmadı, Servet oraya koşturdu, Cana Servet'in yerine, Sabri'de Cana'nın yerine. Hakan sistemi alt üst etti ve neticesinde 4-5 oyuncununda kötü oynamasına direk katkı da bulundu. Sarp ve Aydın'ı zaten saymıyorum.

Yanılıyorsun, aralarında çok fark var.

Sadece Haginin kararina dayanarak konusmyor kimse.

Rijkaard ve Neeskens de oynatmadi bu adami.

Cananin yerine Neili orta sahaya koymayi gerek duyuyorsa Hagi, Cananin yerine orta sahada sarpi tercih ediyorsa Rijkaard/Neeskens dur diyip düsünmek lazim, sonra "neden acaba" diye kendi kendine sorup, Cananin oynadigi maclarda ne yaptigini dikkat etmek lazim, gerci o kadarda konsantrasyona gerek yok, objektif bir sekilde maci seyreden biri hemen dikkat eder, adamin orta sahada yetersiz kaldigini.

rijkaard ile neeskensin yaptiklari dogru olsa takimin basinda olurlardi!

Cana tek hamlelik bir oyuncu eğer ilk hamleyi yaptığı anda topu çalamassa, karşısında hızlı ve çabuk bir futbolcu varsa, %90 ihtimalle geçmek çok kolay olucaktır. O yüzden ben ön libero olarak oynatılması kanaatindeyim. Çünkü eğer hata yaparsa arkasında bir defans oyuncusu olur en azından.

Yanılıyorsun, aralarında çok fark var.

Ofansif olarak fln biraz daha etkilidir ona birşey demem. Ben direk defansif olarak düşündüm, yazmadım hata bende. Kademe bilgisi olsun, sert mücadele olsun aynılar. Aurelio'nun ofansı fazla ve kaliteli sadece. Gider uzaktan şut atar, gol olur. Geriden aldığı topu, ileri taşıyıp arada oyun kurar fln bunlara katılırım. Ama bence defansif açıdan Cana bizim lig için iyi bir adam. Ama Aurelio ile La Liga için kıyaslamam. Cana İspanya'da yapamaz mesela.

Evet bugün kötüydü Cana. Tekniginin olmadigini hep biliyorduk zaten. Problem o degil. Genelinde faydali buluyorum ama bugün cok kötüydü

ben cana ve servete suc bulmuyorum bir orta saha nekadar kötüyse defansida okadar kötü olur!

su orta sahayi bir türlü toparlayamadik!

valla bence galatasaray gibi bi takımda oynayacak oyuncu degil sıradan cok bir artısı olan degil sadece takımımız şuan berabt oldugu için oda arada sıyrılıyor

Cana ile Neill maç içinde yer değişmeliydi 3.golü yedirmezdi Neill.

Cana ile Neill maç içinde yer değişmeliydi 3.golü yedirmezdi Neill.

hagi bu kararında hem haklı hem haksız, haklı oldugu şey cana bir orta saha oyuncusu olarak barışdan bile kazma kalıyor dolayısı ile onun mücadelesinden dolayı onu defansa neillin iyi top yapmasından dolayı onuda orta sahaya kaydırdı ama aynı hagiye ey hagi,ey yönetim sizin hala bu takımın orta sahasındaki kara delikden haberiniz yokmuyduyda devre arası orayı doldurmadınız diye yüzüne yüzüne carparak soru sormak lazım...

Cana orta sahada Sarp'tan farksız olur. Cana'dan asıl optimal faydalanabileceğimiz yer stoperliktir! Adam boşuna Arnavutluk milli takımında 40 maç stoper olarak oynamamış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt