#19 Lorik Cana (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #19 Lorik Cana

Su an 4 buyuklerdeki herkesin pas ortalamasi Cana'nin ustunde. Selcuk Sahin bile Cana'dan daha fazla top calmis ki defansif acidan birsey demiyorum. Fakat siz cok abartiyorsunuz Cana'yi ve pas istatistigi %73. En køtusu 4 buyuklerdeki.

Cana'nın sadece ön libero oynadığı maçlarda ki istatistiklerine bakarsak en çok top çalan ön libero olması gerekir,yanıldığımı sanmıyorum.Sen genel bi istatistikten bahsediyosun galiba da kaç maçtır stoperde zaten.

Cana'nın sadece ön libero oynadığı maçlarda ki istatistiklerine bakarsak en çok top çalan ön libero olması gerekir,yanıldığımı sanmıyorum.Sen genel bi istatistikten bahsediyosun galiba da kaç maçtır stoperde zaten.

En cok top calan ikinci kisi birinci sirada Selcuk Sahin var. Ki Cana defansif anlamda iyi diyorum burada hic sorun yok. Ekstra cok ilginc bilgilerde var bu Marsilya konusunda fakat neyse bosverelim.

bosverin canayi baros pino culio falan birbirine girmis

bu is burada biter

Bir tespitte bulunacağım,müsaadenizle...

Topiclerde baskın bir çoğunluğu teşkil eden üye grubunun genel bir tavrı dikkatimi çekiyor;

Meira,Rijkaard,Leo,Elano,Kewell,Baros,Neill,Gio,Cana,Misimoviç gibi üst düzey kariyer sahibi,ya da top class takımlarda,liglerde bulunmuş adamlar sözkonusu olduğunda haddinden ve gereğinden çok fazla korumacı bir tavır içine giriliyor;Haşmetin tabiriyle ''Buraya dikkat'':Belli üyeler bunların hemen hepsinin yılmaz savunucusu durumunda...

Nedenini hiç düşünmedin sanırım.Cevabı çok basit.Bu adamların hepsi istisnasız bize gelmeden önce çok iyi oynayan,oynadıkları takımların değişilmezi olan harika oyunculardı.İstisnasiz hepsi.Ama nedense buraya geldikten sonra hepsinin performansı düştü,kötü oynadı çoğu da kaçarak ayrıldı veya yollandı.Şimdi biraz mantık...Acaba nedeni ne olabilir?Tek sebebi var o da yerli futbolcuların kalitesizliği ayrıca bununla yetinmeyip yeri geldiğinde yaptıkları karaktersizlikler.Bunu anlamak için yukarıdaki yazdıklarımı bilmek yeterli.Haddinden fazla koruyacağım çünkü Meira satılmasaydı belki UEFA kupası'nı alacaktık tekrar,tamam kötü oynadı ama neden bunun sebebi kazma partneri olmasın?Stuttgart'ta senelerce takip ettiğim o müthiş stopere ne olmuş olabilir başka?Elano'ya geleyim.Bu adam ilk geldiğinde kıçını yırtıyordu kendisini göstermek için.Garibim bütün maç eli kolu havadaydı.Sonra ön libero oynatıldı yokluktan.Yanında 2'ye 1 yapmaya çalışacağı yetenekte bir ortasaha oyuncusu bile yoktu.Sonra adam da umursamadı tabi klübü haklı olarak.Kewell,Baros,Neill'e hiç girmiyorum bu adamları savunmayan çay koysun ne diyeyim?Gio çok yetenekli bir futbolcuydu onu savunmayayım da Aydın'ı mı savunayım?İyi futbol izlemek istiyorum ben.Misimovic ise ne hikmettir ki gelmeden hemen önce tek devrede Bayern'i perişan ediyor ama bizde sol açık oynatılıyor sonra keyfi kadrodışı.

Hepsini gözden geçirin.Suç kimde?Senin yerlilerin gelenleri bozuyor işte yahu ne diretiyorsun görmemek için?Yerlilerle yükselen Hagi,Popescu,Jardel gibi futbolcular vardı geçmişimizde.Yerliler o kadar kaliteliydi ki onlarla beraber yükseldiler.Şimdi gelenleri de kendilerine benzetiyor yerliler.Arada maç satanlar bilerek gol yedirenler filan da var.Hocasına dayılık yapanlar,sistem öğretmeye kalkıp gelecek biçenler.

Ben kimi savunayım şimdi?

Ne iki saat yoruyosun olm kendini bırak lan:o

Stoperler de çok top çalar. Servet geçen sene bizde en çok çalandı mesela.

Cana'yı beğeniyorum hem stoperde hem de ön liberoda, saldırmayın hemen:) Sadece bu bilgiyi aktardım.

Cana'nın top tekniği ne çok iyi ne çok kötü. Galatasaray için bence uygun seviyede. Popescu da topu oyuna sokayım derken çok gol yedirdi Galatasaray'a ama Galatasaray o zaman takımdı. Popescu'nun hataları pek ön plana çıkmazdı. Çünkü takım maçı çevirirdi. Bir komutanı, bir kaptanı vardı. Cana bu açıdan tarihin en kötü Galatasaray'ında oynadığı için şansız olmalı.

Beyler Onur ki Elano çok rezil bir topçu demiş bir adam. Gidip onla Cana'yı tartışmayın. Hatta Lincoln Brezilya ligindeki ilk maçında gol atınca ''işte reis'' yorumları yapıp, Elano gol atınca ''orda babamda gol atar'' diye dönebilitesi bile vardır. Boşverin Cana'yı, anlamazlar, anlamak istemezler.

Yahu Barışta top çalıyor Canadanda daha fazla mücadele ediyor, ama adamı niye istemiyoruz kazandıkalrını berbat ediyor veya yana oynuyor diye.Cananın ne farkı var bundan?Hatta Cana daha kritik hatalar yaptı Barıştan.

Beyler Onur ki Elano çok rezil bir topçu demiş bir adam. Gidip onla Cana'yı tartışmayın. Hatta Lincoln Brezilya ligindeki ilk maçında gol atınca ''işte reis'' yorumları yapıp, Elano gol atınca ''orda babamda gol atar'' diye dönebilitesi bile vardır. Boşverin Cana'yı, anlamazlar, anlamak istemezler.

Önyargılı adamlarla uğraşmaya değmez.

Onur, bilinçli mücadele etmek ile bilinçsiz şekilde dalmanın farkını kavradığın zaman Cana mı Barış mı tartışmasını yaparız.

Yahu Barışta top çalıyor Canadanda daha fazla mücadele ediyor, ama adamı niye istemiyoruz kazandıkalrını berbat ediyor veya yana oynuyor diye.Cananın ne farkı var bundan?Hatta Cana daha kritik hatalar yaptı Barıştan.

Tamam, Cana'nın ön libero performansını beğenmem, ama Barış'la da aynı kefeye koymak haksızlık olur. Hayri'nin bir lafı vardı Barış'la ilgili, '' rakibe halı sahada basar gibi basıyor '' diye. Cana rakibe nasıl basıcağı bilen bir futbolcu, Barış gibi dengesiz değil. Ha bu arada Cana'nın stoper performansını gayet iyi buluyorum.

Onur, bilinçli mücadele etmek ile bilinçsiz şekilde dalmanın farkını kavradığın zaman Cana mı Barış mı tartışmasını yaparız.

Bırak şimdi bilinci sonuca bak, çıkar istatistikleri Cana kadar top çalmıştır Barış, heleki şampiyon olduğumuz zaman en çok çalan isim diye hatırlıyorum.Bu adamın eleştirilmesinin sebebi oyun zekası topu kullanamaması değil mi?Bu adama bu kadar b.k atıyorsunuz bu özellikleri Barıştan fazla üstün olamayan adamı savunuyosunuz.Bilinçli dalan adam daha çok faul ve sarı görüyor ayrıca?

Bırak şimdi bilinci sonuca bak, çıkar istatistikleri Cana kadar top çalmıştır Barış, heleki şampiyon olduğumuz zaman en çok çalan isim diye hatırlıyorum.Bu adamın eleştirilmesinin sebebi oyun zekası topu kullanamaması değil mi?Bu adama bu kadar b.k atıyorsunuz bu özellikleri Barıştan fazla üstün olamayan adamı savunuyosunuz.Bilinçli dalan adam daha çok faul ve sarı görüyor ayrıca?

Öff lan b.kunu çıkardın sende.Sarp'la Elano'yu da bir tutmuştun abartma olm,tahrik ediyosun milleti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt