1980 ve 1990'lı yıllarda çocuk olmak

Hep vardı ama cehaletin ve ahlaksızlığın bu kadar prim yapmadığı, örgütlü olmadığı dönemlerdi. 30 senedir peder tvde haberler açıkken a'dan z'ye bütün siyasilere kim çıkarsa çıksın söver. Küfrün derecesi zaman geçtikçe arttı. %92.5 de haklıdır he. Bürokratlara sövmezdi. Son 10 senedir onlara da sövüyor. Ağzına sağlık baba.

Oldlar onaylayacaktır asıldığımız kızların bile kalitesi zamanla düştü. Gereksiz sosyolojik tespitimdir bu.

Bilgiye ulaşmak çok zordu.. Transfer falan sporla ilgili bilgi almak için haberler sonrası 1-2 dakikalık spor haberleri olurdu onları beklerdik..Mesela show tv de haberler bittikten sonra spor sayfası başlardı herifler sadece başlıkları verip ayrıntılar gece 02.00 de spor sayfasında diyip bitirirlerdi oha yani..Tabii 02.00 beklenmeden uyunur ertesi gün fotomaç ya da fanatik alıp heyecanla kolpalar okunurdu.

demo ne bilmiyodum fifa 99 mu 00 mı vardı sadece 5 dklık maç yaptırıyodu çıldırmıştım.
5 dk lık maç mı baya acımasızmış o yahu..

demo mantığı atıyorum sadece 4 takımın açık olduğu fifa sürümleri olurdu. hatırlarım cs1.3 demosu vermişlerdi sadece dust 2 vardı oyunda :)

Siz bir de 70leri gorseydiniz. Evin camindan iceri giren kursunlar, mahallenizdeki abilerin terörist diye karakola goturulmelerini gorseyd8niz.

Ayriyetten oyuncak alicak paraniz olmayinca bos ilac kutulariyla avunmalar, gazete kagidindan kese kagidi yapip manavlara satmalar, bayramlarda tebrik karti tezgahi acmalar, gun asiri su kesintisinden cami avlusundan ya da sokak basinsaki cesmeden ucuncu kata bidonla su tasimalar... TV'de Cuney Arkin'in Kara Murat filmi oynayacagi zaman akraba, es dost herkes8n TV'niz var diye evinize gelmesi, mahalle maclari ya da kavgalari, hwr sene bir buyugunuzun eskimis kiyafet ya da pavuclarini giymeler, merdaneli camasir makineleri, cevirmeli sabit telefonlar, daha neler neler.

Bugu

Geri
Üst Alt