1999 Deprem Anı Gökyüzü

Berkan Yıldırım

Parçalı Üye
Simdi kuzenlerle konusuyoruz paylasayim dedim. Hatirlayaniniz vardir mutlaka deprem oldugunda gokyuzunde yildizlar o kadar buyumustu ki sanki ellerini uzatsan yakalayacaktin sanki bir suru gezegen vardi ve sık sıkta yildiz kayiyordu bunlarin hepsini ben gordum dun gibi hatirliyorum ama inanmiyorlar sizde gordunuz mu bu olanlari?

Depremden 4 gün sonra yardım amacıyla Gölcük'teydik. Orada bir çok kişiyle konuşma fırsatı buldum.

Senin anlattığının dışında gökyüzünde ateş huzmeleri görenler de olmuş ...

Bende çok net hatırlıyorum. Çok yıldız vardı ancak depremle onun bir ilgisi yok.

Siradan yildizlar gibi degildi cok buyuktu gezegen gibi bir suru buyuk seylerde vardi cok emteresan bisey

Çekmedinmi Nokia 3310'la?

15 sene sonra aklına birşey geldi sende birden başlık açma zorunluluğu doğdu.

Yıldızlar seni kurtarmış hadi gözün aydın.

BlueTapa

Ama Berkan ; Gecenin 2 sinde kuzenlerle 15 sene önceki bir mevzuyu tartışıyor olmanız bana daha ilginç geldi... :rolleyes:

Bende türkiyedeydim o zamanda, ankarada. Salantıdan dolayı göke değil kapının önünde yere sarıldığımı hatırlıyorum.

Bende izindeydim ailemle o zamanlar Adanada. Vallah 10 yasindayim ve baya bi korkmustum onun icin hic dikkat etmedim.

Yani böyle birsey hatirlamiyorum, baska seyler var hafimzamda.

Sanırım o sıralarda güneş tutulması da olmuştu...Onunla alakalı bir durum olabilir.

yıldız çok gözüküyordu çünkü şehrin ışıkları gitmişti göyüzü daha net gözüküyordu

gölcüğe yakın bi yerdeydim

5-6 yıl önce Konya da deprem olduğunda bulutlar çok garip bir şekil almaya başlamıştı. Hiç unutmam Cuma vakti millet Cuma da ben gitmedim, gökyüzünde insan silueti gördüm. Tam çekecektim dağıldı bulut.

Bana ne . İlginç geldi dedim. Kötü bir şey söylemedim ki. Bana ilginç gelir sana gelmez.

Neyse boşver. Yazmayız bir daha. Pardon.

Yav ne alakasi var yaz tabi bisey demedim sadece nesi garip gecmis hakkinda konusmanin onu merak ettim yoksa hayvansever bir kisilik olarak seviyorum seni reis tarcina selamlar :)

yıldız çok gözüküyordu çünkü şehrin ışıkları gitmişti göyüzü daha net gözüküyordu

gölcüğe yakın bi yerdeydim

Olay bundan ibaret, eğer dağ başında kamp falan yaparsanız aynı gökyüzünü görürsünüz yine, ayrıca saadet partisinin bundan 2 seçim önce seçim sloganıydı bu durum '' ampülleri söndürün gökte yıldızları göreceksiniz'' diye ha gereksiz bir bilgiydi derseniz katılırım ama aklıma gelmişken yazmadan edemedim. Ateş hüzmeleri ve hatta ateş topları görenlerde olmuş onun da bir açıklaması vardı lakin şuan hatırlayamadım...

Hatırlıyorum ama bunun deprem ile ilgisi yok, şehir dışındayım şuan bulunduğum yerde müthiş bi gökyüzü var aynı karede milyonlarca yıldız :)

Geri
Üst Alt