2. Abdülhamit'in Torunu, Galatasaray Adası'nı İstiyor!

Vatan hainliği kavramı neyi ihanet olarak gördüğünüz, neyi görmediğiniz ile ilintili bir konudur.

Milli mücadele devam ederken, Mustafa Kemal ve silah arkadaşları hakkında idam fermanı çıkarmayı, hükumetinin Sevr Antlaşmasını imzalamasını, pabucun pahalı olduğunu gördüğünde de bir İngiliz gemisine binip topuklamayı ihanet olarak görmüyorsanız Vahdettin için de "Vatan Haini" kavramını kullanmazsınız.

Goz gezdirdim hiyarca 1 yazi olmus,netten ne idugu belirsiz seyleri okumak yerine ,tarihcilere kulak vermek lazim Halil İnalcık,Turgut Özakman,dinlerken uykumu getirsede İlber Ortaylıda okumaya deger kisiler.
Adam belgelerle açıklamış rdas... Varsa belgeli kaynağın (kulaktan dolma o onu anlattı bu bunu anlattı değil, el ile tutulur birşey olsun) onu okuyayım... Zaten bu yazıyı okumam 1 saatimi alır en az... O kadar zamanım yok

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

"Kim Hain? Sultan Vahdettin mi yoksa M. Kemal mi?" diye başlık atılan bir siteden tarih öğreneyim mi öğrenmeyeyim mi diye soruyorsan konu kapanmıştır zaten arkadaşım. Ne istiyorsan onu yap.
Belgeli bi kaynak atta onu okuyayım o zaman rdas. Dediğim gibi çok uzun bir yazı, okumam en az 1 saat sürerki o kadar zamanım yok... Ama biri anlatmasın belgeli ispatli olsun :hat:

Vatan hainliği kavramı neyi ihanet olarak gördüğünüz, neyi görmediğiniz ile ilintili bir konudur.

Milli mücadele devam ederken, Mustafa Kemal ve silah arkadaşları hakkında idam fermanı çıkarmayı, hükumetinin Sevr Antlaşmasını imzalamasını, pabucun pahalı olduğunu gördüğünde de bir İngiliz gemisine binip topuklamayı ihanet olarak görmüyorsanız Vahdettin için de "Vatan Haini" kavramını kullanmazsınız.

aslında İlber Ortaylı'nın bir programda söylediği Vahüdittin yani VI.Mehmet dediğin Bebek ile Aksaray arasına hükmeden bir padişahtı.
Çok ağır ithamlarda bulunmamak lazım ama hak vermiyor da değilim dediklerinize kezâ Atatürk milli mücadelede kurtuluşu aramışken, Vahdettin manda altında aramıştır ki bu milletin kimliğine mandator bir kurtuluş görmek bile ihanet sayılır.

Belgeli bi kaynak atta onu okuyayım o zaman rdas. Dediğim gibi çok uzun bir yazı, okumam en az 1 saat sürerki o kadar zamanım yok... Ama biri anlatmasın belgeli ispatli olsun :hat:

İnternet sitelerindeki bilgilere belgelere pek güvenme derim. Misal şu paylaştığın sitedeki belgelerin ne olduğu nereden alındığı belli değil. Biri sana belgeli kaynak diye gadir mısırcık kitabı da önerebilir. Onun kitaplarını sözde belgelerini kaynak olarak kabul edersen yine bu meczup gibi "Keşke yunan galip gelseydi" der ve kanunlara göre vatan haini olursun ama korkma böyle şeyler diyenlere bir şey olmaz artık bu ülkede. Hatta belli bir kesim tarafından omuzlara bile alınırsın.

Yani her kağıt parçasını her küpürü belgeli kaynak diye ciddiye alırsan işin var. Ne bileyim önemli tarihçilerin kitaplarını al oku mesela Halil İnalcık olur İlber Ortaylı olur. Daha doğru bir belge bir kaynak bulamazsın. Her kesimin saygısını kazanmış ve tarih profesörü olmuş isimlerdir bunlar.

O sapka smileyi gorunce kufur etmek istiyorum. Bu nasil bir kafadir.

Ingilizler inimize girip baskentimizi yani istanbulu osmanli dönemindemi isgal etti yoksa cumhuriyet dönemimi?

Bakin inimiz diyorum!

Ve buna karsi kim savas acip kurtardi?????

Uc dört padisah haric alayi salak sacma gerizekali ydi padisahlarin.

Fatih sultan mehmetin kemiklerini sizlatti bu gereksizler surusu ingilizler inimize girdiginde.

Fatih sultan mehmet bunlari görse ecdadliktan men eder cunki alayi yavsak bunlarin.

Ha bir not Galatasarayi kim kurdu hangi padisah kurdurdu, gül baba kim bunlarida arastirin.

Paramizla aldigimiz adayi bu iki uc cakala kimse yar etmez.

Ha illa padisahlikmi istiyorsunuz...

Rte> osmanogullari COK NET

Keske su fatihin ailesi mali mulku nihale devretse ecdadimiz ya sonucta hersey onlarindi

Vermeyen serefsizdir fatih

Osmanli torunuymus da bilmem neymis...

Siyasi yalakaliklarla varliklara konabilecegini dusunmus sanirim ulkeden kacan Ingiliz usaklarinin torunlari...

Bide lozan diyorlar himina
Ulan sevr ne davar.

Adamlar tum anadoluyu verdi

İnternet sitelerindeki bilgilere belgelere pek güvenme derim. Misal şu paylaştığın sitedeki belgelerin ne olduğu nereden alındığı belli değil. Biri sana belgeli kaynak diye gadir mısırcık kitabı da önerebilir. Onun kitaplarını sözde belgelerini kaynak olarak kabul edersen yine bu meczup gibi "Keşke yunan galip gelseydi" der ve kanunlara göre vatan haini olursun ama korkma böyle şeyler diyenlere bir şey olmaz artık bu ülkede. Hatta belli bir kesim tarafından omuzlara bile alınırsın.

Yani her kağıt parçasını her küpürü belgeli kaynak diye ciddiye alırsan işin var. Ne bileyim önemli tarihçilerin kitaplarını al oku mesela Halil İnalcık olur İlber Ortaylı olur. Daha doğru bir belge bir kaynak bulamazsın. Her kesimin saygısını kazanmış ve tarih profesörü olmuş isimlerdir bunlar.
Tamam doğru diyorsun her belge doğrudur diye bi kaide yok ama adam Atatürkün kitabındanda alıntı yapmış ve fotolarda var, kaynaklarınida belirtmiş...

Şimdi sen bana diyorsunki belgelere inanma yalandır... Tamam kabul ama belgesiz konuşan bi yazarın doğruları söylediği ne malum ? Belgelere inanmayın ama mesela İlber bey veya ismini yazdığın tarihciler söylediyse doğrudur a getiriyorsun sen kısmen rdas...
Yok öyle bi dunya kusura bakma...

Mesela ateistler gözleriyle görmediklerine inanmaz, illa bilim ile iliskilendireceklerdir... Bende biraz öyleyim, o anlattı diye inanmam. İspat isterim... Ha doğruyu anlatıyordur ona birşey demiyorum ama yalanda söylüyor olabilir... Benim birşeye ikna olmam için ispat gerekir belge gerekir... Bir kisi şöyle dedi diye doğrudur demem...

La o nasıl kaynak, o nasıl belge?
Sen Avrupa'da mı büyüdün Fatih
Evet rdas doğma büyüme Hollandadayim :hat:

Not: Atatürkün kitaplarında kaynak olarak göstermiş... Google amcaya sorup baktım ve (hepsine değil tabi içinden 2-3 sectim) ve gerçektende o kaynaklarda denilen geçiyor kitaplarda

Tamam doğru diyorsun her belge doğrudur diye bi kaide yok ama adam Atatürkün kitabındanda alıntı yapmış ve fotolarda var, kaynaklarınida belirtmiş...

Şimdi sen bana diyorsunki belgelere inanma yalandır... Tamam kabul ama belgesiz konuşan bi yazarın doğruları söylediği ne malum ? Belgelere inanmayın ama mesela İlber bey veya ismini yazdığın tarihciler söylediyse doğrudur a getiriyorsun sen kısmen rdas...
Yok öyle bi dunya kusura bakma...

Mesela ateistler gözleriyle görmediklerine inanmaz, illa bilim ile iliskilendireceklerdir... Bende biraz öyleyim, o anlattı diye inanmam. İspat isterim... Ha doğruyu anlatıyordur ona birşey demiyorum ama yalanda söylüyor olabilir... Benim birşeye ikna olmam için ispat gerekir belge gerekir... Bir kisi şöyle dedi diye doğrudur demem...

Eh Nutuk'u kaynak olarak gösterdi diyorsun da Nutuk kitabını bir kere bile eline alıp okudun mu?

Bir de İlber Ortaylı ve Halil İnalcık kitapları da roman kitabı değildir. Bu kitapların belgeler ile desteklenmediğini nereden biliyorsun? Alıp okudun mu? İnternet sitelerinden tarih mi öğrenilirmiş?

Her şeyi geçtim bence sen Anti-Atatürkçü kişilere, kurumlara veya kitaplara inanmayı zihnen seçmişsin bile. Kaynak, belge vs... diye bahane üretmene gerek yok istediğin şeye inanabilirsin. "Mustafa Kemal Atatürk hain mi?" diye başlık açılan sitelerden öğrendiğin tarih bilgileriyle sana mutluluklar dilerim. Hani o başlıkta ismi zikredilen şahsiyet bu ülkenin kurucusu belki farkında değilsindir diye son bir not olarak eklemek istedim.

Evet rdas doğma büyüme Hollandadayim :hat:

Not: Atatürkün kitaplarında kaynak olarak göstermiş... Google amcaya sorup baktım ve (hepsine değil tabi içinden 2-3 sectim) ve gerçektende o kaynaklarda denilen geçiyor kitaplarda

Öğrenme merakın var, bu güzel. Ama iyi araştırmak lazım.

Okuduğum kadarıyla ters algı oluşturmuşlar.

ilk olarak bahsedilen "isyan ettiğimiz yalandır, fitnedir" çıkışı, milli mücadele öncesi hazırlık dönemine ait. Milli mücadele temsil heyeti, o dönem İstanbul hükümetini milli mücadeleye katmak için çok uğraş verdi ama başaramadı.
ikinci bahsedilen isyan etmemiz gerekiyor çıkışı milli mücadeleden 5 yıl sonra varılmış bir sonuçtur. İstanbul hükümeti düşmanın esareti altına girmiş, devlet fiilen yıkılmıştı yani. Artık isyan edilen halifelik ve padişah değil, onları esareti altında tutan düşmanadır.

ilkokul 5. sınıf kafasıyla yazılmış bir yazı o. Takılma bunlara.

Vahdettin hususunda ne dusuyorsun Hain miydi sence ?

Vahdettinin döneminde ulusal temele dayanan bir vatan anlayışı olmadığı için ulusal temelde yapılan değerlendirmeler (hain mi değil mi ) yanlış olur, bu sebeple haindir veya değildir demek yanlıştır kanımca.

Siyasetten şundan bundan arındırılmış bir şekilde vahdettin'e baktığımda en hafif tabirle son derece basiretsiz, çaresiz bir adam görüyorum. Hele hele Lord Curzon'a yazdığı mektubu falan işin içine katınca daha bir netleşiyor her şey... Tek özelliği soyadı olan bir insan işte.

Milli mücadele sonrası kurulan kavramlar içinde değerlendirilmesi halinde kendisine ne deneceği Atatürk tarafından nutuk'ta söylenmiş ve konu kapanmış.

Son düzenleme:
C3laeJCWIAAh8cF.jpg

C3hObtQXUAA2sKf.jpg

C3kkwjHWEAAfqCC.jpg

Geri
Üst Alt