#19 Lorik Cana

Cevap: #19 Lorik Cana

ne anlatiyorsun anlamiyorumki

neyle neyi karsilastiriyorsun arkadasim

matematik istatistik okudunmu?

o benden ogrendigin sitede tum sezonu karsilastirip oynadigi dakikalara bol baak karsina ne cikiyor

abakus verimmi?

Ben çoğu maça baktım Selçuk daha üstün bölsende Selçuk çıkar nitekim.Bence rezil bir durum adamların 3. ön libeosu senin en iyi ön liberon diye geçindiğin adamı katlıyor, tartışılması gereken olay bu.

selçuk şahinle canayı kıyaslayanın futbol bilgisinden şüphe ederim

pardon etmem, kesinlikle sıfırdır

Oa'nın hayatı burada b.k atmakla geçiyor,Yaşama amacı bu topic.Dont feed the troll beyler.

Tamam Onurcan Selçuk iyi Cana'dan, yeterki bu başlıkta uçma, bunu da derim senin için, rahat ol, gölge etme başka ihsan istemez.

Baktigimiz zaman -biraz Sinan Engin gibi oldu- Fenerbahçe maçlarinin 10'da 9'unda ön libero kim olursa olsun orta sahada Emre görev almis. Yani ne olursa olsun adamlar ön libero-Emre tandemini olusturmuslar. Haliyle oyunu yönlendiren, ileri tasiyan ve üstelik defansta da etkili olan isim Emre. Yani Selçuk olsun, Cristian olsun, ön liberonun iyi gözükmesinin sebebi direkt olarak Emre'dir. Cünkü ön liberonun görevi çogu zaman kesiciliktir ve topu en yakininda olan adam vermektir -dolayisiyla Emre'ye.

Bizde de önemli olan Cana-çift yönlü orta saha ikilisini olusturmakti. Fakat bakiyorsunuz, Cana'nin yaninda oynayan isimler Sarp Ayhan Baris ve kaliteli demeye bin sahit gereken Culio. Halbuki devre arasinda kaliteli bir çift yönlü oyuncu alinsaydi Cana'nin performansi %100 oranda artardi.

Bu arada Selçuk Sahin'i ben de begenirim, o ayri konu.

Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee istatistik (:

Bu hesaplamalari biraz daha gelistireyim. Size istatistikleri yazayim.

Cana her 28 dakikada 1 ve Selcuk her 21 dakikada 1 top caliyor.

Cana her 2.8 saniyede bir pas yaparken Selcuk her 2.1 saniyede pas yapiyor. Fakat bu verilerin ustune eklemek gerek.

Fenerbahce mac basi 631 pas yapiyor ve Selcuk da mac basi 42 pas yapiyor. Galatasaray mac basi 432 pas yapiyor ve Cana da mac basi 32 pas yapiyor. Burdan istatistigi soyle yaparsak Selcuk takimin pas trafiginin %6'sini gerceklestirirken Cana %7'sini gerceklestiriyor.

Fenerbahce mac basi 27 top calarken Galatasaray mac basi 19 top caliyor. Selcuk takimin top calmasinin %15'ini gerceklestiriyor Cana ise takimin top calmasinin %16.8'ini gerceklestiriyor.

Edit: Saniye nedir ya onlar dakika olacakti.

Edit: Biraz zaman ayrilirsa orta saha oyuncularinin top calma ve pas yapma oranlari ile orta saha yukunu ne kadar cektikleri bile hesaplanabilir fakat biraz zor olur o. Tek tek maca giren cikan oyunculari hangi macta hangi orta sahalarin oynadigini falan hesaplamak gerekir ki cok uzun surer.

Ayhan takimin top calmasinin %13'unu yapiyor ve Mustafa ise %12'sini yapiyor. Culio ile ilgili veri yok.

1 gr bile ümit vermedi futbolu.körü körüne koruyanlara şaşırıyorum ama bir sene daha şansı nedense hakettiğini düşünüyorum.

Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee istatistik (:

Bu hesaplamalari biraz daha gelistireyim. Size istatistikleri yazayim.

Cana her 28 dakikada 1 ve Selcuk her 21 dakikada 1 top caliyor.

Cana her 2.8 saniyede bir pas yaparken Selcuk her 2.1 saniyede pas yapiyor. Fakat bu verilerin ustune eklemek gerek.

Fenerbahce mac basi 631 pas yapiyor ve Selcuk da mac basi 42 pas yapiyor. Galatasaray mac basi 432 pas yapiyor ve Cana da mac basi 32 pas yapiyor. Burdan istatistigi soyle yaparsak Selcuk takimin pas trafiginin %6'sini gerceklestirirken Cana %7'sini gerceklestiriyor.

Fenerbahce mac basi 27 top calarken Galatasaray mac basi 19 top caliyor. Selcuk takimin top calmasinin %15'ini gerceklestiriyor Cana ise takimin top calmasinin %16.8'ini gerceklestiriyor.

Edit: Saniye nedir ya onlar dakika olacakti.

Onur'dan cevap bekliyoruz.

Onur'dan cevap bekliyoruz.

Selçuk öndeymiş işte yok takıma oranı bilmem ne kıvırmaya gerek yok.Bireysel bazda üstün dedim üstün mü o kadar konu kapanmıştır benim için.Ayrıca Selçukun 90 dakika oynadığı maç sayısı Canadan çok daha az bu nedenle zaten takımla kıyaslanamaz.Bir de o pas yapmanın isabetli kısmını yapsaymış keşke Selen hanım :o

Bir de kıyasladığınız adam da Selçuk, Fenerbahçenin 3. ön liberosu onu da göz önüne alın.Cana da Fenerde 4. olurdu sanırım.Cananın fark atması lazım Selçuka, bırakın farkı geçemiyor bile.

Şu Cana muhabbetinden de sıkıldım uzatmayın cevap vermemeye çalışacağım.

taaam kardaş selçuk şahin ile mutluluklar sana.

Selcukun degil Selcuk'un, Canadan degil Cana'dan, Selen hanim yazmissiniz oradaki hanim sozcugu unvan belirtir Ayse Teyze gibi onun icin H buyuk olacak. Turkce dersi vermeye mi geldin bir seyler tartismaya mi? Sana 10 numara cevap vermisler ve sen adeta kivirmissin. Ben hala anlayamiyorum Selcuk'u neden Lazio istemiyor, onun icin yirtinmiyor? Adam Turkiye'nin en iyi on liberosuymus megerse. Selcuk Arnavut olsa ayni buradaki gibi aday kadroya alinmaz, Cana Turk olsa her mac banko oynar. Selcuk bizim hali saha kadrosuna kaptanlik yapamaz, Cana kalkar Marsilya'nin kaptani olur. Cana tekmeye ucan kafayla cikar, Selcuk okuz trene bakar gibi bakar. Hani sen diyorsun ya istatistiklerde Selcuk Cana'yi katliyor diye, katlamadigini aciklamislar ama ben farkli bir sekilde vereyim cevabi. "İstatistik mini etek gibidir, cok sey gosterir ama asil gorunmesi gerekeni gostermez." Alex Ferguson

Sen simdi Alex Ferguson'la Aykut Kocaman'i da istatistikle kiyaslarsin %90, beklerim vallahi. Ama baktiginda Aykut Ferguson'u katlar he, sen inanirsan basarirsin. Azimle iseyen duvari delermis.

Selcukun degil Selcuk'un, Canadan degil Cana'dan, Selen hanim yazmissiniz oradaki hanim sozcugu unvan belirtir Ayse Teyze gibi onun icin H buyuk olacak. Turkce dersi vermeye mi geldin bir seyler tartismaya mi? Sana 10 numara cevap vermisler ve sen adeta kivirmissin. Ben hala anlayamiyorum Selcuk'u neden Lazio istemiyor, onun icin yirtinmiyor? Adam Turkiye'nin en iyi on liberosuymus megerse. Selcuk Arnavut olsa ayni buradaki gibi aday kadroya alinmaz, Cana Turk olsa her mac banko oynar. Selcuk bizim hali saha kadrosuna kaptanlik yapamaz, Cana kalkar Marsilya'nin kaptani olur. Cana tekmeye ucan kafayla cikar, Selcuk okuz trene bakar gibi bakar. Hani sen diyorsun ya istatistiklerde Selcuk Cana'yi katliyor diye, katlamadigini aciklamislar ama ben farkli bir sekilde vereyim cevabi. "İstatistik mini etek gibidir, cok sey gosterir ama asil gorunmesi gerekeni gostermez." Alex Ferguson

Sen simdi Alex Ferguson'la Aykut Kocaman'i da istatistikle kiyaslarsin %90, beklerim vallahi. Ama baktiginda Aykut Ferguson'u katlar he, sen inanirsan basarirsin. Azimle iseyen duvari delermis.

Türkçe dersi falan değil alakasız bişey yazmış ben de öyle bir karşılık verdim.Ayrıca o zaten bi nevi espriydi forumu yakından tanısaydın anlardın.Herneyse...

İstatistike ben de her zaman bakmam ama top kapma ve pas bakılması gereken istatistikler.Selen'nin yazdığı istatistikleri gayet iyi anladım ama takımı işe katarsak istatistik sağlıksız gözükür, Mesela atıyorum takım maç boyu 1 top kapsa o topu da Cana kapsa takımın %100 ü top kapmasını yapmış gibi saçma bir istatistik çıkar.O yüzden sadece sayılara bakmak daha sağlıklıdır.

Pas oranı da aynı şekilde pastan pasa fark vardır bi Maldonado ile Xavinin pas yüzdelerini karşılaştıramazsın ikisi de aynı oranlarda isabetli paslar yapar ama pasların tarzı farklıdır burda aynı stilde paslaşan iki adamı kıyasladık mesela o yüzden bu sağlıklıdır.

Son olarak Ben Canayı beğenmiyorum siz beğenin sorun değil, bundan sonra yorumlarımda alıntı yapmazsanız sevinirim.

Geri
Üst Alt