KS da oynamış olmasından dolayı çok izledim kendisini. Bildiğim kadarıyla KS da solbeke devşirildi ve devşirme beklerin çoğunda olduğu gibi defansif açıdan pozisyon alma konusunda sıkıntıları var. Dikkatimi çeken bir nokta da anlık kuvvet ve çabukluğunun çok iyi oluşu ki sol iç, 4-4-2 orta sol kanadı, 4-2-3-1 de üçlünün sol kanadı ve hatta MOS için önemli bir özelliktir...
Bek oynadığında -pozisyon bilgisinin zayıf olmasının da etkisiyle- mecbur kaldığı sürekli uzun deparlar kendisini yıpratıyor ve hem defansta, hem ofansta hatalar yapmaya başlıyor ve dağılıp gidiyor bir müddet sonra...
Yine solbek oynarsa, özgüveni yerine gelmiş olsa da önceki bek performansının pek ötesine geçebileceğini sanmıyorum; kaldı ki stoperlerimiz de evlere şenlik maalesef. Ancak bahsettiğim diğer mevkiler için önemli bir alternatif olmaya devam edeceğini umuyorum...
Bek olarak Şener daha verimli olacaktır. Bildiğim öyle biri yok ama Şener ve Ömer' den daha iyi bir yerli bek oyuncusu bulabilsek, hem oyun hem yabancı kontenjanı açısından çok rahat ederdik. Mariano ve Nagatomo ile 4-4-2 filan çok zor...