1986 yılı şampiyonluk sayıları

Beşiktaş’a avanta şampiyonluklar o tarihte verilmemişti 2001-2002 de verildi.

O yüzden doğru sıralama

Fenerbahçe-11
Galatasaray-6
Trabzonspor-6
Beşiktaş-5

Şeklinde olmalı. Galatasaray Türkiye’de 4. takımdı vs algıları yapıyorlar bunun üzerinden tarihi bükerek.

Galatasaray ertesi 2 yıl şampiyon olarak 8 oldu. Sonra Fenerbahçe oldu 12 oldu ve Beşiktaş üç yıl olarak 8’de eşitledi bizle.

Ondan sonra biz 1993 ve 1994’ü aldık 10 yaptık. Birer yıl Beşiktaş ve Fenerbahçe oldu. 13-10-9 şeklinde 1996 yılına gelindi.

Sonrası tarih.

Bir daha iki şampiyonluk geriye düşmedik hiç.

2006 ve 2008 bana göre tarihin en değerli iki savaşı ve şampiyonluğu oldu bu dönemde. O şampiyonluklar olmasa bugün önde olan biz olmazdık.

İkinci kırılma da 2015 oldu. Üç takım çekişti ve 4. Yıldızı ilk takan biz olduk. Beşiktaş yükselişteydi, Fenerbahçe de son şampiyondu. Ama biz olarak Fener’i kırdık. Beşiktaş’ta sonraki iki yıl Fener’i kucağa aldı.

2018 şampiyonluğu da keza en önemlilerden biri. Çünkü Beşiktaş istim üzerinde gücü almışken Terim hamlesi ile kırdık seriyi ve 2 yıl şampiyon olduk.

2020 pandemi olmasa yine olup üç sene üst üste yapacaktık belki ama orada ara verilince dağıldık.

En değerli şampiyonluklar

1986-1987(14 yıl sonra)
2005-2006 (benim gördüğüm en değerlisi)
2007-2008
2014-2015
2017-2018
2023-2024

Olmuştur. Bu sene de olursak o da o şekilde olacak. Çünkü rakiplere bazı yıllarda yaptırmadığımız şeyi (2006, 2018) biz yapmış olacağız.

Beşiktaş’a avanta şampiyonluklar o tarihte verilmemişti 2001-2002 de verildi.

O yüzden doğru sıralama

Fenerbahçe-11
Galatasaray-6
Trabzonspor-6
Beşiktaş-5

Şeklinde olmalı. Galatasaray Türkiye’de 4. takımdı vs algıları yapıyorlar bunun üzerinden tarihi bükerek.

Galatasaray ertesi 2 yıl şampiyon olarak 8 oldu. Sonra Fenerbahçe oldu 12 oldu ve Beşiktaş üç yıl olarak 8’de eşitledi bizle.

Ondan sonra biz 1993 ve 1994’ü aldık 10 yaptık. Birer yıl Beşiktaş ve Fenerbahçe oldu. 13-10-9 şeklinde 1996 yılına gelindi.

Sonrası tarih.

Bir daha iki şampiyonluk geriye düşmedik hiç.

2006 ve 2008 bana göre tarihin en değerli iki savaşı ve şampiyonluğu oldu bu dönemde. O şampiyonluklar olmasa bugün önde olan biz olmazdık.

İkinci kırılma da 2015 oldu. Üç takım çekişti ve 4. Yıldızı ilk takan biz olduk. Beşiktaş yükselişteydi, Fenerbahçe de son şampiyondu. Ama biz olarak Fener’i kırdık. Beşiktaş’ta sonraki iki yıl Fener’i kucağa aldı.

2018 şampiyonluğu da keza en önemlilerden biri. Çünkü Beşiktaş istim üzerinde gücü almışken Terim hamlesi ile kırdık seriyi ve 2 yıl şampiyon olduk.

2020 pandemi olmasa yine olup üç sene üst üste yapacaktık belki ama orada ara verilince dağıldık.

En değerli şampiyonluklar

1986-1987(14 yıl sonra)
2005-2006 (benim gördüğüm en değerlisi)
2007-2008
2014-2015
2017-2018
2023-2024

Olmuştur. Bu sene de olursak o da o şekilde olacak. Çünkü rakiplere bazı yıllarda yaptırmadığımız şeyi (2006, 2018) biz yapmış olacağız.

Çok güzel yazmışsın ama en değerli şampiyonluklara 12 Mayıs 2012 Süper Finali de eklemeliydin hocam. 1. değilse 2. dir benim gözümde çok değerliydi. Şikeyi fener yapmasına rağmen, normal sezonda 9 puan fark atıp, puanı azaltılan süper final oynamak zorunda bırakılan takım bizdik. Çok değerlidir.

Vallahu Hayrul Makirin.. (Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır)

Çok güzel yazmışsın ama en değerli şampiyonluklara 12 Mayıs 2012 Süper Finali de eklemeliydin hocam. 1. değilse 2. dir benim gözümde çok değerliydi. Şikeyi fener yapmasına rağmen, normal sezonda 9 puan fark atıp, puanı azaltılan süper final oynamak zorunda bırakılan takım bizdik. Çok değerlidir.

Vallahu Hayrul Makirin.. (Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır)
Evet unutmuşum onu ya. En çok heyecanlandığım maçtı. Ama o sezon o maç dahil şampiyonuz demiştim.

Unutmam basket oynamaya çıkmıştım. Caddebostan’da bir sürü Fener formalı tanımadığım adamlar. Konu futbola geldi. Hafta sonu kaybetmeye hazır olun öğrenilmiş çaresizlik falan diyorlar.

Dedim şampiyonluk maçında Galatasaray’ı yenemezsiniz. Bir puanı alır şampiyon oluruz merak etmeyin siz dedim. Güldüler, hayal görüyorsun demişlerdi. Görürsünüz dedim. Bir daha görmedim hiç birini. Ama o kadar emindim 11 yıldır orada sadece iki beraberlik alabilmemize karşın.

Ama o da number 3-4 olarak girer listeye.

1986 yılında Beşiktaş'ın 7 şampiyonluğu olduğu bilgisi yanlış. Beşiktaş tarihin hiç bir döneminde şampiyonluk sayısında Galatasaray'ın önüne geçmemiştir

Sadece Fenerbahçe 60'lar ve 70' ler de Kazandığı Şike, Federasyon ve Hakemlerin desteği ile kazandığı şampiyonluk sayılarıyla önümüze geçmiştir.

TARİH ONDAN SONRA, BÜYÜK GALATASARAY DESTANINI YAZMAYA BAŞLAYACAKTIR ZATEN

1986 yılında Beşiktaş'ın 7 şampiyonluğu olduğu bilgisi yanlış. Beşiktaş tarihin hiç bir döneminde şampiyonluk sayısında Galatasaray'ın önüne geçmemiştir

Sadece Fenerbahçe 60'lar ve 70' ler de Kazandığı Şike, Federasyon ve Hakemlerin desteği ile kazandığı şampiyonluk sayılarıyla önümüze geçmiştir.

TARİH ONDAN SONRA, BÜYÜK GALATASARAY DESTANINI YAZMAYA BAŞLAYACAKTIR ZATEN
bravo hasan hocam

Şu kadar söyleyeyim Özal dönemi Seba MİT ilişkileri olmasa Beşiktaş 4. Takımdı şampiyonlukta.

Bizim en az 3-4 şampiyonluğu çalmışlardır en son 2021 olmak üzere. 1986’da keza öyle.

Derwall ilk kıvılcımı yakmış fatih hoca ateşi harlamış
Okan Buruk da şu şekil sahneye adımını attı galiba;
campfire-camping.gif

Geri
Üst Alt