1915 Olayları Zırvalığı!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alex Kuckov

Sarı Üye
Diasporanın sözde iddiaları…

1- Ermeni topraklarının ellerinden alındığı söylenmektedir…

2- Türkler, 1877-78 savaşından itibaren Ermenileri sistemli olarak katletmiştir…

3- Talat Paşanın gizli katliam emri verdiği yalanı iddia edilmektedir.

4- Soykırıma uğrayan nüfusun 1,5 milyon olduğu iddialar arsındadır.

5- Türkler, 1915 yılından itibaren planlı soykırımı yapmıştır. İftirası ise sürdürülmektedir…

Ermeni nüfusu?

Ermeni patrikhanesine göre, 2,5 milyondu…

Lozan konferansı heyetine göre 2,2 milyondu…

Fransız sarı kitabına göre 1,5 milyondu…

Britannica'ya göre 1,5 milyondu…

İngiliz klasik yıllıklarına göre 1 milyon…

Osmanlı resmi arşivi1893 sayımına göre 1.001 milyon kişidir…

1906 sayımında 1.120 milyon,1914 istatistikînde ise 1,221 milyondur.

Bu resmi sonuçlara göre, Ermeni halkının tüm dönemlerde 1,250 milyon nüfusu geçemediğine göre Ermeni diasporasının 1,5 milyon ermeni soykırımına uğradı diye yaygara yapması kocaman bir yalan değil ise nedir?

Kaldı ki Tüm sayımları yapan İstatistik kurumun başında bulunan kişi ise1897-1903 yılları arasında Mıgırdiç Şınapyan isimli ermeni bir vatandaştır…

1903-1908 yıllarındaki istatistik ise Robert isimli bir Amerikalı uzman tarafından yapıldığı söylenmektedir…

Olmayan nüfusun katledildiğini iddia etmek bilime mantığa aykırı bir durumdur.

Ermeni çeteci isyan ve katliamlar

Berlin anlaşmasını izleyen dönemde Ermeni örgütler Batılı güçlerce silahlandırılıp desteklenerek Anadolu ve Çukurova'da yer altı faaliyetleri sergilemiştir.

Batılı devletlerde Osmanlı hükümeti üzerinde baskı kurmaya başlamışlardı.

Rus kışkırtmaları artınca İngiliz ve Fransızların Ermeniler üzerindeki ilgisi artmıştı.

Doğu Anadolu'daki batılı diplomatların misyonerlik faaliyetleri armış, oralara Protestan misyonerler gönderilmişti.

Tüm bu faaliyetler ve kışkırtmalar Osmanlının hoşgörü ve güvencesinde yaşayan Ermeni nüfus tarafından destek görmeyince isyan yanlısı komitacı çeteler başarılı olamamıştır.

Bu plan tutmayınca Rus Ermenilerine kurdurulan Hınçak ve Taşnak komiteleri birbirini izleyen bir dizi ayaklanma girişiminde bulunmuştu.

Yakıp yıkma faaliyetleri artmıştı. Askerde olan kişilerin aileleri taciz edilmekteydi.

İlk İsyan 1890 da Erzurum'da gerçekleşti. 1892-93 de kayseri, Yozgat, çorum ve Merzifon olayları olmuş.

1894 Sasun isyanı ile izleyen zamanlardaki Van isyanı ve Osmanlı bankasının işgalini, 1905 Sultan Hamit suikast girişimi ve 1909 Adan isyanı izlemiştir…

Bu isyanların tümünün Osmanlı kuvvetlerince bastırılması propaganda maksatlı olarak "Müslümanlar Hıristiyanları katlediyor" mesajıyla verilince sorun boyut değiştirerek iftira ve yalan dönüşmüş müdahale çağrıları yapılmıştır.

O dönemde Ermeni propagandasının Batıya yayılmasını sağlayan misyonerlerin şimdi de piyasaya çıkması bu oyunun bugün de sürdüğünü göstermektedir…

24 Nisan 1915 süreci nedir?

24 Nisan 1915 tarihi neyi ifade etmektedir.

Soykırım yalanına "baz" tutulan bu tarih neden önem kazanmıştır…

Osmanlı hükümeti çetecilerin çıkardığı Dışarıdan desteklenen isyan ve katliamlar karşısında, Ermeni din adamları ile Ermeni halkının sözcülerine bu tutumu sürdürmeleri halinde önlem alınacağını önceden duyurmuştu…

Bugün olduğu gibi Olayları tırmandırmayı sürdüren çetecilere karşı cephe gerisinde kalan çoluk çocuk ve yaşlı halkın can güvenliğini temin etmek için 24 nisan 1915 de Ermeni komiteleri kapatılarak, 2345 kişi Devlet aleyhinde faaliyet göstermekten tutuklanmışlardır…

Ermeni diasporasın her 24 Nisanda ortaya attığı inanılmaz iddianın sebebi budur.

Peki ERMENİSTAN bu palavralarla türk düşmanlığı yaparken AZERBAYCANDA NASIL İNSANLIK DIŞI KATLİAMLAR YAPMIŞTIR ?

[attachment=9737:1360321288_zori-caqqal.jpg]

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Koordinatlar: 39°54′40″K 46°47′21″DHocalı Katliamı, Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayıdır.

"Memorial" İnsan Hakları Savunma Merkezi[1], İnsan Hakları İzleme Örgütü[2], The New York Times gazetesi[3] ve Time dergisine[4] göre katliam, Ermenistan'ın[5] ve 366. Motorize Piyade Alayı'nın[6] desteğindeki Ermeni güçleri[7] tarafından gerçekleştirilmiştir.[8] Ayrıca,Karabağ Savaşında Ermeni kuvvetlere komutanlık yapmış bugünkü Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan[9] ve Markar Melkonyan'ın aktardığına göre kardeşi Monte Melkonyan[10], katliamın Ermeni güçler tarafından yapılan bir intikam olduğunu açıklamıştır.[9][10]

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Katliamı'nı Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir.[2][11]

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmî açıklamasına göre saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı hayatını kaybetmiştir.[12]

Ekli dosyalar

• 1360321288_zori-caqqal.webp
    1360321288_zori-caqqal.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 392
her defasında olayı tarihçiler tartışsın dememize rağmen ermenistan yanaşmıyor bu işe pek.adamların siyaseti bunun üzerine kurulu.

Birde Yaşayanların ağzından dinleyelim bu Vahşeti !

‘Askerlerimiz 13 yaşında bir Türk çocuğunu pencereye çivilemişlerdi. Başından sinesinden ve karnından derisini soydum!’

Duyanların inanmadığı inanmak istediği sözler.. Katliam sonrası Ağdam Kasabası’na giderek cesetleri inceleyen anatomi uzmanı, Profesör doktor Mubariz Allahverdiyev, gördüklerini Haber 7′den Semanur Sönmez Yaman’a anlattı.

“DİRİ DİRİ DERİSİNİ YÜZDÜLER…”

Ermeni meslektaşı Zori Balayan’ın 13 yaşındaki bir Azeri çocuk üzerinde gerçekleştirdiği vahşi deney, tüyler ürpertiyor.

Akıl almaz bir işkence öyküsü.

Tarih 25 Şubat 1992… Yer: Hocalı…

Ermeni doktor Zori Balayan, katliam sırasında pencereye çivilenmiş bir erkek çocuk gördü. Aklına kendince dahiyane bir fikir geldi.

BÜTÜN DERİSİNİ YÜZDÜKTEN SONRA 7 DAKİKA YAŞADI

Canlı bir çocuğun, derisi yüzüldükten sonra kaç dakika yaşayacağını hesaplamak için kolları sıvadı. Küçük çocuğun çığlıklarına aldırmadan kafası dahil bütün derisini yüzdü.

Sonra karşısına geçip saat tutmaya başladı. Çocuğun kan kaybından ölümü, 7 dakika sonra gerçekleşti.

“Doktor” ünvanlı cani, akşam bu deneyi üç çocuk üzerinde daha gerçekleştirdi. Bir süre sonra, vahşi deneyini Ruhumuzun Canlanması adlı kitabında, gururla itiraf etti.

Kırmızı bültenle aranan Zori Balayan, o işkenceyi kitabında gururla itiraf ediyor.

“Biz arkadaşımız Haçatur’la ele geçirdiğimiz eve girerken askerlerimiz 13 yaşında bir Türk çocuğunu pencereye çivilemişlerdi. Türk çocuğunun bağırış çağırışları çok duyulmasın diye, Haçatur, çocuğun annesinin kesilmiş memesini çocuğun ağzına soktu.

Daha sonra bu 13 yaşındaki Türke onların atalarının bizim çocuklara yaptıklarını yaptım. Başından, sinesinden ve karnından derisini soydum. Saate baktım, Türk çocuğu yedi dakika sonra kan kaybından öldü.

İlk mesleğim hekimlik olduğuna göre hümanist idim, bunun için de Türk çocuğuna yaptığım bu işkencelerden dolayı kendimi rahatsız hissetmedim. Ama ruhum halkımın yüzde birinin bile intikamını aldığım için sevinçten gururlanırdı.

Haçatur daha sonra ölmüş Türk çocuğunun cesedini parça parça doğradı ve bu Türkle aynı kökten olan köpeklere attı. Akşam aynı şeyi üç Türk çocuğuna daha yaptık. Ben bir ermeni vatansever olarak görevimi yerine getirdim.

Haçatur da çok terlemişti, ama ben onun gözlerinde ve diğer askerlerimizin gözlerinde intikam ve güçlü hümanizmin mücadelesini gördüm. Ertesi gün biz kiliseye giderek 1915′te ölenlerimiz ve ruhumuzun dün gördüğü kirden temizlenmesi için dua ettik.”

Hocalı katliamı sırasında küçük çocukların derilerini diri diri yüzen Zori Balayanh’ın yaptıklarını, Azeri doktor, Profesör Mubariz Allahverdiyev, gazeteci Semanur Sönmez Yaman’a anlattı.

Allahverdiyev, Azerbaycan Üniversitesi Tıp Fakültese’nde anatomi uzmanı… Katliam günü bütün ailesi Hocalı’daydı. Haberi alır almaz Bakü’den Hocalı yakınındaki Ağdam’a gitti. Yaralıları, işkenceyle öldürülen 613 cesedi tek tek gözleriyle gördü. Mubariz Allahverdiyev, uzmanlığı gereği sürekli kadavralarla çalışıyordu. Ancak o gün gördüğü cesetler karşısında, o bile dehşete düştü.

Allahverdiyev, Ermeni doktorun yargılanmasını talep ediyor. Çağrısı, bütün dünyaya… Tek isteği, hayvanlara bile reva görülemeyecek bu işkencenin cezasız kalmaması…

ZORİ BALAYAN KİMDİR?

Azerbaycan’ın Hankendi şehrinde doğdu. Tıp doktoru ve gazeteci… 1989 yılında SSCB’de milletvekili oldu. 1992’de Hocalı Katliamı’na katıldı, korkunç işkencelerini kitaplarında anlattı.

1994 yılında Bakü Metrosu’na düzenlenen terör saldırılarının planlayıcısı olduğu iddiasıyla, İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranıyor.

Şimdi soruyorum !

ÇOLUK ÇOCUĞUN IRZINA GEÇEN ! İNSANLARI DİRİ DİRİ YAKAN VE SEYREDEN BU ERMENİ KOMUTAN ZORİ BALAYAN KENDİ KİTABINDA GURURLA Bİ ÇOCUĞUN DERİSİNİ CANLI CANLI YÜZÜP ÖLÜMÜNÜ BEKLEDİM DERKEN BU ADAM ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİYORSA BU Bİ ÜLEKNİN TÜRKLERE KARŞI POLİTİKASIMIDIR YOKSA BİREYSEL Bİ MANYAK DER GEÇERMİYİZ !

SİZ TAKSİMDE HEPİNİZ ERMENİ OLURKEN ADAMLAR SİZE KIÇIYLA GÜLÜYORMUDUR ? ! HAKKATEN KOMİK HALE DÜŞÜYORMUYUZ ?? ! ÇOK ÇOK BÜYÜK DÜŞMANLARIMIZ VAR VE FARKINDA BİLE DEĞİLİZ !

kürtlerin mağdur edebiyatı yetiyor da artıyordu zaten bi de bunlar çıktı

ya kürtler ( ben kürt değilim bu arada ) kandırılmış insanlar sadece türk düşmanlığı yapıyor genele mal edemeyiz çok düzgün kürt kardeşlerimizde var ! ama ben ne rusyada ve ukraynada ne türkiyede 1 tane içten türk düşmanlı olmayan ermeniye rastlamadım

ya kürtler ( ben kürt değilim bu arada ) kandırılmış insanlar sadece türk düşmanlığı yapıyor genele mal edemeyiz çok düzgün kürt kardeşlerimizde var ! ama ben ne rusyada ve ukraynada ne türkiyede 1 tane içten türk düşmanlı olmayan ermeniye rastlamadım

farkı yok benim gözümde, bugün kurdıstan özerklik kurulsa hepsi ayakları mabadına vura vura kurdıstan topraklarında yaşamaya koşarlar,hoş 3 gün yapamazlar geri dönmeye kalkarlar. Ha istisnalar yok mu var TCnin ekmeğini yiyip ekmek yediği yere ihanet etmeyen ama dediğim gibi istisna bunlar. Kandırılmasınlar efendim ben de lazım adamın biri laz ayaklanması laz özerk devleti dese değil isyana katılmak bi tarafımla gülerim açıkçası. Hele hele iyi kötü okuma oranının arttığı şu günlerde hıç kanmasınlar. Bugun bdp oylarına bakıyorum dağdan indirip meclise soktuğumuz adamın partisi almış başını gidiyor demek ki dediğim gibi, sadece 3-5 istisnadan bahsediyoruz.

hep derim yine diyorum TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR

Zamanında, çok eski değil 4-5 sene önce dağdakilere uygulayacaktın bunu. İnlerine inecektin, inlerine!

O zamanlarda uygulamadın şimdi ne oldu? "Çıkan petrolden payımızı isteriz" oldu. Siz kimsiniz ya? Taviz vere vere gelmedik mi bu hale zaten.

Şimdi de neymiş "Dram"mış.

Bunu diyen bir adamın ben Türkiye'yi temsil ediyorum demeye hakkı yok.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Zamanında, çok eski değil 4-5 sene önce kürtlere uygulayacaktın bunu. İnlerine inecektin, inlerine!

O zamanlarda uygulamadın şimdi ne oldu? "Çıkan petrolden payımızı isteriz" oldu. Siz kimsiniz ya? Taviz vere vere gelmedik mi bu hale zaten.

Şimdi de neymiş "Dram"mış.

Bunu diyen bir adamın ben Türkiye'yi temsil ediyorum demeye hakkı yok.

Kürtler demeyelim ama PKK ya aman verdirmemek lazımdı.En ufak hareketlerinde başlarını ezmek şarttı.O zaman zaten sokaktaki destekçileri de ortaya çıkamazdı.Ama şimdi öyle mi, her olayda ortalık karışıyor, molotoflar, ses bombaları gırla gidiyor.

Kürtler demeyelim ama PKK ya aman verdirmemek lazımdı.En ufak hareketlerinde başlarını ezmek şarttı.O zaman zaten sokaktaki destekçileri de ortaya çıkamazdı.Ama şimdi öyle mi, her olayda ortalık karışıyor, molotoflar, ses bombaları gırla gidiyor.

Bilinçli yazmış olsam da, düzelttim yinede. Alayının başını ezecektin alayının. Dağdakiler savaşıyor(onlara göre), şehirdekiler de onlara yardım ediyor. Para, erzak vs vs..

Bu konuda çok katıyım. Başta bunu yapacak adam gibi birisi olsaydı, şimdi o "Dram" falan konuşulmazdı. Tam anlamıyla rezil bir açıklama.

Bilinçli yazmış olsam da, düzelttim yinede. Alayının başını ezecektin alayının. Dağdakiler savaşıyor(onlara göre), şehirdekiler de onlara yardım ediyor. Para, erzak vs vs..

Bu konuda çok katıyım. Başta bunu yapacak adam gibi birisi olsaydı, şimdi o "Dram" falan konuşulmazdı. Tam anlamıyla rezil bir açıklama.

Zaman zaman ben de diyorum aynısını ama devlet yönetmek kolay değil.Bu kararları alırken masum insanların da canına kıyıldığının unutulmaması gerekiyor.Bebekler, çocuklar, kadınlar da var işin içinde.Alayını katledelim demek yanlış.

Dram meselesine gelince, eğer tam anlamıyla, sistematik bir soykırım yapılsaydı Ermenilere, şu anki durumumuzdan çok daha kötü durumda olurduk diye düşünüyorum.Her taraftan üstümüze gelirlerdi.Daha olup olmadığı tartışılırken bile Avrupa bu işi kabul ediyorsa, bilinçli yapılmış olsa vay bizim halimize.

kimi kimin topraklarindan kovmuslar?

Turkiyede gizli ve gizli olmayan kac milyon ermeni yasiyor?

Azerbaycanda kac bin ermeni yasiyor hala?

Ama zamaninda simdiki Ermenistan denilen ulkede milyonlarca turk yasiyordu simdi varmi bir tane?

Hem Turkiye olsun hem Azerbaycan olsun bizler hep beraber yasiyorduk

Azerbaycanda Sovyetden oncede Sovyetden sonrada kapi komsu ermeni olan insanlar vardi hatta kiz bile alip verenler vardi.

Tum ermeni halkina mal etmiyorumda ama oyuna gelen serefsizlik yapan kimler oldu acaba?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt