1997 odtü bahar şenliği videosu

Emre Altun

GSC Moderatör
Yönetici
Moderatör
Şu videodaki samimiyet kalmadı. Dönemin gençleri eğlenmeye odaklanmış. Kimsenin elinde cep telefonu yok. Fotoğraf çekme derdi yok. Story paylaşma telaşı yok. Muhteşem bir görüntü.

bir an ekşisözlükte sandım kendimi. Kod mu yazdın emre reis:D

Ne varsa akıyor hahahah

sen napiyordun 1997 de @Emre Ersoy kardes
poHmdcGL_400x400.jpeg

Şurada benim de en çok dikkatimi çeken şey telefon oldu. Hala her ortamda telefonu elinden düşürmeyenleri ben angut olarak görüyorum. Bir mekana, bir etkinliğe gitmişsin, düşmüyor elinden alet. Hadi en fazla maç skoru falan gibi şeylere bakmak için 2 saniye ayırırsın neyse. O anın tadını çıkarmadıktan sonra fotoğraf, video çekmişsin kime ne ulan. Aptal aptal hareketler...

halkı fakir ama mutlu olan ülkeyi, devleti zengin halkı yine fakir ama bu kez mutsuz bir hale getirdiler.

güzel olan her şeye karıştılar, her şeye yasak, kısıt getirdiler.

insanların yaşam tarzlarına bile karıştılar, insanları kısıtladılar, her şeyden soğuttular.

yok telefonmuş yok başka şeylermiş hikaye, bu ülkenin bu kadar mutsuz olduğu bu kadar başkalaştırıldığı bir dönem belki tarihte olmamıştır.

95 senesinde son sınıfta okurken, akşamcı (bizim okuduğumuz bölümü para ile okuyan) bir elemanın elinde cep telefonu görmüştük. İlk telefonunu 99 yılında edinmiş biri olarak çocuğu bayağı bir garipsemiştim. Ne işine yarıyor acaba diyerek !!

O dönemle bu dönem arasında genel bir değerlendirme yapacak olursam, topu topu 25 yıllık bir süreçte insan yaşantısının, ahlakının, etik değerlerinin bu kadar geriye gitmesi gerçekten çok üzücü bir durum. İnsanlar zıtlaştırıldı, kutuplaştırıldı, toplum huzuru diye bir şey kalmadı.

Geri
Üst Alt